Hirdetés
-
Akciófigelő: Jelentős kedvezmények az Asustól
ma Az Asus idei két csúcsmodellje szerezhető be 400 ezer alatt, a Zenfone 11 Ultra és a ROG Phone 8 is akciós még nagyjából két hétig.
-
Főleg almás platformhoz való dokkoló-tárhelybővítő az Orico fémjelzésével
ph A láncba köthető, 13 az 1-ben megoldás több, mint 50 TB-nyi adattárat tud elszállásolni, és egyebek mellett multimonitoros munkát is lehetővé tesz.
-
Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
lo Alpine LinuxMiután pár éve leesett, hogy az Alpine valami lehetetlenül alacsony erőforrásigényű, elkezdtem ezt tenni...
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
titán
én bántottam :d de nem megy sajnos
ami érdekes, próbáltam időzítést szűkíteni ha már órajel nem megy fentebb, átírtam manual, bios elfogadja, de bármiben nézem winben maradt a régi, xmp profil miatt lenne? feszültséget felülírtaCPT.Pirk
kevesebb fogyasztás/hőtermelés, azért a pár száz mhz pluszért nem kérek 50%-kal több fogyasztást, amire kell így is bőven elég_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Krisz0418
őstag
az lehetséges hogy a pcx rosszul rakta rá a procira a hűtőt? sajnos egyenlőre nem szedem szét mert nincs pasztám, most rendeltem rá egy thermal grizlyt hátha megoldja.
Alap windowsban is már 45-50fok a proci. Division alatt max 77. cinebench r20-at nem is merek futtatni mert már 80fokon kezd kb..ryzen 3600
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
-
Chaser
titán
-
kireka
tag
Nos egy ilyen konfig azért megkéri a magáét... Az intelben is vega 64 volt ? A procinál lehet fogni egy 10W-ot egy nagyon durva SoC uv+uc vel. Nálam 0,725V Soc fesz és 2133 a fabric, de ez nem lesz elég kihajtani a vegát
Ha kinyitod a HWMonitort látni fogod hogy a proci szippant vagy 20-25W-ot idle, míg a Vega is vagy 30-at vagy akár többet, a nagy méretű HDD is kajál annyit mint 5 db 2,5-ös.
A procit le tudtam vinni 13W környékére, de az RX 580 30Wattjával nem tudok mit kezdeni.
Szóval olyan 49-53W az idle, ez vagy 15W-al több, mint egy RX560-nal. -
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Ryzen 3700x-nek brocken 3-al egy normális házban mennyinek kéne lennie az idle temp-nek?
Az, hogy 50C fölött van normális vagy valami gond van?Köszi
-
hokuszpk
nagyúr
"A procit le tudtam vinni 13W környékére, de az RX 580 30Wattjával nem tudok mit kezdeni."
fura, emlekeim szerint az rx580 -as 5W korul kajalt idle.
Legalabbis a wattman ilyeneket irt.
jovoheten ugyis megyek az uj tulajahoz majd ranezek.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Pro!Petya
addikt
+ RECSKA
Jaja , unalmamban felpattintottam , de a bétához képest semmi változást nem találtam benne. Nem rossz.
3800CL12 mennyire élhető 24/7? (jer majd vissza privibe)
Nálam kemény 15 pontot hozott a 3800CL14 a 3600CL14-hez képest
(igaz jobban néz már ki a 4000+ pont CB alatt )
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
-
Alpi.
addikt
válasz Pro!Petya #8166 üzenetére
Semennyire, mondta a memória !
C12-höz alapbol korlátozni kell a win ram használatát 3-4 Gb.-on max. Vdimm is kívül van az xmps régiókon. Viszont az imc megdöbbentő, kisujjból kirázza, eszébe sincs crashelni, kék-halálozni.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Rekro
aktív tag
válasz M0ng00se #8165 üzenetére
Msi command center.
Msi tomahawk b450 Max alaplap van Meshify c ház Brocken 3 és a hozzá adott thermal paste-t használtam.
Simán desktopos üresjáratban 50C körül van, most egy proci igényes progit használva 80-85C.Most raktam össze a configot nagyon kiváncsi vagyok, hogy elbasztam-e valamit a pasztázásnál vagy valahol vagy ezek a normális értékek? Jó lenne valaki akinek hasonló proci/cooler kombója van tudna mondani valami infót.
köszi
-
Alpi.
addikt
válasz Pro!Petya #8169 üzenetére
Aida ram teszten nálam az olvasás és a latency cpu órajelre javult, ram tuningra kb. semmit egy idő után. Ergo kevés az órajel/mag, hogy abban rendesen látni lehessen, mennyit is léptem előre.
4.2-n 56k olvasás volt, elkezdtem emelgetni winbe és 4.35-ön már 57.5K-t tolt. Latency meg majd 1 ns-t csökkent.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem az a bajom ezekkel a megoldásokkal, hogy viszonylag csekély (pénzügyi szempontból jelentéktelen) fogyasztás csökkenés érdekében jelentősebb single-core teljesítményt vesztesz, ami viszont pont az alkalmazások többségének fontos.
Mostanában ritkán tudok leülni játszani, de pl. az egyik kedvenc játékomnak a Stellarisnak nem tudsz elég erős procit alátenni, mert csak nagyon minimálisban tud több magot kihasználni... Az egyik tervező program amit használok, az is olyan ami nagyjából csak 1 szálon működik, annak is baromi fontos single-core teljesítmény.
Ezek miatt tervezem is a váltást 3600 .. 3700X-re.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Chaser
titán
válasz hokuszpk #8170 üzenetére
rx570 zafírt vettem, ha 5w lenne idle, kb nem is lehetne meleg a bordája, de meleg
CPT.Pirk
ez oké, nálam néhány játék lesz, illetve "munkás sw-ek" a sok magot szeretik amit használok, ténylegesen villanyszámlán mennyit lehetne spórolni az más kérdés, de láttam csúnyán bezabál zen és intel is ha szabadjukra vannak engedve, részemről fix allcore órajel, turbo nincs, idle órajel nincs, ezzel elvagyok
a kis sz@ros stock coolerrel teszteltem tegnap, p95 blendnél 60 fok alatt megállt 2000rpm-mel 3,4g@0,95von, és elég meleg van most a lakásban, kb 25 fok, kinéztem egy bq! hűtőt, azzal simán néma lesz, és nem kell ráköltenem a fél vesémet ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
titán
válasz hokuszpk #8180 üzenetére
az a selejt egyelőre gond nélkül megy -0,15v gpu fesszel, de majd nézem tovább, 40-50 fok körül van idle, de álló ventivel
akárhány tesztet megnéztem, sajnos egyik rx sem szerepel jól sem idle, sem load értékeknél_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
titán
válasz Dragon3000 #8182 üzenetére
5-20w között ingázik az 570-em win asztalon, tesztekből ítélve sajnos reális, ráadásul iszonyat szórás van vga gyártón belül is a fogyasztásoknál rx-ek terén, most 0,2v-ot vettem le, eddig stabila furmark, gpuz szerinti fogyasztás meg is szelidült ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
M0ng00se
őstag
Hello.
4.3-mon van a procim (r5 3600) , haverral elkezdtünk fortnite-ozni (nem röhög ), viszonylag nagy lag spike-ok szoktak előjönni. pl fut 130 fps körül és ledobja 60 köré de csak egy pillanatig. Procit OCCT progival teszteltem másfél órát. Ramot még nem állítottam az alap 2133-mon megy , most fogom elkezdeni tesztelgetni a memóriát, papíron 3200 kéne mennie cl16-ban. A gyorsabb memória feltornászhatja a minimum fps-t?V6
-
Alpi.
addikt
válasz M0ng00se #8184 üzenetére
Persze ! 2133-rol 3200-re váltásnál gyakorlatilag új dimenzió nyílik !
Ettől függetlenül, nem biztos, hogy azok a 130-rol 60-ra esések cpu vagy ram miatt vannak, majd meglátod. Az tuti, hogy sokat fog javítani !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
kireka
tag
az 570 selejt, ahogy a 3600, 3600x de ha a 3800x a teljes értékű chip akkor még a 3700x is és akkor ugye a másodlagos chiplet is selejt a 3900x-en
Bocsi az offért, de nálam nincs különbség monitor on és off között, a nagyobb rx folyamatosan viszi az rx560+15W-ot. Volt, hogy bizonyos driverekkel, vagy driver nélkül még szippantott további 10-20wattot. Az undervolt, nálam is remek terhelés alatt, de idle nem tudok semmit csinálni.
Valami kiderült már, hogy a vastag réztalp hatékonyabban elvezeti-e a hőt a kis chipletről, mint a direkt hőcső-kontaktos megoldások? Próbáltam kisteljesítményű vastagtalú hűtőt és az első közel fél percben előtte volt a freezer33-nak, azután egy 9cm-es hűtőnek nincs esélye a 12cm-essel szemben Néztem hűtőteszteket, de új ryzennel senki sem tesztel Amit észrevttem hogy a hűtőnek az egyik olcsala fúj csak meleget, ez egybevág azzal hogy csak 2 cső érintkezik a chiplettel a másik kettő a ryzen 3600-ban nemlétező második chiplet oldalán van.
Prime alatt 4100MHz-nél elfogy a hűtés, mondjuk nagyjából kifutok a feszültségből is. -
Chaser
titán
feszültségből levettem 0,2v-ot, ramnak adtam +500mhz-et - 2000-et -, kis zafír itx, gyárilag 6ghz-es ramokkal, 8-on is ugyanúgy megy a furmark, gpu gyári 1244mhz, azt még nem néztem mennyit menne...így furmark alatt sem mondanm hangosnak...na ilyen selejt bármikor jöhet ( :
és jah, idle nem sokat lehet velük csinálni, zenekkel sem, mivel idle nálam nem sokat lesz a gép így nem érdekel, de egyébként akármilyen kotsog' intel, azt vettem volna
pár éve volt egy brand hp gépem mutatóba, i5 6500, ssd, win desktop valami 12w körül...pffffffffff_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Steven
addikt
Nah rájöttem, hogy szerintem nálam atom bugos még ez a bios (taichi x470 1.0.0.3 ABB)
Eddig sehogy se ment 100 on az fsb hanem 98-99 között ugrált , hiába manual hiába auto...
Ha 101 re raktam akkor 100 at írt de rommá fagyott a raid vezérlő...Most hogy bohockodtam emiatt rommá fagyott a gép és leresteltem sokadjára. A biost be lőttem ahogy stabil azaz ahogy eddig is használtam és most lásd csodát megy a 100 fsb ... ami k#rv@ra vicces....
Másik nagy vicc, hogy nem 100-110w idle hanem 80 lett... Most jól boost cpu ahogy az abb vel kell 4500 helyett 4450 Vááá én nem értem a lelki világát...
(intelen ua ez a konfi idle ilyen 65w volt , szvl végre nem 30-40w különbség van )szvl szerintem még az egész lap egy nagy bug halmaz....
most nem nyulok hozzá az tuti amíg nem jön ki az új bios....
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
hokuszpk
nagyúr
ok. majd veszek egy fogyimerot, addig is idleben ezt mutatja a wattman ; a kek csikot tessenek figyelni, valahol elszabadult a Red Dragon,ijedteben felment 5W -ra is.
hwinfo is kb. ezt olvassa :
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Engem is az a kérdés foglalkoztat mint Rekro fórumtársat.
Nálam is adott egy MSI Tomahawk B450 Max lap, x3700 proci, és szintén egy Brocken 3 hűtő, illetve nekem egy P600-as házam van. Az alapjáraton a proci hőmérséklete 50-60 fok körül van, teljes terhelésen AIDA stressz tesztel pedig felmegy 90 fok környékére.Ez mennyire normális, vagy jó így? Lehet a venti profilon kellene még állítani? Jelenleg úgy van, hogy 57 fokig egyenes vonal (kb 460 RPM), aztán 70 fok fölött 75% a cpu hűtő, illetve a ház ventik 57 fokig 30%-on (kb 430 RPM), 70 fokos procinál 70%-ra emelkednek. Minden alapon van ezen kívül, semmit nem állítottam a BIOS-ban.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Rekro
aktív tag
Helló!
Nálam ugyanezek az értékek vannak egy az egyben ugyanezzel a kombóval csak Meshify C házba(ház ventik kb. 700rpm mennek fixen) Hőmérsékleteket te is az alaplap egyik szoftverével nézed vagy hwinfo?
Mindenestre így, hogy mindkettőnknek ugyanazok az értékek lehet ez normális.
-
fudi2002
veterán
"kb 460 RPM"
Hehe, annak a csodahűtőnek tán alapból is kéne minimum 800rpm. Még a noctuam is felmelegedne 460rpm alatt, pedig az nagyon más kategória. 56fokig egyenes vonal kb 700-800 rpm, és onnan fel egyenesen növekedve 70fokig ahol 100% (nálam 1300 rpm, 15cm x2 venti)[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.