- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny001
senior tag
válasz
Anaren91 #26583 üzenetére
Hi!
Tényleg nem kell sokat visszaolvasni, még a keresőt se kell használni, mert ugyanarról a 4-5 dologról szól a fórum, hullámokban ismétlődve!
1 Mér nem megy 1050 fölé
2 Mivel monitorozzam
3 Nem enged feszültséget állítani
4 Sapphire jó lesz-e, má mé nem
5 Fx jobban kihajcsae mint azintelBy.: Johnny
-
do3om
addikt
válasz
Anaren91 #26578 üzenetére
Itt volt feljebb kicsivel hogy miken segít a power limit kitolása, nem igaz hogy nem látod, vagy csak írsz nem olvasol.
Érdekes én egyből észreveszem ha nem adok neki pluszt és tuningolva van a kari rendesen.
Te nem hogy tuningoltál eddig hanem lassítottad a karidat a ha nem nyúltál a tuning mellet ehhez.De hátha ezt elolvasod:
Nem fogod azt látni ha kitolod a limitet hogy a kari már nem pl 1,219 (nálam) feszen van hanem nagyobban, mert nem erre van. Ha tuningolsz akkor kér több wattot a tápból és ezen segít, ezt tolja kijjebb hogy átléphesse a gyárilag megadott limitet. Ha tuning mellet nem asz a powerre akkor lassabb is lehet mintha alapon hagynád a karit annyira visszaszabályozza. -
kovsol
titán
válasz
Anaren91 #26428 üzenetére
Nekem volt FX6100 és elmondom neked a mostani intel procim agyon veri.
Amúgy elindítasz egy játékot ami úgy van megírva, hogy 2 vagy 4 magot kezel csak akkor a hajadra kenheted az FX8 -t meg a 6 magos intelt is, mert egy 3570k leveri őket. Azt meg megnézem mikor hajtasz te 24/7 -re egy fx6200 -t 4600 vagy 4800MHz en.
De szerintem fölös ezt a témát folytatni. Van olyan játék aminek édes mind1 a proci pl Tomraider, de van olyan ahol kb semmi nem elég pl BF3 multi, meg van ami kevés magot kezel pl Starcraft2. -
-
kovsol
titán
válasz
Anaren91 #26118 üzenetére
Én 3870 CF esetén se tapasztaltam ilyet, pedig akkor még nem volt ilyen fejlett. Nagyon kevés játék volt ahol komoly gondot jelentett a CF. Konkrétan egy játék volt nálam ami nem volt hajlandó menni CFel és ki kellett kapcsolni. Új játékok meg egyre jobban fel vannak készítve erre. Driver is sokat javult.
Héten ha minden terv szerint halad meglesz a 7870 CF nekem.
Persze lehet én játszottam olyan játékokkal pont ami nem volt problémás. -
GergoHD
tag
válasz
Anaren91 #26042 üzenetére
Hát én is erre lennék kíváncsi. Nekem most egy kodegány házam van amibe jelenleg egy 8centis venti megy xD oldallap minden fent és BO2 (minden fullon 1920x1080) alatt is simán felmegy 75C-ig alapfeszen most alulfeszeltem most csak olyan 70-ig megy. Mindjárt megpróbálom leszedni a ház oldalát és úgy is megnézni mennyi lessz. Amúgy a venti 1400RPM-en megy kb és immáron alaplapról speedfannal szabályzom mivel msi xD.
-
törölt tag
válasz
Anaren91 #26038 üzenetére
" nem tudom hogy ti hogy csináljátok hogy 55 fok meg 40 fok "
Korábban (amikor még nem foglalkoztam annyira ezzel a témával) én is csak pislogtam amikor ehhez hasonló hőmérsékleti adatokat közölt valaki.(korábbi 6870-es karim alapon terhelés nélkül volt 40°C-os. Most meg terhelve alig megy fentebb
). Pedig lehetséges. Egy kis alulfeszelés és jól szellőző ház "csodákra" képes!
(#26042) Anaren91
Itt van pár kép Crysis 3-ból. Egyéb képet most nem találtam...
BF3 még ennyire sem melegszik, főleg ha nincs 27°C a szobában.
-
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
Anaren91 #25851 üzenetére
Nem kukacoskodás képpen..de a Vrm-nek nem sok kicsit az az 1.6V? mert vagy rosszul van kiírva vagy nemtudom de az brutálisan sok! Főleg ha épp "nyugalmi" állapotban vannak a felette lévő höfok értékek.
Sztem nálam legalábbis 1.172 és 1.203 között ugrál..gondolom vmi ilyesminek kellene legyen nálad is. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Anaren91 #25902 üzenetére
erről van szó, nem véletlenül mondtam, hogy nézd meg hangkártya nélkül is, mert attól is simán lehet ennyire meleg.
jól szellőző ház ilyenkor tényleg segít. normál esetben az elöl be - hátul ki légfolyosó jó, de ha sűrűn vannak egymáson a bővítőkártyák, akkor érdemes oldalra is berakni egy ventit és túlnyomással tolni a videokártyára direktbe a friss levegőt, erőltetetten szellőztetve azt. plusz terhelés alatt agresszívabb ventiprofil is kellhet adott esetben.
78 fok is picit sok, de alapvetően az már figyelmbe véve a gyengébben szellőző házat akár még reális is lehet. a gigabytenak meg vékonyak a ventijei, olyan esetben némi extra friss levegő segít.
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
Anaren91 #25900 üzenetére
Nekem dota alatt 40-45 fok környékén volt, nem egy megterhelő játék a LoL sem szerintem.
Pasztázás ha nem egyenletes, túl vastag vagy túl vékony, esetleg légbuborékok van közte az ront a hőátadáson, nem javít. Illetve jó minőségű pasztával 5-6 fokokat nyerhetsz egy átlagoshoz képest, pl.: arctic cooling mx4 -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Anaren91 #25846 üzenetére
az alatta lévő kártya hány centire / slotnyira van tőle?
elöl-hátul 120 centi jó, de ha ennyire nincs helye a kártyának szellőzni, akkor az oldalsó venti erőltetve nyomni be a levegőt kellhet. meg tudod próbálni úgy is, hogy kiszeded a másik kártyát alulról, úgy meddig melegszik?
-
gyuszaa
őstag
válasz
Anaren91 #25846 üzenetére
Nekem 53 foknál nem volt még melegebb a kártya 99% gpu kihasználtságnál, és 38-40 % között alakul ilyenkor a ventilátor fordulat száma. Igaz 7850-em van. Idle 25-26 fok, szobában meg 22-23 fok van. Cpu hűtő meg maxon teper 0-24, forrófejű thuban miatt, most mx4 pasztával 29 fok idle, elég jó.
A vrm hány fokos szokott lenni? Nincs elől ventilátor, se hátul. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Anaren91 #25841 üzenetére
először vedd fel velük a kapcsolatot, hibaleírással. a FAQban bent szokot lenni, hogy mit lehet csinálni.
ha ez oké, akkor érdemes tovább menni.
86 fok nagyon meleg, de még bőven 100 fok alatt van. a kerregő venti az már inkább hiba. afterburner vagy egyéb program nincs fent, nem kavar be? mert az is okozhat anomáliákat, ha meg amiatt nem működik a kártyád, akkor a szervizben lehet jól fog működni.
asdxv: gyanúsan meleg, de adott esetben egy nagyon elszúrt ventiprofillal szörnyű szellőzéssel lehet ennyi. nem valószínű, de megeshet.
-
lowzor
veterán
válasz
Anaren91 #25716 üzenetére
Elvileg 13.2-vel valamivel rosszabbul tuningolhatóak a kártyák, mint a 12.11-el. Amúgy mekkora feszt kap?
Egy gyártónak amúgy garantálnia kell az általa beállított órajellel való rendes működést bármilyen driverrel, tehát nyugodtan elküldheted gariztatni. Még órajel csökkentéssel is próbálkozhatsz és ha mondjuk 1100-on rendesen működik, akkor ez a baj. -
bombibmw
veterán
válasz
Anaren91 #25716 üzenetére
Nekem amióta megvan a 7870,egyetlen driver-rel sem volt semmiféle problémám(beta-val sem).
Remélem így is marad.
Ám egy jól szellőző ház minden konfigban fontos.Más:Most néztem meg mit bír alulfeszelve a kártyám és ment 1149mV-al 1150MHz-el egy óra Bioshock.
Akinek esetleg ASUS 7870 van megnézné nekem majd valamikor az övé mit produkál?
Más órajeleken is.
Köszi -
milszab
senior tag
válasz
Anaren91 #25550 üzenetére
Hát nálam a kártya venti vezérlés nem engedi olyan 65fölé már, de sokszor csak ilyen 55fokos. Ugye függ a házad szellőzésétől is. Én most raktam plusz 1 ventit a tetejére, meg lesz 1 az alján is ami közvetlen rányomja a levegőt a kártyára. Meg ugye alapban van elől+hátul egy 12-es.
-
-
djg
aktív tag
válasz
Anaren91 #25531 üzenetére
Jaja én is néztem tesztekben, hogy kis tuningolt 7870 több helyen kenterbe veri az alap 7950-et, ami azért ciki. Persze valahol biztos jól jöhet a 3GB VRam, de tényleg nagyon is jó lesz ez a kari most!
Még annyi kérdés, hogy ennek milyen csatlakozói vannak? 2x6 pines?
Egy Sharkoon Silent storm 560W fogja vinni, remélem vannak rajta olyan csatik, amik ide kellenek vagy a vga dobozában van megfelelő átalakító.Köszi!
-
milszab
senior tag
válasz
Anaren91 #25509 üzenetére
Lock Framerate néven fut a játékban a V-sync. Én ha kikapcsolom akkor nem olyan szép folyamatos a kép, igaz az fps 100körül van olyankor. Nálam az van hogy néha elég durván leesik az fps úgy 30 környékére és picit meg is akad. Amúgy fix 75-ön megy. De gondolom majd 1 Update segíteni fog rajta.
-
djg
aktív tag
válasz
Anaren91 #25496 üzenetére
Szia,
Köszi, nagyon valószinű, hogy ezt fogom venni, nem éri meg a 7950 a felárát a jelenlegi tesztek alapján (sajnos a 7870-nek most jobban felment az ára, mint a 7950-nek, igy közelebb kerültek egymáshoz, de ahogy néztem a teszteket, még mindig arra jutottam, hogy most nem éri meg)
Egy kérdés: vajon a tuningot meddig birják a gigabyte fajták? Ebben a tesztben nagyon szépen fel tudták húzni az asus kariját és ez a mért fps-ekben is igen szépen mutatkozott!
Most amúgy is csak a GV-R787OC-2GD Ultra Durable VGA Series verziót tudnám venni és az alapból 1100-as magórajel szemben a GV-R787WF3-2GD WINDFORCE series 1000mhz-jével szemben. Gondolom akkor itt maga a GPU jobban is húzható, strapabiróbb fajta.
Vannak tuning tapasztalatok valakinek?
Köszi!
-
Size83
csendes tag
válasz
Anaren91 #25349 üzenetére
Az i3 azt kell mondjam jóval gyengébb az FX nél. Nekem egy FX6100 van a 7850 alatt. Bf3 multiplayerben néztem 30% processzorhasználat mellett is 99% on teker a gpu. Kihajt az még két darab 7850/7870-et is ha kell. (Mondjuk azt már nem biztos hogy az alap 3300MHZ-en.)
Sokan alábecsülték az FX-eket, ami lehet hogy a korai szintetikus teszteknek meg benchmark miazmáknak köszönhető. De gyakorlatban igenis jól muzsikálnak. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest