- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Fotók, videók mobillal
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
zui
tag
válasz
tierbatyo #4983 üzenetére
Udv.
2.4.19 es kernelrol van szo, es nincs meg az /usr/src/linux ban a config sajna, mert nem is azon a gepen lett forditva a kernel.
Nekem arra van szuksegem, hogy van egy 2.4.19 es mukodo kernelem ( 2.4ben nincs procban conig.gz) es ennek a konfigjat vhogy ki lehet e szedni belole?
Vagyis egy 100 as realtek kartyat akarok belerakni, nem is kene telljesen uj konfig.. ha vki tud ilyet, szoljon.
koszi
csa
zui
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
-
escie
őstag
válasz
tierbatyo #4621 üzenetére
akkor okés.
csak olvastam valamit félfüllel.
közösbe:
ha letöltöm a legújabb Fedora testing verziót, akkor azt majd tudom frissíteni a véglegesre? azért kérdezem, hogy le kell-e tölteni majd újra az isot...
úgy döntöttem, megpróbálkozom a négyes legújabb testing verziójával.
[Szerkesztve] -
T-800
tag
válasz
tierbatyo #4529 üzenetére
Ott. nem csináltam semmit.
Az elvileg a kliensre vonatkozik, nem? A kliens pedig másik szerverhez tud csatlakozni, és máshol működnek az X-es programok.
elvileg az
ssh valaki.hu -X
parancsnál a -X kapcsoló jelenti az X11 forward engedélyezesét, ezért nem kell (szerintem) belenyúlni az ssh_config-ba -
gege71.hu
addikt
-
gege71.hu
addikt
válasz
tierbatyo #4085 üzenetére
Na kezd világosodni.
tehát, hogy jól értem e:
A BiOS-ban maradhat sorrendelsőnek a vinyó amin a winXP van(SATA-s)
Elindítom a redhat telepítést ami bejegyzi ezen a vinyón a z indulási dolgokat mely szerint majd OS-t választhatok. Ettől függetlenül ugye telepítésnél megjelölhetem a másik SATA-s vinyót mint a LINUX birodalmát ugye?
Ja és az a bootloadert nem fogja zavarni, hogy a win-es vonyó ntfs?..nna ez biztos jó lámer kérdés
[Szerkesztve] -
válasz
tierbatyo #3787 üzenetére
Rendesen megcsináltam-e az jó kérdés
,de kipróbáltam több beállitással is,pl a legkissebre véve amit úgyebár biztosan birnia kellene, deprobáltam azokkal a beállitásokkal is amiket biztosan birnia kellene,azonban mindenképp ezt válaszolta.
El sem tudom képzelni mi a francért csinálja,azoknál a kérdéseknél ahol nem voltam biztos benne,hogy mit akar inkább hagytam az alapbeállitáson.
Lehet,hogy az lenne a probléma? -
escie
őstag
válasz
tierbatyo #3731 üzenetére
~1600fps -> ~2100fps
namost, vagy mismásoltak valamit, és trehányabbul, de gyorsabban dolgozik a driver, vagy tényleg ennyit javítottak...
no, majd a RedOrchestrában kiderül, mire is képes éles bevetésben...
amúgy azt írtam már, hogy egy csomó új effekt ''került'' a meghajtóba? pl a szikra-, és a vízeffekt is olyan szép végre, mint a catalistban...
(asszem írtam már)
-
válasz
tierbatyo #3719 üzenetére
Ahhoz előszőr egy angol nyelvtanfolyam után kellene néznem.
Amugy erről az újratelepítésről mindig egy fix tv-s eset jut eszembe,amikor betelefoánlt egy srác,hogy windows xp-vel van problémája,valahogy igy kezdte:
-Olyan problémám van,hogy bootolás után a windows nem jelentkezik be hanem újraindul.Nem estem pánikba újraraktam az xp-t... -
Out
addikt
válasz
tierbatyo #3719 üzenetére
Miert olyan meglepo hogy mar kb 8-szor ujrarakta a rendszert? Amikor en kezdtem linuxozni es eljutottam oda hogy kernelforditas, nah akkor kb 10-szer tuti ujraraktam a rendszert mire megtudtam rendesen csinalni a kernelt ugy hogy ne legyen kernel panic bootolasnal, ez volt kb 6-7 eve, es nem volt aki segitsen, meg net se volt.. szal en nem lepodok meg ezen
-
WN31RD
addikt
válasz
tierbatyo #3549 üzenetére
Forgass új kernelt, amiben a ''Processor type and Features''/''High Memory Support'' 4 GB-ra van állítva.
Ismert probléma egyébként: Bővebben: link -
tierbatyo
senior tag
válasz
tierbatyo #3453 üzenetére
A következ?képpen m?ködik a dolog:
3 bit jellemzi a különböz? hozzáféréseket:
olvasás (r): 4
írás (w): 2
futtatás (e):1
Egy adott file-ra az engedélyezés a megfelel? engedélyek biteinek összeadásával adható meg:
0:-
1:e
2:w
3:w,e
4:r
5:r,e
6:r,w
7:r,w,e
chmoddal lehet beállítani az egyes engedélyeket, pl 777 mindenkinek teljes engedélyezést jelent, ahol
az egyes számok jelentése:
1.file tulajdonos 2. a file groupjában lev? userek 3. a többi user engedélye
Az umask a chmod ''ellentéte'', engedélyeket von meg.pl:umask 022 jelentése
777
-022=
755
A maradék engedélyek:1. rwe 2. re 3.re
Remélem nem írtam el semmit. -
CsY
aktív tag
válasz
tierbatyo #3453 üzenetére
nem is azért irtam.. sorry ha félreérthetö voltam...
de nekem is lenne egy kérdésem...ki mit szól hozzá..
linux 2.6.10 kernel, debian erössen testing csomagokkal. Van a gépemben egy wifi s hálokari, lakhelyemen egy wifi s netszolgáltató. A madwifi drivert leforditottam, megfelelö opciokkal, megy is...kb 2percig, majd szakad... ha adok neki egy ifdown ath0 t és elinditom ugy, hogy manualisan hivom meg az opciokat, pl essid, rate stb akkor gond nélkül megy napokig. ha automatikusan /beirom az interfaces be/ akkor meg szakad. és szerintetetk melyik a helyes szintaxis, mert láttam már mindkettöt.
wireless_essid
wireless-essid
? -
-
ReJim
őstag
válasz
tierbatyo #3321 üzenetére
sehogyan...
az a helyzet, hogy azért kellene, mert akarok egy gépet összerekani... szerver funkciónak... és nekem akadékba lenne a bill. ezért át lenne építve... hogy csak pár gomb lenne a ''billentyűzeten'', tehát szétszedem és kicsit módosítoma bilt.. hogy kikapcsolás, ujraindítás, meg egyéb dolgokat ne keljen bepötyögnöm...
sajna nem atx-es gép, csak at-s!
szóval ehhez lenne... -
mkbla
senior tag
válasz
tierbatyo #3173 üzenetére
ezt hogy érted? hogy állítsam be a monitort? amikor winfost használok akkor ahhoz állítom a monitort, ha linuxot akkor ahhoz...
ugyanazokat a sorokat (modline-okat) irtam be a 10.0 és 10.1 grafikus felületének a konfigurácios fájljaiban, tehát akkor elvileg mindkét linux alatt ugyanaz a felbontás/frekvencia van beállítva. és mégis elmászik a kép.
az xvidtune-t majd kipróbálom
kösz. -
escie
őstag
válasz
tierbatyo #2934 üzenetére
a 2.4-es legújabb gentoo kernellel ment a dolog, aztán inkább ferdítettem
egy gentoo-dev kernel, azóta nincs 3d-m. lehet visszatérek majd a 2.4-es fához, ha minden kötél szakad.
vááá, RedOrchestrázni akaroook!!
szerk.: húú, ezt sasold meg sorstárs, mit találtam!
Bővebben: link
egy elég kimerítő doksi.
nekem felcsillant tőle a szemem, mert van gentoo leírás is. hátha neked is mond valami újat...
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
válasz
tierbatyo #2922 üzenetére
Tettem e fel??Mittudom én
Frissen van telepítve, susi 9.1.És még midig az Ati 3D-vel szívok.Telepítettem a drivert, előtte frissítettem a kernelt stb.És nem indult újra.Hiába adtam ki a Start x parancsot.Ezért kérdeztem.Egyébként megvan a tutti beállítás Atihoz csak nálam még mindíg nem jött be.
De próbálkozom tovább
Linux egyébként a Processor pörgetést hogy bírja?Halottam már régebben olyat hogy totál kiakad tőle!Igaz ez?Hú tényleg.Hogy is hívják a susi file kezelőjét, ami állítólag a dvd-n van??? -
escie
őstag
válasz
tierbatyo #2867 üzenetére
ez így nem igaz.
ha 2.4es kernel van, akkor i2c és lm_sensorral meg kell patchelni.
én egy estét szívtam vele, mire rájöttem a nyitjára...
2.6-os kernel esetén be van építve, ha mázlija van, bele is van forgatva.
és ajánlott a gkrellm progi, nagyon jó kis monitorozó szerkentyű.
operator,
összejött a 3d végül?
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
válasz
tierbatyo #2834 üzenetére
Make your own TM. Short Link
To generate a short link, simply enter the URL that it should redirect to and choose Generate.
How does it work?
The TM. Short Link generator creates a permanent redirection from a generated short link to the URL that you specify. Instead of having to type or paste a long URL, you just paste the TM. Short Link.
TM. Short Links will not expire ? you can safely include them in mail, newsgroup and forum postings without worry. Because they're so short, line-wrapping is never a problem!
An example
Instead of typing:
http://www.streetmap.co.uk/newmap.srf?
x=528882&y=179839&z=1&sv=528882,179839&
st=4&mapp=newmap.srf&searchp=newsearch.srf
You can simply type:
http://tm./7
Ja nekem meg ez jön elő! Ez egy weboldal.Most akkor itt miből is állapítom meg hogy milyen Xfree86 verzióm van?
Ha meg ez nemjön elő akkor írja azt hogy ismeretlen gépnév! Lassan kezdem azthinni az én linuxommal van baj.K...va bosszantó hogy tudom mindent jól csinálok és mégi szívok vele! -
operator10
senior tag
válasz
tierbatyo #2832 üzenetére
Jaja.Ezt vágom, csak pontosan honnan adjam ki? Parancssorból? Vagy máshonnan?Meg mit jelent az hogy a saját könytárából kelle futtatnom? Már az eszem megáll.Mert ha parancssorból futtatom akkor vagy azt írja nincs ilyen gép.Vagy valami Domain név regisztrácios weboldal jön be.Holott én úgy tudom valami olyan fog/kellen történnie hogy majd ezáltal megtudom milyen driver kell a VGA-mhoz?Szóval már keresem lassan a kötelet meg a gerendát
)
-
Zoltán
őstag
válasz
tierbatyo #2581 üzenetére
Na végülis feltelepítettem. Csak nem megy. Ez alapján csináltam:
To install the Linux (self-extracting) file
Follow these instructions:
1. At the terminal: Type:
su
2. Enter the root password.
3. Change to the directory in which you want to install. Type:
cd <directory path name>
For example, to install the software in the /usr/java/ directory, Type:
cd /usr/java/
Note about root access: To install the JRE in a system-wide location such as /usr/local, you must login as the root user to gain the necessary permissions. If you do not have root access, install the JRE in your home directory or a subdirectory for which you have write permissions.
4. Change the permission of the file you downloaded to be executable. Type:
chmod a+x j2re-1_4_2_04-linux-i586.bin
5. Verify that you have permission to execute the file. Type:
ls -l
6. Start the installation process.Type:
./j2re-1_4_2_04-linux-i586.bin
This displays a binary license agreement. Read through the agreement. Press the spacebar to display the next page. At the end, enter yes to proceed with the installation.
7. The JRE is installed into its own directory. In this example, it is installed in the /usr/java/j2re1.4.2_04 directory. When the installation has completed, you will see the word Done.
8. The JRE is installed in j2re1.4.2_(version number) sub-directory under the current directory. In this case, the JRE is installed in the /usr/java/j2re1.4.2_04 directory. Verify that the j2re1.4.2_04 sub-directory is listed under the current directory. Type:
ls
The installation is now complete. Skip to the Enable and Configure section.
Enable and Configure
# Mozilla 1.4 and later
Mozilla 1.4 and later
1. Go to the plugins sub-directory under the Mozilla installation directory
cd <Mozilla installation directory>/plugins
2. In the current directory, create a symbolic link to the JRE ns610-gcc32/libjavaplugin_oji.so file Type:
ln -s <JRE installation directory>/plugin/i386/ns610-gcc32/libjavaplugin_oji.so
Example:
* If Mozilla is installed in this directory:
/usr/lib/mozilla-1.4/
* and if the JRE is installed at this directory:
/usr/java/j2re1.4.2_04
* Then type at the terminal to go to the browser plug-in directory:
cd /usr/lib/mozilla-1.4/plugins
* Enter the following command to create a symbolic link to the Java Plug-in for the Mozilla browser.
ln -s /usr/java/j2re1.4.2_04/plugin/i386/ns610-gcc32
/libjavaplugin_oji.so .
3. Start Mozilla browser or restart it if it is already running. Note that if you have other Mozilla components (ie: Messenger, Composer, etc) running, you will need to restart them as well.
4. Go to Edit > Preferences. Under Advanced category > Select Enable Java
Anyit változtattam, hogy az általam letöltött verzió az 1.4.2_04 helyett az 1.4.2_05 volt, így az adott helyeken értelemszerűen mást írtam a konzolba. Meg az /usr/lib/mozilla-1.4/plugins könyvtár is /usr/lib/mozilla nálam, ott is értele mszerűen javítottam. De minden mást szóról-szóra a fenti leírás alapján csinákltam. Mégsem megy. Mi legyen? -
Zoltán
őstag
válasz
tierbatyo #2579 üzenetére
Köszi, de nekem 1.6-os Mozilla alá kéne. A linkelt oldalon meg csak 1.4.1 -ig van. Nem gond?
MOD:
3.3-as Knoppix-ot használok, Debian alapú, szóval nem tudom pontosan ehhez melyiket kell letölteni. *.deb vagy forrás? KDE -t használok, ha ez számít.
Köszi
Ráadásul sajnos csak windows-os installt találok...
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
válasz
tierbatyo #2476 üzenetére
Helló!
Sikerült a cd-t, a pendrive-ot és a vinyót is mountolnom, user is tud írni rá!
Köszi, sokat segítettél!
(Floppy-t majd holnap megcsinálom, mert már majd kiesik a szemem és ott a /mnt mappából egy linket (parancsikont?) is törölni kéne, ami valami automountra mutat, de az nem tudom mi. A többi háttértárnál nem így volt megoldva, hanem csak ott volt a mappa a /mnt-ban, pl: cdrom néven.) A floppy nevű mappát meg nem hajlandó addig megcsinálni, míg ott az a link.
Szóval köszi mégegyszer! -
Zoltán
őstag
válasz
tierbatyo #2472 üzenetére
Az fstab -ban eddig ez volt:
/dev/hda1 /mnt/hda1 vfat noauto,users,exec,umask=000 0 0
Most beírtam (root-ként) amit javasoltál, és a win-es partíció rendbejött, már írni is tud rá. Viszont userként már nem is tudja olvasni, mert ''megtagadva''. Gondolom azért mert root-ként csináltam. Hogyan lehet megoldani, hogy user is elérje? Meg nem gond, hogy a fenti sort bennthagytam és a Te ötleted alá írtam? Töröljem az eredtit?
Köszi!
Vagy csak elég lett volna a noauto sort kitörölni? -
geoff
tag
válasz
tierbatyo #2372 üzenetére
Meg tudod csinalni remount nelkul is, felmountolt fs-el.
Ekkor a journalt egy rejtett fileban fogja letrehozni az adott particio / konyvtaraban. Ha utana raeresztes egy umountolt particiora fsck.ext3 -at, akkor atrakja a journal filet rejtett journalba.
Ha rogton umountol particion csinalod akkor rogton rejtett jounralt csinal.
Amit irtal, az is mukodik persze, elso lepesre nincs is szukseg, hasznald -
escie
őstag
válasz
tierbatyo #2391 üzenetére
áhh, kössz!!
megint előbb járt a szám, mint rtfm!
Közösbe:
most mutatta valaki ezt a linket a hupon:
hát igen. szép dolog az önkritika... -
eddie303
őstag
válasz
tierbatyo #2370 üzenetére
úgy néz ki, ha egy mód van rá, át kell mountolni readonly-ra. -
n0_gAboR
őstag
-
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest