- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #3929 üzenetére
firmware frissítést ajánlanék az íródnak ha még nemvolt eddig, lemezek ''szeretésében'' csodákra képes, de vmikor már csináltál vmi firmware dolgot linux alól ha jól emléxem..
több eszköz, több áram, több hő, több zavar..
a dvd író mellé még azon is gondolkodom hogy betegyem e a dvd olvasót ami itt pihen ..
helyem az nekem is van mivel egy TT Shark házam van
kábel nyűgök, hosszú, nemér el, csavarodik, megtöri a ház szellőzést, kerek kábel túl merev..stb..
satát az optikai meghajtókba a népnek! (már létezik, de mikor ér ide?)
pc-be nagyon birom útálni a sok genyakábelt.. meg a hangos ventiket..
kitalálhatnának már vmi olyat hogy beépített kábelcsatornák a házban és nem lóg minden..
nem győzök trükközni a szépség és átláthatóság érdekében..
a másik szégyen hogy megvesz az ember egy 50E Ft-os vga-t és vicc a hűtés rajta.. mint egy MIG olyan hangja van és a hatásfoka meg nulla.. ennyi pénzből nem igaz hogy a gyártó nem tud kicsit odafigyelni.. -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #3923 üzenetére
sztem a beállításoknál kell az írót kiválasztani és 2 db k3b futtatható egyszerre
egyiken az 1. másikon a 2. írót adod meg neki..
most perpill nemtudom megnézni mert hétfőig linuxtalan vagyok technikai okokból
(remélem tovább már nem.. vga garis csere..)
ne óckodjá már, ilyen kis probléma nehogymá kifogjon rajtad
amúgy, mi az értelme a 2 írónak? hová a nagy sietség?
nem hiszem hogy nincs 6 perced egy 8X írást kivárni..
vagy vmi nagyüzemet nyitottál? -
Bero
aktív tag
válasz
ngabor2 #3925 üzenetére
Értem, köszi.
Nekem egy SuSe Linux 9.2 került a kezeim közé, de csak Live, és nem telepíthető.
Ahogy olvasgattam kezdőknek az Uhu-t, és a Mandrake-t ajánlották. Hát mivel megint szerencsém volt, az Uhu-ból is csak Live cd-m van, nem telepíthető.
Esetleg Mandrake-t keresek, hátha azt találok, ha nem akkor Knoppix.
A Mandrake telepítős verzióját le lehet vhonnan tölteni?
Előre is kösz!
Üdv: Bero -
ReJim
őstag
válasz
ngabor2 #3828 üzenetére
aham, megvette
nem olvasok ilyenről sokat... csak ha úgy kikötök valami érdekesseb oldalon...
''...az első disztrib, a Slackware volt''
az első disztrib slaki volt?de ha jóltudom, ugyan abban az évben jött ki a debian is... legalábbis multkorkeresgéltem, melyik az öregebb, és egykorú-korabeli (''így magyarázta ki árpi''
) eredményre jutottam..
tényleg van valami ilyen táblázat, hogy melyik disztrib mikor keletkezett, kicsinálta, meg ilyenek?(ha nincs csinálni kellene egyet...)
-
ReJim
őstag
válasz
ngabor2 #3816 üzenetére
jah
akkor jól sejtettem...
nekem slakin nincs ilyen, bár volt, hogy kellett pár proginak valami lib, de eddig még majdnem mindent fel tudtam rakni... (kivéve egy Qt alapú progit, nem tudtam lefordítni, pedig stimmelnek a verziók..de aszem a gtk-s felcsúszott, vagy a K-s, mert az is van belőle
)
-
Thom!
veterán
válasz
ngabor2 #3800 üzenetére
Disk /dev/sda: 80.0 GB, 80032038912 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9730 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2 1275 10233405 f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda2 1276 8388 57135172+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda3 8389 8454 530145 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda4 * 8455 9730 10249470 83 Linux
/dev/sda5 2 1275 10233373+ 7 HPFS/NTFS -
Dzsekó
addikt
válasz
ngabor2 #3790 üzenetére
Suse-be bent van az ntfs modulként, de ha Thom!-nak nincs, akkor azzal a modprobe-al beteheti.
Nekem amúgy akkor kellett belekotornom fstab-ba, amikor egy tárvinyót cseréltem, suse felismerte, de a 3 partíciója közül az egyiket fat32-nek detektálta, és látta ugyan a partíciót, de üresnek, és nem engedett ráírni semmit. Átírtam ntfs-re fstab-ban és voilá
Te tudod mi az a dump, ami 0?
És mi lehet az sda2?Arról nem szól a fáma.
[Szerkesztve] -
Dzsekó
addikt
válasz
ngabor2 #3750 üzenetére
Igazából nem is próbáltam, mert eléggé más a 10-es suse.
9.1 alá felment a 9.0-s cucc. Inkább befordítom. Köszi, mert ezt a berlios oldalt nem ismertem. a valknut/dclib az a 2 cucc egyben? Szóval elég csak azt leszednem? Te állítottál már be lirc-et távirányítóhoz?
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
ngabor2 #3737 üzenetére
hehe, valóban.
a pittbult amúgy most ismertem meg a nemrég, Samy-hez meg a te acc-dal logolok be ssh-n...
közös: rtfm helyett tudna valaki mondani egy programot, amivel tudok tömegesen képet átmértezni, egyszerűen? azért kérdem, mert sík vagyok a grafikához, azt sem tudom, hol keressek.
nehogy azt mondjátok, hogy ott ''bash'', arhatok szkriptet...
komolyra fordítva a szót: sürgős, fontos lenne...
köszi!
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #3520 üzenetére
'':\>necflash -dump C:\OldFirmware.bin 1.0.0''
hm, ennyi lett volna? ezt csak a nec tudja vagy más meghajtónál is megy?
nállad hogy nézett ki a parancs pontosan?
''az elején írtakat ne vedd teljesen komolyan, úgy látom, nem vagy sötét a témákban''
köszi, de most itt az a módi hogy én tévedek mindenben..bár javamra legyen írva hogy ha ígyvan akkor hajlamos vagyok beismerni és tudásom gyarapítására felhasználni az új infót
uptime-ra gyúrás.. hehe.. van egy szervert üzemeltető haver akinek szintén ez a mániája -
-
wnix
senior tag
válasz
ngabor2 #3401 üzenetére
Úgy tudom, hogy 2038-ban lesz egy időtúlcsordulás az RTC miatt. Ha hagyod, akkor addig nem igen lehet gond. De ezt a programok is befolyásolják, pl az uptime-progi csak 497 napig bírja.
Maga a kernel-timer az már 64bites (általában 100Hz-el megy), ezzel egy ideig biztos nem kellene foglalkoznia a leszármazottaidnak sem -
Toness
őstag
válasz
ngabor2 #3387 üzenetére
Lehet hogy csak a sata vezérlőért nyavajog, windows az kéri a raid vezérlős drivert folppyn, csakhogy ez nem kér semmit hanem maga akarja megtalálni, de nem sikerül neki. Most passz hogy az nvidia milyen sata vezérlőt tett az nforce4-hez, DFI nf4 ultra-d a lapom típusa.
Tényleg van help menü, de az a legelején és azon egyből túlléptem a telepítésre -
czappa
aktív tag
válasz
ngabor2 #3309 üzenetére
00:00.0 Host bridge: nVidia Corporation nForce2 AGP (different version?) (rev c1)
00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 1 (rev c1)
00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 4 (rev c1)
00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 3 (rev c1)
00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 2 (rev c1)
00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 5 (rev c1)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation: Unknown device 0080 (rev a3)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation: Unknown device 0084 (rev a1)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 0087 (rev a1)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 0087 (rev a1)
00:02.2 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 0088 (rev a2)
00:06.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation: Unknown device 008a (rev a1)
00:08.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 008b (rev a3)
00:09.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 0085 (rev a3)
00:0b.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 008e (rev a3)
00:1e.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce2 AGP (rev c1)
01:07.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5212 802.11abg NIC (rev 01)
01:09.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video Capture (rev 11)
01:09.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 11)
01:0b.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
02:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon R350 [Radeon 9800 Pro]
02:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc Radeon R350 [Radeon 9800 Pro] (Secondary)
Ezt írja ki.
Ja az az ethernet controller (realtek) az alaplapi lesz (Chaintech 7njl6), azt hiszem Realtek van rajta. -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #3254 üzenetére
köszi, talán beírom a konfigomhoz hogy 1értelműbb legyen máskor
végül is a linux szorosan nem mondható desktop vagy szervernek, mivel minden disztrib csomagokkal, forrásal, faragással ugye képessé tehető arra amit a másik alapból tud..
inkább a kattingatós és GUI dolgok miatt mondhatni hogy ''desktop''
továbbá vannak ilyen identitások amik megszokottak egyes disztribekhez
pl : debian az szervernek jó.. de lásd.. GUI + média dolgok, faragás, és jó ''desktop''nak is..
ez most nem disztrib kérdés,nehogy vki vitába szálljon, itt inkább a felhasználási mód
desktop avagy szerver .. avagy erre-is arra-is jó
gyakorlatilag a linux igény szerint feladatra szabható.. ezé szeressük -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #3250 üzenetére
köszi
azért a mai desktop linux-nál kicsit kultúráltabb usb kezelést várnék, főleg hogy elég ismert chipset-em van (via kt880)
talán a Suse ebben jobb, de én Fedórával nyomulok..
azért vannak még dolgok ami miatt néha az ember a grubnál nyom egy entert az xp-re..
bár ne lenne.. -
snowflake
tag
válasz
ngabor2 #3204 üzenetére
Mondjuk valószínűsítem, hogy inkább arra lett volna kíváncsi az eredeti kérdező, hogy milyen vinyókat lát egyáltalán, merthogy így csak a partíciókat látja.
akkor lehet egy ilyet: cat /proc/scsi/scsi
az ide cuccosokrol pedig a /proc/ide könyvtár alatt lehet informálodni.
A hdparm valóban azt méri, amit írtál, ellenben egy jó kiindulópont ahoz hogy megtudjuk hogy a kernel megfelelően tudja-e elérni a vinyót.
*gondoltam nem baj ha ezt is leírom ott
3D-ben nem vagyok nagyon otthon, csupán ezt ismertem mint progi, de szerintem kártyafüggetlennek kellene lennie a glxgears-nek, de majd aki jobban vágja a témát kijavít.
[Szerkesztve] -
Jolly667
tag
válasz
ngabor2 #3182 üzenetére
dhclient eth0 parancsra ez fut le:
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.1
Copyright 2004 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/products/DHCP
sit0: unknown hardware address type 776
sit0: unknown hardware address type 776
Listening on LPF/eth0/00:0a:cd:06:df:a6
Sending on LPF/eth0/00:0a:cd:06:df:a6
Sending on Socket/fallback
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.
interfaces könyvtár van csak:
/usr/lib/ppr/interfaces
/usr/lib/directfb-0.9.20/interfaces
ezekben a könyvtárakban is meg máshol is kerestem olyan fájlokat, aminek a tartalmában van olyan, amit te írtál, de nem találtam. -
Finwe
őstag
válasz
ngabor2 #3098 üzenetére
Azért nem írtam, mit használok mert ez állítólag u.az mindnél. (egyébként ubuntum van)
Észrevettem továbbá, hogy mikor tölt csak úgy bele lehet írni a dolgogkba, gondolom ezt mondod. Ezzel csak az a bibi, hogy elég gyorsan csinálja és nem gépelek elég gyorsan ahoz, hogy beírjam. Vagy megáll valahol várni 1 kicsit? (nem szoktam figyelni)
// Más, remélem itt is jó! A nyelvi fájlok nem a legjobbak hozzá, language-pack-hu és *hu-base van de az ő, ű stb betűket nem jeleníti meg olyan file-okban amit pl levélben kapok, csak akkor ha a gépen írom. Ezzel mit lehet csinálni? Van esetleg valami csomag amire rá lehet keresni? // -
Nimrod
addikt
válasz
ngabor2 #3002 üzenetére
Egy mezei lap adatai.
Ja és semmihez sem raktam drivert pluszba. Bár a hang miatt lehet, hogy kéne.
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8377 [KT400/KT600 AGP] Host Bridge (rev 80)
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 PCI Bridge
00:0f.0 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.4 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 86)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 ISA bridge [K8T800 South]
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)
00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 78)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV350 AQ [Radeon 9600]
01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV350 AQ [Radeon 9600] (Secondary) -
escie
őstag
válasz
ngabor2 #2997 üzenetére
lehet, hogy butaságot kérdezek, de minden nf3/nf4 lapon ugyanaz a hangcsip?
érted mire gondolok...
lehet, hogy gigabyte-ék más csippel szerelik, mint más gyártók. vagypedig ez a nforce-ba van integrálva?
(mert van egynéhány csip, amit nem szeretünk, pölö cmedia, vagy mi. eddie303 haverom szívta meg egy ilyennel... ) -
-
steveetm
őstag
válasz
ngabor2 #2796 üzenetére
lehet kernel bug, gkrellm bug.
erre meg egy verbosos growisofs se ártana.
Egyébként meg nem is értem mi ezen a csodálkozni való. A64re gondolom x86_64 es ment, simán belefuthattál vmi bugba, sidbe meg már 20 verizóval újabb dvd+rw-tools ban meg már javítva van. dettó gkrellm.
Nem is értem mérnem sid van rajta?
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
válasz
ngabor2 #2774 üzenetére
Most nemértem mibajod, sarge nemtelepít fel semmit, csak ha taskselbe benyomod neki hogy most csináljon desktop environmentet. Persze konfigolni is akarsz mindent, de ha meg neked kell a progikat válogatni az már fél óra időpazarlás. szted gentoo-n mi lesz majd, apt-get helyett emerge, fél órat ott is válogathatsz lazán, és persze még várhatsz is míg lefordul. Persze konfigolhatod eztis aztis mint atom.
Szal most akkor mikéne?
Üdv.: steveetm -
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #2682 üzenetére
Oké, közben megoldva. Segítség: Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest