Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
Thom95
üzenetére
Eltaláltad, legtöbb alaplap bioszában van is egy ilyen funkció CPU thermal throttle címen, amit lehet kapcsolni és a processzor túlmelegedését előzi meg. Viszont az olcsóbb (kevésbé hűtött VRM ill. NB-s) alaplapok északihídja vagy VRM része is tud túlmelegedni, és azok nem állíthatóak, szóval ilyenkor fogja magát a lap és kigyulladás helyett inkább visszavesz a processzorteljesítményből, úgy hogy visszaveszi a feszültséget és a szorzót, majdnem úgy mint a CnQ üresjáratban, csakhogy ez terheléses esetben csinálja, ami igen kiborító lehet

-
fasterware
aktív tag
válasz
Hunreal
üzenetére
A házat cseréld erre ( Enermax Fulmo ), és akkor nem lesz gondod szellőzéssel, kb 24000 ft, szép, jó, és Enermax
. -
Hunreal
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Wazze, a procihűtő kimaradt.

Mit tudnátok ajánlani? ÁR+ÉRTÉK alapján természetesen!Köszi!
-
Valkűr
addikt
válasz
Hunreal
üzenetére
Jó konfig, nekem a következő:
AMD FX8350+Zalman CNPS11 Extreme hűtő
Asus Sabertooth 990 FX R2.0
Corsair Vengeance 2x4 GB/1866MHz
Aerocool X-Strike ház+Aerocool V12XT ventillátor szabályzó
Xilence Gaming Edition 600W 80P tápegység
Asus Radeon HD7850
OCZ Agility 3 120 GB SSD SATA3+WD HDD 1 terra. -
Hunreal
tag
Sziasztok!
Új konfigot állítok össze. Szerintetek jó lesz ez? Összeakadás vagy valami lehetséges?
AMD FX-8350
ASUS M5A99FX PRO R2.0
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz
SAPPHIRE HD7950 3GB GDDR5 VAPOR-X OC PCIE
FSP Raider 650
SAMSUNG 256GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC256B/WW
ENERMAX ECA3120-WS VostokKöszönöm a segítséget!
Üdv, Hunreal
-
Thom95
tag
Üdv.
Előre is elnézést a gyász kérdésemért.
De mit jelent a "throttling" szó? Angolul tudom, de valahogy nem tudtam kitalálni.
Mivel VRM-ről és fogyasztásról beszéltek, én maximum a melegedésre tudok gondolni.Nekem is egy Asrock Extreme 970 Extreme 4-es lapom van, benne egy Phenom II X3 720 @ X4. 3.6Ghz-en hajtva, 2.8-ról, de semmi gondja nincs.
Köszönöm előre is a választ!

-
vakond5
őstag
Sziasztok!
A héten fogok venni egy FX-et. Ha lesz Hardveraprón 8150, akkor mindenképpen azt, ha pedig nem, és a kérdésemre kapott válasz számomra meggyőző lesz, akkor 8120.
Kérdésem a következő: mivel a 8150 alapon 3.6-os, a 8120 pedig 3.1-es, ebből adódóan a 20-ast kevésbé lehet húzni ugyanakkora fesszel?
A válaszokat köszi előre is!

-
- = Zk = -
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
nálam is 3 van

elöl-felül 230mm-es, hátul 140-es.... plusz ami a V8ason van.. de az 120as. -
mackosajt
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
xd lol
amúgy jó ötletet adtál, csak nekem van fent egy ODD is, amúgy miként szoktad az első szűrőket takarítani?
-
-
MrM94
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
A 4cm venti nagyon jo otlet

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
soultrapp
üzenetére
Hát veszel 500ft-ért egy kis 6-8 centis ventit, és rálógatod a VRM-re.
Rögtön kidrül, hogy a légmozgás hiánya-e a kiváló ok. Mert a több venti nem feltétlen jobb, ha rosszul vannak elhelyezve.
Nekem a 690II előlapja rácsos, ezért tudtam oda berakni a ventit, igy egyből küldi a cpu hűtőre a friss levegőt.(#15674) MrM94
Karizommal
Viccen kívül, pont beszorult oda. [link] -
MrM94
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nekem anno igy nezett ki
Mivel rogzitetted az ODD helyekre azt a thermalright ventit? 
-
soultrapp
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Na ez az...
Mi van akkor,ha új házzal sem lenne jobb a szellőzés és akkor még vehetek egy új lapot is:-)Mondjuk nekem nem fent van az első venti az odd helyén,hanem lent.
-
MrM94
addikt
válasz
soultrapp
üzenetére
Ahogy BomiBoogie mondta ugy van

Havernak 970 extreme 3 van valami aerocool nemtudom mien hazba felul van neki 2 venti fennt 1 venti fenn ugyanugy nincs neki throttling igaz 4170 el...
De en cska azt mondom amit en tudok..,hogy most neked meik lenne jobb haz vagy lapcsere nemtudom... -
soultrapp
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Hát lehet akkor ház csere lesz,mert a sharkoonba csak 3venti van,2elől 1hátul.mikor megvettem,hogy örültem neki:-( gondoltam már egy kis maszekoláson is,de kitudja azzal jobb lenne-e.
Zalman z11 plusz-t ajánlottak azzal gondolom előrébb lennék.
Lehet akkor a proci hűtőm is jobban hűtené a procit.Mondjuk RVR400-nak is volt ilyen gondja a lappal,de neki nem tudom milyen háza van pontosan,de ha jobb a háza és akkor is melegedik akkor megint nem lennék előrébb:-(
-
-
soultrapp
senior tag
csáótok!nekem is 970 extreme3-al megy az fx6100-am,de nekem is throttlingol és nem a cpu melegszik túl,hanem gondolom a vrm vagy mi az pontosan.
De most egy ilyen házam van sharkoon t28.lehet hogy az a baj hogy nincs venti benne fent?
szellősebb Házcsere segíthetne-e vagy inkább a lap csere? -
lee56
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Vagy odaát

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Srácok, ne vesszetek össze, csodát nem várnék amúgysem, mivel ez már tényleg régi lap, csak csalinak berakták a support listába, valószínűleg alapon járatva nem is lenne vele gond, de ekkora befektetéssel már nyilván érdemes lapot is cserélni.

-
MrM94
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az teny,hogy vannak/voltak problemak asrock extremekkel ezt alairom,nekemis meghalt az elso 970 ex 4 a beepitett hangkarija,de szerintem nem a 4+1 fazis a keves hanem szar a hutes a vrm eken es amiatt melegszik tul es throttlingol es erre ratesz az is hogy sokat zabal a bull...de mindez szubjektiv szoval szerintem.
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, kukcó van, ami elszívja fent, azzal nincs gond, de akkor egyelőre nem erőltetem, nincs is gondom a jelenlegi procival, csak, mint upgrade lehetőségen gondolkodtam.

-
MrM94
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nekemis 4+1 fazisu a lapom megsem szarta ossze magat az FX8120 alatt..sohasem throttlingolt lap miatt csak ha OC-ztam es mar a kupak 70 fok felett volt...ugyhogy szerintem ez hulyeseg,huzatos kucko kell aminek van felul venti hogy elszivja onnan a levegot
Es nekemis TX3 van..es ha ugy allitom hogy hatrafele fujja ki a levegot semmi gaz nincs.. -
=HG=
addikt
válasz
feketeibiza
üzenetére
Nem, mivel csak szorzót emeltél. Valószínüleg vagy túlmelegedett, vagy TDP-be nem fértél bele. Nem részletezted mit állítottál, így csak találgatni lehet..
-
lee56
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ennyire ne vedd magadra
, szemetelődik az magától is, akkoris ha nem telepítgetsz
Meg nem is az a lényeg, ennyi új hardvernél azért alap az új oprendszer is szerintem, csak magadat szivatod ha aztán valami ütközik majd 
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Én nem eröltetném a 4+1 power phase-el.
Bár ki tudja, elvileg a 8350 kevesebbet fogyaszt mint a 8150. Legfeljebb ha nem birja cserélsz lapot.CTG-500 okés, TX3-al talán egy alapfeszes tuning férhet bele, de kicsit hurka a 8350-hez.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ha már alaplap csipszetek.
Vajon vétek egy Asrock 870 Extreme 3 2.0 lapba egy 8350-et rakni? FX-4100-ról váltanék. Vicces egyébként, hogy a 8320 sem támogatja a lap, attól lejjebb meg pláne nem.Illetve, CTG-500-zal és TX3 Evo hűtővel meddig lehetne húzni?
Vagy váltsak Intelre?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Tudom, h. körbejártuk, de Margithid kolléga feltette a kérdést, én meg elmondtam a véleményem...

És továbbra is fenntartom, hogy plusz 6000 Forintos kiadást szerintem megér a 990-es, de majd Ő eldönti, h. neki is megéri-e...(#15651) kovsol: azt hiszem tényeket írtam, és megjegyeztem, hogy nem tudom, a gyakorlatban mennyit számít, és mivel 990FX-em van, nem is kell gondolkodnom rajta...

-
feketeibiza
tag
kék halált okozott , lehetséges a ramok miatt ?
-
válasz
feketeibiza
üzenetére
De mennyi feszt adtál neki?
De leírnád végre, hogy mennyi fesszel kaptad a 80fokos értéket?

(#15646) berus.berus:
Ezt már múltkor is körbejártuk, gyakorlati sebességnövekedést nem igen fogsz tapasztalni. FX990-es deszkát továbbra is CF/SLI miatt érdemes venni.
-
törölt tag
válasz
kovsol
üzenetére
Gond nincs vele, de csak 4800MT/s a HT Link sebessége, míg a 990-nél 5200MT/s, és ezt az FX-ek ki is használják. Hogy a 400-as különbség a gyakorlatban mit jelent, azt igazándiból nem tudom, de nekem a plusz ~6000 tallért megérte, amit az ASRock 990FX Ext3-ért fizettem a 970-hez képest.
-
feketeibiza
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Most várás van
nem szerette már a 4,8GHz et 
visszaveszem 4.4MHz re azt irtad te is..Futtatok megint egy Prime-ot és meglássuk mit mutat.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
feketeibiza
üzenetére
Sok bizony. Mennyi fesz kell neki?
Szerintem olyan 4,4-ig hűthető le emberi módon. -
torogyuri
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
1680 x 1050 ?
-
feketeibiza
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
hoho 80 fok körül mozog most Prime95 alatt
4600MHz en van most de szerintem ez már sok neki egy kicsit.. Pedig a H100 elég jó Hűtésnek mondható szerintem.. -
torogyuri
aktív tag
Ez így jó párosítás lenne? kihajtaná ez a proci a 2 kártyát?
AMD FX6100
Sapphire ATi Radeon HD7770 1Gb
vagy
Sapphire ATi Radeon HD7750 1Gb -
feketeibiza
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Na akkor gyors lekapom mérek vele egyet!
-
Asbee
veterán
válasz
feketeibiza
üzenetére
speedfan
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
feketeibiza
üzenetére
Milyen feszültségeken megy a proc?
HWmonitorral vagy AOD-al szoktam én nézni a hőfokot, nekem pl az aida valami tök mást mér. -
válasz
feketeibiza
üzenetére
Ezt tuti nem prime alatt nézted...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy ha igen akkor max blend-del, de az meg kb alig terheli a procit, adj neki small FFT's-t, FX-nél az termeli a legtöbb hőt.
-
feketeibiza
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
4000MHz en járattam egy jó 45 percet
4700MHz en 15 percet5000MHz kiakadt

Pug Jól tudod speedfun és Aida64 mérés alapja..
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
feketeibiza
üzenetére
4000-en 63 fok 4700-on 65?
Nem tűnik túl reálisnak. -
=HG=
addikt
válasz
feketeibiza
üzenetére
Nagy vonalakban igen, csak a kupakhőt nézd, ne a magokat ! Terhelten 63 ? Prim95-tel ?
-
=HG=
addikt
válasz
feketeibiza
üzenetére
Ameddig bírja! Nézd a hőfokot közben ! 70C fölé ne engedd a kupakhőt! Szerintem 4,5 Ghz körül még lehűthető vele.
-
feketeibiza
tag
FX 8150 kicsi vízzel (H100) meddig merjem meghúzni?
Valaki esetleg ezzel a hütt9vel adott már neki?
-
miresz
veterán
-
margithid
veterán
Fx 6300-as procihoz milyen chipsettel rendelkező alaplapot ajánlanátok?
Ez jó lenne hozzá? Menne BIOS frissítés nélkül is?
Oprendszer tekintetében win7 vagy win8 az ajánlottabb? -
lee56
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
nVidiát valamiért jobban komázza a BF3 motor, vagy a fejlesztői
Szóval nem árt ha naprakészek a driverek (főleg a video), utolsó patch-el és a 12.10 driverrel pl most érezhetően jobban megy nálam mint nyáron, pedig más nem lett változtatva.Na meg hiába win7 automata defrag meg tényleg nagyonjó oprendszer, de ha pakolgatod ide-oda és évtizedekig szemeteled, akkor tényleg ne csodálkozz ha nem úgy megy a géped ahogy kéne

-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Jah, hát akkor ne csodálkozz ha anomáliák vannak/lesznek vele...

-
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Majd az új ssd-re megy a ropogós op !

-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Hát pedig az nagyon nem ártana majd...

(#15611): Biztos...
-
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
"amelyik jobb, az marad" Akkor már árulhatod az x6-ot !

-
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
A Cooler Master V8 hűtőddel szerintem a 4 Ghz megcélozható egy kis fesz emeléssel. (Ahhoz még nem kell nagy tuningmesternek lenni.) Win7-hez a két Hotfixet rakd fel ! Egyenlőre elég a 8Gb ram, inkább az ssd-re gyűjts ! Érezhető gyorsulást jelent.
(#15606) - = Zk = - Mondjuk nem ismerem annyira a vga-dat, de nekem 1100T-m volt, ami 60-70 %-on hajtotta a GTX470-em Bf multi alatt, úgyhogy érdekes, hogy neked ilyen gyengén muzsikált !
-
- = Zk = -
félisten
válasz
RVR400
üzenetére
FHD, minden low-on, és pl ha Métro-n 12x scope-pal ellesek valami füstös helyre, 15-25FPS-t esik a gém.
smoke granade-nál ugyan ez van.
nézegettem játék közben a procit/gpu-t... nekem nem mond semmit.
normál esetben a gpu terhelve 89-90%-os. ha a scope-ra váltok, felszökik azonnal 99%-ra.... persze ez csak egy bizonyos helyen, de akkor is. idegesítő.
a cpu annyira drasztikusan nem terhelődi, sőt!szerk
amit te linkelsz vidi, az a single. oda régen elég volt FHD+HIGH-ba az 5770-esem is. én a multiról beszélek... -
RVR400
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
A "Bf3 alatt halál" kifejezés mit jelent?

-
- = Zk = -
félisten
FX-8150, Giga 990FXA-UD3, SSD (tervben van, pénz függő), és 2x4GB 1600 (Corsair / Kingmax ) vagy 2x8 (pénz függő ez is)
az X6 oké, hoyg rendesen muzsikál, de a jelenlegi konfigom Bf3 alatt halál.... nem néztem mi a vége, de itt jelen felállásnál 3,7-et megy úgy, hogy csak a szorzót pöcköltem felfelé. többre nem is nagyon tervezem, nem értek én az efféle speckó tuningoláshoz

-
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Mi lesz a konfig ? Az az X6-os is rendesen muzsikált BF3 alatt szerintem.........Sokkal többet ne várj a Bull-tól!
Viszont összességében lap, proci,memória, már hozhat gyorsulást ! SSD lesz ? -
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
2004es
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- Spórolós topik
- Hobby rádiós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Bittorrent topik
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- Okos Otthon / Smart Home
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Update 01.07. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)