Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
martongunar
junior tag
[link] A Roamless belengette, hogy 1 évre "rövidítik" az eddig korlátlan ideig felhasználható adatcsomagjaikat. A nagy felháborodásra való tekintettel a dolgot visszavonták, de a bónusz krediteknél az elérhetőséget 1 évre redukálják, a hozzászólásokból legalábbis ez jött le. Nekem Maraton helyett is jó volt, mert volt néha olyan akció, hogy a feltöltést megduplázták és úgy olcsóbban is jött ki. Csak a belga IP cím hátrányait kellett elviselni.
-
martongunar
junior tag
Ha esetleg valakit érdekel, a Keepgo mostantól korlátlan felhasználási idejűvé vált. Eddig évente kellett min. 3 dolcsival tölteni, ha jól rémlik, mondjuk az se volt sok.
-
maroni
aktív tag
Sziasztok ez a bne sim fizikai sim vagy csak e sim?
Köszi -
csaszi75
senior tag
válasz
losslessonly #156 üzenetére
Ismételhető szerintem, kézzel. Vagyis magától nem újul meg a 3x30 napos 3x5GB.. hanem kézzel kell.
Csak annyi még ehhez, hogy azt írja a weboldal, hogy 30 naponta megújul az 5GB.. vagyis havonta nem használhatsz többet vele 5 GB-nál.. csak a három hónap közül minden hónapban 5 GB.
De tudod a használati szokásaid, hogy pontosan mennyi adatot használsz el egy hónap alatt?
Mert ugye ott van a Domino Maraton.. 3.990,- /5 GB ami a feltöltős kártyád rendelkezésre állásáig érvényes, akár 1 év vagy annál több is lehet.. -
whbear
senior tag
válasz
losslessonly #153 üzenetére
Van értelme én bnesim-et használok 0.95 USD a havi 1 GB de be lehet állítani hogy automatikusan töltsön fel ugyanennyiért ugyanennyit ha 200 MB alá esik a keret. Így is olcsóbb mint 2600 Ft és ingyen jár a VPN hozzá ami nagyon jó gyors. APN-t át kell állítani feltétlen globaldata-ra és akkor Holland IP a kilépési pont. Egyetlen egy hátránya van a külföldi IP-nek amit tapasztaltam, hogy a Metro Expressz Kassza nem megy csak magyar IP-vel. Ezt az áruházban tapasztaltam és kb fél órámba került mire rajöttem mert az app teljesen más hibaüzenetet dobott.
-
losslessonly
csendes tag
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
losslessonly #153 üzenetére
A vodánál egy vacak feltöltőkártyára 30 napra aktivált 5 GB net 2590 Ft, ha 3x30 napra veszed meg a 3x5 GB-ot, az egyszeri 4990 Ft. A feltöltőkártya esimre áttehető. Mi értelme akkor ezeknek a külföldi esim-eknek?
-
losslessonly
csendes tag
Sziasztok!
Mogo, Airhub vagy Monty adat-esim alkalmas lehet arra, hogy itthon 2. simként mobilnetezésre használjam?
Van mindegyiknek kb. 5GB-os csomagja pl. 30 napra kb. 2600 Ft-ért.
Amiről nem találok információt, hogy ez csak egyszeri, első alkalomra szóló ár vagy havonta ugyan ennyiért vehetek ismét 5GB-ot?
(Árakat itt néztem: https://esimdb.com) -
martonl
senior tag
válasz
Donki Hóte #151 üzenetére
Passzolom, csak loptam, nem én csináltam.
-
-
martonl
senior tag
Külföldi fórumon találtam, hasznos lehet ez az összehasonlító táblázat.
eSIM Comparison Table -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Szüleim készülnek Törökországba. Voda feltöltős sim a legjobb megoldás ahogy nézegettem?!
Itthon találtam is egy tuti100+ kártyát. Aktivalom, roaming bekapcsolas ha szükséges + adatkeret? Ennyi? Mire érdemes figyelni? Szeretném hogy problémamentes legyen az ÖregeknekJa és kell vennem még 1 simet. Hol érdemes és számít hogy milyen csomagot ad? Tuti100+ lenne a legjobb?
-
-
Kátai
senior tag
Törökországba utazunk két hét múlva, milyen lehetőségek vannak telefonálásra és netezésre? TUTI100+ lehet jó megoldás?
-
4Grider
nagyúr
Igen, fel lehet, de előfordulhat, hogy nem a teljes mennyiséget tudod az EU-ban roamingolni. (Ez egyébként nem EU topik.)
A Yettel app mutatja a roamingolható mennyiséget.
A voda fizikai SIM-et küld. Az személyes ügyfélszolgálaton váltható át esim-re. Szintén az app mutatja, mennyi használható fel EU roaming közben az adatkeretből, de persze az appban történő rendelés közben is látszik. -
oszy
veterán
Jól gondolom, hogy a hazai Yettel előfizetésben lévő adatmennyiség ingyenesen használható Szlovákiában? 1-es roaming díjzóna?
A Vodafone tuti 100+ lehet e-sim (itthon aktiválni) vagy az fizikai?
-
Debilon
addikt
válasz
domper2015 #140 üzenetére
köszi!
-
Debilon
addikt
válasz
domper2015 #138 üzenetére
telefonom vowifi-t nem tudja (voda sim-el biztos nem, de digi-vel sem láttam, hogy működne, bekapcsolható lenne), de igazából a napközbeni elérhetőség lenne a fontos, szálláson van wifi, ott meg tudom oldani a telefonálást
akkor nézek valami szerb sim-et mielőtt megyek
-
Debilon
addikt
üdv!
4-5 napos szerbia, bosznia, montenegrói tartózkodáshoz milyen opciók lennének?
telefonom nem e-sim képes
amik alkalmazáson keresztül mennek, azokhoz is kell ez a képesség, vagy az app mindent megold? vagy egy fizikai szerb kártya ami megoldja ezt a plusz két országot is?
igazából 1-2 Gb adat elég lenne, inkább a hang alapú elérhetőség lenne a lényeg, voda és digi kártyám van (digi oldala szerint montenegróban van roaming partner), de a fő vonal szerbia lenne
-
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #134 üzenetére
Most néztem, az általam használt két böngészőben (firefox és brave) vált az oldal a csomagok/árak között és a Turkey az Turkey (tehát nem fordítódik), azaz a fordítás jó eséllyel nem az oldal kódjában van benne, hanem a böngésződ beállításainál kellene körülnézni...
Szerk.:
Persze nem védeni akarom ezt a neres brigádot, de tény, hogy ez a fos weblap nálam használható... -
válasz
Donki Hóte #134 üzenetére
Ráadásul a régiónál pulykának fordítják Törökországot
Nájsz -
-
4Grider
nagyúr
A hazai online pénztárgépekbe sim kártyákkal csencselő csapat (Mobil Adat Kft.) indított egy eSIM-es üzletágat is. A https://www.utazosim.hu/ oldalon elérhetőek...
-
jaszy91
aktív tag
válasz
elfelejt #131 üzenetére
Szia!
Revolut e-SIM-jét javaslom, ha mind a két helyen kell. Vagy régió szerint veszed igénybe, külön-külön meg kell venned Quatarban és Kínában is a szolgáltatási csomagot, vagy globálisan és akkor csak egyszer.
Nézd meg melyik jön ki vagy éri meg neked jobban.Üdv,
Péter -
elfelejt
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
Szeptemberben Kínába utazom 8 napra.
Hsziamen városába megyek, odafelé Katarban szállok át.
Tud valaki segíteni van-e megbízható felület ahol tudnék mobilinternetes e-simet venni amely mindkét helyen működni képes?
Telekomos vagyok, így az “5Gb Eun kivuli net 7 napra” is egy opció lehet de ennyi pénzből szerintem van más alternatíva is.Tud valaki működő megoldást ajánlani számomra?
-
-
szanozs
aktív tag
válasz
csaszi75 #128 üzenetére
Elolvastam figyelmesen és pontosan úgy értelmeztem ahogy te is írod. De aktiválás után a belföldi adat lett 1GB, a roaming 100MB. Ezt láthatod a korábbi hozzászólásomban feltöltött képen. Szóval számomra kicsit zavaró az app-ban látható adatmegosztás. Majd meglátom hogy fogy és feltöltöm majd 1 vagy 5 GB-os adatjeggyel. Szóval nincs már kérdésem.
-
csaszi75
senior tag
Ha rákattintottál volna a részletekre és figyelmesen elolvasod, akkor láthattad volna, mint ami a képen is lejön, hogy ez csakis az AKTIVÁLÁSKOR jár díjmentesen.
Az aktiváláskor járó 1 GB adatot az EU-ban is felhasználhatod, vagyis a VF besorolás alapján Svájcban is, az aktiválástól számított 30 napig.. Mi még a kérdésed? -
4Grider
nagyúr
Valószínűleg az lehet az oka, hogy te nem roamingoltál náluk, én meg igen. A Magyar Telekomról mondogatják, hogy mostanában gond van a nemzetközi sávszélességgel, de a Yettelnél még ilyet nem tapasztaltam (ettől a két hazai szolgáltatótól volt adatkártya nálam). Meg az is érdekes volt, hogy a HT HR-ről A1-re vagy TM-re átállva, élvezhetővé vált a tv adás. Végül TM fizikai sim-et vettem és tettem be az 5G routerbe, utána már végig azon lógtunk, menet közben meg az A1-en.
-
4Grider
nagyúr
Én elsősorban tv-nézésre és munkahelyi vpn-re, a fiam yt-ra használja külföldön a mobilnetet. Nekem nézhetetlen volt mindegyik platform (3-4 et is használok) az elmúlt két hétben (kivéve yt), miközben 300-400 Mbps-ot mértem N78-on. Át kellett álljak Telemach 5G-re, mert a HT HR csak a speedtest alatt domborított, de akkor mindig, stabil/nézhető képet náluk viszont nem sikerült elérnem...
-
4Grider
nagyúr
A Hrvatski Telekom mobilnetje átverős, a speedtest mérések náluk erőteljesen priorizáltak, a magyar irányú sávszélesség pedig kifejezetten szűk. Szóval aki Horvátországba megy és nem csak speedtest-el akar méricskélni vele, az ne ilyet vegyen. Főleg ne, ha magyar tv adások vagy egyéb, nagyobb sávszélességet igénylő online tartalmak elérésére akarja használni...
-
nyirzoz
aktív tag
Horvát Telekom unlimited 10€-os E-SIM Poreč Plava laguna a beach-en.
Ennek a fele érhető el épületen belül.
-
jaszy91
aktív tag
válasz
Donki Hóte #118 üzenetére
Kicsit már fillérb@szásnak érzem a kolléga vergődését. Svájcba menni van pénz a családdal (aki volt már, az tudja, hogy egy család számára simán 1-2 millióba van az út), de +10-20 ezerért rendes netet venni a telóra már nincs vagy fájdalmas...
-
Nem értem ezt a vetyengést a roamingon. Megvan az ingyen kapott TUTI100+ kártyád, tehát a 0,1 GB-ot mindenképpen fel tudod használni Svájcban.
Ha nem megy az 1 GB ingyenes net (tavaly Törökországban ment egy hasonló konstrukciójú olcsó TUTI kártyán, de változhatott a helyzet), akkor befizetsz 2590 Ft-ot az 5 GB-os roaming csomagra.
Veszíteni biztosan nem veszítesz semmit, legfeljebb nem nyersz
-
csaszi75
senior tag
-
szanozs
aktív tag
A kollégám ma aktiválta tuti100+ kártyáját. Mint fentebb kaptam az ötletet, én is ilyen kártyával utaznék Svájcba.
Aktiválás után ez az egyenlege:
Most akkor én svájcban mennyi adatot fogok tudni használni?
1,09GB mivel Svájc belföldi díj elszámolású vagy csak 100MB-ot mivel roaming szolgáltatásként veszem igénybe?
-
válasz
Donki Hóte #112 üzenetére
Nem.
Szolgáltatónként 10 db a limit.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #112 üzenetére
Nem, szolgáltatónként lehet.
-
-
törölt tag
Itt egyreszt nem ez volt a kerdes, hanem hogyan kapja meg a tobbit, masreszt smi nem tiltja, h 10ig elmenjen, es a Voda kuldi 8s, legfeljebb neha benazik.
Boven tulvagyok a 2n, kozelitem a 10et, mert ismerosoknek is enrendeltem, en nevemre, en vettem at, csak nem egy napon rendeltem mind, szoval ugy tuti mukodott. -
szanozs
aktív tag
válasz
Donki Hóte #104 üzenetére
2db-ot sikerült megrendelnem, a harmadikat nem engedi a rendszer.
"Hiba a megrendelés során!
Igényedet jelenleg nem tudjuk kiszolgálni" -
Ha csak augusztusban mentek, akkor rendeljen minden családtag innen ingyen TUTI+ kártyát, ingyen kapsz Svájcban is velhesználható 1 GB mobilinternetet.
-
-
szanozs
aktív tag
Ne haragudj ha kicsit értetlen vagyok, de már vagy 25 éve ugyan az a céges előfizetésem van, nem foglalkoztam feltöltő kártyákkal.
TUTI100+ kártyát mondod igaz? Nem ragaszkodom az esim-hez a telefonban van 2db SIM-nek hely. Gondolom úgy is működik.
Tehát ha [megrendelem] a kártyát, aktiváláskor kapok 1GB adatot, ha ez elfogy akkor [ezzel az adatopcióval] feltölthetem. És akkor 6GB adat került 2590Ft-ba.
Jól gondolom? -
csaszi75
senior tag
Nem írtad meg, hogy itthon melyik szolgáltató ügyfele vagy.. ?
Svájc a 3 itthoni szolgáltatónál:
Telekomnál Díjzóna3:
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/nemzetkozi-roaming/roaming/dijak?country=Svajc
Vodafone-nál itthoni áron mehetsz (simán vehetsz rövid időre egy feltöltőkártyát is..)
https://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/roaming/-/country/svajc
Yettel Díjzóna2:
https://www.yettel.hu/roaming -
szanozs
aktív tag
Nyáron Svájcba utazok. Szükségem volna esim-re. Melyik szolgáltatótól, internetes oldalról érdemes venni? Az alábbi oldalakat néztem eddig, swiss esim, maya net, Airalo, mobimatter, esim4matter.
Van valakinek tapasztalata melyiket érdemes megvenni? Ki mit szokot használni Svájcban? -
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #94 üzenetére
Az biztos, hogy október-április között a horvátországi szállásom környékén 5G-n olyan 400-600 Mbps körüli sebességek vannak, ilyenkor 100-150 Mbps, július közepe és augusztus 20-a között meg jó ha van 20-30 Mbps. És a horvátok apait-anyait beleadnak, a tengerparti bázisállomások környékén be van kapcsolva az összes 4G frekvencia (B1, B3, B7, B8, B20, B28) és főleg az N78-at használják 5G-re, nem úgy mint nálunk (kivéve yettel).
Mi 3 GB-ból egy napra sem jönnénk ki, igaz, mi mindig viszünk tv okosító eszközt (CC) magunkkal. -
Vagy 15 éve nem voltam Horvátországban, lehet, hogy tényleg van igény a helyi internetbővítő prepaid csomagokra.
Azt sem tudom, hogy mi az átlagos turista internet forgalom, mi 6 napja vagyunk Törökországban, ezidő alatt nem sokkal több, mint 3 GB adatforgalom jött össze kettőnknek, pedig az asszony fészel, meg vájberel rendesen...
-
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #92 üzenetére
Igen, néhány GB-ot mindenki "ingyen" roamingol.
Érdemes leállni 5-10 percre egy Tisak (helyi újságos) mellé, lehet hogy megváltozik a véleményed. Nekem az egyik kedvenc kocsmám terasza egy ilyen bódé mellett van... -
Abban azért kételkedem, hogy a horvát Telekom eurómilliókat kaszál ezeken a prepaid csomagokon, hiszen a horvát tengerparton nyaraló külföldi turisták 99%-a az EU-ból érkezik, akiknek van otthon mobilinternet előfizetése, tehát ingyen roamingolnak Horvátországban.
Inkább arról van szó, hogy ők igyekeznek kiszolgálni azt a kisebbséget is, akik a nyaralók közül helyi SIM kártyát akarnak használni és eSIM kell nekik
-
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #90 üzenetére
Más rendszer, más bevételi szint a HT prepaid rendszere. Nem régóta kapható esim a csomagjaikhoz, és nekik - velünk ellentétben - érdekük volt, hogy inkább telefonban használják az emberek ezeket az előfizetéseket, mert úgy sokkal kevesebbet forgalmaznak ezekkel a flat csomagokkal. Horvátországban októberben már úgy kell vadászni ezeket a SIM-eket, nálunk meg mindenütt van ősszel domino SIM (kivéve a személyes ügyfélszolgálatokat).
-
-
4Grider
nagyúr
-
nyirzoz
aktív tag
Horvátországban nyaralóknak főleg a két e-SIM-es csomag korlátlan ajánlata verhetetlen.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #84 üzenetére
Fogalmam sincs, külföldön nem szoktam váltogatni a prepaid/postpaid között (általában mindig prepaidet veszek, mert eldobom).
-
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #81 üzenetére
Nem annyira érthetetlen az, le lett írva már nem egyszer a Telekom topikban, hogy sok éve felhagytak a prepaid háttérrendszer fejlesztésével, így maga a rendszer nem támogatja az esim-et. Nem véletlen tehát az sem, hogy a mai modern (fizikai) sim-ek sem regisztrálhatóak abba az őskövületbe, így ők az egyetlen szolgáltató kis hazánkban, aki kétfajta sim-et kell tartson azért, hogy a postpaid és prepaid felhasználókat is ki tudja szolgálni.
-
-
-
nyirzoz
aktív tag
válasz
Donki Hóte #77 üzenetére
Az itthoni használat egy jó ötlet.
Az én net használati szokásaim mellett bőven megerős lehet egy ilyen csomag.
Dominó Maraton csomaghoz hasonlítható egy picit.
12 hónapra leegyszerűsítve 1200 Ft-ért van havi 3 GB.
És akkor a mobilitásáról nem is beszéltünk. -
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #77 üzenetére
Törökországban a magyar voda (feltöltő kártyás) esim-ek az EU roamingdíjakkal roamingolnak. Tény, hogy az USA-ban nem.
-
Most vagyunk kint Törökországban, Side mellett, elképesztően jó az idő, a mért hőmérséklet 34-37 fok, a realfeel viszont 35-40 fok
A tenger szuper meleg, Egyptomban szokott ilyen meleg lenni.
De nyilván nem ezért írok, hanem azért, mert mi a Mobimatter EU-US Global eSIM-jét használjuk, teljes elégedettséggel. A konkrét szolgáltató a Sparks, lengyel IP címet ad.
Itt kint az 50 Mbps letöltési sebesség mindig megvan (4G+ felirat jelenik meg, ami nem tudom, hogy mit jelent)
, akkor is, ha éppen nyüzsögnek az emberek a közelben. Nagyon fontos, hogy engedi a mobilhotspot használatát, tehát többen is tudjuk használni.
Egy évre a 35 GB adatkeret 40 dollárért lehet, hogy nem a legolcsóbb, de összességében bevált.
Nem azért vettem, hogy Törökországban használjam, otthon is ezt használom az eSIM miatt.
-
stefi68
addikt
Úgy gondoltam, hogy ez csak egy általános tájékoztató szöveg...
Ezt találtam még: [How to Get a SIM Card for Your Holiday in Montenegro]
Itt pont azt írja, hogy van roaming a balkáni országok közt -
stefi68
addikt
Nem jár erre senki?
Közben talltam infót asszem a Redditen. Háát nem nagyon ajánlják a a GlabaleSim-et.
Valakinek bejött valakinek nem, de inkább nem.
Közben rábukkantam erre: [Tourist prepaid in Montenegro]
Ez vajon csak Montenegro-ban használható, vagy Szerbiában, esetleg Albániában is? -
stefi68
addikt
Keresgéltem a neten, főleg Montenegró, kicsit Szerbia, Bosznia, Albánia vonatkozásában (min. 15 nap) van ennél jobb ajánlat? [GlobaleSim]
Van valakinek tapasztalata vele? -
martonl
senior tag
Igen, ezt más is írta még talán a telekomos topikban is, mint Domino Maraton kiváltandó, mert ár/érték arányban valóban jó. Ha jól rémlik, 1-2 fórumtárs kipróbálta és a sebességre eléggé panaszkodtak. De nem kerestem/olvastam vissza ezügyben, csak így emlékszem.
Még a Roamless-t próbálom, az elvileg soha nem jár le. Nemzetközi kimenő (voip, az appjából) hívás is kezdeményezhető róla. Ilyenkor angol számmal megy ki a hívás, de nem visszahívható. Az app és a hívás természetesen más telóról és wifin keresztül is megy. Sok értéke nincs, de normál telefont felhívni jó lehet.
Ami még tetszik benne, hogy webes felületen is jól láthatók a lényeges információk, nem kell feltétlenül applikáció is hozzá. Valamint hogy az applikációnak nem probléma a rootolt telefon, ez utóbbi csak nekem érdekes.
A belga Proximus szolgáltató van mögötte, azaz belga IP címet ad. Itthon viszonlag jó sebességeket mérek vele, 5G-re is felmegy. Jövő hónapban majd tesztelem Eu.-n kívül is, ha minden igaz. Ha jól emlékszem van próbaegyenleg is és az esimet ingyen kiadja. Hotspot is megy vele ha jól tudom.
-
whbear
senior tag
Gondolom érdemes kipróbálni ezeket az eSIM csomagokat valami pár dolláros plannal, aztán mehet ez:Mobimatter.com 35 GB
Ennek az a nagy előnye, hogy ha egy hónapban kell 20 GB, de az év többi részében szinte semmi, csak útközben itthon üzenet és voip hívás, nincs a havi limit. -
balco
aktív tag
Pár nap Isztambul után mondhatom, hogy minden rendben volt, jól működött a Revolutos e-sim.
Mindenhol volt kielégítő térerő és adat. -
whbear
senior tag
Sziasztok! Itt nagyon olcsó árakat látok, lehet hogy átverés?
Esimdb -
csaszi75
senior tag
válasz
Gabifapeti #57 üzenetére
Ez tényleg elég jó, de az 5 GB nem volt kevés?
-
navigandus
csendes tag
válasz
Hieronymus #14 üzenetére
Szibériába? Sokat segítene ha írnál pár infót még
-
válasz
Gabifapeti #57 üzenetére
Bár engem most nem érint, még is köszönöm az infót! Jó tudni ezekről a lehetőségekről!
-
Gabifapeti
csendes tag
Sziasztok! Most voltunk Balkán körtúrán. Oda az airalonak csak a worldwide csomagja lett volna jó kb. 34 dollárért, mivel több országot is érintettünk (Észak-Macedónia, Albánia, Koszovó). Aztán találtam a maya mobilet. Nekik volt külön Balkán csomagjuk 18 dollárért 15 napra. Beolvasta az esimet és simán működött mindenféle mókolás nélkül és gyakorlatilag mindenhol volt térerő. Jó szívvel tudom ajánlani, ha valaki arra készül. 2 telefont is így használtunk és országok közt is simán váltott mind2-vel.
-
brumicica
tag
Az USA 5 gigás/30 nap e-sim a revoluton elég jó áron van 5540 Ft-ért. Az airalo szinte majdnem ennyi, 16 USD, azaz 5800 Ft. Az airalo felenged T-Mobile-ra, ATandT-re és Verizonra, Floridában legalábbis biztos. Az ember istenkirály ekkora lefedettségel!!! Azt lehet tudni, hogy a Revolut USA e-sim hányféle USA adathálózatra enged fel?
-
martonl
senior tag
válasz
lomposfarkas #53 üzenetére
Nem magyar simmel, de köszi azért, a számlázásnál viszont arra gondolok, amit írtál. A magyar roaming szerepel az ÁSZF-ekben. Most nem bányászom ki, de úgy emlékszem, az eu roamingban ugyanúgy van a számlázás, mint itthon, de eu-n kívül ha jól rémlik, már 10x a számlázási egység. Lehet ez változott is, mióta néztem.
Ha jól emlékszem (ezt mindig tegyük hozzá). itthon és eu roamingban 10kB a számlázási egység és valami 15 perces időintervallumokat mér. Ha ezen belül nincs további adatforgalom, akkor kerekít és zárja a számlázást. Eu-n kívül pedig (h.j.e...) 100kB az egység. (Mondjuk ez egybecseng azzal, amit írsz.)
Magyarul és extrém esetben: pl. forgalmazol 1 Bájtot, majd 15 percig semmit, akkor itthon és eu.-ban 10, ezen kívül 100kB adatforgalmat fog a szolgáltató számlázni. (Vagy forgalmazol itthon vagy eu.-ban 10,1kB-ot, akkor levon 20-at, nem ragozom). De hangsúlyozom, nem vagyok biztos a számokban.
Na erre lennék kiváncsi ezeknél a külföldi roaming SIM-eknél. Mint írtam, egy masszívabb adatforgalomnál ennek nincs akkora jelentősége, de egy időnkénti e-mail szinkronizálás számlázását megdobhatja a dolog.
Amikor a Digi bejött, 1MB számlázási egységekről írtak, de azon kb. csak én voltam felháborodva...
-
lomposfarkas
tag
Magyar simmel roamingra gondolsz? A céges számlán 2. díjöves roaming forgalomnál kilobájt egységeket látok (de mindig 100-ra kerekít), nem tudom lakosságiban is ez van-e. 1 kB = nettó 3,13 Ft, szóval 1 megabájt = bruttó 3290 Ft. És 1 MB kb. pont nulla ebben az elqurvult informatikában.
Telekomnál van 50 eurós adatroaming limit (World gprs limit), az segíthet a vastag számlák megelőzésében. (18 ezer Ft-ért lófing 5,6 MB, szóval megnyugtatóbb kikapcsolni az adatforgalmat) -
adams6574
újonc
Akár az is működhet, hogy van 2 fizikai sim-em és egy eSim-em? Én telekomosként pont azon sakkoztam, hogy lehet megéri itthon venni egy vodásat, mert nekik Svájc is EU-s tarifával számlázódik. Nekem a céges és a magán is telekomos.
-
martonl
senior tag
Van, de attól még a hívás beeshet ugyanúgy kifelé-befelé egyaránt, ami szintén költség. Ráadásul akkor a net is elmegy. A kérdező esetében feltételezem, hogy a honos hálózat is rendelkezésre állt. A hálózatválasztás meg szinte ugyanott van a menüben (Androidon). Olyankor a kiválasztott hálózaton lesz csak hajlandó működni a telefon. Az eu roaming bevezetése előtt én alapból így használtam a telefonjaimat, csak tudni kell, hogy határt átlépve ismét hálózatot kell választani.
-
válasz
Viktor0610 #39 üzenetére
Köszönöm. Tavaly előtt vettem egy Yettel feltöltő kártyát (mert akkor még csak ti adtatok ilyen eSIM-et) és mintha valahol láttam volna erről infót. Most az app-ban nézelődve nem találtam meg, de szinte biztos, hogy itt is van aktív üdvözlő SMS szolgáltatásom.
-
Ez csak példa képernyőkép volt
, mert nem-EU tagország esetén is kellett volna érkeznie hozzád üzenetnek arról, hogy másik szolgáltató hálózatára csatlakoztál fel.
Teljesen értem, hogy miért bosszantó az ilyen helyzet, hiszen amikor elkezdődött a mobilos világ, akkor még a hagyományos telefonok jó ideig tényleg csak telefonok voltak és nem generáltak extrém díjakat a határnál, mert nem szinkronizáltak n+1 háttérben futó folyamatot. Net sem volt…Manapság pedig ugye, ez nagyon megváltozott.
-
Nálunk nincs operator logo widget, a szolgáltató nevének utótagja segíthet, persze azt éppúgy lesni kellene ilyenkor, mint a widget esetén.
Android rendszeren nincs adatroaming ki/be kapcsolási lehetőség? [kép] Sokáig voltak nekem robotos telefonok egész seregei 🙂 , de erre már nem emlékszem. Határmenti tartózkodás esetén jól jöhet, ha olyan helyen jár az ember fia.
-
-
-
dragon1993
őstag
válasz
Viktor0610 #39 üzenetére
Biztos kikapcsolható.
Yettel flottás kártyámnál ki van. -
-
válasz
noPublicFG #28 üzenetére
Svájc az nem unió, így az ottani roamingot mindenki felejtse el, mert a gatyáját is kifizeti!
Svájc valóban nem tagja az Európai Uniónak, viszont a Vodafone ilyen szempontból üdítő kivétel, velük bátran használhatod az ottani partner hálózatot.
-
martonl
senior tag
Még arra lennék kiváncsi, hogy van ezeknek a szolgáltatásoknak a számlázási egysége. Erről szinte semmit sem lehet találni a szabályzatukban. Pedig szerintem fontos dolog. Kevésbé lényeges nagy adatforgalom esetén, de annál fontosabb akkor, ha valaki kis adatforgalomra, esetenkénti szinkronizálásra, e-mailek olvasására stb. használja.
-
martonl
senior tag
válasz
dragon1993 #31 üzenetére
A lefedettségi térképeket nézzétek meg legelőször. Szerintem.
-
Villa7
tag
Revolut esimmel van már valakinek tapasztalata?
-
K82
őstag
válasz
dragon1993 #6 üzenetére
Nem tudom mennyi ideje és lehetősége lesz mozognia öcsédnek, én tavaly itthonról megnéztem a boltok kínálatát (Walmart, Target, Kroger, Best Buy) és kint azt emeltem le amelyik akciós volt. Így lett UltraMobile a Targetből: 15GB 5G-n, 4G-n korlátlan adattal és korlátlan hívással 42 helyett 28$-ért, 30 napra. Feltölteni már nem feltétlen érte volna meg, vettem kettőt és aktiváltam az újat amikor lejárt.
Az első két alkalommal (2017. és 2018.) T-Mobile SIM-eket vettem, azok darabját nem úsztam meg 60$ alatt és még alkudozni is kellett h ne legyen aktiválási díj.
-
jaszy91
aktív tag
válasz
dragon1993 #6 üzenetére
Szia!
Én pont a minap rendeltem meg Amazone-ról a pre-paid simet. [link]
Full korlátlan és nagyon jó árban van. -
Hú, ez érdekes! Svájc az nem unió, így az ottani roamingot mindenki felejtse el, mert a gatyáját is kifizeti! Ha lesz egyáltalán térerő!
A kontinensről kirepülve pedig helyi pre-paid-t venni alap.
Az észak-afrikai országok turisztikai területein a szolgáltatások meglepően jók!
Brazíliában a TIM-t tudom ajánlani, ott momentán az a legjobban lefedett. (Kivéve nagyon a kontinensen, ott semmi sincs!)
Argentínában a Claro egész jó! (Inkább így írom: nekem nem volt problémám).
Japánban ugyanaz, vagy is helyi SIM. Bármi megteszi. -
martonl
senior tag
Igen, de sok netes kártya a cél, ebből gondolom a főleg netes használatot. Nyilván ha hívható helyi szám is kell, az más tészta.
Amúgy szerintem jól összefoglaltad a lényeget (#10). Nekem még annyi aggodalmam szokott lenni a roaming SIM - helyi viszonylatban, hogy a roaming SIM mindig a saját internetszolgáltatójához kapcsolódik. Ez persze minden roamingnál fennáll. Ez egy amolyan VPN-szerű kapcsolat, ami ha valamiért bedugul, akkor hiába lesz akármilyen térerő, az internet minősége drasztikusan csökken vagy teljesen megszűnik. Az általánosan használt roaming SIM-ek lengyel vagy holland IP címet adnak, ha jól néztem. Így szerintem is stabilabb dolog helyi SIM-et használni. Ráadásul a roaming SIM-ek tudtommal hálózati prioritásban is hátrébb vannak.
-
csipuka
senior tag
válasz
dragon1993 #13 üzenetére
Eloszor meg kene tudni a tabortol kinek van ott terereje. A T nem eros videken, de sose lehet tudni.
Itt van egy oldal, ahol beirhatod az igenyed es megmondja mi lehet jo
https://prepaidcompare.net/
Az US Mobile nemreg jott ki egy 35GB-os csomaggal (Unlimited Starter) ami 3 honapra 45$, csak ne felejtsetek el lemondani a vegen. Van nekik Warp (Verizon) es GSM (T-mobile) sim-uk is, bar en pont tegnap csinaltam T-s eSIM-et a gyereknek.
https://www.usmobile.com/get-started
Elvileg ha elfogy a 35GB, akkor 1Mbitre lassitanak. Ami vallalhato.
Azt is meg kene nezni ocsed teloja mennyire kompatibilis az amcsi frekvenciaval. -
Nem rémlik, hogy Tajvanon akár a Wiki, akár bármi más blokkolva lenne.
-
zdanee
őstag
LOL, az az AI-generált "illusztráció" az első oldalon az mi már?
Mi az a két "készülék" és mi az a "földgömb", amin Pakisztán akkorára hízott, mint India és tele van klingon írásjelekkel?
-
balco
aktív tag
válasz
Viktor0610 #17 üzenetére
Igen, ezt én is láttam. Lehet ideje lenne vodásítani?
-
vicze
félisten
válasz
dragon1993 #13 üzenetére
A 2 hónappal az a baj, hogy 30napos a prepaid, így 1x újra kell tölteni, ami nem feltétlen gond nélküli, föleg hanem fogyel és lejár.
-
martonl
senior tag
válasz
dragon1993 #13 üzenetére
Akkor a T jó lesz szerintem. De a semmi közepén azért nem biztos, hogy lesz lefedettség, ennek érdemes lenne utánanézni. Offline térképek stb. legyenek. Na meg 600MHz-es 4G-t tudó telefon is. De lehet, hogy csak a Starlink fog menni.
Nekem 19. T-s kártyám volt, helyi korlátlan minden, de rokon intézte, nem néztem a fogát... Akkor Amazonról vette talán, azt mondta.
-
balco
aktív tag
Értem, hogy nem nagyon van már Digi, de nekünk még van. Pont most megyünk Isztambulba. Jól értem hogy a diginek nincs is roaming partnere ott?
-
-
martonl
senior tag
válasz
dragon1993 #6 üzenetére
Talán a T-Mobile. Helyi üzletben, vagy nézz rá a prepaid.t-mobile.com oldalra. Persze attól is függ, mennyi időre és milyen kondícióval kéne.
-
-
vicze
félisten
eSIM bróker lista, árösszehasonlítással.
- "Online" eSIM-et szerintem csak akkor éri meg ha kis adatcsomaggal átmenetnek veszed előre, amíg nem tudsz egy helyi SIM-et/eSIM-et szerezni. Van hogy közel vannak árban, akkor a kényelem megérheti.
- Nyaralsz és könnyeben csúszik ki a pénz pszichológiája működik a repretken és az áthidaló eSIM ezt jól megoldja.
- A repteres turi SIM vagy lehúzás vagy nem(országa és reptere válogatja), járj utána előtte, lehet 2-3x ár is, reptéren kívülihez képest. Járj utána, csak hogy beragadt lemez legyek.
- Nem minden országban tudsz külföldiként csak úgy egy helyi pre paidet venni, sokszor kell okmány, vagy turiknak drágább. Ilyenkor a eSIM bróker lehet egyszerűbb vagy olcsóbb, ha nem kell sok adat.
- Data only csomagoknak lehet hátránya, hogy lehetnek olyan szolgáltatások(regisztrációk), pl. roller bérlés, amihez helyi telefonszám kell, így problémás lehet a data only. Így ezt gondold végig előre, esetleg nézd meg, kell-e valamihez telefonszám.@dragon1993: Beslattygsz a ATT/Verizon/T-Mo egyikébe és veszel egy pre-paid-et. Repteres ajánlatokat kerüld, nem tudom az összes repteret, de amiknek utána néztem azok 2x-es áron adtak bármit. Lehet előre is venni itthon, de azok elég húzósak.
-
-
hankock
tag
Amikor Liechtensteinben (EU) járva kiírja a telefon, hogy "Üdvözöljük Svájcban" (Nem EU).
5.7 Mb adat 12017.- Yettel Roaming internetforgalom (2.díjzóna) -
JulianSinulf
őstag
Tényleg nagyon jó, hogy van ez a roaming dolog, de sajnos nagyon meg tudják szívatni az embereket azzal, hogy nem lehet beállítani a telefonon a kategóriát, mint, ahogy listázzák is.
Gondolok itt arra, ha valaki az EU-n belül közlekedik több országon keresztül, akkor be kell, hogy legyen kapcsolva ez a funkció, akkor is, ha ingyenes.
Csakhogy Európában van egy nagyon kicsi és drága ország, mely nem az EU tagja. Konkrétan Svájc. Ha roaming-gal ide belépünk és erről megfeledkeztünk, akkor rendesen fizethetünk. Sajnos a szolgáltató az opciókról már csak akkor küld értesítést, ha szép számlát csináltunk vagy lefogyott a kártyáról a pénz.
Szerencsére nekünk feltöltőkártyás szolgáltatásunk van, így az autózás alkalmával egyszerűen lekapta. Az enyémről még megértem, mert ott futott a navi forgalom figyelővel, így volt kommunikáció. A páromé viszont el volt rakva. A háttérben futó alkalmazásoknak hála arról is eltűnt.
A hotelban feltöltöttük, hogy majd aktiválunk egy csomagot, de nem jött össze, mert az a pénz is eltűnt róla. Pedig a telefonok már a wifire csatlakoztak. Úgyhogy legközelebb csak a franciáknál töltöttük fel, visszafele meg figyeltünk, hogy határátlépés előtt ki legyen kapcsolva a roaming.Ismerősök Horvátországgal járták meg hasonlóan. Nekik előfizetéses szerződésük volt. 800€-s telefonszámlát csináltak azzal a nyaralással.
-
dragon1993
őstag
Fizikai SIM-et tudtok ajánlani USA-ban?
Hol és hogyan érdemes venni? -
Én külföldön mindig az Airalo-t vagy a Nomad-ot használom. Ez a kettő kb lefed mindent.
-
battag
aktív tag
Én mobimatter-t használtam az USA-ban, tökéletesen működött olcsóbb mint az Airalo.
https://mobimatter.com/travel-esim/sparks-europe-usa-10+2-gb-free-esim?destination=US -
joey04
titán
Na ezek a cikkek engem sokkal jobban lekötnek már, mint a tesztek. Éppen a fejemben volt a cikk olvasása közben, hogy majd említem a revolutot, mert még tuti nem lesz benne mert friss dolog, ez a cikk meg gondolom készült egy ideje, de már szerepel az is.
-
moroder
csendes tag
2023 ősszel Egyiptomban voltunk, ott is szuper opció volt a helyi szolgáltatók által kínált mobilnetes sim a reptéren. Ha jól emlékszem 10 EUR volt 70GB adat 1 hónapra.
-
Ezek így nem rossz csomagok, de pl Montenegróban 5-10-15 euróba került (csak turistáknak személyivel vásárolható) simkártya. 500gb netet adott fixen, az 5 eurós 7 napra, a 10 eurós 15 napra, a 15 eurós 30 napra. 5g talán nem volt és a nagyon dzsungelos hegyes helyeken csak 2g, de ott kb semmi nem volt máson se. Jah és hazafelé Szerbiában is jó volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ha nem az EU-ban utazunk, akkor jobban járunk egy előre kifizetett eSIM szolgáltatással, vagy akár helyben vett utazó SIM-mel. Ezeket nézzük most át.
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Microsoft Excel topic
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Jogász topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest