Hirdetés
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Fotók, videók mobillal
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaren91
senior tag
válasz
emiki6 #28497 üzenetére
Hát sima monitorral ami nem tud 3D t biztos hogy nem csinál neked stereo 3d t... Sima monitorral max azt a piros kék vagy cián vagy mi 3d t tudsz csinálni de hogy stereo 3d t nem az tuti... Nekem is van mozis szemüvegem ha arra a műanyag fekete izére gondolsz ami kb 250 forint de azzal nem lehet 3d ben nézni sima monitoron. Azzal max passzív 3d s monitoron tudsz 3d ben nézni filmet/játszani és pont azért mert van egy olyan réteg a monitoron ami szétválasztja a képet a szemüvegnek. Próbáltam már én is.
Tridefnek tök mind 1 szerintem, hogy mire kötöd a géped, csak tudja a 3d t.
-
emiki6
veterán
-
Killer01
őstag
válasz
->Raizen<- #28492 üzenetére
Szívesen, de miért volt neked ez fontos? Ahogy nézem tuning nélkül egy ilyen konfigot egy normális 350 W-os táp ásítozva elvisz. Az már másik kérdés, hogy még 400 W-ost is úgy kell vadászni, bezzeg a 600-800 meg 1000 W körül dömping van.
-
Anaren91
senior tag
válasz
aleister #28493 üzenetére
Hát fogalmam sincs. Annyit tudok, hogy nekem úgy jött össze a 3d, hogy a programot beállítottam, hogy 2 részre bontsa a képet (nem tudom, hogy ez melyik 3d de asszem left right ) meg a tv n is beállítottam ugyan ezt és kész. Játék közben a numpadon lehet előhozni a program beállításait, ott kell beállítani játék közben ezt a 3d beállítást és megy ennyi. De ha nem jön össze majd csinálok hozzá egy leírást.
Dirt 3 Showdownt, DMCt, FC3 at, Crysis 2 őt, Lego Batman t próbáltam ki vele és elég durva volt a látvány
De ha hazamentem tolok majd egy ki TR t is kíváncsi vagyok arra is
-
aleister
veterán
válasz
Anaren91 #28491 üzenetére
Köszi az infót és a kedvességed! Szerintem nekem is menni fog, így hogy már tudom az alkalmazás nevét. Ha esetleg mégsem, akkor sikítok.
Egyébként ennek mi a működési elve? A játék adatai alapján a vga által kiszámított frame kiküldött jelét 'eltéríti' a tridef 3d, és megcsinálja rajta a 3D konverziót, majd küldi tovább a megjelenítő felé?
-
Anaren91
senior tag
válasz
emiki6 #28484 üzenetére
Gondolom a haverodnak akkor valami passzív 3d s monitorja van ahol a monitor teszi át 3d be a cuccot és nem a kártya...Nvidiás 3d hez kell egy 3d vision kit meg egy min 120 Hz es monitor. Mozis 3d s szemüvegek csak passzív 3d monitorokkal mennek. [link]
(#28490) aleister AMD nél kell egy 3d s tv nekem pl samsung aktív 3ds tv van. Letöltöd ezt a tridef 3d progit. Ebben minden játékot be lehet rakni a program meg fogja és átrakja 3d be. Kicsit a beállításokkal kell szöszmötölni, de nekem egy fél órán belül összejött. De ha gondolod holnap felrakom megint meg összekötöm a tv vel a gépet és leírom mit hogyan.
-
Killer01
őstag
válasz
->Raizen<- #28473 üzenetére
A monitorom (Dell UltraSharp U2412M) standard módban 21 W-ot nyel, Game módban 33 W-ot
-
emiki6
veterán
-
Atla
senior tag
Powercolor 7870 tahiti myst edition vagy
Gigabyte 7870 pictairn?? -
Foxmulder89
senior tag
válasz
ittakary #28480 üzenetére
Kétlem, biztos vannak silányabb kártyák amik nem tűrik olyan jól a tuningolást, de egyikre se jóindulatból írják rá, hogy ne tuningold. Jobb kell ? költs többet. Legalábbis szerintük
A 7850 lehet az egyik legjobban fogyó felső-közép kategóriás kártya, ráadásul rendesen van benne tuningpotenciál és a fogyasztása is rendben van, mindezt jó áron..valahogy el kell adni a többit is. -
válasz
BomiBoogie #28471 üzenetére
Jó, de ha úgy nézzük, ezt kb mindig mindegyik gyártó ráírta a VGA-jára, hogy nehogy tuningold, mert különben egyből kampec. Ugyanaz a kérdés merül fel bennem, mint HSM-ben: ennyire ki lennének centizve a NYÁK-on a bizbaszok? :S
Hihhhhetetlet, ezelőtt tényleg soha nem láttalak, erre egyből itt teremtél
-
Anaren91
senior tag
válasz
emiki6 #28466 üzenetére
Nvidiánál ahhoz, hogy neked 3d d legyen kell venned 40k körül egy szemcsit plusz valami kis adaptert+ egy nvidiás 3d t támogató monitort. Ez így kb 100k fölött van. Javítsatok ki ha tévedek. Én múltkorába levittem a gépem rákötöttem a 3d tvnkre és a Tridef 3d nevű programmal minden tolható 3d be... Én a DMC Devil may cry t próbáltam ki odabszott a látvány. [link]
-
proci985
MODERÁTOR
ebben igazad van. ez itt egy 6950, az a kártya meg tényleg lazán elment a 200Wos TDPig multimonitorral, és nem csak furmark alatt (crysis alatt is throttlingolt). természetesen bírta (más kérdés, hogy a 6950nél a memóriákon még okkal volt hűtés).
fesz meg tényleg nagyon meg tudja dobni a fogyasztást.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #28476 üzenetére
El kell ezt a fázisszámolgatást felejteni... A Tahiti-LE-k is csak 4 fázisosak, és röhögve tudnak bő 200W-ot leadni megfelelően hűtve, legalábbis a Sapphire, amin kicsit nagyobb borda van.
(De inkább VTX3D-t linkeltem, ezen jobban látszik talán) [link]
Azt akartam ezzel mondani, hogy a fázisokat alkotó alkatrészeken és a megfelelő hűtésen legalább annyira múlik, mennyit bír, mint a fázisszámon.
Tartok tőle, hogy a linkelt kisebb 7850 nem tudna ennyit.
Azt kell itt figyelni tuningolva, ne melegedjenek túl a kis fetek kb., intenzív, folyamatos terhelés alatt se. Más nem hinném, hogy nagyon el tudna fogyni a tápkörben...
Persze tény, ésszel kell feszelni, mert nagyon hamar megdobja a fogyasztást és könnyen izzadni kezd a vrm...
De ez minden karinál így van, lásd pl a logout tesztem, mekkora difi van mondjuk 1,1V és 1,25V között... Sajnos a fesz növelése négyzetesen hat a teljesítményfelvételre....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
7850
MSI twin frozer 3 - 4 fázis (a gpunak)
hawk - 6 fázis (a gpunak)de ahogy nézem csak az MSInek legalább 4 különböző PCBvel jött ki különböző 7850 megoldása.
alaplapokkal kapcsolatos korábbi tapasztalatból kiindulva: a 4+1+1fázisos korai, tényleg 130W körül zabáló megoldásoknál tényleg kevés lehet a gyári kialakítás, viszont az újabb revíziók nagyon úgy néz ki kevesebbet esznek. de ez spekuláció, leginkább a fórumos "jé mennyire keveset eszik" tapasztalatokra alapozva.
-
HSM
félisten
válasz
Elhiszem.... De ez akkor is csak maszlag. Régen is a gyári paramétereikre voltak tervezve a kártyák, és túlfeszelve kinyúlhattak. Most vagy tényleg annyira "alultervezték" a kártyát, hogy még ők is félnek, hogy a user ad neki és megdöglik, vagy csak valamiért nem akarják, hogy jobb teljesítményt érj el vele, mint amit gyárilag tud. Vagy esetleg mindkettő.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
The voltage controler of the 7850 is not supported by Afterburner. Overvolting 7850 is not recommended as it's power design is not meant for that. Using ways around the Afterburner restriction might work but can kill your card. MSI' Power Edition 7850 on the other hand is designed for overvolting and is able to cope with that extra stress. Therefor 7850 PE is supported for overvolting while the other cards are not.
-
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #28467 üzenetére
Nincs úgy tervezve hogy feszelgessék, ez jó...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
emiki6
veterán
Az általam nem szeretett nvidia mellett találtam egy érvet: stereoscopic 3D
Az amd is próbálkozott valamivel, de az szinte semmit nem ér. Most igazán elgondolkoztam azon, hogy váltsak e.
Veletechen az msi nél ki lehetett próbálni a bf3 at 3D ben. nekem az élmény röviden ez:Még próbálom kideríteni, hogy megoldható-e a kártyámmal a ss3D, ha nem akkor elgondolkozok rajta + megvárom a szuperszerdát.
Tudja e valaki, hogy megoldható-e amd karival a ss3D?
-
PandaMonium
őstag
válasz
BomiBoogie #28452 üzenetére
Aminél Trixx-szel lehet ott nagyon valószínű, hogy MSI AB-val is lehet.
A legújabb béta verziót szedd le és a beállításoknál unlock voltage monitoring és unlock voltage control. -
N.Ferry
senior tag
Valaki tesztelt már Powercolor 7870 Myst kártyát?
Főleg tuningolhatóság és melegedés szempontjából kérdem. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
nálam az egyik kártya gyárilag 1.225öt kap, annyinak elégnek kell lennie.
megjött közben a monitor, mik a tapasztalataid 1080pbe?
Killer01: reális eredmény, nálam három kijelzővel egy kártyával asztal 85-95W konnektorból, furmarkkal 180-190 körül (HIS 1000/1200 @ 1.163, a PowerColor épp gépen kívül van)
játék alatt a CF se nagyon ment 300W fölé.
-
kovsol
titán
Szerintem meg egy i5 3570k felső kategória már. A Főleg ha játék gépről beszélünk, mert a legtöbb játékban a HT semmit nem jelent. Persze van pár kivétel. Egy i7 2600k nál jobb játékra szerintem.
6 mag+HT intel i7 procik meg a csúcs kategória.
Én amúgy azt írtam a gépére, hogy közép kategória, nem írtam, hogy felső kategória a procija. -
lowzor
veterán
válasz
BomiBoogie #28456 üzenetére
Heaven jó, de alapon futtasd, mert úgy a legérzékenyebb és hagyd menni legalább fél órát. A legújabb 3Dmark sem rossz stabilitás tesztre, mert persze BF3, Crysis 3, meg a többi vasat nem kímélő game.
-
lowzor
veterán
válasz
1,225V-ig is mehetsz nyugodtan. 1120 körül már beéri az alap 7870-et.
-
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
Steve198310 #28448 üzenetére
Egy sörrel jövök.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
MSI Radeon 7850 1 GB, Sapphire Trixx-szel lehet a feszt is emelni, MSI AB-val nem.
Meddig mehetek el? 1.2V? (gyárilag 1.138). Ha a 7870-et kb. sikerül beérni alapon, elégedett lennék.
-
Algotis
addikt
Egy kérdésem lenne:
Így az új konfigom kb. Milyen kategóriába sorolható be?
Felső-közép? -
Steve198310
őstag
válasz
lukaszokni #28447 üzenetére
-
Killer01
őstag
válasz
bombibmw #28441 üzenetére
Nah, 30 perc Crysis után 195 W. Asszem' elég lett volna anno a 400 W-os Aurum is...nem tervezek CF-et.
Szerk: Nem hinném hogy ez alapján hatásfokot tudsz számolni, alaplapok között simán van 5-10 W difi.
Szerk 2: ez részben válasz lehet V.Dave kérdésére is, de ennyit a ventik is szippanthatnak magasabb fordulaton. -
bombibmw
veterán
válasz
kovsol #28442 üzenetére
Engem a számszerű eredmény érdekel,mivel közel ugyanolyan(fogyasztásban) gépünk van.
Így ugyanazzal a játékkal mérve kijöhet a két táp közti hatásfokkülönbség számszerűsítve.
Inkább itt az én tápom hatásfoka érdekelne jobban.
Ha hülyeséget írnék,nyugodtan hülyézz le!(#28446) Killer01: Ez nekem elég is,köszi.
-
daveoff
veterán
válasz
kovsol #28439 üzenetére
Nekem nem volt türelmem kivárni a jó drivert. Tavaly novemberben volt 7870cf-em, akkor még rosszabb volt a driver helyzet (CF-hez) mint most. A 3gb vram is a váltás mellett szólt, mondjuk jelenleg még nincs sok jelentősége. Nálam eddig 7970 nagyon meggyőzően teljesít.......persze, ehhez kellett egy viszonylag jól tuningolható darabot keresnem.
-
Killer01
őstag
válasz
->Raizen<- #28430 üzenetére
Nah, minden alapon,ezek vannak:
boot: 110 W
Asztal idle: 60 W
Böngésző: 68 W
Böngésző youtube-al: 105 W (? anyád)
Heaven 15 perc futás után: 185 W
zero core: 41 WHa kell még valami most szólj, be van kötve a mérő
Ez tényleg csak ennyit eszik? én többre számítottam.szerk: meg is nézem mi ujság crysis3 alatt....
-
daveoff
veterán
válasz
kovsol #28434 üzenetére
Durván +20% a Te 7870CF-ed előnye az én kártyámhoz képest.....
És az enyém nincs maximumon járatva(1100MHz@1,12v, droppolt érték), az 1200MHz-et is könnyedén viszi. Én ezért cseréltem le a 7870cf-et......nekem nem érte meg, hogy két kártya menjen ezért a plusz teljesítményért. És a CF-el csak a baj van........de ettől függetlenül szépen megy nálad!(#28435) Sondi1986: ezt olyan beállításon csináltam, ahogy kérted
-
kovsol
titán
-
bombibmw
veterán
válasz
->Raizen<- #28428 üzenetére
Hát én nemrégen mértem,de alapon nem nagyon van.
Csak 4GHz-en,VGA 1150-es adataim vannak,IDLE 60W,Crysis 3 alatt 200W maximum.
A komponenseink ugyan nem egyeznek,de kb. neked is ekkora lenne szerintem,vagy nem.
De az IDLE az alapon is ennyi ugye. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Killer01 #28429 üzenetére
Okés próbáld meg köszi! A proci alapon menjen meg minden bögészőbe nyiss meg pár lapot. Háttérbe ne nagyon fussanak folyamatok.
A zero core pár perc alatt készenlétibe teszi a monitort és lekapcsolnak a ventik vga-n nálam gondolom nálad se kell sokat várni erre. Az is érdekelne akkor mit mutat a műszer. (Böngésző ilyenkor nem kell mert felébresztheti a kártyát).
-
Killer01
őstag
válasz
->Raizen<- #28428 üzenetére
Nézd meg a cuccaimat, jó leszek? Mer' akkor előkotrom valahonnan a fogyimérőt....remélem jó még, utoljára a kislányom rágicsálta pár hete
-
->Raizen<-
veterán
Na sziasztok! Akinek hasonló gépe van mint nekem i5 alapórajelen 7870 1 db hdd 1 ssd 2 darab házventi az meg tudná mérni mekkora a fogyasztása csak a gépének? Nagyon megköszönném. 2d-s netezős fogyi érdekelne meg mikor a zero core aktiválódik.
-
-
Anaren91
senior tag
válasz
bombibmw #28423 üzenetére
A pizza gép teljesen jól működik, hordozható és minden megvan benne egy helyen
majd jön rá a borítás meg a festés és még szép is lesz
Jövőhéten belepakoljuk még a hangszórókat is és nagyon korrekt kis netezős/zenélős pc lesz
(#28424) Apollo_21 Nekem a legújabb peccsel volt lefuttatva. Csak az istenért nem tudok printet csinálni játék alatt...
-
Apollo_21
addikt
Ápdéttel nyomjátok a Tomb Raidert avagy simán ahogy "leesett" a polcról
?
-
bombibmw
veterán
válasz
lukaszokni #28400 üzenetére
Ez olyan Pizza PC effektus.
-
HSM
félisten
Egyébként ezt a Tomb Raideres Tahiti-LE / Pitcairn összehasonlítgatást meg eredményekkel kapcsolatban egy-két dolgot nem értek.
Egyikőtök V-sync-el mér, másik anélkül. Ez kapásból nálam 10% difi, de lehet több is, kevesebb is. Másfelől hol írtok verziót, hol nem, pedig nagyon nem mindegy, pláne SSAA alatt elég komoly difi van bizonyos patch-ek között. (Nálam szintén bő 10% volt.)
Ezenkívül nem írtok drivert, ott is lehet 5-10% difi. Innentől kezdve ez tök jópofa, hogy mindenki dolgozik vele, meg linkelget, csak éppen nem lesz reálisan összehasonlítható.
Sőt, most nézegetem, egyszer FXAA-val és normál árnyékkal mértek, aztán meg 4-es SSAA-val és ultra árnyékkal.
De lehet én vagyok a hülye, de ezt már nem tudom követni... -
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol #28406 üzenetére
Köszönöm!
Hát ez elég szomorú hír, eggyel több ok amiért nálam felejtős a vízhűtés.
Az Cooling Configurator oldalát már linkelték nekem korábban, csak azt hittem, hogy ha ehhez külön nem is gyártanak más kártyának a full coverje hátha jó rá, de ezek szerint nem.
Nem kérdeztem volna itt ha előtte nem nézek körül Google -el. -
Repsol600
addikt
-
Pug
veterán
válasz
Nice
-
Steve198310
őstag
válasz
lukaszokni #28388 üzenetére
Igen volt közte egy hőátadó cucc
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #28405 üzenetére
-
PandaMonium
őstag
Vízhűtéses topikban már feltettem a kérdést de ott nem nagyon tudtak ebben segíteni úgyhogy gondoltam itt jobb helyen lesz.
Valaki megtudja nekem mondani, hogy a Sapphire HD7870XT milyen PCB-t használ?
Pontosabban arra vagyok kíváncsi, hogy a HD7870 vagy a HD7950 PCB-jével azonos-e, és ennél fogva lehet-e rajta azoknak a full cover vízhűtő blokkjait használni? -
do3om
addikt
válasz
Persze használaton kívüli
Valaki meg fog csodálkozni hogy mért vonatták el a kocsiját, mivel nem is jelzi tábla. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Androidos tablet topic
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest