- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55888 üzenetére
A passzív hűtés sokkal rosszabbul fog teljesíteni amint a gép elkezd porosodni. És ventilátor nélkül is be fogja gyűjteni a port, ez garantált. Így szerintem az egyetlen megoldás a VGA hűtés cseréje (utángyártott ventik a VGA NYÁK-jára kötve, jóval csendesebbek lesznek), és esetleg porszűrők beépítése a gép szellőzőnyílásaiba.
Rákérdeztem a gépedre, mert elfelejtettem, szerintem nyugodtan kérdezősködj és linkelj, erre való a topik. Esetleg a hűtés és ventilátor topikokban is érdeklődhetsz, ott laknak az igazi szakik. -
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55886 üzenetére
Nem feltétlen lenne nagyobb a hűtés attól még, hogy komolyabb
Vagyis helyesebben szólva ha nőne is, azt nem hosszában, hanem széltében tenné (2,5-3 kártyahelyet foglalna vele a kártya a gyári 2 helyett)
Pl. Arctic Accelero S1 rev2.0 + ventit rá
Vagy Accelero S1, + ehhez is új ventilátorok.
De nézz szét itt, vannak nagyon jó bordák, ha te választasz hozzá valami ventit akkor később az esetleges csere is egyszerűbb lesz...
Meg közben eszembe is jutott, mid van, ez a T3500 pörgeti a topikot rendesen...
Mintha a hátsó részén lévő rácson lenne még hely házventinek... -
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55884 üzenetére
Ezen szerintem már egy custom VGA hűtés is segítene, pl. valami Arctic vagy Zalman, nem is kéne passzívnak lennie, elég lenne egy komolyabb borda+jobb ventik. Amit linkeltem az alapból egy passzív borda, de van rajta hely két pörgettyűnek, ha valami jobb fajtát teszel rá, akkor máris sokkal csendesebb lesz.
Egyébként milyen házad van és mi kavarja benne a levegőt?Én is nézegetem a VGA hűtéseket, nyáron jár le a 7870-em garija, akkorra tervezek egy nagy hűtés-upgrade-et, házventik+ventivezérlő, akár egy komolyabb VGA borda is szóba jöhet, a csend érdekében.
-
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55882 üzenetére
Szerintem lehet, de ha passzív hűtést akarsz (bármilyen VGA-ra), ahhoz jó szellőzés kell, amihez viszont jó házventilátorok kellenek, amik megfelelő légszállítást és légnyomást biztosítanak.
Nekem most csak ez a passzív hűtés ugrott be, azt írják egy 7850-nel elboldogul jól szellőző házban, 270-hez már ventilátort ajánlanak rá.
Vagyis ennél komolyabb passzív hűtőbordával szerintem le lehet hűteni a 270-et, de ahhoz olyan kialakítású ház kell. pl. az enyémben biztos működne.
Vagyis jó drága mulatság a passzív hűtés. -
-
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55840 üzenetére
Néztem képeket a T3500 alaplapjáról... jól látom, hogy 5 pines ventilátor-csatlakozók vannak rajta?
(1db 4 pines memóriafoglalatok CPU-val átellenes oldalán, 2db 5-ös a CPU mellett a lap szélén, és még 1 a SATA-knál [vagy az a 4 pines lenne az a PCI aljzatok mellett?])
A 270-ed OC-jéről meg csak annyit, hogy ha feszültség emelés és a TDP kereted növelése nélkül tolod feljebb az órajelét, akkor nem lehet semmi baja: ha nem fér bele a 147W-os TDP-jébe, akkor legfeljebb nem fog az általad beállított órajelen menni. GPU-Z sensor logjából utána meg lehet nézni, hogy hány MHz-en járt terhelés alatt, ha bírja az OC-t akkor öröm-bódottá'.
Az AMD-s TDP értékek egyébként is elég extrém terhelés esetén jönnek elő tudtommal. -
pengwin
addikt
válasz
bitpork #55838 üzenetére
1. Teszel egy ventilátor vezérlőt az egyik külső 3,5"-es vagy 5,25"-es meghajtóhelyre, arra rákötöd a PWM-es ventiket és a vezérlőt eteted molexről
2. Az Arctic-nak vannak olyan PWM-es ventijei, amiket egymásra lehet kötni, így egy alaplapi kimenet 2-3 légkavarót is tud táplálni-vezérelni (ha azok egyformák)Nagyon hasonló a problémám, nyáron fel akarom javítani a Dragon Slayerem hűtését, mert most minden venti molexről megy benne. Szó se róla: nem vészesen hangos (szobatársam simán tud mellette aludni), és nagyon jól szellőzik, 7870 fesz emelés nélkül stabil 65 fokon üzemelve tartotta az 1150 MHz-et, pedig 2,5 éves kártya, ha minden igaz (hűtése nem volt piszkálva, még le van matricázva a csavarja).
-
kriszbon
őstag
válasz
bitpork #55836 üzenetére
Néztem én hogy írtál róla, és a gépházat is néztem ott az oldalon.
Eleve hátul van 2 ventilátor hely, és gyanítom elől is van 1-nek hely a műanyag burkolat alatt(szokott lenni).
Ezek gyárilag kialakított helyek, így bele kell hogy férjenek.
Persze te tudod hogy teszel bele vagy sem. -
Giot
addikt
válasz
bitpork #55816 üzenetére
Igen néztem, nem lesz gond a tuninggal, csavarhatod neki.
A 270x és a 270 ugyanarra a gpu ra épül, letiltások nincsenek egyikben sem (ebbe beleszaladtam az előbb) alacsonyabb órajeleken szalad a 270 emiatt elég neki, a +1 6pin. Nyílván ki kell tolnod a tdp limitet az overdriveban hogy ne szabályozza le magát. -
-
-
-
CirrMee
addikt
válasz
bitpork #55677 üzenetére
Ha nem túl rég állt neki traktorozni, akkor jó eséllyel menthető.
Venti lekap, alján matrica alatt fellelhető rendszerint az a rés (vagy a matrica alatt van egy műanyag/gumi dugó pluszba), ahol meg lehet olajozni - vagy inkább zsírozni. Ez utóbbi azért tovább szokta bírni, mint a résből kifolyó olaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest