Hirdetés
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
-
Nem maradt sok titka a kétféle Galaxy A16-nak
ma A decemberi premiertipp közelgő startot és Android 14-es indítást vetít előre
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
veterán
válasz wwenigma #2399 üzenetére
Pont hogy tovább fog csökkenni 2019-ben:
DRAM market will push pricing down 42.1% in 2019
Én ennek megfelelően és mert úgy sem hajt a tatár, várok az alaplapok-procik-biosok kiforrottságára-kiismerésére így vissza mondtam minden memóriarendelést amit leadtam... mert amiket rendeltem RAM-ok, azok 1-2 hete már úton voltak az adott boltba, de valahogy sosem érkeztek meg a kiírt 2-4-5-10db-ok...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
hokuszpk
nagyúr
válasz syler123 #2394 üzenetére
mitol lenne single channel, ha a dualban uzemelo motyo melle bepattintasz meg ket modult ?
mondjuk pont most kicsereltem az 512GB-s nvme ssd -t 1TB -s peldanyra, ossze is dolt a windows; 0xC0000221: STATUS_IMAGE_CHECKSUM_MISMATCH hibaval ;
ugytunik a soc nemszerette, hogy a kenyelmes 1800/800 MB/s diszksebesseget 2700/1100 -ra upgradeltem adni kellett neki feszt, es modositani a memoria idoziteseken ; most tesztelem, de ugytunik tulvan a nehezen.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
igen, iden eddig csokkent. de fejlemeny van. olvasol PH!-t ?
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
MPowerPH
félisten
Nem hasznal valaki Ryzen mellett 4x8Gb memoriat? A 4 modul miatt kerdezem, mert van ahol van gyorsulas, a modul tipusatol fuggoen.
Don't Tread On Me
-
worxland
addikt
Kicsit el vagy maradva az eseményektől. Volt egy kis áramszünet... Mivel a hír szerepelt a médiában, gyorsan vettem 3 hete 47-ért RAM-ot, ugyanabban a boltban, azonos kategóriában (DDR4, 32GB, 3200 MHz) most 62 a legolcsóbb.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
wwenigma
Jómunkásember
Igen, egymast valtogatjak az ilyen hirek de nalunk a csokkenes nem lesz erzekelheto.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Atom_Anti
senior tag
Mekkora egy kavaró gépek, emitt meg az van hogy árak kilőnek,
DRAM prices spike 20% with 'skyrocket' in price warned
Én a drágulásban hiszek, ami már látszódik is .
-
Alpi.
addikt
válasz syler123 #2398 üzenetére
Kérdés, mire kell a 16Gb fölötti világ ?
Pont ma néztem meg pár játékot, hogy futszalad a kis 3600. Egy Gta5, mert csak, egy modern Dx12 kifejezetten vga-ra támaszkodósat (Tomb raider), és egy cpu jobban igénybevevőset (Assassin's Creed). Vicces, hogy kb. ez a legkissebb ma vehető nem "office use only" kategoriás cpu. Van, hogy 50%-os terhelést is látni, de jellemzően csak piszkálgatják a játékok a magokat. 2x8 Gb ramom van, lapozó file nélkül tolom és így sem megy 50% fölé a ram foglaltság, pedig mehetne nyugodtan.
[jáccások]https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
hokuszpk
nagyúr
-
KAMELOT
titán
válasz syler123 #2396 üzenetére
Miket irkálsz itt???
Single ch... 1x 1 ram
Dual ch... 2x 1 ram
Quad ch... 4x 1 ram. X299 és X399 only!!!Alpi: ha 16gb van akkor igen ennyit mutat, de mint nekem 32gb BF4 közben 12-14gb a ram használat.
hokuszpok: 2 cigi ára az áremelkedés.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
hokuszpk
nagyúr
-
nagyúr
válasz KAMELOT #2411 üzenetére
meg még Quad-channel: X79/X99 is. (de tudja a single/dual/triple módokat is).RyZen-el nem működik a köztes megoldás mint FX-nél ?
3 modullal is volt dual-channel, csak nem ganged hanem unganged, és nem sokkal volt roszabb a dual-gangednél, a single-channelnél meg vastagon jobb volt.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
syler123
veterán
válasz KAMELOT #2411 üzenetére
Nem én irkálom. Olvass már vissza. És igazuk van, 4db memória is mehet dual channelben.
-
-FreaK-
veterán
válasz MPowerPH #2404 üzenetére
Az hogy, hogy megy a 4 modul, az az alaplap memória topológiától függ. Kétféle van, T topologia és Daisy chain, az egyik direkt a 4 modul kezelés miatt jó, csak nem emlékszem rá hogy melyik az, de az viszonylag ritka az alaplapok között. Buildzoid videóit ajánlom a témában, erre mindig kitér.
-
Puma K
veterán
válasz hokuszpk #2403 üzenetére
De olvasom. Viszont a válogatott és megkésett hírek miatt nem releváns számomra ami itt megjelenik.
Az itteni teszteket meg sem nyitom.Ráadásul az emelkedésre okot adható eredeti hír majd egy hónapos:
Japan to tighten tech material exports to South Korea in wartime labor row
Amit linkeltem ott mégsem említi meg a két ország közötti sárdobálást ami jó ideje tudható. Csak az aktuális és friss adatokat-híreket közöl a linkelt cikkben ami alapján írja hogy 2019-ben csökkenni fognak még 40%-al.
Persze hogy felmentek mert a Ryzen 3000 ideje alatt sokan gépet építenek-fejlesztenek ennek megfelelően az értelmes RAM-ok elfogytak _mindenhonnan_ és így felmentek az árai az újabb szállítmányoknak mert szívódnak fel a készletek mindenhol mivel a vásárlási kedv nem csökkent. Nincs ebben semmi meglepő...
Ha nem térnek észhez a hazai kereskedők ár szempontjából és túl nagy különbség lesz az itthoni és a külföldi árak között, akkor külföldről fogom rendelni a továbbiakban az adott komponenseket. Mint ahogy tettem korábban is.
Ez is egy régebbi cikk ahhoz képest mint amiben azt írják friss adatokra támaszkodva, hogy még további 40%-al fog csökkenni 2019-ben.
[ Szerkesztve ]
-
joesz
lelkes újonc
… és ezek jelentenek bármit is, például akkor, amikor adaptív támogatással játszol, és nem nézed a frameket?
Lehet így (van-e értelme) használni 24/7? Nyersz vele valamit? Vagy szétfüstöl a RAM?Igaz ugyan, hogy pénteken visszaküldtem elállással az MSI B450 Gaming Pro Carbon lapomat (nem az eredményei miatt), inkább a 16 Mb bios miatt, rettenetesen egyszerű lett. Nem tudtam ellenállni itt aprón egy C7H-nak, A lényegi funkciók megvoltak, de egy profilt nem tudsz elmenteni, ilyenekre gondolok. Viszont ami működött, az pl. pont a memória kezelés, a memory try it funkció. Lazán belőtte magát 3733/1866-ra, cl18-al, amit átírtam 16-ra. Így működött atom stabilan 24/7, 1.36V DRAM Voltage…
Egy mérést csináltam, ennél többet nem ér az egész. A subokat lejegyeztem, megnézzük a C7H-n...
Ez az az állítólagos Sweet spot, ami fölött, már érdemleges változás nem várható, legalábbis értelmes feszek mellett, stabilan. A processzor 3600, ami ezért a pénzért (69 eFt) szuper.Üdvözlet
-
Puma K
veterán
válasz Atom_Anti #2420 üzenetére
Úgy tűnik nem érted.
A legfrissebb RAM-al kapcsolatos hír azaz, hogy 40%-kal fog csökkenni még idén a memóriák árai.
Amikor a 40%-kal történő memória árak csökkenését részletezték és írták le, akkor már számításba sem vették azaz meg sem említették az korábbi napokban avagy előtte megjelent hírt, mely szerint pont hogy drágulni fog a boltok polcain lévő memóriák árai a két ország közötti sárdobálás miatt.
