- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
sloth400 #51131 üzenetére
Hányszor mondjam még, hogy 150W a korlát?
Az a teljes rendszer fogyasztása egy 4,7GHz-es I7 3960X-el. Ha már linkelsz valamit igazán utánanézhetnél mi az.
Különben elég hülye egy teszt, a 7750 nem fogyaszthat ilyen sokat egyik procival sem.
Ha minőségi tápod lett volna elbírta volna a 7850-et. Én sokáig 350W-os táppal használtam, ami 300W-ot tud 12V-on ráadásul 1150MHz-en ment a kártya. -
joysefke
veterán
válasz
sloth400 #51102 üzenetére
Sziasztok. Van egy Sapphire HD 7850 2GB-omn jelenleg felhúztam úgy hogy: powerlimitet:+10-el spékeltem meg a GPU frekit 925MHz-re memóriát 1250 MHz-re... így max 61 fokos macimális terhelés esetében
Azért ennyire nem kell félteni a cuccot...
7850-hez semennyire nem értek, de ha ez is hasonló a 7870/270X-hez, akkor a power limitet nyugodtan tedd fel +20%-ra, az az alap. Ne az legyen a baj, hogy nem tud elég kakaót felvenni...Első körben én kipróbálnám, hogy feszemelés nélkül +20% power limittel CCC-ből tunningolva hol a vége.
Az én kártyám mindenféle Afterburner meg ilyen 3rd party okosságok meg feszemelés nélkül, +20% power limittel viszi a GPU 1150/Mem 5000-et atomstabilan(följebb meg sem próbáltam
)
Mindenképpen monitorozd a hőmérsékleteket, ehhez olyan progit ajánlok, ami részletesen kiírja az összes hőszenzor értékeit, különös tekintettel a VRM-ekre és memóriára. A húzott kártyákon /legjobb tudomásom szerint/ leggyakrabban nem a GPU adja föl a szolgálatot, hanem a VRM vagy a memóriák, hiszen ezek gyakran nincsenek extra hűtve, csak ami levegőt kapnak, nem tudom a 7850-nél mi újság, de kötve hiszem, hogy rendes hűtés lenne a VRM-eken... A hőmérsékeletek egyébként feszemeléstől tudnak nagyon elszabadulni, ezért amíg az nem tiszta, hogy az alapfeszes tunningal hogy néznek ki a VRM/memó hőfokok, és nem próbálkoznék feszeléssel...
Én GPU-Z-t vagy AIDA-t használtam erre amikor még foglalkoztatott a dolog... Az adatokat logfile-ba irasd majd nézd vissza.
A másik amiért én nem tartom jó ötletnek a feszelést, az hogy a 7850 ha kihajtod a belét sem fog soha utolérni egy nála kicsit drágább kártyát (7870) nincs értelme...
J.
-
Steve198310
őstag
válasz
sloth400 #51114 üzenetére
Te úgy látom nem tisztai mi az a limit. Bf3 nem egy jól optimalizált játék. Annak nem hiszek. Valami értelmes játékod. Az előbb még limital a kártya most meg jó most akkor mi van?
Keress olyat mint pl a bioshock infiniti, Metro LL, Metro 2033. Igaz ezeket is később optimalizálták de a BF azt hagyjuk.Bocsánat de mobilról tolom mert wd nyomom a gépen
-
Steve198310
őstag
válasz
sloth400 #50517 üzenetére
egy Delta DPS400 is meg felel és nem kerül több ezerbe. 2000-2500 körül már van.
Egy rohadt mód megbízható darab. AcBel,Delta ezeket használja a Lenovo,HP stb.
Tavaly cseréltem le a Delta DPS400 amikor CF-et próbáltam ki meg alkalmi volt a Tagan SuperRock. Bár nem fiatal de minden benne van ami kell. Pár éves. -
juve600
nagyúr
válasz
sloth400 #50517 üzenetére
és arra sincs garancia hogy a corsairmoduláris600-as jó lessz,azokból is van nem ajánlott széria
kérjél ismerőstől kölcsön egy MINŐSÉGI tápot vagy rakd bele egy olyan gépbe a te kártyád amiben jó táp van és kiderül hogy mi a problém,de egy 5000 ft-os táptól ne várj sok mindent
-
törölt tag
válasz
sloth400 #50505 üzenetére
HKC 600W-os tápom én is megvédtem itt a fórumon, mert amikor 2 év! után megadta magát, a védelem megvédte a gépem alkatrészeit. Szerencsésnek érezhettem magam...
Kevés pénzből egy régi Delta belsővel rendelkező Chiefteket tudtam szerezni. Tudom a hatásfoka gyengébb, mert egy régi tipusról beszélünk, de megbizható tápegységet vettem. Az M-Tech tápok védelme sem mentené meg a géped alkatrészeit. Nagyon sokat láttam úgy elfüstölni, hogy alaplapot vagy akár CPU-t, VGA-t is vitte magával a Digitális Vadászmezőkre. Ennél még egy veszélyesebb dolog létezik, ha nem hozzáértő user vizhütést telepít a gépére és szivárgást, rövidzárlatot okoz vele. Akár lakástűzet is okozhat!
-
Apollo_21
addikt
válasz
sloth400 #50502 üzenetére
Az a táp..nem megbízható..mind1 h eddig mit tudott mit nem...csere javasolt, lehet 2évig hibamentes lesz, de azis h 2nap múlva visz mindent..nem az első eset volna.
Te döntésed,te pénzed..persze nemmindenki szüreteli a pénztCsak jótanács..
Egy superb 420as táp vagy egy ctg 500 is hulla jólenne, ha lesz rá lehetőség sztem nyugodtan mehet bele. -
Zsohi
őstag
válasz
sloth400 #50500 üzenetére
Megértem, de az a tápegység idővel teljesen tönkre fogja tenni azt a gépet. A videokártyát, pedig próbáld meg garanciáztatni, ha ez nem megy akkor is van lehetőséget próbálkozni: Első körben távolíts el két RAM modult a gépből, a hiba könnyebb behatárolása végett, majd próbálkozzál azzal a játékkal amiben a hiba a leghamarabb jön elő. A videokártyát helyezzed át egy másik PCI-E sínbe, ha tudod és ismételd meg az előbbieket. A kártya órajelét csökkentsed 100Mhz-cel a CCC-ben a memória órajelével együtt és próba. Próbálkozzál a 13.9-es vagy a 13.12-es CCC kiadással. Végső soron meg ki kellene próbálni egy másik gépben a kártyát, ha eddigre se sikerült a hibára rábukkanni.
-
Zsohi
őstag
válasz
sloth400 #50495 üzenetére
A tápegységet amilyen hamar tudod cseréljed le(Chieftec CTG széria, FSP, XFX 450, vagy az ipon-nál éppen kapható a Seasonic SS-400ET). A videokártya, pedig valószínűleg hardveres hibával küszködik. Ilyen hibajelenség a rosszul behangolt uning esetén szokott előjönni, elképzelhetőnek tartom a táp lehet felelős a hibáért: magas vagy alacsony feszültség, extrém magas fodrozódás, stb...
-
törölt tag
válasz
Tápegységnek egy FSP 450W-os is elég lehet vagy CM 500-550W körüli teljesitményen. A "Melyik tápegységet vegyem?" topikban felteheted ezt a kb. 12000 HUF-os kérdést. A többi hardver értéke ennél sokkal többet ér. Nálam 550W-os Chieftek van, de nem egy takarékos fajta, de legalább megbizhatóan teszi a dolgát. A 14.4 egymagában is képes fagyásokat okozni, de a tápegységet amint lehetőség adódik cseréld le.
-
Steve198310
őstag
válasz
Nem a tápon kék sprolny embör. Aztot hamar cseréld le.
1 kérdés : Mióta van a hiba mert nem biztos , hogy hardveres inkább szoftveres lehet. Elő elő jött egyszer kétszer nekem is még a másik 270x hogy le állt a a driver.
Egy régebbi drivert pl 13,12 vagy a 14,1 ami nálam még jól megy.OS?
-
törölt tag
válasz
sloth400 #50491 üzenetére
Tegnap este válaszoltam, hogy milyen feltételek szükségesek a segitségnyújtáshoz. Látatlanban mindenfélét mondhatnánk, de nem jutnál sokkal előbbre vele. Tápegység, VGA, Catalyst driver, CPU és VGA tuning és ezek összefüggései. Elég tág hibahatár, hogy egyértelműen választ lehessen adni.
-
törölt tag
válasz
sloth400 #50482 üzenetére
Kicsit több információra lenne szükség, hogy segiteni tudjunk. Cuccokra add meg a konfigod részeit, majd hogy melyik Catalyst verziót használtad. Privátban is kérhetsz tölem tanácsot, eddig senkit sem zavartam el, zártam ki... A driver nem válaszol, majd helyreállt üzenet és a kifagyásos újraindulás ami a Reset gomb aktiválását is szükségessé teheti lehet hardveres gond és Catalyst hiba miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest