- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pipo112
őstag
válasz
RVR400 #51475 üzenetére
Az hogy nem képes annyi hőt termelni , kocka és feszültség függő .
Az biztos hogy 1 modullal kevesebb van benne ezen nem is vitatkozom .
Viszont a jelenlegi kockám amit gariban cseréltek egy vadonat újra nem bírom belőle kihozni a 4,8ghz-et mert ott már 1,5 V-t minimum megkér és valahogy ibt teszt első 20mp-ben a magok a 65C-t produkálnak a D14alatt,
míg az előbbi kockám amit úgy vettem amig a gari zajlott ment 4,8at 1.48-as fesszel magok Max 55C
Szvsz Ennyit a hőtermelésről.Nem akarok vele vetetni új ventit mert itt fenn áll az is hogy van ismerőse akitől kölcsön kérhet egyett kipróbálni az meg hogy a 2. Venti nem jelent semmit ez nem állja meg mert ha bemész a cpu hűtő totyikba vagy a ventis topikba mind 2 helyen megmondják 2-3fokot jelent ami nem sok de tuning esetén nem elhanyagolható.
Viszont nagyon szívesen küldök neki 1 ac f12est az van otthon talonban ,hogy meglesse segít-e rajta .
Nyilván az 5ghz 2 pörgettyűvel se fogja elérni de legalább normalizálódik a hőmérséklet. -
pipo112
őstag
válasz
RVR400 #51469 üzenetére
Na akkor ez jó mert nekem volt Macho 120-asom ami szintén a fx 6350-men csücsült a hr 02 és a 120 között a difi a méret, felépítés ugyan az ja minusz egy cső .
Szóval van nemi tapasztalatom a Tr-el nos 1 venti + MACHO elég. Volt 4,2-4,3ghz-ig dobtam rá még egyet és push-pullban tudtam pörgetni 4,4-4,5ghz-en .
végül is nem ért semmit -
Vidual001
tag
válasz
RVR400 #51440 üzenetére
Így sikerült beállítani.
Köszönöm a tanácsodat!
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ez a CPU Ratio és a CPU Bus Frequency ezek pontosan mit takarnak?
(Nem az angol nevük érdekel, hanem a funkciójuk)
-
norbert1998
nagyúr
válasz
RVR400 #51447 üzenetére
igen, igen. és a tuning is nagyon necces, ha egyáltalán sikerül... de már nem nagyon akarok másik deszkát, mert inkább áttérnék egy ííötre, haswellra, mert azért 2/3-a a nódmérete (22 vs 32 nm) és a fogyasztása is sokkal jobb, majd akkor lesz vásárolva egy normális deszka alá, vlalami msi gaming izé. addig meg marad ez, kari után jön a gari, befejezem a jogsit, meglátom mennyi tőke marad utána, és úgy fogok fejlesztgetni,de valszeg nyár vége előtt semmi nem lesz belőle
-
stratova
veterán
-
honda 1993
senior tag
válasz
RVR400 #51295 üzenetére
Hmmm.
Es 990-es lapok kozul mit erdemes megnezni?
Az msi-rol mik a tapasztalatok ? ( nekem negyon megtetszettek)
Van olyan jo mint az asus? ( mert pl az msi 970 gaming, dragab mint az asus m5a97 evo r2.0), es ez az ami miatt azt gondolom, hogy ugyan dragabb az msi egy-ket ezer forinttal, de kell hogy legyen valami amiert azt a kulombozetet ki kell fizetni. ( tudom hogy kicsit erthetetlenul fogalmaztam, sorry)Szoval ha 990-es lapokrol van szo, akkor az msi vagy az asus a jobb ?
Egyebkent pedig koszi a segitseget.Esetleg egy linket dobnal nekem ahol meggyozodhetek errol az "élből van 5% különbség"-rol?
-
sYs
tag
válasz
RVR400 #50961 üzenetére
Annyit elmondhatok hogy a törlés része jól van optimalizálva, 1 sec alatt letörölte azt a 27 GByteot.
Egyébként olyan rossz érzés fog el ilyenkor, hogy ezt lehet valaki megvette 60 euróért ahogy illik és akkor ezt kapja ha nem nVidia VGA-ja van.
De majd valami bubiszoftos lenyilatkozza hogy az AMD-nél a cinematic feelingre mentek, ezért van 30 FPS és a microstutter meg a popcorn zabalás részét reprezentálja. -
MrM94
addikt
válasz
RVR400 #50811 üzenetére
Ez ok.Viszont miért nem keresed meg a sweet spotot szorzóval,es tolsz rá + FSB-t?Ott lenen a procid vége...
Sokkal több babra van az FSB vel.Ráadásul itt most alig nyertél valamit,hogy azt bizgeráltad.Mennyit nyerhettél?Mintha kiszorzóztad volna a 3,9 et? alapfeszen?Azért Black Edition az összes FX hogy tessék szorzóból tuningolni,és ha az a teljesitmény nem elég vagy problémát akarsz csinálni magadnak minimális pluszteljesítményér akkor szórakázol az FSB vel. -
lovas001
aktív tag
válasz
RVR400 #50811 üzenetére
Lehet én vagyok nagyon buta viszont nem igazán értem hogy neked az miért jó hogy 300 as fsb mellett 12,5 a szorzód. Amennyiben kissé vissza vennél fsb ből és feljebb szorzóból akkor nagy valószínűséggel többet érnél el ezzel a lap/proci kombóval .Az alacsony fesz relatív :1,35 körül mehet akár 4,6 ot is. Mivel az fsb-t emeled így gondolom tudatában vagy annak is hogy a nb órajelét is és még számos más értéket is állítasz vele nem csak a cpu-t, ramokat. Tehát az instabilitásod inkább ebből eredhet mint a proci antituningosságából.
Viszont amennyiben neked így a megfelelőbb hát ámen rá . -
-
gyuszaa
őstag
válasz
RVR400 #26745 üzenetére
otto14:
Széles skálán mozoghat a dolog, nálam alulfeszelve megy 4,4 Ghz-en a 8320.
A megmunkált szilíciumostyán lévő chipek eltérőek, valamelyik kevesebb feszültséget kíván meg azonos órajel eléréséhez így erre nem lehet alapozni, mellé alaplap/tápegység/hűtés függő is a dolog.
Azt ellehet mondani ha optimálisak a körülmények 4,5 körüli értékek elérése átlagosnak mondható, jól tuningolhatóak az FX-ek, és magas az alapfeszültségük.
De utána felesleges verni az asztalt, hogy nem megy az 5 Ghz, mert 4 Ghz-re van hitelesítve. -
foka
aktív tag
válasz
RVR400 #25063 üzenetére
Én még a 8120-at a korábban említett 4025-ös (230×17,5) fiaskó kivételével 200×20-on hajtottam, igaz ugyan hogy a feszültséget még nem birizgáltam (Asrock 990FX Extreme 3?). Most megkapja a MO-RA 2 radit (hátha ráveszem a hétvégén a nagyobbik gyerkőcöt, múltkor is összerakattam vele egy P1 gépet és élvezte amikor bekapcsolt), és gyííí...
-
foka
aktív tag
válasz
RVR400 #25057 üzenetére
Akkor elméletileg (legalábbis feszültségtuning szempontjából) A Bulldozer jobb választás, amit viszont a Piledriver a magasabb frekijeivel ki tud egyensúlyozni? Végül is az erdmény ugyanaz, mintha a bulldozert alapból tuningolnánk (persze a magban végbement finomításokat leszámítva)?
Persze az megint más, hogy a Piledriver még magasabb frekikre lett tervezve (vagyis inkább beváltották azt amit a Bulldozerre terveztek volna)! -
Jim76
aktív tag
válasz
RVR400 #24494 üzenetére
Uhhh... azóta nem kapok levegőt
Ez már megközelíti az italhűtőbe épített konfig szintjét... csak kicsit esztétikusabb módon
Gratulálok hozzá, fiamnak meg se mutatom, mert addig szekál, míg ilyet nem építek neki
@baboss: Igen, köszönöm - ez vizuális élmény volt
ez egy igazi kis szentély lehet számodra, mikor beülsz elé
-
sg22
senior tag
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
RVR400 #24192 üzenetére
Most nézem csak az árát, azt gondoltam, nem teszik ennyivel a 8350 fölé, de úgy látszik, nagyon prémiumot akarnak belőle. Kérdés, mennyire lehet majd mondjuk húzni és milyen durva hűtés kell hozzá. Ha nem meg mondjuk 6 GHz-ig, vajon mennyien fognak ekkora felárat fizetni? A 8320/50 is elmegy 5-ön, ez önmagában még kevés.
-
RVR400
veterán
válasz
RVR400 #24183 üzenetére
Köszönöm a figyelmeztetést! A többiek mikor fogják megkapni a tegnap estiért?
Ez nem figyelmeztetés, csak egy jelzés. Így mindenki láthatja. Régi tagoknak még inkább tudniuk kell, hogy ez nem cset.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
RVR400 #23606 üzenetére
+Vizion Minden kapott már + feszt, ram lap (nb ht) próbáltam durván felülfeszelt procival is-> hamarabb előjön.
Prime mellett linx is megvolt, bf3 még is hamarabb kidob hibával, ha nem stabil a cpu/vga. Volt 2, 1, 4 ram is
Alaplapi hangot nem próbáltam még, megnézem azzal is mit ad.
A hőfok lesz itt a gond, hiába melegszik a kupak 61-3 fokig, a magok elmelegszenek előbb utóbb, szvsz és akkor előjön.De miért a hang?Kifagy a gép, visszaveszi az órajelet ect megérteném, de nem.Minden marad, csak a hang megy el. Újabb bf3 bugra is gondoltam már, de nem mindig csinálja, ez is ami még a furcsaságok közé sorolható.Összegezve amit ajánlottatok már: venti az nb-nek, +fesz (cpu, nb, ht ram) megvolt. vx450 kevés lenne már a gépemnek?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
RVR400 #23599 üzenetére
Akkor is csinálja, csak később jön elő értelem szerűen, szintén mikor elléri azt a bizonyos 60-61 fokot.Kezd kicsit gyanús lenni a táp is, mert akkor kezd el üvölteni a ventije neki is, ahogy a proci közelíti ezt az értéket.
4000Mhz-en eddig nem jött elő, de az meg kevés a 2 7770-nek sajna, nagyon beesik az fps egy 64-es mapon.sg22: Sajna kifogytam a lehetőségekből,ami volt ismerősi körben már nincs meg, ami meg most van az is csere lap, sajnos azon kívül, hogy kitolódott picit semmi eredménye nem lett végül is.Szerencsére pénzbe nem került
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
RVR400 #23429 üzenetére
Kisker, nagyker gyártó.Ebben a sorrendben.P5q delux volt a delikvens, egyszer csak nem kapcsolt be többet.Addig azon kívül, hogy tuning mellett nem ment az energiagazdálkodás egy felső kategóriás lapnál.De ezt még le is nyeltem, aztán egy év barátság után megállt, soha többet nem indult újra..A kisker elküldte a nagynak, ők visszadobták, hogy fizikai behatás érte a lapot, mutogattak valami forrasztást a lapon, hogy az ott nem gyári.. Elküldettem a gyártóhoz, majd 2 hónap múlva visszadobták ők is.Holott dobozból kivettem, gépbe be, majd úra ki.A forrasztásról meg kb annyit tudok, hogy a páka melyik vége a meleg.Ráadásul úgy, hogy volt segítségem a gariztatásban, mégsem sikerült legariztatni.. Tanulópénz.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
RVR400 #23422 üzenetére
Írtam vagy sokat, de tudod mit? Legyen igazad.Asus a király vegyétek.Csak ne csalatkozzatok benne mint gyártó, ha visszadobja az 50k-s lapot garancia megvonásával.... Mert velem megtörtént.Azóta anus meg fostos, meg vacak, mint márka egy fillért nem ér a szememben.Jó lapokat csinált?Lehet, neked elhiszem, de soha nem fogom saját gépben megtapasztalni mennyire jók.Még ingyen sem.Ilyen féreg gyártó rajtam ne nyerészkedjen. Ez a véleményem róla, ne haragudj, ha ezzel kicsiny lelkedbe gázoltam, nem személyes, csak az anus ellen szól.Ahogy másnak az intel, amd ect.Csak nálam ez a márka nem létezik, mint alternatíva.
Egy meglévő lap+proci kombó helyett lett ajánlva az anus evója, amire írtam, hogy a giga (a meglévő) komolyabb lap.Tény, felszereltebb, drágább.Tuningban jobb-e.Nem tudom, egyik sincs itthon.Nem is próbáltam, nem is akarom.
55K-ért a két egység jó vétel volt.Lehetett volna jobb is? Prociban biztos, talán lapban is.De nem ennyiből.
Már megint sokat írtamAz, meg hogy giga lapom van ne téveszzen meg, ez is egy rakás szar, szopok ezzel is, csak máshogy, mint az ext3-al. Nem ér ez sem lópikulát se, alig várom, hogy megdögöljön és vihessem vissza gariba.. Visszasírom a dfi-t mint márkát.Lehetett azzal is szopóágra kerülni, de tuningban, stabilitásban még mindig az etalon nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest