- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Magad írtad a megoldást: "a shapire trixxi és a MSI afterbourner". Majd, ha csak egy GPU-ba nyúlkáló 3rd party program lesz fent, akkor minden rendben fog menni. Vagy legalább arra vedd a fáradságot, hogy ne legyen aktív v. aut induló mindegyik, ill. ne indítsd az egyiket, miközben a másik fut. No és persze ha valami hibázik, akkor vissza kell venni a tuningból, mielőtt tönkremegy a kártya. Jelen esetben az AMD sem szoftveresen, sem hardveresen nem tehető felelőssé a nálad tapasztalt hibáért.
Zsohi: Nem, ez a tipikus USER ERROR.
(Pedig én aztán nem vagyok az a usererrorozó típus, ha lehetséges más hibaforrás.
) Ilyen, amikor vkinek nincs fogalma róla, hogyan működnek ezek a külső programok.
MÁS: Azoknak, akik előszeretettel tévesztenek meg másokat, vagy nyugtatják magukat téveszméikkel, megnéztem a különbséget 1500 és 1700MHz-es VRAM-sebességgel. Nem, mintha nem tudtam volna, hogy hülyeségeket beszélnek, amikor azt állítják, hogy nem számít a memória sebessége, de azért csináltam pár tesztet, és bizony 4-5%-kal lassabb
az alacsonyabb órajel (azaz a 13% GPU-tuning hatásfoka mindössze 9%-ra csökken
). Értelemszerűen kisebb, mint a számszerű emelés arány, hiszen közben a GPU órajele semmit nem változott. Így persze nincs meg a számszerű GPU-túlhajtásnak megfelelő gyorsulás.
Konkrétan egy nem túl rendszerigényes, de a GPU-t 100%-ban kihasználó Full HD max/prec/stb. teszt SM3.0/HDR 3DMark06: 8010 vs. 7741 pont (a gyengébb érték az alacsonyabb VRAM-órajelé, mielőtt valaki összekeverné).
Persze, minél többet használja egy program a RAM-ot a GPU-hoz képest, annál nagyobb az eltérés, de hogy nem zéró, az hót zicher.
Mindez azt jelenti, hogy a VRAM órajelek arányos emelése továbbra is szükséges ahhoz, hogy a GPU tuningja maradéktalanul érvényesüljön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest