- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Khailmaan
csendes tag
válasz
eddie303 #2970 üzenetére
elso dolgom support forumba vezetett > search smc 1255tx, es mit tesz isten volt egy topic ahol srac pont azert sirt, mert nem akar menni neki szegeny kartyaval, es mivel nincs gcc smoothwall alatt sem,es azt se tudja hol a tulip.o helye, ezert sajna nem tudja hasznalni..mint ahogy en sem fogom tudni
-
Khailmaan
csendes tag
válasz
eddie303 #2970 üzenetére
ha felismeri alapbol az SMC 1255TX-et akkor megoldja
jah vana joszagban egy 1.8G-s vincsi. perpill a freesco is hdd-re van telepitve.
Amugy a Freesco iseleg egyertelmu,konnyen kezelheto, es ot is lehet weben keresztul adminisztralni.....csak a kib...szott halokartyamat nem ismeri fel
de sajna en az ilyen tulip.c bol tulip.o-t forditani, ide oda masolni dologhoz nem ertek -
Geree
senior tag
válasz
eddie303 #2860 üzenetére
Na akkor kéne 1 kis help... Most a Gentoo helyett a Fedora Core 3-t tettem fel, de nem úgy műxik, ahogy kéne. Pl.: azt írja ki, hogy nem támogatja az ntfs fájlrendszert
pedig azt a 2.6-os kernel alapból támogatja nem?
java meg flash sem működik, pedig abban a szűk 4 GB-ban amit feltettem, a DVDről igazán lehetne legalább egy flashplayer...A JAVA-t is csak a Konqueror-ban tudtam beizzítani, firefox nem működött vele... help pls!
-
Zoltán
őstag
válasz
eddie303 #2669 üzenetére
./tools/wineinstall -al próbáltam telepíteni, ezt dobta ki:
control.o cpanelfolder.o dataobject.o debughlp.o dialogs.o dragdrophelper.o enumidlist.o folders.o iconcache.o memorystream.o pidl.o regsvr.o shell32_main.o shelllink.o shellole.o shellord.o shellpath.o shellreg.o shellstring.o shfldr_desktop.o shfldr_fs.o shfldr_mycomp.o shlexec.o shlfileop.o shlfolder.o shlfsbind.o shlmenu.o shlview.o shpolicy.o shv_bg_cmenu.o shv_item_cmenu.o systray.o shell32.dll.dbg.o shres.res version.res -o shell32.dll.so -L../../dlls -Wb,-dole32 -lshlwapi -lcomctl32 -luser32 -lgdi32 -ladvapi32 -lkernel32 -L../../libs/wine -lwine -luuid -L../../libs/unicode -lwine_unicode -L../../libs/port -lwine_port
make[3]: Entering directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls/shell32/tests'
gcc -c -I. -I. -I../../../include -I../../../include -D_REENTRANT -fPIC -Wall -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -fno-strict-aliasing -gstabs+ -Wpointer-arith -g -O2 -o generated.o generated.c
generated.c: In function `test_pack':
generated.c:1409: internal compiler error: in schedule_block, at haifa-sched.c:2065
Please submit a full bug report,
with preprocessed source if appropriate.
See <URL:http://gcc.gnu.org/bugs.html> for instructions.
make[3]: *** [generated.o] Error 1
make[3]: Leaving directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls/shell32/tests'
make[2]: *** [tests] Error 2
make[2]: Leaving directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls/shell32'
make[1]: *** [shell32] Error 2
make[1]: Leaving directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls'
make: *** [dlls] Error 2
majd ./configure
make depend
make install -al és erre meg ezt dobta ki:
gcc -c -I. -I. -I../../include -I../../include -D__WINESRC__ -D_COMCTL32_ -D_REENTRANT -fPIC -Wall -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -fno-strict-aliasing -gstabs+ -Wpointer-arith -g -O2 -o tab.o tab.c
gcc -c -I. -I. -I../../include -I../../include -D__WINESRC__ -D_COMCTL32_ -D_REENTRANT -fPIC -Wall -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -fno-strict-aliasing -gstabs+ -Wpointer-arith -g -O2 -o toolbar.o toolbar.c
gcc -c -I. -I. -I../../include -I../../include -D__WINESRC__ -D_COMCTL32_ -D_REENTRANT -fPIC -Wall -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -fno-strict-aliasing -gstabs+ -Wpointer-arith -g -O2 -o tooltips.o tooltips.c
gcc -c -I. -I. -I../../include -I../../include -D__WINESRC__ -D_COMCTL32_ -D_REENTRANT -fPIC -Wall -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -fno-strict-aliasing -gstabs+ -Wpointer-arith -g -O2 -o trackbar.o trackbar.c
trackbar.c: In function `TRACKBAR_DrawThumb':
trackbar.c:710: internal compiler error: Segmentation fault
Please submit a full bug report,
with preprocessed source if appropriate.
See <URL:http://gcc.gnu.org/bugs.html> for instructions.
make[2]: *** [trackbar.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls/comctl32'
make[1]: *** [comctl32] Error 2
make[1]: Leaving directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls'
make: *** [dlls] Error 2
Mindekettőt a vége felé, tehát a configure-val még nem volt gond, cak a make -el. Userként és rootként is ugyanez volt. Mi lehet gond? -
n0_gAboR
őstag
válasz
eddie303 #2643 üzenetére
igazabol az a param h nem akar menni a KNC One TV Station karim linux alatt (BT878), pedig egyszer regebben felraktam a suse 1cd-s verziojat, es standard bt878 neven vitte alapbol, magatol felismerte. mostmeg semelyik linux nem akarja vinni akarhogy allitom be.
pedig tuner 4106 FH5 Temic van rairva, tehat ezt is be tom neki allitani... -
L3zl13
nagyúr
válasz
eddie303 #2550 üzenetére
Köszi, közben én is megtaláltam a parted-et és a resize_reiserfs-t.
Most amiatt aggódom, hogy vajon mennyire béta az a resize_reiserfs...
Az ok, hogy előtte backup, de elég kényes dolgok vannak a szerveren, és még ha nem is veszik el semmi az időkiesés se lenne túl jó... -
Zero One
csendes tag
válasz
eddie303 #2546 üzenetére
A helyzet:
Van 15 gigám a c-n
Abból vágjak le min 5gigát?
Találtam 3 cds verziót
a telepítés akkor gondolom olyan mint a win bootos megoldása
WinXp mellé fel lehet tenni?
Az ideális ha pl C:linux D:Win E:djsfh?
Vagy legyen a win is meg a linux is a C-n?
Az oprendszerek közti váltás az a win bootjával oldható csak meg v van ilyen a mandrake-ben is? -
loszerafin
senior tag
válasz
eddie303 #2448 üzenetére
Nem jó kézzel felrakott forrásokból fordított programokkal összekavarni egy rendszert.
Hacsak nem vezet vki naplót, le fog maradni a frissítésekről, nem fogja tudni, mit hova telepített.
(milyen könyvtárba, milyen opciókkal)
Egy idő után mindent forrásból kell feltenni (kompatibilitási okoból).
Szvsz csomagokat azért találták ki, mert
a, kényelmes
b, bizotnságos
c, megpróbálja kiküszöbölni a függőségekből eredő hibákat
d, könnyű a frissítése
Úgyhogy nem csak kezdőknek, hanem haladóknak is ajánlott csak előre elkészített, ellenőrzött forrásból származó csomagokat telepíteni default helyekre.
''középfokú'' tudással rendelkezők persze varázsoljanak forrás programokkal, úgy lehet tanulni. -
Zoltán
őstag
-
Zoltán
őstag
válasz
eddie303 #2437 üzenetére
Azt hiszem mégse a Knoppix lesz. Egyrészt nem magyar, másrészt kicsit bonyolult a telepítése vinyóra, ha másik rendszer is van. Elolvastam amit belinkeltél, köszi, de túl bonyolult (GRUB, LILO, menu.lst -vel képben vagyok (kis túlzással, egyszer már csináltam win+linux multiOS-t)), de nem akarok szívni vele ha valahol elcseszem. Meg nem is erre lett kitalálva. Azért egyszer később, ha bátrabbam merek már a GRUB-hoz nyúlni, valszeg kipróbálom.
Tehát inkább Mandrake, vagy SUSE (csak a professional jó, a desktop edition nem? (mert olyat tudnék beszerezni))
Ui.: Magyar Mandrake-t hol tudok beszerezni? Letöltés nem oké, mert amelyik gépben van CD író, ott nincs rendes net.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
eddie303 #2396 üzenetére
erre gondolsz?
Bővebben: link
ennyit erről az aljas cégről...
törjön le a kezem, ha valaha windo$$$et veszek.
----------
eddie!
vidám nap megalapozva.
köszi!!
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
eddie303 #2332 üzenetére
akkor szóval mit is kell itt csinálnom????
Bővebben: link
a DISK 2ről van szó!
nem értettem amit mondtál lécci segíts....
szóval csak szervereknél megoldható a melegen cserélhető winyó??
ott bizti van, mert pár éve olvastam róla, hogy megjelentek....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
eddie303 #2308 üzenetére
''rendes Linuxot''
gyere informatikai miniszternek.
ő szokott ilyen okosságot mondani, hogy ''rendes operációs rendszer'' (mondjuk ez alatt a win-t érti.)
én maradok a rendetlen uhunál inkább, bármennyire is nagyon nem kúl. mint mondottam nem kedvelem a megkerülő megoldásokat, nem fogok azért disztrót váltani, hogy megoldjak egy problémát. a helyzet és a probléma adott, és ebben az adott környezetben fogom megoldani. állhatatos vagyok ám. -
escie
őstag
válasz
eddie303 #2304 üzenetére
ez nem valami kernelparaméter? mármint a 'silent' .
a mount problámára: az uhu saját automountját lenne jó használni, csak azt nem tudom, hogy hogy. sehol nem találtam dokumentációt vele kapcsolatban.
de az is lehet, hogy visszarakom a gyári kernelt, mert a t*köm tele van már az egésszel, már bocs a szóhasználatért.
tegnap este még beindítottam a ut2004demót, hogy kicsit megizzasszam a gépet. hát kevésnek bizonyult 512Mb ram, ugyanis elkezde szépen felélni az 1Gb swapet is, de teljesen.
(hozzáteszem, ezidáig futott rendesen...)
megpatchelem a gyári kernelforrást, és minimális változtatással újrafordítom a gyári .config-gal...
ha ez sem jó, felteszem a Solarist, azt kész!(
)
-
loszerafin
senior tag
válasz
eddie303 #2260 üzenetére
Ez az egész nem arról szól, hogy a Linux jobb mint a WIn. Pusztán arról, hogy az előadó nem tudta belőni a laptopját a projektorhoz.
Láttam én már szenvedni Linux konferencián előadót a laptopjával. Azután Ő is egy kölcsön laptopot használt. Hogy azon win vagy linux volt-e, részletkérdés.
(Ha egyáltalán valódiak a képek) -
zfarkas
senior tag
válasz
eddie303 #2260 üzenetére
Szánalmas...
A harmadik kép viszont állat:
Bővebben: link -
-
ReJim
őstag
válasz
eddie303 #2225 üzenetére
thx
De viszont az ADSL szerződésben ki van kötve, hogy nem lehet hálozatban a dsl...
szoval ha minden igaz a netet( nekem és a bratyómnak eccerre) csak DSL routerrel lehet megosztani....
vagy nem????
igaz 1 gépbe csak 2 hálókarit lehet elhejezni tuttommal..., szóval nem fog menni, a dolog a másik számcsival... -
uzsz
senior tag
válasz
eddie303 #2080 üzenetére
ok, de én mint linux-hoz nem igazán értő emberke mit honnan és a legfontosabb,
hogy hogyan teszem fel. Volt 1-2 lejátszó a gépen, de fingom sem volt (most
sincs), hogy hogyan kéne fel installálni azokat. Az én win-hez szokott
elpunnyadt agyamnak még érthetetlen, hogy mit meg hogy fordítani, meg onfig,
meg mittoménmizni kell. Nincs valami olyan lejátszó, ahol scak indítok vmi
setup-ot aztán cső? Jó lenne linux alól filmeket, stb nézni, mert sokkal
szebben kezeli a hangkártyámat mint a win. NAGYSÁGRENDEKKEL szebben szól a
dolog.
Vgy nincs valami fájl v mittomén, amit bemásolok ide, v oda és jó is? -
escie
őstag
válasz
eddie303 #2043 üzenetére
áhh, letettem a dologról egyenlőre...
a max amit elő tudtam csikarni a rendszerből, az egy grub hibaüz. volt( inkább
)
a ''kisfloppit'' nem volt hajlandó bebootolni a 386os, a nagyflopira nem tudtam felírni a image-et a fő gépemen.
csődtömeg ez a nap. még a főgép MBR-ját is megfőztem, félóra volt míg visszakínlódtam...
egy jó kis jumpnbump meccs azért levezette a feszültséget...
a vége az lesz, hogy tényleg forgatok egy kernelt rá...
''linux from scratch'' rulz!! (régi nagy álmom)
-
Sianis
addikt
válasz
eddie303 #1731 üzenetére
MAndrake is tud magyarul? Mert az az igazság, hogy kicsit bajos a SUSE-ban a
magyar nyelv hiánya, és hogy pl PH! keresőben az ékezetes betűket nem tudja
értelmezni, szóval pont az egyik legfontosabb dolog nem akar műxeni...amúgy
eddig SUSE nagyon jó, UHU bajos, de szerintem még próbálgatok pár
disztribut... -
-
zfarkas
senior tag
válasz
eddie303 #1504 üzenetére
Belefordítottam a 2.6.9-rc2 kernelbe a cpufreq támogatást, itt vannak a szükséges részek a .config-ból:
CONFIG_CPU_FREQ=y
CONFIG_CPU_FREQ_DEFAULT_GOV_PERFORMANCE=y
CONFIG_CPU_FREQ_GOV_PERFORMANCE=y
CONFIG_CPU_FREQ_GOV_POWERSAVE=y
CONFIG_CPU_FREQ_GOV_USERSPACE=y
CONFIG_CPU_FREQ_GOV_ONDEMAND=y
CONFIG_CPU_FREQ_TABLE=y
CONFIG_X86_P4_CLOCKMOD=y
CONFIG_X86_SPEEDSTEP_LIB=y
Ezzel a kernellel boot-olsz, aztán felrakod az 1.2.0-s cpufreqd-t (forrásból csináltam). Nekem valami ilyesmi a cpufreqd.conf:
[General]
pidfile=/var/run/cpufreqd.pid
poll_interval=2
pm_type=acpi
verbosity=4
[Profile]
name=egy
minfreq=325000
maxfreq=650000
policy=powersave
[Profile]
name=ketto
minfreq=650000
maxfreq=975000
policy=powersave
...
(Ide a többi freki skálázást raktam be, egészen 2,6 GHz-ig. 1,625 GHz-től már performance policy-t adtam meg: a maxfreq-et fogja választani.)
...
[Rule]
name=1
ac=on
cpu_interval=0-14
profile=egy
[Rule]
name=2
ac=on
cpu_interval=14-28
profile=ketto
...
(ide meg a proci használattól függően jönnek a Profile-okhoz való szabályok)
Te is könnyen kisakkozhatod az intervallumokat, amiket használsz a cpu load/frekvencia tartományok beállítsásához, ha megnézed a
/sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_available_frequencies
fájlt. HT-s procinál a két logikai proci ugye egy sebességen mehet, elég a cpu0. -
WN31RD
addikt
válasz
eddie303 #1488 üzenetére
Nem lehet ISO-t írható módban felcsatolni. Az ISO9660 filerendszert nem arra találták ki, hogy írható legyen, ezért nem lenne egyszerű olyan filerendszer modult készíteni hozzá, ami írni is tud bele. Elvileg megoldható persze megoldható a dolog, és elképzelhetőnek tartom, hogy létezik valamilyen fizetős Windowsos program, ami tud ilyesmit (sőt, mintha már láttam is volna ilyet, de már nem emlékszem pontosan), de ez nem rendeltetésszerű használata az ISO9660 filerendszernek.
-
Out
addikt
válasz
eddie303 #1454 üzenetére
Ismered ezt? Bővebben: link
Fedora-t a bunkoknak! -
WN31RD
addikt
válasz
eddie303 #1452 üzenetére
Debian alatt itt van: /usr/bin/gnome-commander
(Bővebben: link) -
Uzmany
őstag
válasz
eddie303 #1375 üzenetére
Szia eddie303! Ismét lenne egy kérdésem. Megvolt a vga csere, X800 lett végülis. Most jönnek a gondok, ezt a kártyát már nem ismeri fel. Gondolom drivert kellene feltennem, de melyiket és honnan? Illetve ha megkérhetlek, esetleg le tudnád írni, hogy hogyan kell ezt megcsinálnom?
Előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest