- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
Új hozzászólás Aktív témák
-
HANDO88
senior tag
-
joysefke
veterán
válasz
RichiE24 #47041 üzenetére
Nem valószínű, hogy én fogom megoldani a problémádat, de azért írd le légyszíves érthetően, tagolva, hogy milyen hibajelenségeket produkál a kártya, mert a cicergésen kívül semmit nem értettem belőle.
Cicergés:
A cicergés bár nagyon idegesítő lehet, nem hiszem, hogy gariban cserélnék emiatt.Egyébként, ha Weben rendelted a karit, akkor ugye van a 8 napos vásárlástól való elállási lehetőség is (30 napon belül kell utalják a pénzt)...
J.
-
katt777
félisten
válasz
RichiE24 #46998 üzenetére
Az kiábrándító, ha valaki nem nézi meg a program kiadási dátumát, aztán azt szidja.
Gigabyte progija sem állítja egyébként? (Csak mert ilyen kártyáról volt szó.) Vagy van még más gyártónak is uilyen Rivatuner klónja. Trixx tudása sajna messze nem elég.
+1 adalék: A gyártók éppen azért adnak ki saját RT klónt, mert nem feltétlenül azonosak a kártyáik, és nem biztos, hogy a másiké rendben kezeli a VGA-t. AB pl. máig nem tudja normálisan kiolvasni a VRAM-ok sebességét a Sapphire kártyámból.Norbika88: Miért nem a GB progiját próbáltad?
Sondi1986: Persze, csak értelme nincs jó minőségű alkatrészek mellé túlzott feszelésnek, aminek mindig túlzott hőtermelés az egyenes következménye. Erre próbáltam utalni. Az én XT-mnek kisebb tápellátás sokkal nagyobb teljesítményre elég, ergo az XFX-en gagyi alkatrészek vannak, ezért alacsonyabb jóval már a a RAMok sebessége is, és nyilván ezért kér több kakaót.
-
ABee
tag
válasz
RichiE24 #46909 üzenetére
Mint a többiek írták ha engedné is 1300mV fölé ne menj de szerintem már 1250-1260mV-on fel tudsz menni 1200mHz fölé. Fölösleges megsütni azt a jó karit pár FPS-ért. Amúgy a Trixxben nagyon jó ventigörbéket is tudsz állítani, de ha belövöd mondjuk fix 50-60%-ra az se baj.
-
ABee
tag
válasz
RichiE24 #46904 üzenetére
Az
... de szerintem ne menj vele csak max 1250mv-ig. Tudom a többiek azt mondták hogy 1300 még jó csak szerintem fölösleges. Hallottam olyat hogy a magas fesz néha kontraproduktív a forró vrm-ek miatt. Mint írtam nálam 1160 on megy a Tuning még ha nem is valami acélos.
-
ABee
tag
válasz
RichiE24 #46899 üzenetére
Ez valószínű már megvolt, de én a helyedben megnézném hogy minden tuningprogiból a legfrisebb (akár béta) legyen fent. Csak azért írom mert az előző 7790-emmel előjött az hogy fent volt a legújabb AB és ha akár 1mHz-t is állítottam rajta csíkozott, de miután felraktam a legújabb bétát ment 1250/1650-ig. A mostani 270x emmel hasonló helyzet. Sehol nem tudtam állítani a feszt csak miután felraktam a legfrisebb Trixxet. Jelenleg 1160 mV-n 1100/1500 stabilan.
-
joysefke
veterán
válasz
RichiE24 #46873 üzenetére
Szerintem az MSI AB csak a nem MSI gyártmányú Radeon 270X-ek feszét engedi állítani (olvastam valahol) MSI 270X-et nem fogsz tudni állítani.
Meg kell elégedned a +20% Power limittel, ha minden igaz. Nekem a pipa a Catalyst Control Centerben aktív (ha az MSI AB azt sem engedné) az MSI AB-t még nem próbáltam.J.
-
Zsohi
őstag
válasz
RichiE24 #46865 üzenetére
Minden kártyánál más és más a stabil végleges magórajel és magfeszültség, ilyen módon az interneten kiindulópontnak lehet jó. Szóval ami mondhatok: 1,3V fölé a mag feszültségét nem állítsad már. A tuningot azzal kezdjük, hogy eldöntjük mit akarunk. Az első eshetőség a maximális teljesítménye elérése, ilyenkor első lépésként a feszültséget feltoljuk jelen esetben 1,3V-ig és mivel az elején még mindenki reménykedik a szerencsében ezért odadurrantjuk neki az 1300Mhz-et és teszteljük a kártyát játékokban(!), ha a beállított érték nem stabil az jól fog látszódni és csökkented az órajelet 50Mhz-es léptékekben amíg el nem éred a megfelelő értéket, majd finomhangolod. A második lehetséges tuning módszer az átlagos magórajel megcélzása, amikor még nem tiporjuk meg, mert a hosszú élet titka a békességben rejlik. Na már most egy 270X esetében az 1150Mhz tekinthető átlagosnak, szerintem... A feszültséget állítsad be 1,3-ra és a GPU órajelét 1150Mhz-re, de most a feszültséget fogod csökkenteni, addig amíg meg nem találod a legalacsonyabb stabil értéket. A 3. lehetőség az undervolting, underclocking, ilyenkor semmi más nem jár a júzer fejében, mint a fogyasztás mérsékelése ami megfelel az adott helyzetnek.
-
bombibmw
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged