Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
anderledani
őstag
Amúgy ha esetleg már a táp nem bírja a fogyasztást, akkor lekapcsol, vagy elfüstöl, vagy mi történik? Csak hogy merjek-e kísérletezgetni.
-
Rocky100
csendes tag
Szimpik nekem ezek a bulldózerek
Tisztába vagyok vele hogy az Intel rommá veri, na de viszont akkor is rendben vannak azt figyelembe véve mennyivel olcsóbbak.És szerintem a jelenleg még felesleges 8magot is lehet majd kamatoztatni a későbbiekben.Egyenlőre mondjuk 4minden játékhoz bőven elégLényeg hogy játékra szánt konfigba nyugodt szívvel tehetek Fx 8*** procit mert egy igen emberes videokarival(ha kihajtja ha nem)jó darabig nem lesz gond vele
Intel fan vagyok egyébként, és core i5 3570k tulaj, csak mivel nem magamnak rakok össze gépet jelenleg elkezdtem ismerkedni az amd-vel
Nem rossz koncepció ez a bulldózer, bár igazán csak a felső(amd-nél)kategóriából érdemes sztem játékra szánt gépbe válogatni.Tehát Fx 8***.Az meg külön pozitívum hogy jó(pl 990es)deszkában kicsit drágább hűtővel(14-15k)igen komolyan meg lehet húzniJavítsatok ki egyébként ha tévedek, nekem ezek jöttek le, meg hogy jó a tuningpotenciál nagyon
-
Asbee
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Próbáld először ki. Nem lesz vele gond. Erős kártya a 7870. Butaság, hogy nvidia kell bf3 alá. Jobban szereti az nvidiát de ez nem azt jelenti, hogy kötelezően az kell alá. Egyébként meg a 7870-eket nagyon jól lehet húzni, ha kicsi + kell.
-
marinea2
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
BF3-nak NV kell

-
marinea2
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Far Cry3-at hogy viszi? Megvan a game?
-
Asbee
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Akkor mehet ultrára a bf3.
Grat -
marinea2
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Sikerült megvenni a 7870-et?
-
soultrapp
senior tag
válasz
bandika0626
üzenetére
de te ismered is a 4videosoft m2ts konvertert?
mert én ott sajna nem találtam semmit. -
marinea2
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Hát hogy a szerencsétlen 8150 kihajtja e a 7870-et

-
bandika0626
senior tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Szerintem is fordítva lesz.
-
Asbee
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Kicsit húzod és ki fogja.
-
marinea2
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Vagy éppen pont fordítva!

-
marinea2
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Szerintem egy 7850-et de maximum egy 7870-et. NV 660 és max 660Ti
-
anderledani
őstag
Az FX-6100 mit tud maximum kihajtani Nvidia és AMD fronton?
-
Garsza
veterán
Helló megfogattam a tanácsotokat és kikapcsoltam a turbo core -t most az nélkül húzom a procit 1,356V 4215MHz tud stabilan. Ez menyire számít jó eredménynek?
Meg még olyan kérdésem volna hogy mit érdemes még huzni a CPU frekin kívül. Például a CPU/NB érdemes e húzni vagy a HT -
Rocky100
csendes tag
Üdv
Egy fx 8120-as vajon mennyire hajt ki egy nvidia gtx680ast?

-
MontyCrew
senior tag
Szia,, nekem épp FX4100+HD7770 párosom van.. Egy 3770 ről és 7950 kombórol váltottam vissza,, Igazából nem bántam meg, mert annyi zsé az ölembe hullott és igazából sok kompromisszumot nem kellett kötni. Úgyhogy igazából jó alternatíva,, viszont ha lenne valami extra kérdésed akkor nyugodtan,, megpróbálok segíteni. Itteniek segítségével 4Ghz ra lett húzva a proci. AC 3at nyúzom most, minden probléma nélkül fut.
-
soultrapp
senior tag
valaki?
-
Orton96
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
A proci mellett hd7770 / hd7850 lenne, még pénz kérdése... Ezek szerint akkor nem kell aggódnom a jó FPS miatt.
(a BF3 úgy is fontos lenne) -
ZS3NI
őstag
válasz
Orton96
üzenetére
Én azért választottam, mert ez volt az "új". Neten olvasgattam teszteket, az alapján válaszottam.
Sokat játszok, és elég jó FPS-eket kapok.pl BF3 high- ultra (MSAA nélkül) 1920-ban ~50-60 FPS
dota 2 teljesen maxon AA-val min 60 FPS.
Far Cry 3 is 40-50 körül megy elég szép beállításokkal.Nekem ezek teljesen jók.
GTX650-van van mellette, azt még ipon szuperszerdán vettem 20k-ért.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Orton96
üzenetére
Nekem FX-4100-am van anno szigorúan költségvetési okokból vettem ilyet. Egy TX3 EVO-val felhúztam csak szorzóemeléssel 4.2 GHz-ra (=4170). A négy szál, amit kínál, elegendő a játékokhoz, a magas órajel miatt pedig mérés szerint nem láttam még procilimitet (=100%-os terhelés valamelyik szálon).
A modulos elrendezéstől nem kell tartani, szálanként gyengébb, mint mondjuk egy Intel (árban is "gyengébb"
), de a megfelelően kódolt programok kihasználják/felismerik az összes szálat, mintha 4/6/8 mag lenne.Pl. BF3 motorja kihasználja az FX-eket.
DE mivel aprón már tényleg minimális felárért kapsz 8120-at, amit kb. 4 GHz-re minden gond nélkül húzhatsz, a jövő szempontjából az méginkább ajánlott, bár CSAK játékokban nem kapsz lényegesen több FPS-t, mivel még 4 szálat se használ ki a legtöbb, nem, hogy 8-at.
-
Orton96
aktív tag
ZS3NI & ETOM
Köszönöm a válaszokat! Azonban még lenne pár kérdésem...

Az FX 6300 miben jobb, mint a 6100? Játékban hogy teljesítenek ezek a procik? (Úgy tudom játékokban az olcsóbb FX-ek felveszik a versenyt a drágább Intelekkel is.) Illetve akinek van/volt FX 4100-a azt kérném szépen, hogy írja meg a tapasztalatait röviden. +1 kérdés: a több mag (pl. 4100 vs 6100) mennyire kifizetődő.

-
ZS3NI
őstag
válasz
Orton96
üzenetére
6300 itt, úgy éreztem az a legjobb ár\érték arányban. MIndenképp több magosat szerettem volna, mert úgy gondolom megéri, az i5 viszont már 50k-nál kezdődik. Gondoltam belekóstolok az AMD világba.
Nagyon poítiv tapasztalatom van vele.
Gyors, teszi a dolgát.Talán ami nem tetszik az a gyári hűtő. Eléggé fel tud pörögni, néha félek hogy a gépem felrepül a nagy légnyomástól. Hamarosan veszek egy Brocken hűtőt és akkor kész is.

-
Orton96
aktív tag
Sziasztok!
Fx 4100-asa van itt vkinek? Mennyire jó vétel? Mennyire kifizetődő a 6 magos Bulldozer? Esetleg 35k-ig más Bulldozer?
A válaszokat előre is köszönöm!

-
soultrapp
senior tag
hy!
fx 6100al konvertálni akarok a 4Videosoft m2ts konverterrel most pl:avi-ba.
De csak egy magot terhel le 100%ra a többi 1-2%on van.
nem tudjátok belehet-e valahol állítani,hogy mindet terhelje?én mondjuk nem találtam,de ha lehetne gyorsabb lenne a konvertálás gondolom.
vagy ha nem lehet tudtok valami jó progit amiben belehet állítani? és m2ts-ről lehet konvertálni? -
ETOM
addikt
Simán rakhatnának a gyári helyet egy ilyen xigmatek loki félét. Ez azért sokkal jobb és nem is drága. Nem mondom, h pont ezt csak a koncepció jó lenne. Ez lehűteni is képes úgyhogy megmarad az ember mellette..
-
Garsza
veterán
Helló megfogattam a tanácsotokat és kikapcsoltam a turbo core -t most az nélkül húzom a procit 1,368V 4215MHz tud stabilan. Ez menyire számít jó eredménynek?
Meg még olyan kérdésem volna hogy mit érdemes még huzni a CPU frekin kívül. Például a CPU/NB érdemes e húzni vagy a HT -
ETOM
addikt
A gyári az tényleg hulladék most cseréltem egy Xigmatek Loki SD963-ra ez se nagy szám, de ég és föld a régi az tu154-es szintjét hozta zajba + melegedett mint az állat.
-
stbtamas
aktív tag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Nem ez volt a kérdésem.. Kérem valaki válaszoljon arra amit kérdeztem.
Egy FX - 8320 mennyire melegedhet fel? Gyari hutovel akarom hasznalni, mennyi a max hofok amit elerhet?
Mert ha baj lesz vele cserelem rajta a hutot. -
ETOM
addikt
Egyébként az LLC most 0%-n van amien "gagyi" lap benne van ez az opcio. így könnyebb volt stabil eredményt elérni. Persze több feszt ad mint amit a biosba beállítok.
Pl biosba 1.150v-n van ha jól emlékszem.

Ez nem tudom jó rossz, majd lehet visszarakom auto-ra.. mindenesetre amit meg figyeltem, hogy a 1400-hoz tartozó fesz is csökken ha viszem le a feszt. 0.768v mérek most. Nagyon baba alig melegszik így bejövös

-
ETOM
addikt
Hu köszi ezek jól hangzanak. Lejjebb tolom még apránként talán jó lesz

-
miresz
veterán
válasz
anderledani
üzenetére
Szerintem Alapfeszen állítsd be a 4Ghz-t neki azt kalap,kabát. Bírnia kell neki. Azok még jó Hipro-k voltak.
-
miresz
veterán
válasz
anderledani
üzenetére
Az ok,de milyen 430-as táp,mert az nem mindegy.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
anderledani
üzenetére
Az attól függ milyen az a 430-as táp.
(#16721) miresz: megint egyszerre. Mintha össze beszélnénk néha

-
miresz
veterán
válasz
MontyCrew
üzenetére
Maga a processzor kb. ilyen fesz mellett olyan 120W körül mozog. Ha van normális hűtésed,akkor olyan 1,4V körül vinnie kell a 4,5Ghz-t. Attól függ mire használod. Ha játékra kell,akkor fix 4ghz,valami alacsony feszel,és kész. 1,3V körül vinnie kellene a 4ghz-t. Játékokban nem fogsz nagy különbséget észrevenni 4,ill 4,2Ghz között. Jó kis proci a maga nemében,max a multi játékoknál fogsz észrevenni különbséget.
-
MontyCrew
senior tag
Köszi, megtörtént,, kicsit próbáltam szórakozni.. Ennyire futotta. milyen eredménynek számít ez? [link] Nemigen akart menni aranyom. Ezen a feszen és órajelen kb mennyi lehet a processzor fogyasztása?
-
-
MontyCrew
senior tag
Sziasztok!
A mai napon FX4100 tulaj lettem. intelről váltottam vissza, anyagi és egyéb okok miatt, viszont szeretném tuningolni de csak ide oda lépkedni meg feszt adni ide oda nem szeretnék, Egy Asrock 970 Extreme 3 lappal együtt van a prockó 1.7es biossal. A Terv, hogy oylan 4-4.2 re felmenjen a processzor. Nyilván azért csak ennyi a cél, mert tudom, hogy a fogyasztás brutálisan megnő tuningolással és csak egy 430as tápom van. Szval hogy tudom a legkönnyebben felnyomni a procit és mit állítsak , hogy ez stabil is maradjon.
Köszönöm.
-
lee56
őstag
válasz
Garsza
üzenetére
Turbónak eredetileg az lenne az értelme hogy kevésszálas alkalmazásokban se legyen olyan rosz a többmagos processzorod, így csak úgy tudja igazán megdobni annak a pár magnak az órajelét ha a többi tényleg nincs kihasználva (most a minimális all-core turbótól tekintsünk el), viszont ha tuningolsz gondolom nem csak a processzorod felét szeretnéd tuningolni

A másik meg hogy össze van kötve az APM-el tehát ha CPU-intenzív program fut, lényegében csak úgy tudja tartani az adott fogyasztási keretet, ha kicsit visszavesz a sebességből, és ez a legfőbb ok amiért aki teljesítményt szeretne kompromisszummentesen, az kikapcsolja ha teheti

Ötletnek nagyon is jó lenne amúgy a turbózás, csak sajnos a megvalósításnak vannak gondjai.

-
Garsza
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
mert ha már van ez a turbo core mért ne használjam Most belőttem 4/4,5 re
-
Garsza
veterán
Bekapcsoltam az APM et így működik a turbo core. 1.344V feszültség mellet 4GHz alap órajelet lőttem be és 4,4GHz Turbo órajelet. Most viszon azt tapasztalom hogy OCCT vel tesztelve nem tartja stabilan 4GHz-t.
Néha vissza esik 3,85GHz re egy pillanatra. Ennek az APM lehet az oka?
És a HPC mód az mire szolgál? -
Garsza
veterán
-
stratova
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Elméletileg a Turbo Core-hoz engedélyezni kell a BIOS-ban az APM és C6 opciókat.
Előbbit a törzstagok azért szokták kikapcsolni, mert gátolja a TDP keret feletti tuningot. Az itteni tuningosok többsége FX-re a gyárinál lényegesen komolyabb hűtőt tesz s legfeljebb a hőmérséklettel foglalkozik a TDP-keretet túllépi ( APM ugyanis megadott fogyasztási és hőmérsékletkeret felett visszadobja az órajelet és feszültséget is a legalacsonyabb P4 állapotra, ha nincs bekapcsolva a HPC mód, már ha ilyen elérhető). -
Garsza
veterán
Helló tudtok ajánlani valami progit amivel tudom tesztelni a turbo core stabilitását FX-6300 CPU nál.
Gondolom a turbo core csak akkor aktiválódik ha nem minden mag terhelt.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Gumi és felni topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tisztába vagyok vele hogy az Intel rommá veri, na de viszont akkor is rendben vannak azt figyelembe véve mennyivel olcsóbbak.És szerintem a jelenleg még felesleges 8magot is lehet majd kamatoztatni a későbbiekben.Egyenlőre mondjuk 4minden játékhoz bőven elég

egyelőre 4,2-n megy...
!