Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz CPUID #51537 üzenetére

Magad írtad a megoldást: "a shapire trixxi és a MSI afterbourner". Majd, ha csak egy GPU-ba nyúlkáló 3rd party program lesz fent, akkor minden rendben fog menni. Vagy legalább arra vedd a fáradságot, hogy ne legyen aktív v. aut induló mindegyik, ill. ne indítsd az egyiket, miközben a másik fut. No és persze ha valami hibázik, akkor vissza kell venni a tuningból, mielőtt tönkremegy a kártya. Jelen esetben az AMD sem szoftveresen, sem hardveresen nem tehető felelőssé a nálad tapasztalt hibáért.

Zsohi: Nem, ez a tipikus USER ERROR. :P (Pedig én aztán nem vagyok az a usererrorozó típus, ha lehetséges más hibaforrás. :DDD ) Ilyen, amikor vkinek nincs fogalma róla, hogyan működnek ezek a külső programok.

MÁS: Azoknak, akik előszeretettel tévesztenek meg másokat, vagy nyugtatják magukat téveszméikkel, megnéztem a különbséget 1500 és 1700MHz-es VRAM-sebességgel. Nem, mintha nem tudtam volna, hogy hülyeségeket beszélnek, amikor azt állítják, hogy nem számít a memória sebessége, de azért csináltam pár tesztet, és bizony 4-5%-kal lassabb :P az alacsonyabb órajel (azaz a 13% GPU-tuning hatásfoka mindössze 9%-ra csökken :F ). Értelemszerűen kisebb, mint a számszerű emelés arány, hiszen közben a GPU órajele semmit nem változott. Így persze nincs meg a számszerű GPU-túlhajtásnak megfelelő gyorsulás.
    Konkrétan egy nem túl rendszerigényes, de a GPU-t 100%-ban kihasználó Full HD max/prec/stb. teszt SM3.0/HDR 3DMark06: 8010 vs. 7741 pont (a gyengébb érték az alacsonyabb VRAM-órajelé, mielőtt valaki összekeverné).
    Persze, minél többet használja egy program a RAM-ot a GPU-hoz képest, annál nagyobb az eltérés, de hogy nem zéró, az hót zicher. ;)
    Mindez azt jelenti, hogy a VRAM órajelek arányos emelése továbbra is szükséges ahhoz, hogy a GPU tuningja maradéktalanul érvényesüljön.

• Zsohi

őstag

válasz CPUID #51539 üzenetére

Esetleg egy másik gépben is megnézhetnéd, ha lehetőséged van rá. Mert ez nekem softwares hibának tűnik, vagy vírus ami képes ilyesfajta jelenségeket produkálni...

• Zsohi

őstag

válasz CPUID #51537 üzenetére

Nézd meg másik PCI-E csatolóban is a kártyát. Az alaplap BIOS-t is frissítsed és ha tudod rakjad újra a rendszert.

Új hozzászólás Aktív témák