- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
n0_gAboR
őstag
Sziasztok!
szeretnek segitseget kerni az advancedebb linux felhasznaloktol.
szeretnek egy olyan linuxot telepiteni (1 ev mandirva/SuSE/ubuntu hasznalat utan), ahol:
-konzolbol kell szinte mindent konfigolni, ezaltal megtanulhatom a linux altalanos konfigjainak es scriptjeinek mukodeset
-mindenkeppen jellemezze a gyorsasag (lehetoleg i686) es egyszeruseg
-lehetoleg ne az adott disztronak a rakfeneit kelljen megtanulni, hanem tenyleg a ''linux mukodeset''
-azert legyen benne csomagfuggoseg kezeles, es binaris csomagok
-minel nagyobb legyen hozza a csomagvalasztek, lehetoleg a legujabb csomagokkal
jah es Desktop gepnek kellene...tehat multimedias csomagok is jatszanak.
amikrol eddig hallottam:
-Gentoo (nemtom mennyi binaris csomag van hozza, nincs kedvem pl KDE-t forgarni stb)
-Slackware (''csak'' i486, és ha jol hallottam nem kezel fuggosegeket)
-Arch (i686, legujabb csomagok, viszont azt hallottam h keves van hozzá)
-Debian ( a stabil verzioban kurva regi csomagok, illetve csomo disztrospecifikus konfigtool)
légyszi segítsetek donteni mit válasszak! melyik lehet a legjobb nekem
előre is koszi! -
n0_gAboR
őstag
Sziasztok!
Eddig egy nForce2-es gepem volt amin egy Realtek lankarin keresztul jott a net, az uj nForce 4-es lapomban csak 2 szabad PCI slot volt, amit elfoglalt az Audigy2 és a TV Tuner.
Kénytelen voltam az integrált LAN csatlakozót használni, ami alapbol nem mukodik linux alatt
Szerencsere van a gepen Windows, es ott van driver is, tehat net eleresem azert van.
Kerdesem lenne hogy vhogy meg lehet e oldani hogy mukodjon, esetleg ehhez is letezik egy hasonlo linuxos nVidia driver mint a videokartyakhoz, ami szepen epit nekem egy zart forraskodu kernel modult hogy menjen minden?
Esetleg lehet kapni boltban vmi PCIE1x csatlakozoju lankarit amit alapbol tamogat a linux kernel (es nem draga)
koszi elore is a segitseget. -
n0_gAboR
őstag
válasz
luciferc #2792 üzenetére
engem a legjobban a linuxos X feluleten a kulonbozo kinezetu programok idegesitenek.
legnagyobb gond a GTK2 vs Qt dolog, mert elengedhetetlen mindketto parhuzamos hasznalata.
(gnome alatt pl k3b, krusader kellene, kde alatt meg a nagymennyisegu gtk2-s cuccok, pl beep-media-player, downloader 4 x, torrent, amule, stb) (gtk-qt, nem az igazi)
legidegesitobb hogy par eltrjedt program nagyon orvar kezelofeluletet hasznal. pl mplayer, xmms-t miert nem tudjak atirni gtk2-re???
masik eleg idegesito dolog a KDE nehezkes skinezhetosege-jo lenne egy olyan skint irni hozza, amibe a rendes png alapu gtk skineket, vagy ahoz hasonloakat lehetne bepakolni. (mint az ablakkeretnel az IceWM-es skin/plugin) -
n0_gAboR
őstag
Mandrake linuxot tettem fel nemrek, KDE-t hasznalok, es elegge idegesit hogy eleg sok alkalmazasnal nem alkalmazza azt a temat amit beallitottam KDE-ben.
csomo program Gnome-os designal fut (pl a legtobb mandrake beallitoeszkoz is, meg a gimp stb...ha jol tudom ez vmi GTK nevu dolog), aztan ami a legidegesitobb az pl a wine grafikus felulete, vagy a crossover office felulete vagy pl az aMSN, ezek kurva undoritoan neznek ki...vmi motif nevu szornyeteg. igy nezett ki pl az acrobat reader 5-os verzioja.
van vmi megoldas hogy minden egysegesen nezzen ki, vagy hogy ezt a motifos kinezetet vhogy szamuzni lehessen a linuxbol?
nagyon kene mar vmi szabvanyositas a linuxban...
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest