- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ViZion
félisten
Az autó hűtőről engem lebeszéltek... de nem adtam fel. Elvileg a bontott is pénz, ronda, nem jók a csatik. Mire átalakítod, ott vagy, h vehettél volna egy jóféle triplát. Sógor mutatott Golf II hűtőket, az új ~7k, a használt, nem ütött-kopott 4k. De a tuti az a klíma hőcserélő. Van klímás ismerős, telefonon dumáltunk már, de nem jutottam el hozzá. Elvileg azért is jobb, mert autó hűtő nagy légáramra van kitalálva (más felület és anyagösszetétel), a klíma hőcserélő jobb minőség, gyengéden fújva is hatékony. Persze ez csak az elmélet, amíg nem tudom magam is letesztelni.
-
Jim76
aktív tag
Én is meg vagyok vele elégedve, aprópénzért amit 4,2-4,5GHz-en nyújt, az ár-érték arányban verhetetlen. Akkor váltok, ha a 6350 30e alá megy, ami nem lesz túl sokára, mert a második felvonásnak is a ráncfelvarrása leginkább. Azok szerintem kényelmesebben, hűvösebben elmennek majd 4,7-4,8 körül.
-
Jim76
aktív tag
Én kifejezetten nem b@xtam rá vele
olcsón vettem, Brockent másik lapra is vettem volna, 1000 Ft-ot meg megért, nyugodtan játszatok a szorzókkal, ha úgy van kedvem, hétköznap meg mindenre tökéletes a 4,2-4,3GHz 6 szálon... konvertálás, renderelés, kis játék - és nem melegszik. Ha a 8320-ast párszáz MHz-et húzod az is simán megeszi a 150-160W-ot, bár engem őszintén nemnagyon érdekel a +50-60-70W, jelentéktelen, mert nem server, hogy évente egyszer állítsam le 2 órára
-
Jim76
aktív tag
Nagyon érdekel majd, hogy mit-mennyivel sikerül megugorjon a konfigod (közel ua., mint az enyém).
Nálam, amivel használható a cucc, az eddig EZ a beállítás. Most konvertálok vele egy 1,5 órás filmet (20 perc kb.), mindjárt lemegy, magok 55-57 fokosak, de csak 70-75%-on terheli a cpu-t, mert nem bírja a vga-m sajnos, 100%-on megy h264 cuda-val.
Nem mertem még feljebb húzni, de érdekelne, hogy pl. nálad mi kell egy 4,7-4,8-hoz, hogy alkalmas legyen már használatra is, nem csak cpu-z-re.
-
Lanash
senior tag
Nah a Vcore most 1,248V és a szorzó 20X így 4013Mhz a proci bár az APM et megtaláltam a biosban de ott volt almenü is amit nem tudtam pontosan, hogy miket jelentenek így azokat nem bántottam. viszont így is ugrál a Core Speed 1404-4013Mhz között, nem tudom miért, miért nem állandó? illetve még átraktam kiegyensúlyozottra és így eddig lement 36°C ra.
-
-
Jim76
aktív tag
Köszi a válaszokat - igazából azért is vettem meg nyugodtan ezt a szerintetek "fapados" (amúgy az egyetlen SLi-s 970 chipset-es) lapot, mert olyasmiket láttam itt-ott, hogy ez az, a viszonylag olcsó lapok közül, aminek nincs problémája a 8xxx-es FX-ekkel. Giga lapot (pedig most is az van, csak FM1-es A75) nem vennék többet, hosszú lenne leírni milyen, közeli ismerősök által megélt szívások miatt, ASUS meg jóval drágább volt, ráadásul nem SLi-s (ASUS M5A97 EVO R2.0-t néztem még) - pedig ezirányba tervezek majd bővítést a több CUDA mag adta CS6 AE sebességnövelés miatt.
Az viszont a kinti fórumokon is fellelhető, hogy az "ál 970"-es , igazából nem 9-es chipsetes, hanem 770-es Asrock lapok nem eszik a 8xxx-et.Mindenesetre a 6300 volt nekem is szimpatikus, részben a 95W miatt is, illetve az újdonsága is csábító, úgyhogy azt hiszem ez lesz a befutó, ráadásul a 6 magnak talán elég lesz a 8GB memória is, (CS6-ban a 6-ból 4 szál, szálanként 1,5GB-al szépen el kell menjen szerintem, de majd kiderül
)
Köszi a hsz-okat, hasznosak voltak, a lappal meg remélem nem lesz gondom, ugyanúgy, mint az immáron, még mindig a családban szolgáló, több, mint 10 éves P4-es ASrock-al...
-
Yeffy
veterán
az sem rossz, nekem is az volt a terv, de kb +1k volta különbség, mondom akkor legyen ez.
nem bántam emg, bár én passzívan egyelőre nem tesztelgetem, kb így is ez a leghalkabb komponens a gépemben...a k_csög VGA-t kéne már kukázni, illetve cserélni, ha lenne rá pénzem... -.-"
na az zúg alapon is...
-
Strix Aluco
aktív tag
Mivel elég hosszú időre (6-7 évre) tervezek, az Intel kiesik a magok/szálak száma miatt, de sajnos mindamellett elég kicsi a költségvetés, révén, hogy gimnazistaként nincs önálló kerestem - ergo minden ezres számít.
A tuning egyelőre nem jön képbe, mert VGA-limitem előbb lenne, a kérdés, hogy a 8320 teljesítménye megéri-e a plusz pénzt? -
FeRRaR1
őstag
Ilyen alacsony felbontáshoz teljességgel felesleges a 3750k
A CPU csak nagyon magas FPS szám mellett lesz korlátozó főleg alacsonyabb részletesség mellett, ha meg magas/legmagasabb minőségi beállításokkal játszol, akkor nem fog korlátozni.
5800k +1
Itt pl az teljesített a legjobban, ott ahol számított, az meg hogy alacsonyabb felbontáson 100 vagy 120 FPS szerintem oly mindegy...
Előbb lesz a VGA korlát mint a CPU, vagy egyszerre kb.
-
Madmax81
aktív tag
az APM-et is csak a Turbo Core lekapcsolásával tudjuk inkativálni.
Nem ugyan az a lap de ennél a típusnál is így működik .
-
soultrapp
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged