- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
kovsol #21167 üzenetére
Nekem is vólt már jópár VGA-m, nem egyszer elfelejtettt tápkábel is, de ilyet még én sem tapasztaltam, hogy ettöl tönkre mennyen egy VGA. Minden esetre ez esetben, ez következett be, mert elötte mind kettő tökéletessen müködött, de miutánn elfelejtetem a tápkábelt a VGA-ra csatlakoztatni, már hiába dugtam vissza, egyik sem adott képet. 1 nap alatt kettő 7850-est vágtam haza így, és pislogtam én is nagyokat mindezek utánn. Az a vicces, hogy a másodikat csak azért őltem meg, mert szintén nem akartam elhinni, hogy az első ezért adta be a kulcsot. Miután kipróbáltam azzal is a tápkábel nélküli indítást, az utánn nem volt több kétségem. Annyi külömbség van, hogy én nem oc verziós VGA-kal jászottam ezt el, hanem egy sima elsőszériás Hynixessel, és egy Dual-x-es 7850-el.
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #21190 üzenetére
Szerintem ezt kár tesztelni, mert elég egyértelmű a helyzet, idézek a Behardware cikkéből [link]: "During pre-production of the Radeon HD 7870 and probably on the first lots, AMD noted a little reliability issue on some cards, less than 1% of them according to the company. The GPU electrical signal could at times, depending on the environment, be rather noisy on these samples, resulting in a crash."
Tehát, mivel a kari tápellátásának utolsó, zajszűrő része a "gyenge pont" így szinte biztos, hogy a kevésbé zajos 12V-ot adó tápokkal kevésbé van gond, mint a zajos, zavaros, kevésbé tiszta feszt adó társakkal.
Itt egy teszt, ahol láthatsz ilyen zajmérős tesztet: [link] És akkor még nem is beszéltünk arról a paraméterről, hogy mennyire stabil a 12V mondjuk egy erőteljesebb terhelésváltás alkalmával... -
Arkennys
addikt
válasz
kovsol #21190 üzenetére
Nem rossz ötlet ez, eléggé többet tudna mindenki, ha összejönne a dolog. Szerencsére kívülállóként figyelem csak, de engem is érdekelne már. Csúnyán kiszúrtak magukkal a sapphire-nál...ami bevételt szereztek pluszban a gondatlansággal, annak többszörösét elvesztik az emiatti bizalmatlanságból. Mióta ez van, mindenki másféle kártyát vesz inkább. Meg is értem, én se vennék most sapphire-t, ha most vennék kártyát. Mázli, mert most ami van ahelyett majdnem az lett. Élhetnék itt rettegésben
-
-
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kovsol #20785 üzenetére
Megnézem.
(#20786) Szenya3: Nem értek egyet medium fokozaton tolom a DS3-at és így is meghalok olykor túl sok nekrós jön mindenhonnan! Nehezebbnek érzem mint a 2. részt. Egérrel meg billentyűzettel tolom nagy érzékenységre van állítva az egér szenzora. Bad ass fokozaton kb 3 golyó az ellentől és 2-3 csapás egy alientől és fekszem. A colonial marines játékban.
-
->Raizen<-
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kovsol #20654 üzenetére
1 darab venti elol , 1 darab oldalrul huti a hdd-okat, 1 darab venti hatul fuja ki a processzortol a levegot, 1 darab 20mm venti pedig fuja ki felul a hazban levo meleg levegot. A baj az hogy a videokartyak kornyekere semmi nem fuj illetve sziv. Oda kell 1 darab vagy 2 venti a haz oldalara.
-
daveoff
veterán
válasz
kovsol #20608 üzenetére
De asszem mértem, de már nem emlékszem pontosan......valami ilyesmi rémlik, hogy 3570k@4,2GHz-en +7870CF 400W körül. Ez lehet?
7950@1150/1650 is tökéletesen elég mindenre, meg sok gubanc van a CF-el, akinek volt már az tudja! Inkább a CPU-t upgrade-eltem! Így most sokkal szimpatikusabb a gép, mint a CF-el.....
-
Zotya84
őstag
-
janes1976
őstag
válasz
kovsol #19838 üzenetére
Most akkor szted hagyjam plusz 20%-on alapba?
Ez mit jelent a kártyára nézve? Ezzel nem lesz rövidebb élettartamú a kártyám? Gondolom kiderült hogy nem vagyok egy "tuning bubus".
Amúgy azt néztem, a fél órás tesztet.
Amúgy majd írok sztem holnap vagy holnapután egy bővebb összefoglalót, hogy aki karit akar venni, ezzel számoljon. Bitang szép kis jószág!
Amúgy amit a hűtésről meg hangról írtak a tesztekbe az igaznak tűnik!
-
patex1983
őstag
válasz
kovsol #19710 üzenetére
Ja, ezt nem tudtam
Persze, hogy egyszerű a tv-n eldönteni, csak gondoltam hátha nem bizonyosodott meg róla a kolléga kellő alapossággal. Néha a legegyszerűbb dolgok felett siklunk el.Erre van egy nagyon jó sztorim: Egyik ismerősömnek egyik nap nem indult a pc-je, de úgy cuzammen se kép, se hang és mivel ő egyáltalán nem ért hozzá, így szólt az egyik ismerősének, aki egyetemen rendszergazda. A rendszergazdi miután megbizonyosodott, hogy tényleg nem kapcsol be a gép, darabokra szedte, majd mikor végső megoldásként ki akarta benne cserélni a tápot, vették észre, hogy nem volt bedugva a konnektorba a gép....
-
bitum3n
tag
-
mrhitoshi
veterán
válasz
kovsol #19575 üzenetére
Ez a 3 külön teszt nem azért van, mert ez a bench cross-platform ?
Szóval hogy az első teszt mindenen lefut (ARM Chipek, asztali gépek, Tabletek), a második már korlátozottan, és a harmadik a nyerő számunkra ?(#19580) gyuribácsi88:
Akkor meglesem már én is a boltban.
Amúgy nem az volt a baj a win7-tel, hogy nem volt alatta SSD, hanem hogy ugyan azon a gépen a nem új telepítésű win8 sokkal gyorsabban fut, mint a win7. -
HSM
félisten
válasz
kovsol #19511 üzenetére
Hát azért a Giga lapomon ez egy kicsit elegánsabban lett megoldva, nem trükközéssel bírható csak működésre.
Plussz ez így eléggé félreérthető, mind az opció neve, mind a leírása. Semmi köze az IGPU be vagy kikapcsolt állapotának a Multi-monitorhoz...A leírásról meg... Ha rakok bele GPU-t, még lehet használnám az IGPU-t is mondjuk OpenCL-re vagy Quicksync-re, szigorúan egy monitorral akár...
Gigánál felennyiből letudták:
"Internal Graphics
Enables or disables the onboard graphics function. (Default: Auto)"Azért ez így érthetőbb kicsivel, nem?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
kovsol #19461 üzenetére
lehet félreolvastam, nem emlkszem.. előkéne keríteni a priviknél...
azt se tudom, a PH-s eladó mennyi időt vállalt rá... ez sem derült ki... de a jövőben ink kerülöm őt (is)...(nevet direkt nem írok!!)(#19462) darky@
áhh, ne is mond -.-7850-est akartam venni, de a melóhelyem kegyes volt (
) év égén és megáldott. így lett 53k-ért ez a 7870-es. érdekes, mert ment sokáig hibátlanul. aztán frisshangdriver és halálok sora. szal sosem fogom megtudni, mi a gebasz. és hol
-
Size83
csendes tag
válasz
kovsol #19221 üzenetére
Sok játékkal nem játszottam még rajta, BF3, BO2, CoD4 azok amik belefértek a BS-ezgetés előtt és ezek alatt simán elég neki. Azért a cf hez természetesen én sem alap órajelekre gondoltam. Tisztában vagyok a processzor képességeivel. Nekem is i5-i7 volt az alap koncepció, de sajnos most anyagilag nem fért bele egy jobb vga-val együtt. Így inkább FX-et vettem, mint hogy 7770 legyen mondjuk egy i5 alatt.
Bár az igazsághoz hozzátartozik hogy 1680x1050 a monitorom felbontása, de ahogy teszteket nézegettem maximum 5-10 fps különbség ha van az 1920x1080 felbontáshoz képest, ezért mertem ilyen bátran nyilatkozni. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kovsol #19143 üzenetére
Igen néha bőven megközelíti a 80%-ot a total cpu usage.
A stabil 50 fps-hez alig kell ezt azt lejjebb venni egy szinttel a maxból. A geometria high a post process low az árnyék high a mozgás elmosódás ki és rengeteget nő az fps. Ez a két pálya a bétában szerintem ötletes lett és jól van kivitelezve.
-
plekk
tag
válasz
kovsol #18991 üzenetére
Ja tényleg még most eszmélek hogy eleve 16 on van a VH nál.
Egyébként én is high on játszok vele, és tényleg nem vehető észre annyira a változás.
VH on csak megnéztem mennyit visz stb.
Kevés olyan paraméter van már a felbontáson kívül ami annyira nagy eltérést okozna látványban hogy azt mondjam AZTAAA. -
plekk
tag
válasz
kovsol #18989 üzenetére
Persze, nyílván nem mindegy.
Csak azért egy gtx 570 nem mai csirke
De azért nem rossz tőle.Nemtom mennyit tud egy 7870 ilyen beállításokkal de ha megnézzük hogy csak ha minden very high és nem veszek fel pluszba semmi élsimítást, akkor megy úgy 50-60 at, de inkább 50. Hátha még felveszem a 4Af et is. Na majd holnap megnézem. -
törölt tag
válasz
kovsol #18905 üzenetére
Most nézem hogy tegnap jött ki a béta 3 13.1-ről frissítem amúgy gondom volt ezzel itt böngészőben. Kockák jelentek meg 1000/1350 órajelekkel. De majd most a béta3 megoldja a problámát.
"
Nálam medium és low is 95-105fps nálam és még mediumon is kevés neki a proci 4300Mhz -en az 1150Mhz -es gpu mellé."Low beállításal 4X MSAA-al már 99% végig a gpu és még nem szaggat.
-
-
Attix82
addikt
válasz
kovsol #18832 üzenetére
Ennek nem az a lényege, hogy 150 fpst lásson az ember, hanem meg tudja nézni / mérni az ember a saját gépéhez képest, illetve a köv generációs VGA-t is le kell mérnem és összehasonlítani mekkorát is fejlődtek a mostani VGAhoz
...és ugye ott már a 4xMSAA szerintem alap lesz.
Nem játékbemutatónak szántam
....hanem pl Te meg tudod nézni ,hogy a 7870 ugyan ilyen beállítások mellett mit produkál. Holnap vagy holnapután egy HD7950 lesznek ugyan ezek a mérések.
-
válasz
kovsol #18584 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok az új box-ra én is, jelenleg is van egy 360-am de már úgy éreztem itt az ideje venni egy gamer pc-t, mert igen elavult lett a box.
Attól függetlenül 6 évig nyúztam a boxot, mert hát a live közösség az
Állítólag az új box tud majd mindent, azon kívül hogy játékkonzol lesz, egyben lesz média player és settopbox is, az meg úgy nagyon jó megoldásnak tűnik hogy 3 kütyü helyett elég lesz az az egy is
-
5ent1nel
aktív tag
válasz
kovsol #18576 üzenetére
Nos, majd' 2 éve, mikor erre fejlesztettem, direkt megérdeklődtem a megfelelő topic-ban, h kihajtja -e/érdemes-e. Akkor ott rábólintottak és bevallom eddig nekem sem volt problémám - most is csak érdeklődés szinten kérdezek utána.
Én elhiszek bárkinek bármit, de akkor ez azt jelenti, h egy kb 60e-es kártyához egy legalább ennyit érő (húzott!) proci kell... Tehát ha nincs egyben a 3-4-500e-ft-om, akkor felesleges is erre haladnom?A procicserekor egy i5-2400-esre gondoltam - lap miatt -, de ha ez is kevésnek ítéltetik akkor...
...a PC nem haldoklik, hanem halott!Persze még vergődik, de a köv. konzolgeneráció biztosra veszem, h megadja a kegyelemdöfést!
-
Gaboman
nagyúr
-
plekk
tag
válasz
kovsol #18527 üzenetére
Ez így igaz, dé én nem beszéltem 3 monitorról, nem tudom hogy ő hány monitort tervez meghajtani, de ha csak 1 monitorról van szó vagy tv ről FULLHD felbontás mellett akkor szerintem inkább a hd7970 a nyerő a 2 kártya helyett.
De hangsúlyozom csak megosztottam a tapasztalatom és nem akarok én semmitsem befolyásolni ezzel.Ha több monitort tervez vagy extrém 4k felbontást akkor én is ajánlom neki a többkártyás konfigot, ellenben ha 1 moncsi/TV lesz 1080p ben akkor nem éri meg szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged