- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
Fankó
Régi szép idők amikor csumma graffon ment a simcity 3000
miután az s3 trio-m lecseréltem egy 7300Gs-re
jókis AGP-s idők
vagy a 9550es GE Atim
Ott még a kis pénz is számított
Mosmeg a 60ezres kártyámon éppenh elszalad pár jobb játék
remélem a gta5 is x...lesz, meg a bf4 is
és akkor majd a falhoz dörgölhetem a kártyát mert lesz 10fps
boldog leszek
Pénznyelő lvl20000
-
do3om
addikt
válasz
->Raizen<- #28892 üzenetére
Én a Dead space 3-ban akartam v.s-t bekapcsolni hogy ne legyen fölöslegesen 200 FPS-em, meg a vga 99%-on, erre nem 60-ra rakja nint a monitoré hanem 30-ra mert konzolos. Bizony nagyon meglátszott a játékon hogy szaggat, nem tudtam volna így játszani vele. Más az hogy gépen néha pillanatokra beesik 30-25 re de hogy állandóan annyin legyen ez nagyon szar, az NFS
un is nagy szopás volt ezért.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Apollo_21 #28890 üzenetére
Most wantedbe még egy 80k s procival is ingadozni fog az fps ed... nem a procid kevés ahhoz a játékhoz, hanem maga a játék vacak. EA fórumon megy is az oltás az EA nek, hogy kezdjenek vele valamit mert teljesen optimalizálatlan. Mivel a konzolokon max 30 ra limitálták az fps t így pc n ahol több is lehet az fps mint 30 össze vissza ugrál az fps. Írták, hogy a legújabb pecsbe egy cfg szerkesztésével le lehet lockolni 30 ra az fps t és úgy megy stabil 30 fps en. Ennyi a max amit ki lehet hozni belőle pc n.
-
Apollo_21
addikt
Nem hoz sok elörelépést...inkább az átlag és a max értékek nőttek ahogy fentebb írtam...nem 70 a max hanem 84 sajnos ez nem számít
Inkább lenne az új most wantedbe a váltakozóan beeső 25-40helyett folyamatosan 35felett..na ezt jóvolna elérni..de a tegnapi próbálgatásokból kiderült hogy kell egy proci csere...de ez offos
Mielött a Cape tollas csiga feltünne
Tudom 5percen bellül! Szerkeszd!
rendben Boombogie
-
Apollo_21
addikt
Sajna ilyen pár fps-es ingadozás jelentkezik csak ha megtépem 4ghz-re..ugyh visszavan téve a gyári 3.4re.
Tényleg kijárna egy erősebb AM3+ ba gondolkodni vagy egy i5-be. Többet várnék azért mint a viszonylag új játékok kimaxolásánál a 30-50fps közötti érték. De elfogadom, jóez, játszható. -
do3om
addikt
-
Apollo_21
addikt
Na megszületett
kis fesz emelés mellett (gyári 1.219V) feltettem [1.232Vre) 1300/1500at tud tartani f1 2012alatt.,.dirt showdown, sajna heaven alatt kihullik a kártya
mennek a kék csikok össze vissza
Inkább a max és average fps-ek nőnek csekély mértékkel és nem a min.Nem is kell a procit piszkáljam hozzá.
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Több, mint egy hónapja nyúzom a Sapphire 7870-es kártyámat /bs nincs
/, a kérdésem az lenne, hogy egy intel i5 2320-as proci kihajtja-e teljesen a kártyát? Minden alap órajelen van.
-
proci985
MODERÁTOR
Kérném mindenkitől, hogy kerülje a személyeskedést és flamet.
-
emiki6
veterán
-
válasz
PandaMonium #28877 üzenetére
24/7-be így megy , idle27-31fok (szoba hőmérséklet függő
) , 5 perc kombusztor után 68 fokra állt be , heaven 54 fokon ment végig...
-
PandaMonium
őstag
válasz
tailor74 #28857 üzenetére
Bocsi, nem akartam duplázni csak letelt a szerkesztési idő. :/
Örülök, hogy helyrejött, nagyon szép eredmény, főleg ennyi fesz mellett, majdnem az XT -m scoreját hozza (ami persze azért magasabb órajeleken pörög de magasabb feszültségen is). Hőfokokat esetleg tudsz írni? 24/7 így használod, vagy ez ilyen tuningos beállítás? -
PandaMonium
őstag
-
Algotis
addikt
Az normális hogy 40%-os ventivel 30 fokos a vga?
Régebben még 27 volt... -
válasz
V.Dave #28858 üzenetére
A kártya fél éves,én is használtan vettem,csak az előző tulaj el felejtette megemlíteni,hogy ez a példány sajna helikopter effektes.... A garanciáztatás hosszú macera,vagy elfogadják,vagy nem,így úgy döntöttem teszek rá egy ilyen hűtést ,a twin frozr 4 meg megy a dobozba....
Msi AB 1350mV-ig engedi állítani a feszt,de még nem próbáltam ki úgy... -
RMZ250
senior tag
válasz
Apollo_21 #28852 üzenetére
Külön-külön kellene megnézni előbb, hogy melyiknek mennyi a vége. Vram tuningja általában nem szokott sokat hozni a konyhára. A gpu-t nyaggasd előbb azzal lehet gyorsítani.
Nálam alapfeszen 1200/1400 tuti stabil. 1260/1500 hetekig jó volt aztán egyszer megakadt Bf3 alatt de sehol máshol. Szerintem 1200/1400-ről simán indulhatsz felfelé aztán majd látod mikor lesz kékhalál-képernyő illesztő nem válaszol-csíkozódás vagy valami. Csíkozódáskor amúgy a mem adja meg magát.
Na sok szerencsét -
Apollo_21
addikt
válasz
RMZ250 #28850 üzenetére
Remek..és esetleges gyorsulás eléréséhez inkább a kártya memóját illik? vagy nagyjából összhangba a gpu és memó órajelet is? Javaslatokat is kérnék ha idetévedne esetleg egy Asus HD7870 DCUII TOP V2-es tulaj, hogy nála miként muzsikált a tuningra...
Kovsol.
Csak arra volnék kiváncsi pár játék teszt erejéig hogy hoz-e gyorsulást a kártya..mert épp fogalom zavar illetve félrevezetés tárgya forogfent amire magam majd megadom a választ...épp bekérdeztem másik totyikba a proci ill vga limittel kapcs..ahol állandóan azzal fogadnak h tuti proci limit..de ha az összefoglaló leírásokat és okosító logoutokat olvasom pont a vga limit ami fellép. Ennek akarok utánna járni csak. -
kovsol
titán
válasz
Apollo_21 #28849 üzenetére
Ha túl sok feszültséget adnál neki az károsíthatja, de nem tudsz 1,3V fölé menni így ez a lehetőség akkor állhat csak fent ha meghibásodik hardveresen a kártya. Túlmelegedés miatt meg szintén nem fog megdögleni, mert magától leszabályoz ha túl melegnek ítéli már.
Esetleg amit okozhat az a sok fagyás miatt tacsravágod a windowst. Ha mondjuk tartósan túl meleg, vagy határon dolgoznak az alkatrészek akkor az élettartama csökkenhet a kártyának, de még mindig évekről van szó akkor is. -
Apollo_21
addikt
Kártya húzásakor történt, behibázás nem teszi taccsra a kártyát? fogom meglövöm 1100on ketyegő gpu órajeles 7870em tökmind1 1200ra és hibázik? fogom visszarakom gyári órajelre és örülök? erről vki felhomályosítana?
-
kovsol
titán
válasz
Algotis #28846 üzenetére
Te ilyeneket figyelsz ? Eddig mi voltam azt se tudom
Viszont 2999napja vagyok regisztrálva, holnap meglesz a 3000. Mikor beregisztráltam még egyetemista voltamRégi szép idők. Mondjuk előtte is már kb egy éve olvastam a weblapot, de akkor még nem volt ennyi irkálási hajlam bennem így read onlyban toltam.
-
KYZRR
őstag
HD7850 alapfeszultseege mennyi?
-
do3om
addikt
válasz
PandaMonium #28827 üzenetére
Nekem sima 7870 van 1200/1400-on kaptam 706 (átlag 28, min 12,7, max 62,2 fps)pontot ezekkel a beállításokkal.
-
Sondi1986
addikt
válasz
Foxmulder89 #28833 üzenetére
Különben én se úgy járatom hanem 1250/1650-re van belőve.
Játék közben meg csak üvöltsön nem izgat mert a játék hangja úgy is elnyomja. -
Erdei88
veterán
VTX3D 7870 Blacken lehet valahogy feszültséget állítani? Kicsit soknak tartom az 1,175V-ot terhelés alatt, ennyivel megy 1150-at is
-
Sondi1986
addikt
válasz
PandaMonium #28827 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal én is le akartam futtatni, de 1300Mhz-en 1,28mV, de teszt végére mindig lefagyott.
Az a gond a tesztel hogy nincs töltési idő ahol vissza tudjon hűlni a kártya.
De szerintem a VRM-ek miatt fagyott meg mert 67fok a magnak még semmi.
A 3D márk 11 simán lefut. -
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol #28825 üzenetére
Hát azért nem ártana, mert sokat renderelek pl. de igazából csak hobbi szinten úgyhogy ezért eddig nem törtem komolyabb megoldásokban a fejem. Na de mostmár tényleg elég az offból.
Mivel mindenki FullHD-ban max beállításokkal tesztel ezért én is arra mentem rá ma:
Sapphire HD7870XTGyári beállítások: 1188mV (constant voltage miatt, ha nem lenne bepipálva 1200mV fölött lenne) +0% power limit, 975MHz/1500MHz, eredmény:
24/7 -es beállításaim: 1163mV +20% power limit, 1100MHz/1600MHz, eredmény:
Tuning beállítások (ment volna ettől feljebb is picivel még, de már sajnáltam a kártyát): 1260mV +20% power limit, 1200MHz/1600MHz. Itt már jól láthatóan hibázik(!) a kártya sok helyen úgyhogy nem igazán alkalmas ilyen magas órajeleken/feszen futtatni a kártyát. Eredmény:
Ahogy látszik semmi értelme kb. +18 pontért és 0.7 fps -ért a feszültséget ennyivel feljebb tolni (mármint a tuning beállításokra), nagyon jó eredményeket lehet elérni a gyári feszültség alatt, kevesebb hővel, csendesebb működéssel (24/7 beállításaim).
-
Sondi1986
addikt
Na most meg proci téma van!
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #28824 üzenetére
FX8350 ami felveszi a versenyt egy 3570k val, és akkor még csak alap órajelen vagyunk. Az intel nevetségesen alacsony feszen simán 3400 ról 4200-4300 ra felhúzod, utána már kérhet feszt. 4000Mhz -t nekem pl 0,975V al viszi.
Ha a fogyasztás számít akkor az FX procik nem a te barátaid, mert bizony tuning nem árt nekik 4Ghz fölé.
De ez itt off topic. Élvezd a kártyát !! Aztán ki tudja lehet amire te használod nem fogja majd vissza a proci jelentősen és szerencséd lesz. -
PandaMonium
őstag
válasz
tailor74 #28823 üzenetére
Ezt igazából csak akkor tudom megmondani ha találok valahol eredményeket végre, mert őszintén szólva attól félek, hogy nem sikerült az AMD-nek erős 95W TDP-s procit csinálni. Persze ha csak hajszál különbség van az FX-8300 és az i5 3570k között akkor természetesen nem fogok platformot váltani (már csak azért sem mert most elég jó alaplapom van) de ha nem így van akkor igazából ha már váltok akkor inkább várok kicsit tovább, fizetek kicsit többet de nem 15% különbség lesz az az előző (azaz a mostani) és a következő proci között. A legnagyobb baj az, hogy hiába olvasom azt mindenhol, hogy már megjelent az FX-8300 sehol nem írnak róla benchmark eredményeket. Alap frekvenciája 3300MHz amíg a 8350-nek 4000MHz, ami már elég számottevő különbség, de ugye persze ez elég relatív, mert ha erősítettek a magonkénti teljesítményen akkor nem lesz nagy eltérés végül. Ezen az oldalon és még sok más helyen azt írják, hogy 2012. Dec. 19-én már megjelent, van is róla kicsomagolós videó youtube-on, de nem elég, hogy eredményeket és cikkeket sehol nem találni, még idehaza (sőt, külföldön Amazon-on és Newegg-en) sem kapható. Bezzeg az új 125W-os széria (gondolok itt a 6350-re és a 4350 -re) már elstartolt és kapható is mindenhol.
-
válasz
PandaMonium #28822 üzenetére
És esetleg egy fx8300 szóba sem jöhet? Már ha majd egyszer csak kapni lehet...Annak 95 watt a tdp-je, és kijön max 45-ből,meg persze ha eladod a 6100-at,akkor még kevesebből....
-
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol #28819 üzenetére
Őszintén szólva én eddig elégedett voltam a procival, de annyit beszéltek itt a komolyabb procikról, hogy lehet következő tuning nem gépház csere meg ventik lesznek, hanem gyűjtögetek kicsitt tovább és egy i5 3570K (nekem már a 95W-os TDP is sok, csak megbékéltem vele, nem hogy a 125W, úgyhogy az AMD procik felejtősek) de az még akkor arrébb lesz... Kezd diákmeló szagú lenni ez a nyár
-
brd
nagyúr
Használ itt valaki cgminert? Mennyit számol vele a kártyája (milyen típus/órajelek)?
-
HSM
félisten
válasz
zserbox #28817 üzenetére
Hát igen...
Sajnos ez ilyen, ha kituningolod egy csip lelkét, akkor ott a fogyasztás durván el tud szállni... De egyszer szívesen megnéznék egy 1,3V-on 1300-on tekerő sima 7870-et, szerintem Kombustor alatt ott is lenne pupillatágulás a fogyasztásra nézve....
Szerencsére az emberek nagy része nem ilyen villanyórapörgető szintetikus teszteket futtat, hanem játszik.Ott pedig, pl. a Sniper Elite V2 tesztben már ez a "300W-os beállítás" is beérte mindössze 192W-al, az 1050-es pedig 120W-al....
(A sima 7870-em gyári állapotában pedig 107W-al, igaz, jóval lassabb is volt. [link])
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #28818 üzenetére
Szegény fx6100 szenvedhet mellette
Nekem is volt amúgy ilyen procim úgy fél évig bírtam vele. Játékokra gondolok, nem pedig a heaven tesztre ami nekem 7-10% on tekeri a procit átlagban
-
-
zserbox
őstag
válasz
PandaMonium #28815 üzenetére
azért kérdezte, mert már előtted többen is teszteltek és a standart felbontás a fullHD volt szóval neked kéne alkalmazkodni.
(#28816) HSM
ez már a holy shit kategória -
HSM
félisten
válasz
zserbox #28813 üzenetére
A kép készítése +1 másodpercig.
Egy rendesen megépített kártyának ennyitől még nem lehet baja, mivel max 30 másodpercet volt 100 fok felett, és a 110-et el se érte.Nem csoda amúgy hogy így ment felfelé, a konnektoros fogyimérővel mért értékek és némi számolgatás után 293W-nak számoltam a VGA fogyasztását ezen teszt alatt!
Ugyanez 1050Mhz-es GPU-val (és a hozzá szükséges fesszel) már csak 192W, annyival röhögve kimegy a világból.
De azért +50%-al a gyári TDP fölé menni azért túlzás, nem csoda, hogy ott már szenved, elvileg 200W körüli a gyári TDP.... Persze, 3Dmarkok alatt nem melegedett ennyire.
(#28815) PandaMonium: Persze, az eddigi legjobb VGA-m volt a kis XT a mostani 7950-emmel holtversenyben.
Én mindig is ezt írtam, hogy szuper kis kari.A Logout tesztet is azért írtam végül meg, hogy ezt mások is láthassák, nem egy olyan szemétdombra való sokat zabáló kártya ez, mint a netes tesztek anno beállították.
-
PandaMonium
őstag
válasz
RetepNyaraB #28814 üzenetére
Miért ne menne?
Megy az csak semmi értelme annak ha mindenki különböző beállításokon tesztel, ezért gondoltam jó az az extreme preset. De ha nem és valaki kíváncsi, hogy bizonyos beállítások mellett mit fut a kártya írjon és szívesen adom az eredményeket.
(#28812) HSM: Szerencsére nem így használom 24/7, azért elég érdekes, hogy itt elkér 1265mV-ot, amíg 1100/1600 -on, tehát gyakorlatilag 100MHz core-al lejjebb meg csak 1163mV-ot (úgy hogy itt még lehetne lejjebb venni csak lusta vagyok centizni) fps beli különbség pedig kb. 2, viszont cserébe halkan és még hűvösebben operál a kártya. Akárki akármit mond, jó ez az XT azoknak akik hajlandóak elbíbelődni a beállításaival. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
PandaMonium #28811 üzenetére
FullHD nem megy?
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #28811 üzenetére
Arra vigyázz, hogy azon a kártyán igen erős a hűtés a GPU-n, de nem annyira combos a VRM, így az előbb fő meg, minthogy a GPU-nak melege lenne.
A Logout tesztem 1200Mhz-es kombustoros tesztemen látszik szépen, a GPU kb. fixálta magát 80-ra, a VRM meg még meredeken emelkedik 107 foknál...[link]
Szóval brutálisabb húzásnál jó, ha van egy OSD-d a karival vagy GPU-Z látható módon, hogy időben észrevedd, ha a VRM-nak melege lenne.... -
PandaMonium
őstag
válasz
emiki6 #28809 üzenetére
Nem tekergettem semmit, kerek perec nyomtam még 25MHz-et a memóriában (100MHz ha effektív órajelben számolunk), mert a core-on ha húztam még akkor már fagyott.
Beállítások: 1265mV 1200MHz/1625MHz (effektív 6500MHz memória).
Unigine Heaven legújabb verzió, 13.4 WHQL driver, extreme preset (tehát 1600x900, ultra quality, extreme tessellation, 8x anti-aliasing, nem full screen).
A kártya jól láthatóan hibázott már néhány helyen, ezért mindennapos használatra nem alkalmas ilyen beállítások mellett, de azért én örülök, hogy sikerült ezt kihozni belőle:
Holnap ha lesz egy kis időm beállítom már végre a procimon is az órajeleket valami kellemesre.
Sima HD7870-el eddig extreme preset-en nem tudjátok kinek sikerült a legtöbbet elérnie a topikból?
Kíváncsi vagyok mennyi a különbség.
Egyébként mindent összevéve úgy érzem, hogy közepesen tuningos darabot fogtam ki (olvastam, hogy volt olyan teszt ahol 1300Mhz/1700MHz -et kihoztak belőle, bár ott nem tudom mivel tesztelték) de így is nagyon boldog vagyok a kártyával.
Szerk.: Jut eszembe, a kártya hűtése az alap profillal nagyon jól szerepelt, nem ment 70°C fölé! -
lowzor
veterán
válasz
PandaMonium #28807 üzenetére
Küldd rá az 1,3V-ot, ne 1,26V-al szórakozz, ha már sajtolni akarsz
-
emiki6
veterán
válasz
Ha nagyon lehűtöd, akkor szerezhetsz még pár pontot
Tekerd fel mind a rendszerhűtő, mind pedig a vga hűtő ventiket. Én valley-ben szereztem így + 5 pontot -
Algotis
addikt
válasz
Hagyd a 3,14csába!
-
lowzor
veterán
válasz
PandaMonium #28802 üzenetére
Az a vége a GPU-nak. Egy bizonyos határtól hiába állítasz feszt, vagy csinálsz bármit, nem fogja vinni.
-
zserbox
őstag
válasz
próbád külön külön húzni a gpu és vram órajeleket így tudni fogod mindig hogy melyik nem tudja.
jelen esetben én vram-ra gondolnék aminek a feszültségét nem tudod állítani ugye -
HSM
félisten
válasz
Ha 1,26v-on már csíkoz, akkor az már eléggé a vége... Elképzelhető, hogy még kis fesszel jó lesz, de nem tuti.
A 7950-em is ilyen, 1,156V-on megy 1150-et, 1,225V-on 1200-at, de 1225-ön már 1,3V-on se stabil, úgyértem gyártja az általad is említett hibákat... -
PandaMonium
őstag
Na ha már így elmerült mindenki az overclockolásban akkor fel is teszek egy gyors kérdést:
Az mitől van, hogy ha magasra húzom a kártya órajeleit és teszek még rá +feszt (persze csak ésszel, olyan 1260mV körül és nem 24/7-re) elkezd a kártya hibázni és rossz helyre rakja a vertex-eket, textúrákat, esetleg csíkozza a képet? Kell még rá feszültség, hogy stabil legyen vagy ezeket az órajeleket már nem bírja? (Hőmérséklet még bőven okés volt) Azért kérdezem mert nem akarom, hogy megsérüljön a kártya de most tesztelgetem a határait Heaven alatt, kíváncsi vagyok mennyit lehet belőle kihozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Androidos tablet topic
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- MSI RTX GeForce 3060 12 GB-os VGA kártya ! AkciÓÓ!
- Eladó Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok!/Beszámítás!
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Újszerű ASUS ROG Ally - 7"120Hz - Z1 Extreme - 16GB/512GB - (RC71L-NH001W) fehér - 2 év garancia
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest