- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
Nem segít az sem. Ez 1000 ből egyszer fog elöjönni. Nekem is néha. De ez nem hiszem hogy a ZC hatása mert nekem a 7850 nem volt ilyen hiba. Aztán feltettem valamely whql 13,xx et és akkor volt egyszer valamikor szeptember körül. És eladtam a karit de nem emiatt csak jött egy jó biznisz
-
Alister71
nagyúr
Én úgy látom, hogy jelenleg egy R9 270X elég FHD-ra, még a Crysis3 is hasít rajta, El tudom képzelni, hogy egy R9 290 mire lehet képes, de FHD-ra már sok is, inkább 3 monitor, vagy FHD feletti felbontásra kellhet. Én mindent v-sync-el játszok, mert idegesít ha csíkoz. Minden 60 fps feletti teljesítmény felesleges pénzkidobás, mert nem használt tartomány.
Nem a fogyasztás a lényeg, hanem a kihasználatlanság. -
Alister71
nagyúr
Ha a 770 SLI érdekel fáradj át az aktuális topikba, itt senki nem kíváncsi rá.
Értem a példát is, de itt az R9-es Radeonokat tárgyaljuk és a hozzá használatos procikat.
De már 1 egész oldalon az SLI-t és az nv-ket tárgyaljátok.
Ha R9 270X CF-et szeretnél, akkor minden további nélkül mehet a téma. -
Dany007
veterán
Hát most nézd, én a tesztet tudom linkelni, az alapján lehet következtetni. A teszteben összességében egy szinten van azzal az i5 3570k-val. Nyilván a 3570k-t is lehet durván húzni felfelé, ahogy az i7 2600k-t is. Tehát ez igazából nem számít. Mert ha alapórajelen nagyjából egy szinten vannak akkor húzott órajelen is ott lesznek.
Ráadásul a különbség is olyan minimális, hogy kár ezen fennakadni. Biztos egy rakás pénz volt anno az az i7-es, de a 3570k se gyenge, tehát nincs min szégyenkeznie."Na most a 780 sokkal többe kerül, mint egy 770 és nem dupla erős,"
Ami meg az SLI-t illeti a te dolgod végülis.
Az a legnagyobb probléma vele, hogy szinte sehol nem fogsz dupla sebességet elérni. A tapasztalatok alapján rendszeresek a kompatibilitási problémák. Szívás a driverekkel szívás a játékokkal. Van ami egyáltalán nem támogatja az SLI-t CF-et így ott gyakorlatilag olyan, mintha csak 1 kártyád menne... és így tovább és így tovább...
Jómúltkor néztem külföldi fórumokat és külön topikok alakulnak az SLI-CF felhasználóknak ahol segítik egymást és gyűjtik azokat a címeket ahol rendesen ki van használva a dupla kártya ereje.No, de nézzük a tényeket.
A GTX770 jelenleg 100-110k. Ebből kettő 220k.
A GTX780 jelenleg olyan 150k. *szerk.: bocsánat már 138k-ért is lehet kapni 780-at az iponban... de már nem számolom újra a százalékokat ha nem gond.De nagyjából akkor 30-35%-kal kerülne többe.
Tehát a 780 cirka 45%-kal kerül többe, és a PH!-s teszt alapján átlagosan 27-30%-kal erősebb.
A dupla 770 elméleti maximumon 90%-ban erősebb a 780-nál. árban viszont 50%-kal többe kerül. Na most itt a gond az, hogy az elméleti maximum az tényleg csak elméleti ahogy azt korábban fejtegettem is. Tényleg csak kevés esetben van meg.
Tehát ha reálisan nézzük, még mindig jobban jársz ha 45%-kal többért veszel 30%-kal erősebb kártyát, mert az procitól függően biztos, hogy mindig kitudod majd használni 100%-on. SLI-ben meg lehet hogy igen, lehet hogy nem. És 70 ezer forinttal többe kerül! Szerintem ahhoz sok az a 70 ezer forint, hogy lehet kihasználja a játék lehet nem.Szóval összességében szerintem a dupla,tripla kártyás megoldások hobbinak jók. Szórakozásra ha valaki nem tudja másra költeni a pénzét, de amúgy meg teljesen fölösleges.
Megveszed az aktuális csúcskártyát, majd mikor kijön a következő kis ráfizetéssel megveszed azt is. Sokkal több értelme van mint bajlódni a dupla kártyával.
Szerintem.Szerk.2.:
Na mégis. Tehát ha 100k egy 770 és 138k egy 780 akkor kb 38%-kal kell többet költened és kapsz érte cserébe 27-30% növekedést. Vagyis a difi mindössze 8-10%. Na ezt az arányt a büdös életbe nem fogod elérni SLI-ben. Max 1-2 játékon belül. És ez a nemmindegy.
Ott kifizetsz plusz 100%-ot de az átlag sebességnövekedés csak 60-70%-lesz, de van ahol ennyi se. -
-
Csak ismételni lehet a tesztek tanulságát: ahogy mész felfelé felbontásban és minőségi beállításokban, egyre inkább a GPU lesz a szűk keresztmetszet, így megnyugodhatsz, az i7 2600 procid kihajtyae a nagyobb kártyákat, illetve felesleges lenne nagyobb, drágább procira költeni, netán új rendszerre. Sokan örülnének, ha egy i7 hajtaná a kártyájukat.
-
z0l1ka
aktív tag
Majd fullhd észreveszed
Én is 7770-ről váltottam 270X-re és nagyon is érezni a különbséget
7770 már kevés volt fullhd-ra csak hight vagy azalatt tudtam vele normálisan játszani,persze ez függ a játéktól is ..oda már kevés volt az 1GB gddr és ugye a sávszélesség is a duplájaszóval majd 1080p-be megérzed
Lord Vader
Hát valóban csak a 280X felett van némi változás -
Alister71
nagyúr
Várd meg az FHD monitort, ott már érezhető. Oda kevés a 7770-es.
ALONSO11: a tuning okozhat fagyást. Nálam anno a Dirt3 és a Resident 5 buktatta meg a tuningot, a Dirt3 az folyamatosan. Az E8400 stabilan ment 4GHz-en, de Dirt3-ba mindig elbukott, még a mentésem is szállt el miatta, mert pont rosszkor kékhalálozott a gép. A Phenomot pedig a Resident 5 benchmark buktatta meg folyamatosan. Jelenleg a Crysis 3 az egyik leggyilkosabb, stabilnak hitt vga tuningot buktatja rendesen.
Kevés lesz a fesz a procinak. -
Dany007
veterán
CF semmilyen formában nem éri meg.
Csak "szórakozásra" hobbinak jó. Illetve ha kevésnek találod az aktuálisan elérhető legerősebb VGA-t, vagy ha 4K-ban vagy eyefinityben játszol.
Ezeken kívül nem más, mint puszta pénzkidobás vagy e-penis növelés. Persze lehet ez egyfajta "hobbi" is. De objektív, racionális érdemi indokok a fentieken kívül nincsenek.Pénzkidobás azért, mert a büdös életbe 1-2 játék kivételével nem fogsz elérni 200%-os teljesítménynövekedést. Csak a szívás van vele, mert a játékok jórészénél nincs megfelelő támogatás így nem tudod kihasználni a dupla erőt. Ugyanígy a driverekkel. Plusz dupla fogyasztás, dupla zaj, dupla ár...
Ha nagyobb teljesítmény kell, akkor két kártya árának cirka 80%-ért kapsz egy jóval erősebbet, amivel biztos nem lesznek hasonló kompatibilitási problémák.
@Gabrikovics:
Semmiképp nem jó, hogy ha a cpu fullon pörög folyamatosan.
Leeszi a gatyádat is a villanyszámla.
@EnterR:
Ja, tudom a gta4 mondjuk rossz példa volt. De én is a fos portolásra tippelek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24 Hours of Le Mans
- Anime filmek és sorozatok
- Óvodások homokozója
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged