- Légies iPhone halvány színei
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Aktív témák
-
snowflake
tag
válasz
Jolly667 #3195 üzenetére
Nagyjábol annyi lenne, hogy leszeded a jelenlegi dhcp-client csomagot és felteszed a pumpot. Ez valószínüleg beteszi magát az init.d -be és készít a megfefelő runlevel-ekhez symlinket.
Tehát rendszeriduláskor el fog indul a pump daemon is.
Kézzel meg valahogy így teheted meg ( ha nem akarod restartolni a gépet (miért is akarnád))
/etc/init.d/pumpd start
Nem biztos hogy ez a daemon neve, csak gondolom, mert még sosem használtam pumpot. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Jolly667 #3192 üzenetére
Lehet, hogy nem kérte le? Bár azt csak a kapcsolódás után kéri. Viszont ha ezután is dhcp-vel kapja, és nem fix, akkor félő, hogy a köv. vonalbontás után megintcsak nem lesz net.
Az /etc/resolv.conf-ban mi van? ha egyáltalán az még ''szabványos'', hogy a dns-t itt tárolja... -
snowflake
tag
válasz
Jolly667 #3189 üzenetére
A Netmask nem kell ide és a metric sem. De ettől valószínüleg még nem lesz ip-d.
Egyelőre okosat nem tudok mondani Neked. Lehet hogy MAC címre szűr a szolgáltató és a kábelmodem csak egy mac címet enged. De mivel ugyanazon gépről csatlakozol csak más op. rendsz. alól ezért a mac címnek is ua. kellene lennie. De azért nézzd meg, hogy win ill. a linux mit mond a mac addressre.
Illetve még az jutott eszembe, hogy ugye utp-vel kapcsolodsz a kábelmodemre és nem usb-vel? -
snowflake
tag
válasz
Jolly667 #3185 üzenetére
Mandrake-en itt találod a háló scripteket:
/etc/sysconfig/network-scripts
Az eth0-jé pl: ifcfg-eth0
Egyébként milyen interneted van? ADSL v kábelTV-s ?
Mert ha ADSL-ről beszélünk, akkor kell a pppoe csomag is.
Ez esetben lesz egy ppp0 interfaced és azon fog menni a net,
az fogja megkapni a routertől az ip-t is.
Egyébként az internetet win alól ugyanezen gépen próbáltad?
Mert akkor a kábelhiba, hálókártya hibát is ki lehet zárni. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Jolly667 #3181 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, mintha semmi nem akarna dhcp-n kommunikálni.
Remélem nem debian-specifikus dolgot mondok, de próbáld meg adhclient eth0
parancsot. Nálam a dhclient kéri le az IP-t. Ha nincs fenn ilyen csomagod, akkor vagy próbálj meg valami hasonlót feltenni, vagy a disztibednek megfelelő csomagot.
Valahol kell lennie egy interfaces file-nak. Ebben kellene ilyen soroknak lennie:
auto lo eth0
iface lo inet loopback
iface eth0 inet dhcp
Ha ez megvan, akkor a hálózatot újra kell indítani, ez általában az /etc init-könyvtárában van (Deb esetén /etc/init.d/network, nálad passz, sajnos más disztribbel nagyon régen dolgoztam...).
Elvileg a net újraindítása be kellene, hogy húzza a dhcp-t. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Jolly667 #3179 üzenetére
Oké, otthonról visszakövetem a thread-et. Nemrég nekem is hasonló problémám volt, de megoldódott. Amíg a részletekkel nem vagyok esetedben tisztába, addig viszont elővigyázatosságból nem osztom az észt.
Mondjuk az, hogy nevet nem kapsz, semmit nem jelent. Én se kapok, mégis megy a net. -
GD
őstag
válasz
Jolly667 #3144 üzenetére
valahol ott akad meg a történet hogy a gép meg a dhcp (amit nemtom mi oszt nállad) nincs beszélő viszonyba vagy a gép nem üvölt ki broadcasting kérést a dhcp felé vagy a dhcp nem válaszol rá..
pingeld meg a dhcp-t.. jön rá válasz?
ezt úgy értem pl nállam router esetében 192.168.2.1 a dhcp ezen fut..
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- SSD kibeszélő
- Windows 11
- Gitáros topic
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Légies iPhone halvány színei
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest