Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Netfone
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nem a szálak felismerésével, hanem kezelésével kapcsolatos. Tedd fel bátran
! -
Ferike001
csendes tag
válasz
miresz
üzenetére
Nekem pont ünnepek előtt ment tönkre egy 970 extreme3 -,-. Húzás után, teszt közben lefagyott és kikapcsolt utána se kép se hang. Tehát az alaplap még áramot sem vett fel.....(természetesen másik táppal is próbáltam) De amúgy én is úgy tudom, h ezek az Asrock deszkák jók azért is vettem ilyet..... Lehet, h kifogtam egy gyári hibásat.
-
Bali27
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nem vesztettél semmit. Felteszed a Win7 patchet és jó lesz

-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ne felj, semmit nem vesztettel

-
Bali27
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
fent volt.
Elnézésted kérem de elfelejtettem átírni. Már pár hónapja Win8-at használok. Megvettem
És rohadtul bejön.
Viszont itt is vannak olyan gamák ami a 6 magból mondjuk 2-t használ 80%-on, 1-et 40% körül, a többit meg alig néhány %-on. Pedig ennek áll. alapbol jobb a procikezelése mint a W7-nek -
fasterware
aktív tag
válasz
Bali27
üzenetére
Ez az ami jó kérdés.
Látom Neked is Win7 az oprendszered, ha esetleg még nem raktad volna fel a Bulldozerekhez kiadott patch - et, alapból azzal kezdeném,
Mert : amikor megvettem az FX-8320 - at kipróbáltam a Far Cry 3- mat, és szomorúan láttam, hogy csak 4 magot dolgoztat, ide - oda dobálva a terhelést, hallottam a patch - ről, mondom kipróbálom hátha jó valamire, és kellemesen meglepődtem, hogy dolgozik mind a 8 mag.
Ha pedig már fennt van a patch, akkor élvezd a játékélményt
, ne törődj semmivel
. -
Bali27
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Egyébként ha 3 vagy 4 magot terhel, mi a legcélszerübb? Winben a játék exe- file-on letiltsam az üres 2 magot ?
-
fasterware
aktív tag
válasz
Bali27
üzenetére
Szerintem arra érdemes figyelni, hogy pl játszol egy olyan játékkal, ami 4 magot terhel le erősen, viszont az ötödik és hatodik mag is kap terhelést csak jóval kevesebb részben, mert nem teljesen használja ki a hatmagos processzor erejét, és ha nem kap elegendő terhelés az ötödik és hatodik mag, akkor lehet pont ezért nem fogod észrevenni a hibázást játék alatt.
Pont erre jó pl a prime legalább 1 órán át tartó futtatása, mert az 100 % - osan terhel minden magot, a játék meg sohasem fogja egyhuzamban terhelni a cpu - t 100 % - ra, hacsak nem cpu limit lép fel. -
Bali27
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Hülyén hangzik de mi az a Blend teszt?
-
Asbee
veterán
válasz
fasterware
üzenetére
A te eseted is apélda rá, hogy csak prime tesztelés nem mindig elég. Bizony több óra játék után sokszor jön a meglepetés. Nálam is nem egyszer volt már hogy 25 kör maxos linx lefutott aztán játék alatt meg nem volt frankó.
-
fasterware
aktív tag
válasz
Bali27
üzenetére
Nemrégiben írtam ide a fórumba, hogy alulfeszelve ( biosban beállítva a cpu feszt 1,3125v - ra prime alatt 1,248 v ) az FX-8320 - am viszi a 3,8 Ghz - et, futtattam a Small FFt és Large FFt teszteket fejenként másfél órát, hiba nélkül futott.
Tegnap viszont, amikor játszottam a Far Cry 3 - mal kb 3 óra hosszát és egyszercsak hirtelen lement az fps 4-5 értékre, gyakorlatilag szaggatott a játék, gondoltam futtatok Blend tesztet ( mert azt megszokásból nem szoktam )
40 percnél a 3. magot csak 10 % - ra terhelte, magyarán hibázott.
Azóta ami biztos, hogy a 3,7 Ghz a stabil ekkora feszen.
Szóval 3-4 perc prime nem sokat ér.
Én még azt hittem, hogy elég csak Small és Large FFt - t futtatni, de mivel azok másfél óráig nem hibáztak, a Blend pedig 40 perc alatt igen, ezért azt fogom először futtatni cpu tuning esetén az biztos.
Persze Én sem futtatok fél napig Prime - t, nincs ingyen a villanyszámla
. -
laca000
őstag
4500mhz-et, a 8350-el, az extreme4 viszi rendesen, BF3, FC3-alatt sem fagyott le, nem melegedett túl.
Eddig

-
Asbee
veterán
válasz
Bali27
üzenetére
Ez nem így van, még ha így nézed akkor sem.
Annak én sem vagyok a híve, hogy valaki éjszakákat primeozzon, de 1 órát nagyon is érdemes. Ha nincs hiba még nem jelenti azt, hogy stabil a procid. Utána jöhetnek a játékok lehetőleg több órán át. Majd ha pár nap után sincs, semmi fagyás, újraindulás, egyéb gyanús dolog, akkor nagyon nagy valószínűséggel az úgy tényleg rendben van. -
RVR400
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Azért ránézésre nem ugyanaz, meg gondolom az alkatrészek minősége is megsínyli az árak alacsony szinten tartását. Nekem a 870-nel sincs bajom, egyik haveromnak a 880-nal sincs baja, csak a 970-esek sikerültek bénára ilyen szempontból. Egyébként nem cseréltem volna lapot én sem.
-
miresz
veterán
válasz
pifu76
üzenetére
Az lehet,de mindenképp érdemes velük felvenni a kontaktot,mert hamar beszerzik

(#17264) BomiBoogie: Szerintem jók az ASRock lapok,de egyre többen panaszkodtak itt,hogy az újabb példányoknak gyenge a tápellátása. Nem tudok az újakról nyilatkozni,mert mostanában szinte csak FM2-őt raktam össze.Nekem még a "régi" szériás ASRock lapom van,és nincs vele probléma. Sőt annak idején a 870Extr3 R2.0-ás lapomba 5Ghz-n is szaladgált a 8120.
Az nagyon jó kis lap volt,kár,hogy már nem kapni. 
-
miresz
veterán
válasz
pifu76
üzenetére
Alaplapból én inkább ezt javaslom: ASUS M5A97 R2.0,bár amit te néztél is jó,de egyre többen panaszkodnak az újabb példányokra.
Processzor tökéletes választás.
Memóriából én az LP változatot venném,hogy elférjen a hűtés alatt,vagy ezt: PATRIOT 8192MB Viper 3 DDR3 1866MHz (az időzítés el van írva iponon ez is CL9-es)Apropó hűtés,a gyári hűtése a procinak egy kalap... úgy hogy egy Hűtőt is nézz,pl: Alpenföhn Brocken nagyon jó és halk,és olcsó.

Ui: Most nézem van egy használtan is nagyon jó áron: [link]
-
pifu76
tag
sziasztok!
új proc. vásárlás előtt állok ezeket szeretném megvenni, légyszíves mondjatok véleményt ez az összeállítás menni fog e így? véges a keretem tehát nagyobb procit nem tudok hirtelen venni.
leginkább az érdekelne ez a proci elég erős e játékokhoz, és a választott ramok mennek e az alaplapban?
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!
-
-
Bali27
addikt
-
Stepo
aktív tag
FX-ekben gazdag Új Évet Kívánok Mindenkinek!

-
Borokafa
őstag
BUÉK mindenkinek!
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Félrenéztem, azt nem kapni. 40-ért van 8320. [link]
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ja, hogy ennyire új. Akkor lehet még várok kicsit. Várható amúgy, hogy újabbak jelennek meg?
Azért mondtam a 8300-at, mert újonnan azt kapni legolcsóbban és gondolom az is megfutja. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
üzenetére
Hát az van hogy a Vishera csak kb másfél hónapja jött ki, használtan még kicsit nehéz szerezni. Ha ez is kint lenne mondjuk egy éve, lenne olcsóbban

A 8320 3,5GHz alapból, könnyedén megfutja a 4ghz-et, de kis szerencsével 4,5 felet is is megfelelő alaplapban és hűtéssel. Nekem 4,5GHz-en megy. -
törölt tag
Procit keresek, de baj ha érdeklődöm mellette? Kíváncsi vagyok rá, nem ismerem az AMD-t.
És i7 alja ellen mi lenne az ellenfél? Ha egyszer a 8350 az i5 ellen van.Használtan szeretném beszerezni, per pillanat nincs, újonnan is 35k-ért van 8300 és 34k-ért láttam i5 2400-at garival, 2300 szintén garival 32k. Kicsit drágább, meg kicsit gyengébb hát, de végül is igazatok van bika, meg picit bikább prociból választani majdnem mindegy. Én kicsit nagyobb árkülönbséget reméltem.
Gondolom különösebb problémák nélkül megfutja a 8300 a legnagyobb 8350 4 GHz-es órajelét. Legfeljebb a full tuning lesz kevesebb.
-
StarCraft
csendes tag
Amúgy B.Ú.É.K. mindenkinek

-
StarCraft
csendes tag
Nem konkrétan erre a két dologra értettem a 150k , de én fogalmaztam rosszul.
Ha például a gigabyte-os lapot veszem akkor ahhoz milyen táp, ram jöhet szóba? -
Malibutomi
nagyúr
Vga-ra és lapra jó sok az a 150k

Alaplap Asus M5A97, vagy Gigabyte 990XA-UD3, illetve ezektől felfelé.
De ha nem akarsz később nagyobb procit, akkor mehetnek az Asrock 970/990 extreme lapok
Ha ki tudod hozni, egy HD7850, vagy GTX660 jó választás VGA-nak -
StarCraft
csendes tag
Hali

Egy teljesen új konfigot szeretnék egy fx-6100 -assal a szívében. Milyen alaplapot és VGA-t ajánlotok hozzá?
Keret max. 150kKöszi

-
Malibutomi
nagyúr
Boldog újévet mindenkinek!
-
Malibutomi
nagyúr
Ezert javasoltam rogton ezt.
Ha marad a 6970/7850 vga vonalon akkor fx-8320/8350 ami neki kell. Ezek tudnak az i5-el konkuralni.
Egyebkent erdemes vegigolvasni a vishera tesztet, eloszlatja a keveredest.
http://prohardver.hu/teszt/amd_fx-8350_vishera_piledriver_teszt/fx-8350_vishera.htmlBocs telorol nem tudok linkelni.
-
anderledani
őstag
válasz
üzenetére
Ja ezt már mondani sem akartam.
Most optimalizáltam kicsit a hűtést a házventilátorok érzékelőit bedugtam a TX3 bordái közé, így ha a processzor melegszik, maxon pörögnek. A proci ventilátorát átraktam a borda másik oldalára mert kiderült, hogy szembefúj a (befelé fújó) házventivel. Így Prime95-ben nem megy 61C fölé 3,9ghz 1,2875v-on. Eddig 69 fokig fölment.
Úgy, hogy mindkét oldalon a szellőző nyílás félig el van takarva a házon, "szobarendezési okokból" (az ágy mögé van berakva) -
törölt tag
-
=HG=
addikt
válasz
üzenetére
Figyu, én már alapozok az újévre...Ne akarj összezavarni ! Most neked mi kéne? Egy erős proci vga-d mellé (mert akkor vishera Fx4300, FX4600, FX8320,FX8350) vagy egy vga nélküli konfig (mert akkor trinityAMD A4-5300,AMD A6-5400K ,AMD A8 X4 5500,AMD A8 5600K,AMD A10 X4 5700 ,AMD A10-5800k )
-
törölt tag
-
=HG=
addikt
válasz
üzenetére
Nem tudom hogy kéne értelmezni, mert értelmezhetetlen !
Buldózerből lett vishera, és az FM1 Lianóból lett FM2 Trinity (FM1-FM2-ben van igpu )
Természetesen a vishera és a trinity az új, de külön platform. A bulldózer és a vishera AM3+ foglalat, a Trinity FM2 foglalat. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
üzenetére
A trinity az apu integralt vga-val, pl az a6-a8-a10. Vegulis a Llano utodja.
Ami neked kell(het), az az fx-8320, fx-8350 vishera. Ezekben nincs vga.Ezekkel a vgakkal, full hd-ben mindent tudsz jatszani a visherakkal. Ujabb jatekokban fhd magas beallitasokkal ugyis inkabb a vga limital.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
1920x1080 és HD6970 vagy 7850. Fullos Ati párti vagyok és ezért is díjaznám ha végre egy ház alatt lenne a gép. Meg amúgy is. AMD mindig is szimpatikusabb volt, de mivel Intelt jobban ismertem sokkal ezért oda húztam. Az X4 is azért nem lett beszerezve, mert mindenképp akartam egy 775-öt. Meglett, jól rá is csesztem (nem a gyengesége miatt), jó sok pénz is volt. Vége, elegem lett belőle.
Hát olyan 30 ezernél nem szívesen adok többet, vagy 35. Nem tudom. Lehet Bull vagy Bull2 (Trini), de abban kifizetek egy GPUt amit nem is használok tulajdonképp? Én azt hittem az dolgozik mindenen és segít is. De tulajdonképp csak egy rohadt nagy kihasználatlan szilíciumkupac lesz?
Fele-fele arányban régi és új játék. A Stalker meg favorit és az régi is meg egyszálas is, valószínű nem is az egyetlen ilyen szarul megírt játék. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
üzenetére
Dehogy, ennyire nem veszes a helyzet. Egy szalon saccra olyan 25%-al nyom tobbet az intel. Nezd meg miresz linkjet feljebb. A kevesszalas programokban is kb ennyi az intel elonye, 60-72fps, 80-92fps. Az vishera is eros proci am! Felepitesebol adodoan a keves szalat hasznalo progikban az intel alatt vegez, tobbszalasban sokszor elotte.
Persze nem tudjuk milyen felbontason, milyen vga-val hasznalnad. -
menyoronc
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Köszi:-)
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az igaz, itt most az volt kérdezve leginkább az olyan remekül megírt játékoknál ami egy szálon tud futni mire kell számítani. Mert 60 és 50 FPS akkor ok, de ha 60 és 15... Pedig nem úgy vettem észre hogy örömtáncot járt volna a csapat az egy szálas kérdésre. Ennyire rossz?
Van benne egy teljes videokártya, de mit csinál? Csak monitort hajt? Akkor minek kellett betenni, alaplapon is elfért. Ennek nem gyorsítania kéne a progikat? Vagy ahhoz rá kell programozni? Nehalem akkor miért nem APU?
-
Malibutomi
nagyúr
Most nem arra gondoltam, hogy tizedre ugyanazt hozza, hanem hogy 83xx-et erdemes neznie.
Miresz
Azert kevesszalas progikhoz nem art a tuning
Mondjuk az fx vs i5 temaban mindig az a vicces, hogy nem arrol van szo hogy az egyik tok gyenge a masik bika, hanem hogy 110 vagy 120 az fps.
Mindketto eros, mindketto jo a mai jatekokhoz. -
brady28
tag
Üdv!
Tegnap összeraktam az új lap+proc párost-->Asrock 990FX Extreme3+ FX8350
Már alig vártam hogy leteszteljem, ami nálam azt jelenti hogy F1 2012 benchmarkjat lefuttatom-hiába na nem vagyok egy számtech zseni, nekem elég ha ott látom az FPS különbséget-és összehasonlítom a régi kombóval ami egy ASROCK 890 GX EXTREME3+X4 965BE volt. VGA maradt a HD6950@70, Catalystban 950/1450re állítva! Természetesen mindent Fullra, Maxra,Ultrára állitva , tehát mindent amit a játék enged azt föltekertem a legmagasabb fokozatra
Nagy volt az izgalom, ami kb 5 másodpercig tartott mert a rajt után, ennyi idő kellett a gépnek h lefagyjon........

Egy kis anyázás és reset után rájöttem h bekapcsolva volt a mágikus TURBO gomb........(4300mhz)
Ezt kikapcsolva már normálisan ment minden, érétkek is hozták azt amit nagyjából vártam
Kérdés? Mi lehetett az ok? a turbo gomb v valami más? Ha tuningolok egy csöppet akkor ugyanezt produkálná? Nem nagyon szeretném gyilkolni ezek után... -
Asbee
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Igen full hd-ban szétmaxolt grafika mellett vga limittel vagy új játékokkal. És még így is hányan panaszkodnak micro shutterre... Aztán ahogy picivel kisebb a felbontás, vagy jön egy cpu igényesebb játék, akkor meg már tudjuk mi van...
(#17201) menyoronc: Én is Asusra szavazok. Ismerősnek ilyenben fut egy 8120, nagyon elégedett vele.
-
törölt tag
Ismerkedem a felépítéssel elsősorban és próbálom feltérképezni mi hol van. Még anno a PII X4 lett volna esélyes, így azon kívül fingom sincs mi micsoda. Egyszerűbb lenne egy i5-öt venni és kész, de nem az a fajta vagyok csak leszarja és megveszi, mert lusta kutakodni és a fejét tágítani más termékek terén.
A Wiki list of-ok eléggé szegényesen vannak frissítve, máshol meg nincs olyan jól és egyszerűen felsorolva ki hol van, úgyhogy nem egyszerű.
X4 után (X6...) a Liano jönne, de az X4 tulajdonképp. Utána Bull, ami kérdőjel. De itt van a Trinity ami említve is lett, javított Bull proci, bár ez APU. A Liano folytatása APU téren. Ha nem néztem félre a dolgokat.Erről az APU (Trinity) dologról mi kéne tudni? Mert kapok egy javított Bull procit, ami ismét kérdőjel mit tud addig oké. De a grafika része csinál is valamit? Mert ha jól sejtem ez nem sima integrált GPU ami monitor hajtásra van. Tud ez mindenben segédkezni, vagy csak a rá írt programokban?
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Már megint ez a "nemi" tuning...
Te már ittál ! 
(#17201) menyoronc: Én inkább az Asus-ra szavaznék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Apple iPad 9 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z690 i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Aerocool P500B Digi ARGB 850W
- Apple iPhone 8 64GB Rose Gold Megkímélt állapot 83% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
!

.
És rohadtul bejön.
40 percnél a 3. magot csak 10 % - ra terhelte, magyarán hibázott.
.

De akkor mi: FX visherát, vagy FM2 (trinity) visherát ? 
Vicc.