Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Ez a ram tuning nekem nem akar sikerülni.
Be van állítva XPM-vel a 3200MHz CL16-18-18-18-36. Megy is gond nélkül alapfeszen.
Ha felrakom monjduk 3400MHz-re már nem bootol a gép hiába rakom fel a feszt 1.4-re, meg a socot 1.1-re, semmi. Mit ronthatok el, vagy ennyit bírhat a ram?
-
Locutus
veterán
válasz SzlobiG #8701 üzenetére
Milyen adatokat ad meg a dram calculator 3400mhz-re? Ha csak hasraütésre feljebb raksz dolgokat, és a timingeket nem állítgatod, akkor ki tudja elérsz e valamit...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Tyrel
őstag
válasz SzlobiG #8701 üzenetére
Én már régen szórakoztam ezzel utoljára (eluntam) de az akkori DRAM Calculator nem akart semmi értelmeset ajánlani HyperX Predatorhoz, még csak arányaiban sem hasonlítottak az ajánlásai a gyári XMP profilok értékeihez. Nem is mentek egyáltalán, sz*r volt az egész, vagy 10x reseteltem CMOS-t az miatt a csodálatos program miatt... (nem tudom azóta jobb lett-e)
Azt ellenben megpróbálhatod, hogy beállítod a kisebb XMP profilra, ami valami 2933-3000 körüli MHz-en fut és CL15-ös. Hagyod hogy ő állítson be mindent az XMP-ből, majd restart után szépen kiírsz minden timing-et amit belőtt. Utána átváltasz Manual-ra, és kimásolt CL15-ös profil értékeit végig beállítod, majd az órajelet feldobod 3200-ra.
Gyakorlatilag a 2933/CL15 késleltetéseit rákényszeríted a 3200-as órajelre. Csodákat ne várj tőle de kicsit gyorsabb lesz azért. Már ha stabil lesz, de nekem bírja.[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
scabi78
senior tag
R5 3600-os procihoz melyik lap az ajánlott? Ki mit használ 3xxx-hez? Az alaplapos topikban az MSI tomahawk-ot ajánlották. Ez a lap gond nélkül kezeli a 3200-as ramokat? A memória topikban 2x8 Gb Crucial Ballistix 3200 cl16-ot javasoltál a fenti konfighoz. Erről tud valaki nyilatkozni?
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Tyrel
őstag
válasz scabi78 #8706 üzenetére
Majd szerdára megmondom mert pont ilyenem lesz (3600 + B450 Tomahawk), de valószínűleg célszerű lenne ennek az alaplapnak a MAX nevű utódját keresned, az alap B450 Tomahawk alól szerintem (üzleti okokból) lassan kihúzzák már a BIOS frissítéseket. Memóriát passzolom.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
mozso
senior tag
Ma megvolt - június óta az első - hidegindítás során 3x újraindul a gép majd BIOS közli, hogy error van.... esemény nálam.
Itteni javaslatra felraktam a G.Skill memória RGB szoftvert, de az csak Windows bootolás alatt indul (addig a ramok RGB fényorgiát adnak). Nem is volt vele semmi gond pár napig.A G.Skill cucc nem függhet össze a cold boot problémával, ez tuti.
de akkor miért nem bootolt be a rendszer? Semmin sem változtattam.
-
gidalight
tag
válasz scabi78 #8706 üzenetére
Én 3600x-et hajtok b450 tomahawk max lapban. Legutolsó stabil BIOS. Alapvetően minden ok (bár elég szegényes a GUI, pl. nem lelek opciót a világítás kikapcsolására), kivéve az alvásból ébredést -ezt elvileg egy béta bios már javította, de én megvárom a következő stabilat. 4400MHz-es boost valóban megvan 1 magon, 3600-os Patriot Viper Steel ramjaim mennek szépen XMP-vel (bár néhány értéket kézzel kellett megadnom az XMP profilból -amit amúgy a BIOS kiolvas, de mégsem alkalmazza minden értékre). Ryzen DRAM calc értékeit ez a RAM sem szereti (meg amúgy semmit az XMP-n felül), de legalább olcsó volt.
-
nejad
aktív tag
A bios betölt? Nem töltöttél le valami win választható frissítést? Én egyszer letöltöttem és köv bekapcsnál fekete képernyő fogadott, csak a kurzor villogott mint a mátrixban aztán jött a szöveg nyomjak meg egy billentyűt akkor bejött a bios. F10 mentés újraindul ugyan ez, mire észrevettem, hogy valamiért nem az sdd-ről akart bootolni hanem a vinyóról. Azóta nem töltök le iylen választható win izét
-
mozso
senior tag
Jelenlegi félig precíz megfigyeléseim:
Gskill Trident Z sorozat RGB színorgia 3 celsius fokkal melegíti fel jobban a ramokat alapjáraton (semmit sem csinálok bebootolás után). Mint amikor az RGB ki van kapcsolva.
27 celsius versus 30 celsius HWInfo64 alapján.
folyt. Köv.
-
gabro0
őstag
Azért az még odébb van, szerintem az 1.0.0.4 utánit is kiadják még rá, nincs kőbe vésve semmi
csucsbicep: Valami olyasmi volt az indok, hogy jelenleg ugyanarra a lapra két verziót kell karbantartaniuk, ami nem túl gazdaságos, ezért a kisebb memóriával rendelkezőket elengedik. Szóval ja, csak azokat érinti szerintem, amikből kijött a Max.
Én mondjuk kíváncsi lennék ha azt a sok felesleges képet kidobnák, mennyivel csökkenne a bináris mérete. Kapásból ott az a motherboard inspector vagy mi, totál felesleges. Az egyes menüelemeknek háttere is kép, így nem csoda ha nem férnek bele a 16MB-baViszont ha cserélhető a chip, akkor ebayen be lehet szerezni pár ezresért újat (nagyobbat) és felflashelni. Néztem képeket, de hirtelen nem találtam meg merre van a lapon.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Sz4bolcs #8716 üzenetére
Melyik driverrel? [link]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
laragirl83
őstag
Hello, több mint 10 év x58 után beléptem a klubba
Ismerkedunk perpill, szokni kell amds mokot, perpill ott tartok h 4.2ghz all core, 1.35v, ram 3600on, IF 1800, energitakarekos ficsorok es pbo off.
Cinebench r20 5100 pötty.
Meglátjuk mennyit bír a cucc, 4.3, 4.4et raprobalom csak kíváncsiságból.Ja igen amit olvastam még, h amd oldalárol huzzam le legfrissebb chipset drivert, es windows energia gazdalkodasban ryzen balanced legyen majd..
[ Szerkesztve ]
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Sz4bolcs #8723 üzenetére
Akkor a linkelt helyen keress valami ujabbat. Pont ilyeneket irogatnak emberek hoy ezzel tompabb azzal elesebb, dinamikusabb ahogy az ujak jonnek ki. 6.0.8816.1 van most nekem fenn, Aorus M lapon az ALC892 az FF00 kategoria. Jol szol fülessel btw.
https://github.com/alanfox2000/realtek-hda-release/releases
A forumban van egy script ami megmondja milyen FFxx driver kell hozza vagy az UAD.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
BullZeye
veterán
Mindegyik Ryzenben van integrált gpu mint intelnél, vagy van aminél kell dedikáltat venni mindenképpen, hogy legyen kép?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
palfitom
félisten
válasz BullZeye #8727 üzenetére
Alaphelyzetben a Ryzenekben NINCS IGP, csak a G-jelzésűekben (3200G / 3400G).
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Capricornus
aktív tag
Erre szerettem volna válaszolni, csak persze nem sikerült. :-(
(#8706) scabi78Hali!
Nekem 3600 mellé Tomahawk Max van. Némi szopás után most már nagyjából normálisan megy a rendszer. Nálam 3600 MHz-es ramok vannak, gond nélkül mennek XMP-vel.
Nekem az egyik szempont az volt, hogy legyen rajta USB-C, meg elég sata csatlakozó.Ha ilyet veszel, akkor már mindenképp a Max-os lapokat keresd, mert ezek már fel vannak készítve a Zen2-re.
Btw, hogy lehet saját hsz-t törölni?[ Szerkesztve ]
Per aspera ad astra!
-
-=Jam=-
őstag
válasz Capricornus #8732 üzenetére
Törölni nem lehet, csak szerkeszteni.
-
L4mie
veterán
Asus Xhair VI tulajok [link] aki mondjuk újonnan szerezte be, kellett frissíteni, dobozból kivétel után? Ramokat jól kezeli, problémamentes a lap?
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
scabi78
senior tag
válasz Capricornus #8732 üzenetére
A némi szopás mit jelent? Elkerülhetetlen az orál?
Okés, tomahawk max lapom lesz.Tiszta Windows, rendes ház!
-
fudi2002
veterán
[link]
MSI 1.0.0.4 biosok. Persze melyik fájl hibásan feltölve 22kbyte? Hát persze, hogy a Toma MAXSzakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Land
veterán
Üdv!
Jelenleg pár napja egy Ryzen 2700-at birtoklok, de úgy néz ki vissza fogom vinni a boltba, még nem telt le a 14 nap.
Egyszerűen 4 GHz-en tesztek alatt pillanatok alatt felforrósodik a proci és ki kell kapcsolnom a tesztet (prime95, intel burn).
Pár kérdést megelőzve: egy Alpenföhn Brocken 3 van rajta, melyet 3x pasztaztam újra, illetve a gyári hűtővel sem jobb a helyzet, sőt. Rengeteg oc verziót kipróbáltam, egyik sem vált be. A házam jól szellőzik, elöl 2 db 14 cm-es venti fúj be, hátul 1 db 12 xm-es kifúj. Mikor 80-95 fok körül van a proci a Brocken hűtő teteje hideg, alul max langyos! Vélhetőleg a proci egy gyengébben OC-zható darab vagy valamilyen hő átadó képessége gyártási hibás. Megy vissza a boltbaEgy 3600-at fix 4 GHz-en mennyire nehéz normális hőmérsékleten megtartani az alábbi géppel?
MSI Tomahawk Max
2*8 Gb Ballistix Sport 3200 MHz (XMP profilból megy 3200on)
Alpenföhn Brocken 3Neten kutatva többek szívtak 2700/2700x-MSI alaplap kombóval megmagyarázhatatlan forrósodás jelenséggel. Megoldást nem találtak rá.
Remélem a 3600-MSI Tomahawk max kombó működőképes... Mert ha nem, akkor már nem tudom mit vegyek...[ Szerkesztve ]
Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Land
veterán
Alapból papíron nekem is lazán működnie kellene a jelenlegi kombómnak, aztán mégse. Kérdezhettem volna úgy is: olvasott bárki minőségbeli szórásról 3600osok között, esetleg hihetetlen anomáliákról MSI alaplapok mellett?
Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
SzlobiG
félisten
Nekem 4.2-n megy 1.38-as fesszel a 3600 egy Cryrorig R1 Ultimate hűtővel hangtalanul. 75 fok volt a max amit idáig láttam talán cinebench alatt. Prime meg társaira nem is vagyok kíváncsi, de ahogy recska mondja itt is hűvős a borda, tehát vagy a hőátadás nem jó, vagy fals értékeket mutat.
-
Capricornus
aktív tag
válasz scabi78 #8736 üzenetére
Nekem intelem volt előtte és kissé szokatlan volt most újra az AMD mentalitás. Meg így, hogy alaposan utánanéztem a dolgokank már nem annyira vészes.
Az volt a baj, hogy szerettem volna manuális oc-t, mint előtte a 6600K-nál, de itt már nem egészen úgy működnek a dolgok. 4.1 GHz volt a max all core órajel, valami brutális fesz mellett és ha kicsit is emeltem az órajeleken még, akkor bármekkora fesz emelés mellett kék halál volt win 10 altt, a linux meg simán csak meghalt.
Utána megnéztem az összes videót, ami a Ryzen 5 3* OC-ról szól és most a PBO van beállítva, meg az LLC-van asszem 3-as levelen és így már stabil a rendszer. Prime 95 alatt nincs meg a 4.1 GHz all core boost, inkább csak 4.05, de cserébe ha egy szálon jobban kell dolgozni, akkor felmegy 4.2-re egy-egy mag. Valamint a hőmérséklete is jobb lett így. 40 fok körül ingadozik terheletlenül, prime 95 alatt sem meg 70 fok főlé. Nyilván örülnék neki, ha kicsit még ezt feljebb lehetne tornázni, de ez van.
A lényeg, hogy ha renedesen utána nézel és jó procit sikerül kifognod, akkor minden rendben lesz. Ha nem, akkor lesz egy kis szívás. :-)
[ Szerkesztve ]
Per aspera ad astra!
-
hokuszpk
nagyúr
most szurtam ki, hogy a ProcODT --t auton 60 ohmra allitja a lap, -- hwinfo nem mutatja, Ryzen master igen -- ez az 1700-as procival ugyanebben a konfigban 53.3 ohm volt, szoval beallitottam igy, gyors teszt alapjan 5 fokkal huvosebb a proci, valoszinuleg a soc feszt is vissza lehet venni, az is hozhat par fokot. az 1700 soc elment 1.0125V -val, 2700 eddig 1.0375V alatt nem volt stabil , ha nem alszom el, meglassuk.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft