- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok!
Van ötletetek miért lehet, hogy Diablo 3 alatt (csak ebben tapasztaltam eddig) micro-stutterezik a játék?
Nem is vagyok benne biztos, hogy micro-stutter, olyan mint ha sima FPS lag lenne, de mikor monitorozom az MSI AfterBurner OSD-jévél a megakadásoknál is 50+ fps -em van.
Egyébként Act 2 -nél fordul ez elő, a sivatagban.
Elég érdekes volna ha a BF3 menne 1080p ultrában 64 fős szervereken 50-60fps -el egy Diablo 3 meg szaggatna... -
Edy92
tag
Vagyis a VRM1 hőméséklete teheléskor jóval nagyobb a 2nél, ezt meddig szabad felengedni? 65fokos gpu hőmérsékletnél a vrm 80körül alakul
-
gyuszaa
őstag
válasz
Trailblazer #27188 üzenetére
Töröl az egyebeket akkor is, ha nem szükséges.
-
Edy92
tag
válasz
csucsbicep #27162 üzenetére
Power temperature-t meddig szabad hagyni melegedni? Mert a gpu temperature oké h 70 kb.
-
törölt tag
válasz
gyuribácsi88 #27192 üzenetére
Várom/juk!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
gyuribácsi88 #27192 üzenetére
Tényleg baromi nehéz...
-
-
Trailblazer
veterán
Van olyan kis program is, hogy Driver Sweeper, az AMD meghajtókon kívül egyebeket is töröl, ha szükséges. Én ezt szoktam használni.
-
-
mcmike
őstag
válasz
->Raizen<- #27179 üzenetére
Ok, köszi az infót, most már tisztába raktátok nálam a dolgokat. Köszi mindenkinek!
Este már cserélem is le a Beta-ra a dolgot...
Van ajánlott metódus a driver cserére vonatkozóan?
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Olvastam valahol, hogy windows 8 alatt nem jelentkezik a micro lag probléma. Így utólag visszagondolva én is úgy emlékszem hogy nem volt ilyen gondom amikor az volt fent de már rég volt és nem emlékszem tisztán. Tudna valaki olyan nyilatkozni erről a témáról akinek most is win 8 van fent? Mert vissza akarom már rég rakni a 8 at csak nem tudom rávenni magam hogy most megint szöszöljek a beállításokkal meg telepítésekkel, viszont ha tényleg segít ezen a problémán akkor repítem is vissza
(#27180) miklosss2012: [link] Ezt találtam a neten bár nem tudom mennyire hiteles.
-
MiklosSaS
nagyúr
Lehet mar tudmi hogy mennyire lesz erosebb mondjuk egy 8870/8970 mint a 7870/7970 ?
-
trafipax
tag
Üdv!
A kettő közül melyik lenne jobb választás?
Gigabyte GV-R787OC-2GD (62k) vs ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 (68k)
Esetleg valaki tudja, hogy az idei modellek mikortól kaphatóak majd (HD8870)?
köszi
-
mcmike
őstag
válasz
kovsol #27171 üzenetére
Ezt tudom, de miért van az hogy az NVidia legfrisebb driverei is WHQL minősítésűek? A 314.22 is az amit a Bioshock Infinite miatt csináltak, kb. 2 nappal a megjelenés után elérhető volt.
Igazából szerintem csak zavaró ez a Béta dolog (legalábbis számomra). Szerintem csak félreértelmező / félrevezető szerepe van. Akkor már inkább ne írjanak oda semmit sem...ne írják oda hogy Béta...nekem a Béta az egy nem tesztelt korántsem befejezett szoftvert jelent.
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #27173 üzenetére
és ezt mire alapozod?
vagy csak tipp? -
kungzi
veterán
válasz
->Raizen<- #27169 üzenetére
ha ez is annyira lesz jól optimalizálva, mint az előző, akkor ide 7950 cf kell a rendesen játszható fps-hez
-
->Raizen<-
veterán
Ez lesz az egyik kedvenc játékom sokszor végig fogom vinni.
[link]
-
mcmike
őstag
válasz
zserbox #27164 üzenetére
Akkor ezek szerint Beta driver az ajánlott, nem pedig a hivatalos utolsó. Köszi a tippet, ahogy hazaértem mindenképpen kipróbálom.
@darky@: elsődleges prioritás hogy megoldjam OS reinstall nélkül, de ha nem tudom megúszni akkor sajnos rá kell szánni magam. Ahhoz viszont jó adag xanax kell majd...
-
kungzi
veterán
ez mi lenne? ASUS GPU Tweak utility 2.3.7.3 version
mert ezt az Utilities-be volt, a VGA-ba meg ez van ASUS GPUTweak 2.3.0.2
melyiket kell használni?
-
zserbox
őstag
válasz
mcmike #27163 üzenetére
van annál bőven újabb driver... nekem maxon megy szal nyugodj meg sokkal jobb ez a kártya mint a régi, csak valami driveres gubanc lesz.
-
mcmike
őstag
Sziasztok urak,
Tegnap történt egy frissítés a gépemben (konfig adataimnál):
Gigabyte GTC 560Ti OC 1GB -> Gigabyte HD 7850 OC 1GB
Az előző VGA-val (NVidia) tökéletesen futott a Bioshock Infinite HIGH beállítások mellett, de a HD7850-el gyakorlatilag NORMAL beállítás mellett is szaggat LAG-ol, akadozik, stb...
Mondhatni nem vagyok megelégedve, SŐT!
OS nem lett újratelepítve, mert az egy horror mire minden visszaáll egyenesbe (Win 7 x64 ENG). Az NVIDIA driver abszolút ajánlott módon lett uninstallálva a PhysX-el együtt (uninstall manager, registry pucolás, safe mode-ban driver sweeper, minden amit akartok). Az AMD / ATI driver-ből a legutolsó hivatalos van fent, de jól néztem hogy az 2012 decemberi?
Valamit rosszul csináltam? Vagy ez így normális? Eléggé aggódok hogy gyakorlatilag rosszabb lett a helyzet mint volt...
Mik az ajánlások? Van jobb driver? Esetleg valami elkerülte a figyelmemet?
-
-
HSM
félisten
válasz
Algotis #27156 üzenetére
Persze, tényleg az... De bírja.. És a 7950-em is, és furcsamód nagyon hasonló értékekkel, szóval ez azért több a véletlennél. Valószínüleg ezek a Tahiti csipek jobban ki vannak élezve a kisebb feszültségű működésre, mert másfélszer annyi tranzisztornak nagyon hamar eldurvulhatna magasabb feszen a fogyasztása... (És el is durvul, ha adsz neki, ami a Tahiti-s logout tesztemből is látszik.)
Itt van pl. a 7950-el egy 1050/1400Mhz 1,1v fotóm, 1,05V körül kap ahogy az OSD-n láthatod.[link]
-
HSM
félisten
válasz
Algotis #27153 üzenetére
Én biztosan nem.... Az említett órajeleket és feszültségeket legalább 6-10 óra játékkal teszteltem. Több óra Crysis3, legalább egy óra Valley bench, jópár kör 3Dmark11-13, több óra PlanetSide2, jópár kör Sniper Elite V2 bench, legalább egy óra Diablo3. Direkt nem akartam olyan eredményeket publikálni, amik nem felelnek meg a valóságnak, úgyhogy alaposan kiteszteltem.
De pl. azóta amit vettem 7950-et is alapórajelen használok 1,188V helyett 1,038V-on, és pl. gond nélkül végigvittem vele így a komplett Tomb Raider 2013-at, ami erősen VGA-igényesnek mondanak.
Mondom, ha kíváncsi vagy, logouton ott a tesztem ezekről, furmark képek is vannak, pl.: [link]...
-
joysefke
veterán
válasz
Coolmat #27137 üzenetére
Hát kicsit elbozonytalanít a cikk amit linkeltél. Sajnos nincsen már energiám ennyit tökölni egy hardverrel és ugye a cikk is írja, hogy minden chip egyedi, nem biztos, hogy a többi Tahite LE annyira alulfeszelhető mint az övé.No meg ugye a Pitcairn-t is lehet húzni/alulfeszelni, ez nem a Tahiti LE kiváltsága.
Ennek ellenére, megértem, ha valaki ahiti LE-t vesz és azt optimalizálgatja.
üdv
J. -
HSM
félisten
válasz
V.Dave #27145 üzenetére
Próbáld újratenni a drivert, vagy visszatenni azt, amivel eddig jó volt a zerocore.
Annak a Tahiti-LE-vel is működnie kell, nálam is működött a 13.1 driverrel, fogyimérő is szépen mutatta.
Nem tudom, milyen órajelen próbálod, de azt hozzátenném, hogy nekem 1050Mhz-hez 1,08V kellett, bár úgy se volt még vészes a fogyasztása, de a gyári, 925Mhz-es BOOST 7950-et súrolta a sebessége, szóval ott nem lenne fair 7870 fogyasztást várni.
Nekem 850/1350-en hozta nagyjából az 1050/1200-as 7870-et, de ehhez elég volt neki 0,95V is, és így már kevesebbet evett nála. A 975/1500Mhz-hez 1,03V kellett, de még itt is alig-alig fogyasztott többet a 7870-nél, miközben gyorsabb volt nála jóval. De minden adat, mérési eredmény ott van a logout tesztemben.
-
Bálint85
senior tag
válasz
csucsbicep #27143 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
V.Dave #27140 üzenetére
Olvasd el a logout tesztem, mielőtt butaságokat írsz... Fixált fesszel, alapórajelen alulfeszelve kemény 3W-al eszik többet, mint gyári viszavett fesszel. Összesen 6W-al eszik többet a gép üresjáratban, mint egy gyári pitcairn-al. A zerocore power meg ugyanúgy működik.
Többmonitoros esetben tényleg rosszabb lehet a Tahiti, azt nem mértem meg több monitor hiányában, de várható hogy az lenne, mert ott gyárilag is egy ~20W-al többet kér a netes tesztek alapján.
-
válasz
joysefke #27111 üzenetére
Inkább használtat vegyél, de biztos garival. Nézd meg a kártyán, hogy bontatlan legyen (hűtő rögzítő csavarjain kopás, karc stb!) és nyugodtan veheted. Bármi baja van gariztatod, bár nem jellemző, hogy ilyen viszonylag új kártyáknál babráljanak rajta az emberek...
(#27137) Coolmat: Tahiti LE teljesen jó, meg vagyok vele elégedve. Úgy alul lehet feszelni, hogy az már arcpirító.
-
Coolmat
őstag
válasz
joysefke #27128 üzenetére
Ahogy már megválaszolták a többiek, az X-Edition Pitcairn, 1100/1225MHz-es gyári órajelekkel (5GHz-re hitelesített Elpida vRAM-ok vannak rajta, így azt minden további nélkül lehet 1250MHz-en járatni). Vaciláltam én is hogy Pitcairn vagy Tahiti LE legyen, de mire eldöntöttem hogy utóbbit szeretnék, addigra elfogyott, várni meg nem akartam
Fogyasztása alapon valóban jobb a Pitcairnnek (nálam GTX560 TI-t váltott, annál is mérhetően kevesebbet fogyaszt), de a Tahiti-nél alulfeszeléssel meg lehet találni egy teljesítmény/fogyasztás optimumot, amivel hozza a Pitcairn szintjét fogyasztásban is, teljesítményben pedig egy HD7950 is elérhető akár, ajánlom ezt a cikket elolvasásra.
-
Bálint85
senior tag
ez a kettő miben különbözik?
-
netguru10
aktív tag
Melyik HD 7870 a ref nyákos?
Asus vagy Sapphire fronton? -
Kloss
őstag
válasz
Keksz03 #27121 üzenetére
No ezt nálam is csinálta, de rájöttem, hogy a gép nem fagyott meg. Ha megnyomtam a bekapcsoló gombot, akkor alvó állapotba került a gép (vagy hibernált). Majd ha újra megnyomtam, akkor elindult és minden ment tökéletesen.
Ez kártya hiba vagy driver?
Ezt leszámítva atom stabil a kártya. -
Coolmat
őstag
válasz
kovsol #27118 üzenetére
Múlt héten vettem egy VTX3D HD7870 X-Edition-t, terhelésre tényleg felpörög 70-80%-ra is a venti, elég hangos tud lenni. Afterburnerrel leszabályoztam 40%-ra, így már rendben van a hangja, és a GPU is 70 fokig megy csak el (Crysis 3-al izzasztottam pár órát). Idle 20%-on pörög, így abszolút hangtalan, és 30 fokos a GPU.
joysefke eredeti kérdésére pedig csak azt tudom válaszolni, hogy megéri így ezt a kártyát venni (reklámnak a topikban nincs helye, de kis keresgéléssel akit érdekel megtalálja aprón).
-
Keksz03
senior tag
Sziasztok!
Most már másodszor csinálja h mikor itt hagyom a gépet és 10 perc után lekapcsol a monitor, megfagy a gép...csinálta eredeti órajelekkel, csinálta most OC-val is úgyh kétlem h ez lenne az indok.
Event Viewer-be Kernel Power hibát ír, nem lehet h a Zero Core vagy vmi zavar be? GTX660 Ti-vel nem csinálta... -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Az lehet,hogy 1150-en furmark benchmarkban 2615 ponttal egy alapórajeles 7970 szintjét hozza a kártya és egy GTX680-tól is éppen elmarad?
7970 12.3 WHQL.
Furmarkban mit takar ez a pontozás egyébként? -
Looserke
őstag
Bazzeg már a powercolor is érintett a black screen hibával???
Most írja valaki az iponon egy Powercolor 7850 PCS+ os karira hogy valszeg black screenes az is...
Én meg pont ezt néztem ki a BS-es SApphire 7850 OC helyett ha visszaszólnának már a gariból, mert már 3 hete ott pihen...
-
-
joysefke
veterán
VTX3D 7870 mennyire ajánlott? Mennyire halk?
Ezek a Jóska-Pista garanciák ("garancia van, ami hozzám szól") mennyire megbízhatóak?
Jobban járok egy új, Jóska-Pista garis kártyával, mint egy keveset használt kiskergaris példánnyal?J.
-
Size83
csendes tag
válasz
PandaMonium #27084 üzenetére
Szeretném, de szegényég van, 1680x1050-et tud a monitorom.
-
Size83
csendes tag
válasz
Cingáriusz #27085 üzenetére
AA 8x, Extreme preset, 1600x900 felbontás, proci 3900MHz, vga 1050/1200-on.
(Jobbklikk, megnyitás új lapon és teljes méretben is tudod a képeket nézni, úgy látszik minden info.)
Ahogy nézem hasonló eredményeket kaptatok, mint jómagam.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem egészen idevágó kérdéssel fordulok hozzátok!
Catalistban van e olyan beállítási lehetőség, amivel pl csak egy általam kiválasztott alkalmazás/játéknál használjon a driver vsyncet? Vagy egyéb beállítani kívánt opciót? -
zserbox
őstag
válasz
PandaMonium #27105 üzenetére
azt hogy valószínűleg én meg mondtam hogy biztos ennyi.
-
Algotis
addikt
válasz
PandaMonium #27102 üzenetére
Neki megy is, csak nekem nem. Nekem 1125/1350 it bír 1225mV-tal.
-
zserbox
őstag
válasz
PandaMonium #27102 üzenetére
tekintve hogy írta hogy defaul azaz alap beállítás...tuti főleg hogy írta már hogy 1100-on is stabil
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest