- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Magad írtad a megoldást: "a shapire trixxi és a MSI afterbourner". Majd, ha csak egy GPU-ba nyúlkáló 3rd party program lesz fent, akkor minden rendben fog menni. Vagy legalább arra vedd a fáradságot, hogy ne legyen aktív v. aut induló mindegyik, ill. ne indítsd az egyiket, miközben a másik fut. No és persze ha valami hibázik, akkor vissza kell venni a tuningból, mielőtt tönkremegy a kártya. Jelen esetben az AMD sem szoftveresen, sem hardveresen nem tehető felelőssé a nálad tapasztalt hibáért.
Zsohi: Nem, ez a tipikus USER ERROR.
(Pedig én aztán nem vagyok az a usererrorozó típus, ha lehetséges más hibaforrás.
) Ilyen, amikor vkinek nincs fogalma róla, hogyan működnek ezek a külső programok.
MÁS: Azoknak, akik előszeretettel tévesztenek meg másokat, vagy nyugtatják magukat téveszméikkel, megnéztem a különbséget 1500 és 1700MHz-es VRAM-sebességgel. Nem, mintha nem tudtam volna, hogy hülyeségeket beszélnek, amikor azt állítják, hogy nem számít a memória sebessége, de azért csináltam pár tesztet, és bizony 4-5%-kal lassabb
az alacsonyabb órajel (azaz a 13% GPU-tuning hatásfoka mindössze 9%-ra csökken
). Értelemszerűen kisebb, mint a számszerű emelés arány, hiszen közben a GPU órajele semmit nem változott. Így persze nincs meg a számszerű GPU-túlhajtásnak megfelelő gyorsulás.
Konkrétan egy nem túl rendszerigényes, de a GPU-t 100%-ban kihasználó Full HD max/prec/stb. teszt SM3.0/HDR 3DMark06: 8010 vs. 7741 pont (a gyengébb érték az alacsonyabb VRAM-órajelé, mielőtt valaki összekeverné).
Persze, minél többet használja egy program a RAM-ot a GPU-hoz képest, annál nagyobb az eltérés, de hogy nem zéró, az hót zicher.
Mindez azt jelenti, hogy a VRAM órajelek arányos emelése továbbra is szükséges ahhoz, hogy a GPU tuningja maradéktalanul érvényesüljön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egérpad topik
- Xbox Series X|S
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest