Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
Szia!
Tegnap én is akartam írni neked ezt a menu.lst-t, de megnézvén ott csak chainloader (hd0,0)+1 cuccot láttam a windows-nál.
Ekkor gondoltam azt, hogy rossz a (hd0,2) amit nálad írtam, mert nálam 1. a windows, mégis 0,0 van ott.
Szóval pontosan mit írtál át a menu.lst-ben?
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
/dev/sda4 / reiserfs notail 0 0
/dev/sda3 none swap sw 0 0
*(/dev/sda2 /d ntfs defaults 0 0
/dev/sda5 /c ntfs defaults 0 0)
/dev/hda /media/cdrom0 iso9660 ro,user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0
* én szerkeztettem oda
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Most már én is kiváncsi vagyok, hogy hogyan is néznek ki a partíciók azon a vinyón.
fdisk /dev/sda
majd p, q (csak ki kell íratni a part. táblát, aztán kilépni), és amit kiírt, azt szúrd már be ide.
Ja, és a /dev/sda2 és 5 után hiányzik amount point, írj be neki oda egy-egy könyvtárat (/windows/c, d)
A dump oszlop után nem kellene lennie még egynek? Nálam 2 db 0 zárja a sorokat, az elsőt kivéve. És ez már nagyon régóta így van. Azóta változott volna valami? -
Thom!
veterán
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
/dev/sda4 / reiserfs notail 0 0
/dev/sda3 none swap sw 0 0
/dev/sda2 ntfs defaults 0 0
/dev/sda5 ntfs defaults 0 0
/dev/hda /media/cdrom0 iso9660 ro,user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0
pontosan hogy legyen átírva?
most így néz ki -
Dzsekó
addikt
hogy vannak a partícióid?
Ebben nincs is benne az xp partíció
próbáld meg beírni:
/dev/sda1 vagy 2 /windows/c ntfs ro 0 a dump-ot nemtom mi, de mivel minden 0 ezért legyen az xp is 0
mivel nemtom a partíciódat, ezért nemtom, hogy sda 1 vagy 2-e.
Még valami, a /windows/c a suse linuxnál a csatolási pont, a tied eltérhet.
[Szerkesztve] -
Dzsekó
addikt
Nem vagyok biztos ebben a (hd0,x) részben.
Miután beírtad a (hd0,-t nyomj 1x vagy 2x TAB-ot és kiírja a lehetőségeket.
Ha jónak találod, ahogy először írtam, azaz nincsen 0. partíció, akkor ne csinálj semmit, viszont ha van 0. partíció, akkor a javított hozzászólásom a jó.
De mindez előtt nézd meg fstab-ot, mert ha megy linux, akkor sztem jól csináltad. -
Dzsekó
addikt
Akkor át kell írni az fstab-ot, hogy fat32 helyett ntfs legyen.
Ha van még más ntfs partíciód, akkor ahhoz legyen hasonló.
Most megnéztem az én suse10-esemét, de ott már csak oda van írva, hogy vfat vagy ntfs. Még 9.1-ben egy csomó kapcsolót meg mindent át kellett írnom, és utána jó lett.
Viszont, ha nincs ezen kívül még ntfs vagy fat32 partíciód, akkor elég nehéz, mert nincs
mintád.
Hú most nézem, hogy picit elkeféltem a (hd0,2) részt, az (hd0,1)
mert hardveresen 0-tól van a számozás, a linux a hda-val vagy sda-val már 1-től kezdi
a számozást, tehát az sda2 jó.
Ha megcsináltad, amit írtam csináld meg kijavítva. Hiba volt, hogy nem mentetted MBR-t.
De először próbáld meg átjavítani fstab-ot.
[Szerkesztve] -
Dzsekó
addikt
A boot sectort kell helyrehoznod.
1. Bootolj be annak a linuxnak az 1. cd-jével biztonságos módban, ami gajra ment.
2. Csatold fel root-ot: mount /dev/sda2 /
Lehet, hogy nem jó az sda2. Így meg tudod nézni: cat /etc/fstab
Ezután gépeld be a parancssorba:
grub <enter>
root (hd0,2) <enter>
setup (hd0) <enter>
quit <enter>
Ezután indítsd újra a gépet, és remélhetőleg jó lesz.
Ha primary master a vinyód, akkor hd0. -
ngabor2
nagyúr
checking for vte >= 0.7.0... Package vte was not found in the pkg-config search path. Perhaps you should add the directory containing `vte.pc' to the PKG_CONFIG_PATH environment variable No package 'vte' found
configure: error: Library requirements (vte >= 0.7.0) not met; consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if your libraries are in a nonstandard prefix so pkg-config can find them.
ennyi lenne a hiba. Nem tudom, mi az a vte (mindjárt utánanézek), de hogy nincs fenn, az biztos.
Mivel a configure nem futott le, ezért nem csinált Makefile-t, tehát nem is futhat le a make és a make install.
A configure-t, és a make-t userként érdemes csinálni, és csak a make configure-t rootként.
Oké, megvan (mondjuk Debian, SuSE alatt is gondolom hasonló neve van, legfeljebb vte-devel, vagy libvte-devel)libvte-dev - Terminal emulator widget for GTK+ 2.0 - development files
[Szerkesztve] -
escie
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest