-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ViZion
félisten
válasz
ebegab92 #24613 üzenetére
Ez tipikusan elmélet vs. gyakorlat. Nézd meg, h a nyócmagosokkal nagyobb frekiket érnek el, mint mi a 6-al... Fogyasztásban jobb lesz az biztos, de sztem frekiben +1-200 a max. amit nyerhetsz, de erre sem esküdnék. 5 GHz a 6300-nak már fénysebesség, sztem 4,5 lehet a reális max.
NE legyen igazam. -
Kocska89
tag
-
Jim76
aktív tag
válasz
ebegab92 #24563 üzenetére
Nem gondolnám, mert nekem ugyanúgy 970-es ASRock van, csak az Extreme 4-es, és 4GHz-ig szép, a tuning képe, mondom, egyedül a prime, ami az 1,3125V-ot igényel, minden más kevesebbel is beéri. Nálam még soha sem throttling-olt, bár fekvő hűtő van rajta, valamelyest hűti a cpu környezetét is, cserébe a cpu-t kevésbé sajnos - (ezért le is fogom idővel cserélni).
4GHz felett egyébként nálam aránytalanul kevés, az addigiakhoz képest a telj. növekmény:
Cinebench 11.5 3,3GHz-4,2GHZ-igA 6300-as mást kíván, mint a 6100-as, de nálam annyi a beállítás, hogy a cpu túlmelegedés védelem van bekapcsolva, a többi energiatakarékos dolog, meg a spread spectrum disabled (ezt enabled-en hagyva 1.2875V-on a LinX is eldobta, valószínűleg néha, mikor felfelé mozdította a freq-t, besokallt), APM, turbo kikapcs, és csak a szorzót emeltem, ahogy azt itt ajánlották a kollégák.
Nekem egyedüli problémám a melegedéssel van (AIDA alatt nem, de LinX alatt 1,3V-on is 64-67C a 4.-5. csúcs 2048MB-al), de azt nyárra orvosolni fogom egy komolyabb hűtővel.
@aAron_ de, tartósan lehet, hogy sok, bár a 6100-asnak 70C-t írnak, hogy addig nincs gond, de én is lejjebb akarom hűteni, viszont a 4GHz mostmár marad, inkább hűtőt cserélek
@kovsol: eddig nem volt vele gond, előző konfigban sem volt vele gondom 1600-on 9-9-9-27 -el szépen megy, kingston khx1600-as hyperx blue, de egy memtest-et nyomok azért majd
-
miresz
veterán
-
ebegab92
senior tag
válasz
ebegab92 #24364 üzenetére
A másik idegesítő dolog ezzel az ASRock lappal,hogy a PCI-os GeForce GT610 nem nyikkan meg...94-es kódnál megáll az alaplapi teszter (PCI bus enumeration has started).Elvileg a 2. szint mélységig már nem nézi jól az UEFI vagy valami (először a PCIe-PCI hidat találja a foglalatban,utána kéne a PCIe VGA-t...).Valaki,aki szegedi és AMD 970/990 chipsetes lapja van, kipróbálhatnám esetleg benne ezt a különleges VGA-t?
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
ebegab92 #22989 üzenetére
Azért azt ugye Te sem vonod kétségbe, h nem lehet a környezeti hőnél hidegebb (kivéve a szárazjeges, kompresszoros vagy nitrós hűtést, meg ilyen extrém dolgokat). Tehát bekapcsolva az idle 16°C maghőhöz nálad ennek kint kellett lennie a hóban...
Ennyire pontos a maghő mérése.
Mellette az alaplapi 27°C-ot mutat, kb. ez lehet a valós CPU magokra is, meg amúgy is ált. kupak mínusz 10-15 fok-ra szoktuk saccolni. -
Lanash
senior tag
válasz
ebegab92 #22984 üzenetére
Az AIDA szerint az össz 40°C magonként: 20°C. Nem tudom számít-e de az AI tuning be van kapcsolva, így a teszt alatt 3,8Ghz-es volt a proci. De itt egy kép az alap helyzetről:
És a CollerMaster pasztáját használtam amit kaptam a hűtő mellé.
U.I.: Mi az a Prime? Nem vagyok otthon ezekben a programokban -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ebegab92 #22257 üzenetére
Mar nem azert de egy 2600K nem tudtam lehuteni 5 ghz-en de a 8350-et meg igen. Mindkettot thermaltake silver arrow extreme sb-e hutovel hutettem ami azert nem egy kozep-kategoria.
Jokat nevetek amikor az ilyeneket olvasom mint: fogyasztas, jatekban az i3 veri a 8xxx-et. A szavamat adom hogy mindennapi felhasznalasban (mondjuk a jatekokban van 10-13 FPS kulombozet, de FHD-ben CF-el jatszom igy nem nagyon erezheto) abszolut semmi kulombseget nem erzek a 2600K es a 8350 kozott.Nem kellene mar annyit nyargalni a fogyasztason, jo volna ha valaki olyan mondana ellene amit leirtam akinek volt i7 is es 8350 is.
-
miresz
veterán
válasz
ebegab92 #21987 üzenetére
XFX 450W
Pro Series (P1-450S-X2B9)XFX 550W
Pro Series (P1-550S-X2B9)Egészen a 850-esig van mindegyik.
(#21989) ETOM: Win7 alatt nekem sem működött sosem rendesen,nem csak FX-el.Főként SSD-vel nem szerette. Amióta Win8-at használok semmi gond nincs vele.Alszik,és simán ébred is.
-
jim bcs
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz
ebegab92 #20529 üzenetére
Grat!
Nálam 4 GHz @ ~1,308 és ehhez 28,7 GFlops volt talán. IBT high 10 kör stabil volt így, 1,3 V alattival elhasalt - de nem dobott BSoD-t, csak írta az IBT, hogy hibázik. Na jó kérem, hát ki hubátln?
Viszont idel/net ~80W konektorból, ami jó. Illetve jó, ha asszony nem tudja meg.Este még dobok neki prájmot. Nálad CPU/NB és HT-link milyen sebességen van? Azt vettem észre, hogy CPU NB 2200 -ig stabil, utána alapfeszkón már hibázik (korábban is ez volt), így ez maradt alap fesz+2200.
HT link is 2200-on van, feljebb rakva sem volt jobb, szal. azt nem vágom mire kellene tenni. -
Tom5
addikt
válasz
ebegab92 #20505 üzenetére
Nem lesz baja, tipus"hiba" ennél a lapnál. A VRM gyenge. 4+1 fázis. Engem lassan másfél éve szolgál hűen a lap, pediug csak 8-as szériás proci volt benne. Jobban melegszik ennyi. Gondolkodtam lapcserén, de hétköznapi használat mellett nekem tök mindegy az a plusz 5-10 fok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Apple MacBook
- Hobby rádiós topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest