- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalap12
tag
Azzal persze hogy tudtál mert alapból ismeri de amúgy a win 8 egy hulladék nagy szar katasztrófa átláthatatlan félresikerült fos, az ügyfeleink 99 százaléka pár nap vagy 1-2 hét múlva hozzák vissza könyörögve a laptopjukat, hogy tegyünk fel rá win 7-et mert megőrülnek kitépik a hajukat a stb. és itt jön a bökkenő, hogy nincs már driver egy csomóhoz win 7 alá! Hogy rohadna meg a microsoft is!
-
stratova
veterán
Van egy dropboxos link is csak nem tudom az a csak linuxos-e vagy sem. Amúgy a fóruma itt.
-
Exelsior
őstag
-
DeadMeat
nagyúr
Azért gondolok melegedésre, mert amikor bekapcsolom a radin a ventit kitolódik időben, míg el nem éri a 61 fokot a cpu, ha 2. ventit is, akkor elő sem jön.A feszt egészen 1.48V-ig emeltem a cpunak, annyit értem el vele, hogy hamarabb előjön. Dobok akkor egy ventit a csipszetre, hátha az a gond.
Miresz: ugyan ez volt asfosban is
-
miresz
veterán
Háh. Ezt hívják több szálra is jól optimalizált játéknak.
És egyre több az ilyen game engine hála Isten. Most lehet vakarózni,aki játékra i3-at vett.Most mondjam azt,hogy én megmondtam.Többek között a milyen gépet vegyek topicban is.
Az azért látszik tisztán ebből is,hogy az eddigi játékok motorja mekkora tré volt,ahol az Intel előnyre tett szert. Gondolok itt arra,amikor egy 2 magos i3-as az élmezőnybe végzett. Itt egy 15e-ft-os Athlon II 620 is szénné alázza.
-
stratova
veterán
Kétoldalú hővezető ragasztószalag? Erről vagy bármely más márkáról egyébként a fórumtársak véleménye is érdekelne. Nálam ezidáig csak Radeon 9800 Pro RAM-sünik alatt teljesített szolgálatot pár a hűtő "szetthez" adott csík, melyekből 1 engedett el majdnem 9 év alatt (de azon a kártyán még nem lehetett GPU hőmérsékletet nézni sem, nemhogy mást).
Ricsiii1992: jóvágású bordát kapott
-
=HG=
addikt
Egyenlőre 3 platform között vacilálok... Pont az alaplap ami elbizonytalanít, mert mATX méretben nem csinálnak bull alá normális lapot. Az előbb említett asus-tól sem vagyok elájulva, nem is ajánlanám másnak, de nincs alternatíva. 8120-ak jó árban vannak használtban, így arra gondoltam,esetleg valamelyik 6xxx
Nálad mennyire melegszik a vrm tuning alatt..forró ?
-
miresz
veterán
FX8320@4Ghz VGA alapon. Ilyet tudok csak. VGA driver 13.2b5
-
and1ao
őstag
hát nálam ez alapból megbukik és szerintem az itt jelenlévők közül nagyon sokaknak egyrészt az ütemező hibája hogy magát a többszálúsítást nem tudja megoldani, Másik ami miatt megbukuk nálam, ez a dolog hogy, a turbo core, a procimbe valószínűleg életében nem ment többet 5 perc-nél
-
bandika0626
senior tag
Az alkalmazott videószerkesztő progit 2x kell megnyitni és ugyanazt a videót kell betölteni mindkét helyre csak
az egyik szerkesztővel az első felét a másodikkal a másik felét kell megcsinálni. A két progival a konvertálást egyszerre kell elindítani és 100% fog tekerni a proci.Én most próbáltam a virtualdubos progimmal és ezek lettek az eredmények:
720x428 videó amit csináltam, ha egy virtualdubbal csinálom akkor 17fps-sel ment
ha 2 virtualdubbal csinálom akkor 25fps-sel ment összesen a kettő.
Ráadásul a proci meg csak 3.6GHZ-n megy. -
Maximow
tag
Én is így gondolom, csak azt nem értem, hogy teljesen gyári beállításokkal sem tudja elvinni a lap tökéletesen ezt a procit. Próbáltam fesz csökkentéssel, de akkor is fellépett a jelenség. Nem értem az asust, ha nem működik rendeltetésszerűen a nyavajás lapjában a processzor, akkor miért van a kompatibilitási listában, és miért csinálnak hozzá bios frisítést.
-
- = Zk = -
félisten
-
jimmy87
tag
Nálam az a helyzet, hogy bár a proci tudná a a 2.6-os HT-t, viszont a lapom nem sajna
!
De ha jól olvastam az AMD 970-es chip készletes lapok sajna, csak 2.4-ig tudják, mint az én esetemben.
Viszont érdekesség, hogy most alap beállításon, a HT 2.4( csak ezt állítottam fixre) és NB 2.0, tökéletesen fut minden...stabilitásra prime 95 64bit, játékteszt F1 2012, NFS MW 2012,Starcraft 2, valamint 3d Mark Ventage
Persze az előző hsz-ban írtak alapján,tuningolva mind a 2 értéket 2.4-re állítottam.Így nagyon szépen stabilan ment minden. -
Borokafa
őstag
Részlet innen:[link]
A sorban következő szorzónk a HT link órajelének előállításáért felelős. Ez a szorzó már a K8 óta létezik és szintén a referencia órajellel egy párt alkotva hozzák létre a HT (HyperTransport) busz működési órajelét. Az első HT buszt alkalmazó esetében 800MHz-en üzemelt a kapcsolat, majd ezt követte az 1000MHz és végül a HT 3.0 szabvány bevezetésével 2600MHz-ig tolták ki a hivatalos határt (=5200 MT/s vagy 5.2 GT/s). A jelenleg forgalomban lévő desktop processzorok hivatalosan maximum 2000MHz-es (=4000 MT/s) HT busszal kerülnek forgalomba. Gyárilag az NB(/L3) valamint a HT órajelei szinkronban vannak, de az elkülönített szorzók segítségével az NB órajelét a HT fölé tornázhatjuk. Fontos, hogy a HT órajele sosem lehet magasabb az NB órajelénél, ellenkező esetben könnyen nem induló géppel találhatjuk szemben magunkat. Ebből következik, hogy magasabb HT órajelhez először az NB órajelét kell megemelnünk. A HT órajelét lehetőleg tartsuk mindig 2000MHz közelében, mivel az emelése nincs túlságosan nagy hatással a gép összteljesítményére, kivéve abban az esetben, ha fontos az IGP teljesítménye. Ekkor ugyanis a GPU a HyperTransport-on keresztül fér hozzá a RAM videó memória gyanánt elkülönített szekciójához (UMA). -
-
stratova
veterán
Ha alapbeállításon használod, jó eséllyel aktív a turbo (azért is ugrik fel 3400-ra a 3100-as órajel, mert ez az első - 4 modulos - turbo szintje az FX-8120-nak).
Akár tuningolsz akár nem, ki kellene kapcsolni - ahogy Pug is írta - mert értelmetlenül "túlfeszeli" a CPU-t. -
lee56
őstag
Igen, a turbós feszültségek nagyon el lettek túlozva, nem is értem miért adtak meg ilyen magasakat amikor szinte az összes FX 1.4V alatt is szalad 4GHz-en..
qwert111 : Az hogy a processzoron jó a hűtő attól még az NB vagy a VRM megsülhet, főleg egy rosszul szellőző házban ahol a VGA is befűt. Igazából pontosan be kéne mérned mi és mikor milyen hangot ad, aztán kipróbálni más BIOS beállításokat kevesebb feszültségeket belőni, hogy akkoris csinálja-é aztán gondolkozhatsz a cserén, csak jól nézd meg mit veszel
De az is lehet hogy gyári hibás az alaplap, ha garanciás, talán még ki is cserélnék, kérdezd meg a boltot ahol vetted.
-
Mert az a turbó miatt ugrik fel annyira, ugye amikor messze nem az összes mag van leterhelve. Na most képzeld el, hogy BF3 alatt 1,28 -1,3 környéki feszültséggel mind a nyolc egység 4gigán megy.... lesz ott meleg meg porszívó. De próbáld ki nyugodtan, lődd be a feszt 1,3-ra (ott kb biztos stabil lesz 4gigán) és tollj vele egy 40 perc BF3-at és meglátod, hogy milyenek lesznek a hőfokok meg a stock cooler hangja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest