- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
czappa
aktív tag
válasz
snowflake #3310 üzenetére
''First of all you would need a WLan card, that is based on the Atheros chipset. Without that it would be useless looking at this document in the first place. If you not are sure, what chipset your WLan card is based on, have a look at Linux-WLan.''
A listában nem találtam x-micro terméket; gondolom ezt akkor én nem tudom használni.
Bővebben: link -
czappa
aktív tag
válasz
ngabor2 #3309 üzenetére
00:00.0 Host bridge: nVidia Corporation nForce2 AGP (different version?) (rev c1)
00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 1 (rev c1)
00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 4 (rev c1)
00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 3 (rev c1)
00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 2 (rev c1)
00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 5 (rev c1)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation: Unknown device 0080 (rev a3)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation: Unknown device 0084 (rev a1)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 0087 (rev a1)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 0087 (rev a1)
00:02.2 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 0088 (rev a2)
00:06.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation: Unknown device 008a (rev a1)
00:08.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 008b (rev a3)
00:09.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 0085 (rev a3)
00:0b.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 008e (rev a3)
00:1e.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce2 AGP (rev c1)
01:07.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5212 802.11abg NIC (rev 01)
01:09.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video Capture (rev 11)
01:09.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 11)
01:0b.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
02:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon R350 [Radeon 9800 Pro]
02:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc Radeon R350 [Radeon 9800 Pro] (Secondary)
Ezt írja ki.
Ja az az ethernet controller (realtek) az alaplapi lesz (Chaintech 7njl6), azt hiszem Realtek van rajta. -
czappa
aktív tag
Ezt az uhu topicban kérdeztem, de eddig nem kaptam választ, így itt is szerencsét próbálok:
''Sziasztok; UHU 1.2-t használok.
A gépemben van egy X-MICRO XWL-11GPAG (wireless) hálókártya. Ezzel neteznék, de nem ismerte fel alapból az UHU ráadásul a gyártó honlapján nem találtam hozzá drivet.
Valahol azt halottam, hogy léteznek ''általános'' driverek, direkt ilyen problémák orvoslására. A kérdésem: hol tudok a fentebb említett cucchoz drivert letölteni linux alá.
(a hálókártya természetesen működik winxp alatt, tehát a cucc nem hibás)
Előre is köszi.'' -
czappa
aktív tag
Na megnéztem a modemet, ezek vannak ráírva:
a nyákon 1) Cretive Tech. ltd Di5733
2) 3000-014990 3) SB 050303
A legnagyobb chipen: a8ere, SU92P-T00, SV5 0346S, 389 3925, 00 AGERE
a legkisebben: 03461, S776043, 1035A
egy IC-n: LAN0018-1, 0349
Win szerint: Vendor: 11c1, device: 048c
Sajna a korábban a topicba belinkelt progi, nem tudta megmondani, hogy HSF, vagy HCF-es a modem.
(type unknown) -
czappa
aktív tag
válasz
loszerafin #927 üzenetére
De honnan szerezzem be?
Néztem a http://www.novell.com/products/linuxpackages/professional/mwavem.html oldalt, ott van egy link ami viszont nem találta a csomagot.
Vagy ez már a 8.2-es Suseban is benne van, majd megnézem ha lemásztam netről (most ugye W* alól netezek), no meg megnézem mi van a modemre írva pontosan. -
czappa
aktív tag
válasz
dr_strange #907 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy nincs sok esélyem a modem beizzítására. Kár, azért köszi a választ.
-
czappa
aktív tag
Sziasztok!
Előre szólok, h Linux témában teljesen kezdő vagyok, és igen próbálkoztam már a linux kezdő topicban is, kaptam is segítséget, de nem oldódott meg minden problémám.
Prob.: Nem tudok linux alól netezni. Cretive Modem Blaster DI5733 a modemem, Suse 8.2-t használok (asszem kde3.1, de gondolom ez mindegy). A gond ott kezdődik, hogy a suse nem ismeri fel alapból a modemet, megnéztem a http://cdb.suse.de/ oldalt is, de ehhez a modemhez nem volt fenn semmiValaki belinkelt ide egy leírást a modemes netezésről, azonban van vele pár problémám:''Hogy van-e a jelenlegi kernelünkben PPP támogatás, azt kipróbálhatjuk a pppd parancs beírásával.'' nos én erre a ''command not found'' üzit kapom, holott ha yast2-ben a szoftver telepítése résznél megnézem, akkor már azt látom, h a ''ppp'' már telepítve van (vagy ez nem az?) ''Ha még nem tettük volna meg, készítsünk egy linket a /dev/modem-ről arra a soros portra, amelyre modemünk csatlakozik.'' majd ''Az első soros port a /dev/ttyS0'' Tehát: nekem nincs is /dev/modem nevű könyvtáram/filem, igaz van ''helyette'' /dev/modems 1 db. filelal (mwave) A másik, hogy nem soros porton modemeznék, mert belső modemről (PCI-os) van szó, de ekkor mit kell írnom a /dev/ttyS0x helyére?
Aki tud kérem segítsen (úgy h megértsem, télleg kezdő
vagyok a témában). Előre is köszönöm.
(megj.: mivel modemes vagyok nem maradok sokáig, de majd
holnap visszanézek)
(megj.2: Asszem Tildy linkelte be a leírásokat, amiért köszi, olvasgatom (az más kérdés h egy picit kínai, ja és már szedtem le HSF és HCF drivert, majd próbálkozok azért)
Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Tesla topik
- Lightyear - befektetési app
- OLED TV topic
- PR-Telecom
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest