Hirdetés
- Android szakmai topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Üdv!
Mi a frissítési csomagnak a száma?

-
joker1220
őstag
válasz
fasterware
üzenetére
Én csináltam egy boot pendrive-ot a legfrissebb media creation tool -al és újratelepítettem teljesen.
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
Akkor majd egy proci csere is lesz, bár nem mostanában terveztem azért.
Viszont segítség! Ezt mért csinálhatja a proci?

Elinditom a cache stress-t és pár mp múlva hiba.

-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
fasterware
üzenetére
Igen van, de kenhetem a hajamra..

-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
fasterware
üzenetére
Nekem rev3, de sajnos nem az igazi.
-
paleinho
senior tag
válasz
fasterware
üzenetére
használok 1.35v memóriát, gond nélkül megy
azt nem hiszem, hogy tuningnál kevésbé terhelné a procit -
Taifa Díaz
őstag
válasz
fasterware
üzenetére
A processzor használatban nem lévő moduljai ki lesznek kapcsolva, ha ezeket - C1E, C3, C6 state - engedélyezed, ezért is nevezzük energiagazdálkodási funkcióknak. Ehhez előbb a Cool'n'Quiet opciót is engedélyezned kell a BIOS-ban.
Hogy érdemes-e bármelyiket kikapcsolni? Az attól függ, hogy mi a célod. Ha energiamegtakarítás, és alacsony hőtermelés, akkor nem. Ha hardcore tuning a cél, akkor tiltani szokták. -
rovtiv3
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
Nekem jónéhányszor 3-4 óra után hasalt el a Prime, miközben az összes létező teszt és bench gond nélkül mindig lefutott. Lehet, hogy én vagok a bogaras, de a Prime-ot ezért 5-6 órán (vagy egy éjszakán) keresztül futtatom, ha új beállításokat tesztelek.

-
norbi642
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Köszi
és valami teszt progi? -
norbi642
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Most cpu +0.2v al vrm +0.1 v al stabil a windows 4.5 ön...valami jó processzor hő figyelő amin folyamatosan látom a hőfokot?
-
norbi642
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Alaplasp gigabyte 970a ds3p
-
mackosajt
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
No, mivel közben megjött a postás, kicserélődtünk!
Eddig tetszik!
-
mackosajt
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Nem volt kitesztelve, pont ezaz.
Alapon járt mindig. Ettől függetlenül csak jót remélek.
-
mackosajt
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Ez jó kérdés.
Dobozon van rajta? Mert én most a blokkot le nem szedem a prociról, majd holnap, mert remélhetőleg egy sokkal diétásabb 8350 veszi át a helyét.
-
fasterware
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
Vagy inkább ez ? FA 1236PGN.
-
válasz
fasterware
üzenetére
Dobj fel képeket a bios beállításokról. Lehet, h a ram miatt nem stabil, akkor sem, ha azt nem OC-zod. 1333 ram és 2000 HT és CPU NB mellett nézd meg, h meddig lehet húzni a procit. Másik lapban nem használtad? Vagy előző tulajtól infó, h mennyit ment a proci? Mert nekem ezek durván magas feszek ehhez.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
-
04ahgy
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Itt vannak szétszedett állapotról képek: [link]. Egyébként nem okoz károsodást a szétszedés, összerakható újra.
HGyu
-
válasz
fasterware
üzenetére
Ennyi fesz nálam már 4,8 GHz-t jelent... CPU-NB és HT-Link tuning IRL nem sokat hoz, sztem mérj párat, h érdemes-e piszkálni.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Hát, ha ilyen falánk, akkor az alapfesz valóban nem túl esélyes a 2400MHz NB-hez, a 2600 meg már nem is minden esetben szokott menni, tuninggal sem.
A fémdoboz kupakja szétszedhető (óvatosan, nagyon éles a lemez széle), és különféle teásdobozok feliratai tárulhatnak eléd... xD
HGyu
-
mackosajt
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Akkor nem vagyok egyedül a falánk 8320-ammal.
Nekem is kéri rendesen.
-
lovas001
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
Azt a falánk dögöt
azért az komoly, de legalább kárpótol a szép díszdoboz én már csak nyüves papírt kaptam.. -
04ahgy
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Az utóbbit. A sima NB az a 970-990(F)X feszültsége.
2400-at lehet, hogy alapfeszen is bír. Kísérletezz!
HGyu
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
fasterware
üzenetére
30A-en 360W-ig mehetek. Nyilvan tudom hogy nm tud annyit leadni, de 300-320 csak van benne. Mégis csak fsp táp.

-
Habugi
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
1) Az AMD szerint a magok max 65°C-ig érzik jól magukat (tartósan.., maghő..), ergó szerintem nyugodtan ráhúzható a CPU-NB-re is. Találgatok csak, egyébiránt nem tudom, így lenne logikus.
2) Így van, CPU 0/Package a maghő, ez az ami 65-ig mehet tartósan.
3) HWInfo64ban a CPU ami nálad 70 fokos éppen az a kupak hő. Egyébiránt egyedül ezt érdemes figyelned, mert ezt méri szenzor. Nem sokkal korábban többen is leírták itt a topicban, a maghőmérséklet úgy van "kikövetkeztetve"/kiszámoltatva ebből az értékből, ahány lap annyi féle eredmény.
Tehát.., azt AIDA-t szeretjük, rengeteg mindenre jó, hőmérséklet figyelésre ne erőltesd, erre a célra van a HWInfo64 és minden más..

Kupak hőt figyeld, stresszteszt közben (vagy éppen CPU bench..) ha nem tart tovább pár percnél alkalmanként elegedheted 80fokig.
Miért? Azért mert pl ha játszol, a terhelés és így a hőmérséklet megsem fogja közelíteni azt itt/ilyenkor tapasztalt maximumot, ergo ha belősz magadnak egy szimpatiks órajelet adott fesszel, amit pl Primeban elengedsz 77-79ig, az azt jelenti hogy játékban nem nagyon fogod átlépni a 70et kupak szinten, ami tartós használat mellett még megsem kottyan a procinak.Amennyiben nem csak játszol a gépen, renderelsz/tömörítesz is adott esetben órákon keresztül, úgy egy picit más a leányzó fekvése, ilyenkor ugyan még mindig nem dolgozik/fűt a proci Prime szinten de majdnem, szóval ebben az esetben Prime közben se engedd teszem azt 73-75fok fölé.
-
Whysperer
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
70 current az aktuális a 71 meg a max amit aprogram mért maximum..... minimum az a leghidegebb fok ami a program mérés futtatása altt volt legkisebb C és az average meg a max és a min átlaga.
-
zzola
titán
válasz
fasterware
üzenetére
Még csak tervezek, de jövő héten nekiállnék összeállítani. Gigabyte 970A-UD3P lett a kiszemelt, mint legolcsóbb lap FX alá...
(#57204) Balathruin
Köszi! Kicsit ódzkodom az FX vonaltól, mert mindig gondom volt a hűtéssel, legutóbb egy 6350-el. i3-al is szemezek, de manapság nem követem a processzorokat, így sötétben tapogatózom...
-
zzola
titán
válasz
fasterware
üzenetére
Értem! Máshol meg azt olvasni, hogy 4 magos CPU kihajtja őket...
-
rambustibi
őstag
válasz
fasterware
üzenetére
Nem értem tisztán, az a CPU limit, ha nem megy a GPU 100%-on?
Akkor az hogy lehet, hogy 4K UHD-n pedig 99-100%-on hajt a GPU?
Akkor most mi is van?
Full HD-n proci limit, 4K UHD-n pedig nincs proci limit? Ezt nem értem...
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
Lőttem még egy képet (ugyanabban az albumban megtalálod) a DIGI+ beállításokról. Az alaplap előző tulaja 4,8 GHz húzta benne a prociját, ezért lehet, hogy nem az én alulfeszelésemhez legjobb beállítások vannak.
A proci melegedés ennek ellenére sok. Majd megpróbálom este az alapbeállításokból kiindulva. A ház Fractal Design Define R3, de most le van véve mindkét oldala.hwinfo64-ben nem láttam a 128 fokos értéket, de mint írtam a NB rohadt meleg volt kikapcsolás után pár perccel is.
-
törölt tag
válasz
fasterware
üzenetére
4 modul miatt annyi.
-
Whysperer
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
neked is így van. pont most néztem ebben a pillanatban.
-
Kutya_7
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Igen, nálam is ilyen.
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
fasterware
üzenetére
Cooler master hyper 212 evo jónak mondható? Az csak 465g. Jaj bocsanat látom fel isvan sorolva az összefoglaloba..
-
MrM94
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Fura.
Ugyanaz a lapod pedig ami nekem volt.
Nálam betonstabilan tartotta.Meg is lepődtem emiatt.. -
MrM94
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Nem jó az LLC semmire.Nekem a REV1 em stabilan tartotta a beállított feszt.Amennyit beállítottam annyin tartotta faszán. Szerintem nagy marhaság az egész LLC nekem mindig is bonyolította az életem.
Tökre örülök hogy mostani lapomban nem is kell állítgatni. -
inspiroyhome
senior tag
válasz
fasterware
üzenetére
Nem kell semmi trükk, nekem alapból ott van. Kész rejtély már számomra ez a lap.. Szerintem hétvégén ismét nekilátok a bütykölgetésnek.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
fasterware
üzenetére
F13 nekem is, de rev 1.1 a lapom.
-
Tanisz
senior tag
válasz
fasterware
üzenetére
Szia,
Köszi a tanácsokat

Hasonlóra gondoltam én is, hogy 8320 vagy 8350-re való váltás.
Kompakt vízhűtés miatt a tuning sem gond, a 8150en alapórajelen már megfagy tőle
Idle-be 40 fokot nem éri el a hőmérséklete, terhelve eddig max 51 fokot mértem 
Egy minimális tuningal sem nagyon emelkedett a hőfok, bár jelenleg nincs húzva a proci, mert az elmúlt hónapokban csak dolgoztam rajta, arra meg nem kellett a plussz órajel
A VGA-t tudom,hogy feltétlen szükséges fejleszteni.
Amúgy a jelenlegi a 7850 2 GB RAMos, így a 7870 nem nagy ugrás, feltétlen valami "újabb" VGA-ra gondoltam. A 7950et én is néztem, mardnék radeon vonalon amúgy, meg vagyok elégedve ezzel a vonallal. -
do3om
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Azért 7870 már ne legyen alternatíva fejlesztésre egy 7850 után!!
AMD-ben legalább 7970-280x.Az alaplap elég jó hozzá hogy megérje benne procit cserélni 8320-50-re.
-
Ashenvale86
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Gondolom, ha húzni akarom a 8370est, akkor kellene rá egy jobb hűtő, és nem a gyári.
Az fx 6300-asomat, ha húzni szeretném 3.5-ről 4 Ghz-re, akkor azt még elbírni a gyári hűtés?
Lenne nagyon teljesítménybeli különbség, mint jelenleg? A turbo core be van kapcsolva, és 4 Ghz felé is felmegy, ha szükséges. -
Ashenvale86
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Fsp Raider 650es a tápom. Azt hiszem, gyűjtöm a pénzem és veszek alaplapot és processzort is.
Tudnál ajánlani egy ár érték arányban jó alaplapot az fx 8370es-hez? Am jó választás lenne ez a processzor? Húzás nélkül maximálisan tudná kezelni a videokártyámat? -
Habugi
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
400W.., szép baleset basszus!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#52786) do3om:
Jófajta lapnak néz ki!

Alatta az 5Ghz-es teszt rizsa se kutya, 1.4V-al 5Ghz, válogathatták egy ideig.., mondjuk a Vantage CPU Scoreon meg is látszik, volna még mit csiszolni rajta.
Ráadásul 7990es FX mellé.., hát ők tudják..
-
LendvaiFeri1
veterán
válasz
fasterware
üzenetére

-
rovtiv2
csendes tag
válasz
fasterware
üzenetére
Az időzítések gyáriak. 2133MHz-es Corsair Vengeance modulokról beszélünk, 1333Mhz-en is ugyanúgy fagy, mint 1866-on, 1.5v-on. Nem hinném, hogy ez a gond. Azért köszönöm!

-
törölt tag
válasz
fasterware
üzenetére
Mi?
Pont azt írtam, hogy nem azt kell. -
törölt tag
válasz
fasterware
üzenetére
Memóriáknak? Inkább a mem. vezérlőnek.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Jobban le van terhelve a memoria vezerlo mivel tobb palcika van benne. Adhatsz neki (cpu) meg egy kicsi feszt, hatha megoldja.
-
válasz
fasterware
üzenetére
tök jó kb fél éves... el kéne adni:S
-
RoMix85
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
hát nem tudom, de valamiért ez k.va hatékony idle:8-12 fok játékokalatt ~28-35 fok.most vagy sz@rul mér a lapom vagy jónak mondhatnám a tx4-et
-
GeronimoTama
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Nos ezzel a fesszel már 3500-től próbáltam nem segít...
-
menyoronc
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
Ok, fent van az Aida is, majd megnézem, most nem gépről írok.
-
menyoronc
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
Majd kipróbálom vmikor. Ez még mindig kisebb fogyasztást okozz mint a TC, ugye jól gondolom? És terhelés nélkül le veszi a feszt ahogy kell. Mert nézegettem cpu-z progival és ott azt mutatta h 3.6on megy akkor is ha nem fut semmi komoly a gépen.
-
menyoronc
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
Épp ma próbáltam de alapfeszen 1,250en egy perc után újra indult a gép, gondolom kevés neki a fesz. Most 3.6on stabilnak tűnik.
Vagy lehet vmit nem jól csináltam? Tc, apm kikapcs.. Szorzó 19re... Kell még mást állítanom? -
Bali27
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
fent volt.
Elnézésted kérem de elfelejtettem átírni. Már pár hónapja Win8-at használok. Megvettem
És rohadtul bejön.
Viszont itt is vannak olyan gamák ami a 6 magból mondjuk 2-t használ 80%-on, 1-et 40% körül, a többit meg alig néhány %-on. Pedig ennek áll. alapbol jobb a procikezelése mint a W7-nek -
Bali27
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Egyébként ha 3 vagy 4 magot terhel, mi a legcélszerübb? Winben a játék exe- file-on letiltsam az üres 2 magot ?
-
Bali27
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Hülyén hangzik de mi az a Blend teszt?
-
Asbee
veterán
válasz
fasterware
üzenetére
A te eseted is apélda rá, hogy csak prime tesztelés nem mindig elég. Bizony több óra játék után sokszor jön a meglepetés. Nálam is nem egyszer volt már hogy 25 kör maxos linx lefutott aztán játék alatt meg nem volt frankó.
-
laca000
őstag
válasz
fasterware
üzenetére
Hát ezt tervezem, erről beszélek, csak érdekesnek találtam, hogy 590-en nem voltak, azaz nincsenek, azok a bugyuta laggok 1080p-ben, sem BF3 sem COD multi alatt.
No mindegy, majd a jövő megszüli döntésemet, lehet ez az FX, de inkább I7, meglátjuk

Egyébként a 8350-es a legerősebb FX?
-
laca000
őstag
válasz
fasterware
üzenetére
A problémám az, hogy full-hd-ban sem látok számottevő különbséget!!!
Nézd meg azt a BF3 tesztet!
3-4-5db "kőkemény FPS".
http://prohardver.hu/teszt/amd_fx-8350_vishera_piledriver_teszt/jatekok.html
Pusztán megalománia végett, nem cserélnék, jó lenne ha valaki megggyőzne..
-
- = Zk = -
félisten
válasz
fasterware
üzenetére
(Y)
-
- = Zk = -
félisten
válasz
fasterware
üzenetére
8150-esem van. nem írtam sehol, hogy 8120-am lenne

4,2-n megy a 8150.. egyelőre
(#16812) Bali27
látod, nálam sosem a "papírforma" volt..... soha semmilyen, sokak által lefuttatott teszt sem valósult meg nálam....
megszoktam már....
-
Bali27
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
A 8-as széria áll vagy 40% al erőseb lesz mint a 7-es

Az összes tesztben a 6950 kb a 7870 -el egyenértékű, vagy picit erősebb is.. Uh nem értem ezt a fura mérési eredményt
-
válasz
fasterware
üzenetére
Nem ezt írta

-
- = Zk = -
félisten
válasz
fasterware
üzenetére

melyik 2T?....

-
- = Zk = -
félisten
válasz
fasterware
üzenetére
na ezt meglesem...
meg ezt a C akármiket is amiket fentebb írkáltatok.... -
- = Zk = -
félisten
válasz
fasterware
üzenetére
na, nekem nem hajlandó 1600-on menni a ram... rohadjon meg... nem értek én az FX bonyolult tuningjához

-
Garsza
veterán
válasz
fasterware
üzenetére
És a többi az mire való?
Esetle azt le tudja nekem valaki írni hogy hogyan működik a turbo core. Mikor kapcsol be, hány magon meg ilyenek.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
fasterware
üzenetére
peeersze, miből?.. lendületből, vagy akaratból?

sajna a B3 multi alá FHD-ba már néhol kevéske a 6950@70-es..... vagy 6990 vagy vmi 79**/78** kell ide...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
fasterware
üzenetére
elnézve az én AM3+ -os platformomat ,remélem nekem sem kell....

max vga kéne még -
csaabz
őstag
válasz
fasterware
üzenetére
Miért jobb a 9xx chipset? Nem csak abban különbözik, hogy -ahogy én látom- hogy crossfire támogatás van benne? Miért az FX 6100? A 6300 csak 95 wattos.
-
ETOM
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
neki már hiába írtok sztem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
megelőztek

-
Asbee
veterán
válasz
fasterware
üzenetére
Fölösleges írni neki, már búcsúztunk tőle.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Amugy ez eleg furcsa, egyforma lapunk van, ugyanaz a bios es neked megsincs llc.
-
Sonny C.
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Szia!
Köszönöm a tanácsot! A játékélmény manapság már nem olyan fontos (nincs rá időm nagyon), tovaszálltak azok az évek, amikor volt időm egy teljes NHL szezont végigtolni, mindhárom nehézségi szinten!
atti_2010 : köszönöm neked is!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
fasterware
üzenetére
Igen, teljesen igaz, a 7770 azért már egy nagy ugrás játékokra, a Vishera pedig nem éri meg azt a felárat, akkora különbséget nem fogsz tapasztalni.

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Nekem ezen a feszen megy 4,5-et pont
-
stratova
veterán
válasz
fasterware
üzenetére
És egyetlen modul legmagasabb órajelét nem gondoltad kitesztelni?
-
stratova
veterán
válasz
fasterware
üzenetére
NAMEGT-t azonban nem pont az abszolút órajelrekord megdöntése érdekelte, mivel azt AndreYang korábban úgy érte el, hogy csak egy modul volt aktív a processzorban. Az összes aktív modul azonban már nyolc magot jelent, és így a 8176,5 MHz egy másféle rekord, ugyanis ilyen magas órajelet nyolc maggal még nem ért el senki.
-
stratova
veterán
válasz
fasterware
üzenetére
Belegondolni is rossz mennyit fogyaszthat egy FX-8350 1,932 V-os magfeszültséggel 4 modullal. De az elgondolásod szimpatikus (max. turbók tesztje), kíváncsi lennék rá mire jutsz. Elméletben nem lenne drámai a fogyasztás, de jobb lenne az egy szálas teljesítmény.
-
fasterware
aktív tag
válasz
fasterware
üzenetére
Nem semmi órajel, belegondolni is rossz mekkora potenciált hagyunk benne a procikban kiaknázatlanul ha nem folyékony nitróval vagy hasonló finomsággal tuningolunk.

-
stratova
veterán
válasz
fasterware
üzenetére
Ez az egyszer megérem, hogy egy FX tulaj megnézi mi a legnagyobb 1 modulos tempó?
Ezt meg az ösztökélésnek, izzon az a kalapács.(#16167) BomiBoogie: me gusta

-
válasz
fasterware
üzenetére
Engem speciel kiraz a hideg a metrotol

-
válasz
fasterware
üzenetére
Akkor látod azt a sz@rt ha keresel, meg indulásnál.
Elég sok újdonság van a rendszerben, ami jó irány, a metrót nem erőltettem volna... -
Bali27
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Kinek mi...Én hamar megszoktam. Most meg már jobban szeretem mint a desktopra kitett ikonokat.
-
Bali27
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
A Win8 meg még jobban kezeli az FX-et picivel
-
válasz
fasterware
üzenetére
CRTL+F1 megvolt a biosba lepes utan?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Hát ez furcsa, pedig ugyanaz az F13 biosunk is van
Megnéztem direkt, nekem ott van a C1E fölött. -
Asbee
veterán
válasz
fasterware
üzenetére
Melyik BIOS van rajta?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Igazából az llc-vel azt tudod állítani, hogy terhelésen mennyire tolja fel. Szóval ha igy is kitapasztalod mennyi a különbség a bellított/valós között, akkor nem kell bántanod.
1,3V-3800 szinte tuti megy, én 1,328V-4200-on használom. Bár most 2 napja 1,424V-4500-on
Ha marad 3500-on, lehet lemehetsz 1,2V-ig is. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Advenced BIOS features menüpont. Többet nem írom le.
Bemész a biosba, és a harmadik az advenced. Abba bemész és ott az első az LLC.Az 55 fok már teljesen okés. Ha 1,3V körül kap a proci, akkor akár 3800-ra megpróbálhatod belőni a sebességet.
-
törölt tag
válasz
fasterware
üzenetére
Bátran vissza vehetsz a feszből, nálam a 8120 1.25V@3800MHz-n is teljesen stabil volt (ráadásul az ASRock próbál a beállított érték alatt maradni, gyk. 1.2 se adott neki).
Ezzel együtt magasak a hőfokaid, valami nem kerek a hűtésed körül. Egyetértek Malibutomi kollégával, a vastag paszta inkább ront a helyzeten. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
A 990xa ilyen, fölé adja a feszt. Nekem 4,2GHz - 1,3V van beállítva, és 1,328 körül ad neki, néha kicsit felette.
Te is vedd le nyugodtan 1,3V-ra, 3,5GHz-en simán menni fog ugyis. Aztán mehetsz felfelé, hogy meddig birja azon a feszültségen.
A load line calibrationnel tudsz kicsit állitani rajta, de nem számottevő, inkább úgy lődd be a biost.
A házszellőzésed milyen? Lehet amiatt melegszik ennyire? Pasztából lehet kevesebb kellett volna nem több.LLC az advanced menüben van legfelül.
-
válasz
fasterware
üzenetére
LLC mire van állítva?
-
törölt tag
válasz
fasterware
üzenetére
Én épp tegnap raktam a Thermaltake V3 BlacX házamba a gyári 1000-es hátsó venti mellé felülre egy Cooler Master SickleFlow 2000-es példányt, átlag 5-7 fokot hozott minuszba, és olyan huzatot csinált a ház körül (le van véve az oldala), hogy odébb kellett tennem, mert lefagyott a lábam.

A 1.25V@3600MHz-n járatott 8120-asom 18-20 fokos szoba melett alapon (1400MHz) 23-25 fok, StressLinuxxal terhelve 48-50 fok (kupak).
Mondjuk hangja az van...
-
mackosajt
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
kifelé is kéne mennie, az sem lenne gond, ha az alaplap felett, mondhatni kereszthuzatot csinálsz. vagyis elölről hatulra fujjon a szél.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
fasterware
üzenetére
Nálam mikor a turbo odapírít neki 4000Mhz-et, akkor dobja rá az 1.4125-ös Vcore-t.
-
kovsol
titán
válasz
fasterware
üzenetére
A lényeg, hogy AVX -t támogató Prime vagy LinX -t használj, mert az jobban megdolgoztatja a procit és így jobban kijönnek a hibák is.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
fasterware
üzenetére
Igazabol nem is a futes lenne a lenyeg, hanem a stabilitas. De egyebkent proci hofokra a small fft fut be jobban.
Venti tema: azt kellene megnezni, hogy megy fel a hofok. Ha szepen lassan kuszik fel idovel fokozatosan, akkor keves lehet a venti.
Ha elinditod a primeot, es hirtelen felszokik a hofok, mikozben a borda/hocsovek meg nem melegek, akkor a huto-proci kozott van bibi, nem veszi at a hot.
Tapizd meg a bordat kozben. -
MrM94
addikt
válasz
fasterware
üzenetére
Nekem sose volt ennyi a magho,mindig 40 43 korul alakult amig a kupak kb 66 az gaz?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

azért az komoly, de legalább kárpótol a szép díszdoboz én már csak nyüves papírt kaptam..
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

És rohadtul bejön.