Tehát a lényeg így 2019.07.28-án azaz, hogy legutolsó friss infó szerint még idén olcsóbbak lesznek a memóriák a korábbi hírekkel ellentétben.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Atom_Anti #2420 üzenetére
Az a baj, hogy felfelé fognak menni a kína - usa helyzet végett és így velük együtt mások is gondban lesznek.
syler123: tehetsz 12x 1 ramot is, akkor is a cpu dualban fogja kezelni, mert a cpu dualt tud. Hedt és Tr4 quaf/dual. Itt a kérdés az mennyire terheli az alaplapot a sok ram?!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nejad
aktív tag
Akinek asus b450 strix f lapja van el tud menteni valamit ha állít a bios-ban? A ram meg a venti vezérlésen kívül más nem marad meg, auton meg 1.526 ad a procinak. Bár 63 fok főlé így sem megy a 3600 brocken 3-mal hűtve és a vrm borda sem tűnik melegnek kézzel megfogva.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
A memória piac helyzetét és alakulását kérlek ne ide ömlesszétek ki.
Köszönöm -
HIJ
őstag
Sziasztok!
Már írtam korábban, hogy vannak random rebootjaim, mióta összeállítottam a 3600x konfigom. Akkor tápegységben maradtunk, amit azóta ki is cseréltem egy evga 750g2 -re, illetve más okból, de a lap is új lett (x470-f strix), viszont a hiba továbbra is fennáll. Pl most a HSZ írása közben is volt egy restart...
Szóval mi a búbánatot ronthatok el? Próbáltam már RAM -ot cserélni, de azzal is ugyan ez volt. Van hogy két napig semmi, aztán ma megint vagy már 4x. Igazából semmit nem szerettem volna állítani a BIOS -ban, csupán a RAM -ok a névleges freikjét, de még az alap 2133 -on is rebootolgat (ebből gondolom, hogy RAM -hoz semmi köze). Létezhet CPU hiba? Holnap megpróbálok szerezni egy 2600x -et, hogy azzal mit produkál, de sajnos nem tudom még csak előidézni sem akartlagosan... Már perifériákban is gondolkodtam, de már csak az egér-billenytű van rajta.
Tesztek alatt nem mutat hibát, ha éppen nem akkor indul újra. Pl memtest 4 órán keresztül hibátlanul futott... Gyakorlatilag, amit még nem cseréltem ki az a VGA (ami az előző konfigban hibátlan volt) és maga a CPU. Mitévő legyek?
-
Walter_White
senior tag
-
HIJ
őstag
válasz hokuszpk #2430 üzenetére
Ezt megtettem már köszi, sajnos nem vezetett eredményre... Most megpróbálom nagyon alacsony fclk frekivel, mert amíg két napig nem indult újra, akkor valamiért auto beállításon nem 1600 -on volt az nb freki, hanem 933 -on. De megpróbálok egy cpu cserét holnap. Más már nem maradt. Most a VGA -t is kizártam...
-
wwenigma
Jómunkásember
Fel van szoftverezve rendesen a rendszered illetve bios a legutolso?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
Gigánál volt egy EC firmware update (a szenzorok kezeleset frissitettek talan) mert 3xxx szeriaval random rebootok lehetnek ha jol olvastam szoval ilyesmire tippelnék. Eleg regi a bios arra, tobb mint egy honapos. Chipset driver is gondolom fennvan.
-
Maelephant
aktív tag
Nekem valamelyik CoD (pár éves, II. vh.-s rész) fagyott atomra, ha nem volt neki lapozófájl (megszokott 16 GB RAM mellett), talán még a méretre is háklis volt (elég nagy, illetve managed by Windows beállítást tűrte csak el). Akkor állítottam vissza arra, hogy rendezze a Win a lapúzófájlt, tehát visszatértem a Win98-as megoldáshoz .
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz SECTORnooB #2426 üzenetére
Itt várnak benneteket: Milyen RAM-ot vegyek?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
C1trom
tag
Üdv! Sikerült beszereznem egy ryzen 5 3600-ast.
Az eddigi tapasztalataim elég vegyesek... írok egy kis élménybeszámolót hátha érdekes valakinek, vagy esetleg van építő jellegű javaslat a problémáimra.
A körítés:
Alaplap: MSI B450 Mortar legfrissebb (csúnyán lebutított) BIOS-al.
RAM: 16Gb hyperx predator 3333 MHZ cl16 (axmp 1-es profil)
GPU: Nvidia GTX 1060 6 GB
Samsung 850 EVO SSDA teljesítménnyel abszolút elégedett, vagyok, előrelépésnek érzem az eddigi intel i7 4790-hez képest. Pár játékban teszteltem csak gyorsan eddig (Witcher 3, PUBG amik valamennyire igénybe is vették), de ilyen betonstabil FPS értékeket még nem tapasztaltam, az átlag is emelkedett (10-15 fps tuti), de a minimumok is nagyon elsimultak (csak szubjektív tapasztalattal tudok szolgálni, nem méricskélek, csak szemmel követem az fps számlálót a sarokban)
Benchmarkot csak a CPUz beépítettjét próbáltam eddig... de az elég vegyes eredményeket produkál. Egyszer mért 502/4000 sigle/multi score-t, a következő restart után 493/3800, aztán restart nélkül csak második, harmadik futtatásra megint más eredmények volt 490/3650 is... de többnyire 500/3900 környékén van átlagosan, minden alapbeállítással.Alapból 1.44v körüli vcore feszt lő be az alaplap ami kicsit soknak tűnt elsőre. Próbáltam alulfeszelni. Szinte a legkisebb változtatás hatására is látványosan csökkent a teljesítmény. Próbáltam PPT kereteket csökkenteni, PBO-t ki be kapcsolni. Gyakorlatilag minden változtatási kísérlet vagy a teljesítmény csökkenésével, vagy abszolút semmilyen látható eredmény nélkül járt.
A kísérletezési kedvem mondjuk eléggé elveszi hogy az új és alaposan lebutított MSI Biosban egyszerűen nem találom azt az opciót hogy ha nem stabil és nem akar bebootolni a gép akkor visszaálljon a bios a gyári értékekre, és nem tudok manuális BIOS reset opcióról sem... így gyakorlatilag az alaplapi elem kipiszkálásával kellett életet lehelnem a gépbe minden instabil memóriaérték, vagy overclockolási kísérlet után (amihez a GPU-t is ki kell szedni).
Amiért mondjuk egyáltalán szórakozom az alulfeszeléssel az a legnagyobb probléma a procival:
Alapjáraton (netezés, filmnézés, semmittevés) 50+ fokos a proci!!
Terhelés alatt viszont teljesen baráti 60-70 fok közötti csúcsértékek vannak, szóval nem a hűtésteljesítménnyel van itt a gond. (ryzenes energiasémával meg a windowsos balaced-el is teszteltem, nincs látványos külömbség, csak a windowsos kicsit lassabban alkalmazkodik a terheléshez)
Ezt így utólag belegondolva már több tesztnél is feltűnt hogy voltak hasonló tapasztalatok, vagy egyszerűen nem írtak idle hőfokokat...
A proci egyszerűen képtelen lenyugodni. Szinte minden körülmények között 1.4v fölötti a vcore fesz, nagy ritkán tizedmásodpercekre lemegy 1.2 környékére és a maximum közelében van az órajel, csak pillanatokra esik 3.3-3.6 GHZ közé.
Ez miért baj? A hűtés folyamatosan fel-le pörög a hőmérséklet meg 10-20 fokokat ugrál össze vissza, miközben semmit nem csinálok a gépen. Pedig már ijesztően magasra toltam a ventik felpörgési küszöbét és még így is néha 60 fok fölé ugrik a maghő egy röpke pillanatra ha megnyitok egy böngészőt vagy valami hasonló kaliberű feladat és máris felzúgnak a ventik, mintha játszanék vagy renderelnék.
Az utóbbi években nálam megfordult intel procik mind brutálisan visszavették a teljesítményt a desktop használat közben és nem volt hasonló problémám, meg tudtommal a ryzen 2000-esek is elég jól visszavesznek idle-ben szóval valami bibi van itt.
Gondolom a fogyasztásra is remek hatással lehet ez a jelenség...Nagyjából egyelőre ennyi, még elég frissek a benyomások.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója)
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest