Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
Frozenstar
üzenetére
Csak próbáld ki csinálja-e turbo és APM nélkül is, ha igen lehet tovább agyalni mi okozza.
-
Frozenstar
csendes tag
válasz
RVR400
üzenetére
Szerintem még mindig nem értitek. Gyári beállításokkal, default bios-al, elvileg 4Ghz-es alapsebességgel kéne mennie, ehhez képest Prime alatt ugrál 3500 és 4500 között, random változtatva a sebességet, órajelet és feszültséget.
A tuning más tészta, a jóisten nem tudja lehűteni ezt a kazánt. Amivel az i7-em röhögve ment 1.45V 4137Mhz-en, az a hűtő erre kevés..
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Frozenstar
üzenetére
Azért ugrál, mert a proci próbálj amagát mindig a terheléshez állítani.
Azt meg azért mondom hogy próbáld ki turbo nélkül is, mert ha anélkül is ugrál, akkor lehet gond a lappal is akár.
De hidd el tökre nem kell ez a turbo. Nekem is fix 4500-ra van belőve. Ha a C&Q-t hagyod, akkor terhelés nélkül ugyis leveszi 1400-ra magát. Ha meg játszol vagy ilyesmi, akkor megy amennyire beállítottad. -
RVR400
veterán
válasz
Frozenstar
üzenetére
Ha az órajel csökken, akkor a feszültség is, ez tiszta sor. A 3500-at nem értem, mert CNQ-val jóval lentebb kellene vinnie az órajelet és a feszültséget (1.5 GHz és 0.9V környéke). Bár, ha kap némi terhelést közben, akkor ugye folyamatosan változik az órajel (nem csak két állapot van), nyilván energiatakarékossági szempontból nem mindegy, hogy mindig ugyanúgy tolja a procit, és fogyaszt, mint ha dinamikusan változtatja az értékeket a terhelés függvényében. Egy Prime-ot ha rátolsz, akkor nem fog ugrálni. Valójában nem értem, hogy mi a problémád, és miért zavar, hogy egy grafikonon kirajzolva hülyén néznek ki a terhelésváltások...
-
Frozenstar
csendes tag
Ezek gyári beállítások. Érted? Gyári. Default. Amin mennie kéne.. 4000 vagy turbóval 4200.
Eleve nincs is olyan, hogy 4000 vagy 4200.. ez a 4127 van, ami nem is értem, hogy jön ki neki.Már rég nem a tuningról van szó, csak próbálom megérteni, hogy miért ugrál minden. A sebesség 3500 és 4500 között, a hőmérséklet összevissza, a feszültség szintén fel-le..
Kezdem bánni, hogy a jól bevált, erős, négy éves i7-et erre cseréltem. -
válasz
Frozenstar
üzenetére
MINDEN gyári, turbo rá van téve.
És csodálkozunk, hogy nem megy a tuning...

-
Asbee
veterán
válasz
Frozenstar
üzenetére
Most akkor kikapcsoltad az APM-et vagy minden gyári? Apm, turbo mindent lőjél ki. CnQ maradhat.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Frozenstar
üzenetére
Yup kapcsold ki, attól ugrál a sebesség össze vissza valószínű.
Próbálj meg tesztnek egy 1,4V 4-4,2GHz-et turbo nélkül, és kiderül ott is ugrál-e. Ha igen, akkor más a gond.
Igaza van az előttem szólonak tuninghoz nem kell turbo, belövöd ahová szeretnéd, a C&Q maradjon bekapcsolva, és akkor netezés ilyesmi közben ugyis visszaveszi alapra magát, terhelésen meg fel. -
bozont
veterán
válasz
Frozenstar
üzenetére
Azt akkor ki kellene kapcsolni, tuning mellett nem kell (sőt tuning nélkül sem ajánlott). Meg az APM-et kapcsold ki.
-
Frozenstar
csendes tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
MINDEN gyári, turbo rá van téve.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Frozenstar
üzenetére
Turbo ki van lőve?
-
Frozenstar
csendes tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem volt üresjárat, full terhelés, elvileg.
A feszültségesés nem izgat, de összevissza változik a sebesség. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Frozenstar
üzenetére
Az a nagy beesés egy üresjárat volt? A ki tüskék már elvileg normálisak, 0,02V ingadozás van kb nálam is.
Az LLV beállítástól függően fog a lapod valamivel többet adni mindig mint a beállított.
Nekem 4500-hoz beállítva 1,428-1,440V között mozog. Ehhez a biosban ha LLC moderate-on van akkor 1,425 bállítás kell, ha high-on akkor 1,4. De nekem high-on van, és 1,4-en, mert high LLC-nél biztosabban tartja terhelésen. Moderate beállítánál volt hogy picit jobban beejtette.
Ezt ki kell tapasztalnod. -
Garsza
veterán
Még egy kérdés elindítottam a Linx progit hogy megnézzem hogy alakulnak a feszültségek.
Három progival néztem.
HWinfo 3,5GHz/1,35V 4,1GHz/1,425V
CPU-Z 3,5GHz/1,32V 4,1GHZ/1,38V
A EPU 3,5GHz/1,32V 4,1GHz/1,38VEzekből melyik a valós érték amit megkap a CPU?
-
Garsza
veterán
Helló tegnap tettem be a gépembe egy FX-6300 CPU-t. és volna pár kérdésem.
Ha alul szeretném feszelni akkor bekapcsolva maradhat a Turbo Core? Mitől függ az milyen feszt kap a proci mikor Turbo core-ba lép. Azért akarom megpróbálni alulfeszelni mert szerintem az auto feszültség magas.
Fordított esetben ha húzni akarom és az alapórajelet felfele viszem akkor a Tubo Cor is növekszik? -
apollo12
veterán
válasz
Frozenstar
üzenetére
droppol a lapod
LLC be van kapcsolva
-
Frozenstar
csendes tag
válasz
Frozenstar
üzenetére
-
Frozenstar
csendes tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Persze, hogy néztem. CPUZ szerint 1.48, de nagyon ugrál. Nem sima drop..
Mutatok egy képet, az előbb csináltam teljesen gyári bios beállíttásal, OCCT alatt ezt műveli. Ez normális

Ez durva, ilyen ugrálást még sose láttam.. A 4200-as turbo órajelnek nyoma sincs, de egyszer felugrott 4400 fölé
Meg azok a feszültségek.. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Frozenstar
üzenetére
Felrakhatod az F13 biost is.
CPU-Z-vel nézed mennyit kap a proci? Vagy csak azt irtad ami be van állítva a biosban? Meg kellene nézni mennyit droppol a lap. Persze az is lehet hogy enniyt bír a proci. -
Frozenstar
csendes tag
válasz
Frozenstar
üzenetére
Megérkezett, összeraktam, beindult..
Rev1.1, F12 BIOS rajta gyárilag.

Viszont a tuninggal gondok vannak, még nem jöttem rá a trükkjére.
APM és energiagazdálkodás kikapcsolva, minden fixálva, feszültség 1.48V, és 5.0-4.8-4.6GHz-en azt mondja, hogy kakukk, merevre fagy a kép OCCT alatt. Ez nem túlmelegedés, valamit még át kell állítani.Az a vicc, hogy gyári default BIOS setup mellett, ha a szorzót felraktam 22-re, 4.4GHz-en gyönyörűen muzsikál, és auto-n ad neki 1.44V-ot.. Csak a turbót vettem le, minden más maradt auto-n.

-
Toby888
senior tag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
hát srácok, intel lett az amd-böl

-
marinea2
addikt
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Értelek, és sajnálom. Kitartást!

-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
marinea2
üzenetére
Nem feltétlen.
Nos a lényeg: Szükségem van a pénzre, az ünnepek miatt. (megszopattak ausztriában, nem fizetnek ki stb.) Tehát ha elvinnék a cuccaim, akkor kihúznának a sz*rból. Január-Február környékén meg már lenne miből másikat vennem, és akkor már nem 8120-at vennék. Így már érthetőbb, hogy mire fel ez a váltás téma?

-
marinea2
addikt
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
8120-ról érdemes lenne váltani 8350-re?
-
marinea2
addikt
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Mi lesz helyette?
-
Jakab66[hun]
senior tag
Megválok a 8120BE procimtól. Ha valakit érdekel, akkor püzenjen!

-
kovsol
titán
Még az a10-5800k hoz is fos hűtőt adtak, ami még alap járaton se volt képes lehűteni játék alatt annyira befűtött az igp neki. Nevetséges amit gyári hűtés néven adnak a procikhoz. Vicc az, hogy rá lett rakva egy A64 x2 gyári hűtése ami nagyobb volt!! és 5 fokkal hűvösebben tartotta. Na ez a nem mind1.
-
Bali27
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Akkor nagyon reménykedem hogy a Rome2 több szálon jól teljesít...Ha nem akkor óriási cumi van.. Ugyan is a többi gém
nem érdekel különösebben
Áll. ehez már pofon egyszerü lesz modokat gyártani, szóval ígéretesnek tünik.
Vishera után az AM3+ kihal? Azaz ennyi vót ez a platform? -
lee56
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Ez igaz, az AMD elég bátor volt hogy ezt az utat választotta, de hát mindíg is úttörők voltak, a saját zsebük kárára
És azért legyünk optimisták, manapság gamer körökben jobbára négy mag már a divat, az alá egy magára valamit is adó játékfejlesztő ma már nem igen adhatja. Persze ez azért sok mindentől is függ : kiadó helyzete/pénzéhsége/játék típusa stb... -
kovsol
titán
válasz
bozont
üzenetére
i5-2300 után a következő szint a 3570k ? Legkisebb SB i5 után a jelenleg kapható legerősebb i5 jön már? érdekes. Mondjuk ha csak játékra és egy erős vga is van a gépben akkor szerintem 3570k best buy akárki akármit mond. És itt nem kell azon reménykedni se, hogy végre megtanulnak optimalizálni. i7, meg továbbra se játékra való, mert van ahol lassabb, vagy semmivel se gyorsabb mint az i5 azonos órajelen játék alatt.
-
-
Bali27
addikt
Kezdek félni.. Ehez már nem vas kell hanem acél..
[Rome2 Fejlesztői napló]
Ezért platformot cserélek, betonozok, mészárlok és báááármit megteszek

-
Garsza
veterán
Helló volna egy olyan kérdésem hogy egy FX-6300 gyári hűtője képes e lehűteni egy Phenom II X6 1090T procit alapon nem tuningolva.
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Én már elég öreg vagyok, de milyen az a "nemi tuning "?

-
Borokafa
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
APM-et kikapcsoltad?
-
stratova
veterán
válasz
marinea2
üzenetére
(#16434) marinea2: Egyszálas teljesítményben lényegesen jobb az i5, FX pedig sok szálas igénybevételnél skálázódik jól. Egy FSX-re i5 jobb, egy BF3 multinál lehet előnye FX-nek egyenletesebb FPS-t képes produkálni.
-
marinea2
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Egy i2500K-t vettem. Használtan. Kiváncsi voltam hogy a bulldozer topikban mit mondanak az i5-ről.
-
pilu85
őstag
sajna nem érdemes lecserélni az fx8120am. :S nem egy nagy durranások ezek :S fogyasztás is :S az a gáz hogy ha valakinek van egy sokéves phenom2 x4-e, még azt se nagyon érdemes cserélni. :S
-
marinea2
addikt
Valaki megtudna győzni miért a Bulldozer mint az i5?
-
brady28
tag
Sziasztok.
Van valami érdemi kulonbseg az FX8120 illletve a 8150 kozott? Mhz-en kivul? Tuning miatt kerdeznem. Melyik a jobb valasztas? Átlagfelhasznalo vagyok csak ki szeretnem hajtani rendesen a vga-mat, (HD6970) mert ugy erzem hogy a phenom 2 965be@4ghz nem eleg neki, ezert gondolkodom a cserejen. Bar lehet hogy total hulyesegeket beszelek, nem igazan ertek hozza.... :-) Tanacsokat hozzaszolasokat elore is koszonom
-
Asbee
veterán
válasz
Victoryus94
üzenetére
Ha rossz a táp egy tisztítástól nem fog megjavulni.
-
=HG=
addikt
válasz
Frozenstar
üzenetére
Akkor felkészülten várod !
De szerintem rev3-ast kapsz, és akkor csak belepottyantod, és már megy is ! 
-
=HG=
addikt
válasz
Victoryus94
üzenetére
Azért írd majd meg légyszives mi lett a vége, mert szeretünk tanulni mi is !

-
Asbee
veterán
Igaz még nem volt ilyen gondom, de szerintem annak ellenére, alaplap post-nak kellene lennie és valami csipogással jelezné, hogy cpu gebasz van.
-
=HG=
addikt
válasz
Victoryus94
üzenetére
akkor viszont más a gebasz.....Nem akarlak elkeseríteni, de nekem egy Giga FM1-es lap csinálta ezt, és maga a lap volt a szar....
-
=HG=
addikt
válasz
Victoryus94
üzenetére
Nézd meg az alaplapodon a bios chip-et, elméletileg van rajta egy matrica, amire rá van írva a bios szám...
Ilyesmi :
-
=HG=
addikt
válasz
Victoryus94
üzenetére
Azért én megpróbálnám feltenni az 1,5-ös bios flash változatát egy pendrive-ra, és bekapcs után F6 nyomogatásával, lehet megflasheli a biost.....
-
mackosajt
addikt
válasz
Victoryus94
üzenetére
Beviszed egy boltba, ahol javítanak is, és némi pénzért cserébe felrakják a bios-t. Te így, bekapcsolás nélkül elvileg sehol nem fogod látni, melyik van rajta.
Viszont ha úgy nézzük, azt a pár Ft-ot, amivel a boltban le fognak gombolni a bios frissítés miatt, lehet jobb lenne másik lapra költeni, szal még mindíg ott a lehetőség, hogy ha benne vagy a 3 napban, hogy vissza a boltba, ahol vetted, és max. ők frissítik le a biost, és visszakapod használható állapotban. -
mackosajt
addikt
válasz
Victoryus94
üzenetére
1.50-es biostól támogatja a 6300-at, ha nem az a bios van a lapon, akkor cumi. Vagy teszel bele egy másik procit a bios frissítésig.
-
fasterware
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Jaja, jól kiszúrt velem a Gigabyte, írhatnának Nekem külön 1 biost
. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Amugy ez eleg furcsa, egyforma lapunk van, ugyanaz a bios es neked megsincs llc.
-
Asbee
veterán
válasz
Victoryus94
üzenetére
Szerintem ott más gond lesz. Én továbbra is tápra gyanakszom. Nem derült ki hogy pontosan milyen?
-
Victoryus94
őstag
válasz
anderledani
üzenetére
Pro 3-at vettem, az kezeli (elvileg) az fx6300-at
http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Pro3/?cat=CPU -
fasterware
aktív tag
Sikerült kitesztelnem az FX-8320 alapórajeléhez passzoló minimum cpu feszt, ami:
Biosban beállítva 1,3125v ami akár soknak is tekinthető lenne, de " szerencsére " a gigabyte 990xa-ud3 rev1.0 F13 alaplap terhelés alatt 1,248v - ot ad, szóval valójában 1,248v a minimum fesz amin még stabil, prime95 alatt.
Mikor biosban beállítottam 1,2875v - ot windows bebootolt, de pár mp alatt fagyás volt windows asztal alatt.
Kár, hogy nincs LLC - m, úgy tűnik viszont, hogy csak Nekem nincs, mert más is használ itt 990xa-ud3 - t és Neki van, fura ez.
Amúgy rendre ilyen droppolások voltak Nálam, míg kiteszteltem a minimum feszt:
Biosban:1,3625v >>> prime95 alatt:1,392v - 1,408v
Biosban: 1,3375v >>> prime95 alatt: 1,280v
Biosban: 1,3125v >>> prime95 alatt: 1,248v
Biosban: 1,2875v >>> windows asztalnál fagyásA turbo core és APM végig ki volt kapcsolva BIOS - ban.
-
=HG=
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Szerintem ezt nem nekem akartad írni... Én erre: (#16396) Frozenstar) válaszoltam...
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.