- Magisk
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Íme az új Android Auto!
Aktív témák
-
Out
addikt
Esetleg ez? Bővebben: link
-
Out
addikt
Kivancsi voltam hogy mit ronthattal el, ezert megneztem neked es ha firefoxbol akarom letolteni akkor valoban csak 2 GB lesz a file merete akarmelyik mirrort nezem.... Viszont amikor egy ftp progival felmentem a ftp.suse.com-ra es azzal probalom leszedni akkor mar szepen 3.3Gb lesz a file merete... probald ki ftp progival leszedni
-
Out
addikt
En se egy hiperszupermegagiga Nvidiat vettem hanem csak egy FX5200-est ugyanis akkor az volt a legolcsobb amit lehetett kapni, de ha nem engedheted meg magadnak akkor megertem
Sipi: mivel nyomtad vegig a doom 3-at? windows emulatorral? En meg nem is lattam a Doom 3-at, mert nem volt kedvem leszedni a demo verziot... gondolom full verzio meg nincs linuxra....
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Nos, hat talan nem rc-vel kellene probalkozni hanem stabil FC3-al, esetleg... nalam minden szep, minden jo
operator10: akkor rootkent hozd letre a /mnt/windows konyvtarat, es majd ird be parancssorba hogy:
cat /proc/filesystems es ha itt latod a listaban az ntfs-t akkor menni fog a mountolas, ha nem talalod itt akkor bizony a kerneled nem tamogatja es forditanod kell kernelt
[Szerkesztve] -
Out
addikt
1.
Ha fentvann barmilyen ablakkezelo akkor ott a ''startmenuben'' a rendszerbeallitasoknal megtalalod az admin progikat, de ilyen univerzalis beallitofelulet mar nincs.. regen volt a linuxconf na az volt olyan amilyet most kereselazt nagyon szerettem, de Fedoraba mar nincs ilyen...
2.
A yum is egy csomagkezelo progi olyan mint az apt, hasonlo modon is kell hasznalni, de en meg sose hasznaltam az apt-get sokkal jobb.
3.
Keress ra ebben a topikban az fglrx-re, mar leirtam asszem en is egy parszor mit hogyan kell, illetve tuti fogsz talalni egy how-to linket is, ami egyebkent az ATI weboldalan is fennvan a linux drivereknel...
4.
Az apt-get-et rakd fel es minden problemad megoldodik, illetve ha kellenek majd source-ok az apt-hoz akkor szolj...
Egyebkent melyik FC-t raktad fel? 3 vagy a 4testing-et? -
Out
addikt
Milyen admin feluletre gondolsz? Az apt-get-hez minek grafikus felulet? Egyebkent van itt is synaptic, es up2date is, mindketto apt-ra epul...
rakd fel az apt-get-et, es onnantol mar feltudod rakni az mc-t is, amugy alaptelepitesben nincs mc valoban...
mod: nekem meg a tobbi disztrib a furcsa vilag
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
operator10 #4922 üzenetére
nah, akkor van /mnt/windows konyvtarad? Milyen filerendszeru a windozod, fat32 vagy ntfs? Es a kerneled tamogatja azt a filerendszert? cat /proc/filesystems -el megnezheted miket tamogat a kerneled...
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
operator10 #4920 üzenetére
Ezekszerint sikerult megcsinalni a mountolast?
-
Out
addikt
Jah, most latom hogy te egy peldat irtal neki, es o azt irta be csak a hda2-t sda2-re cserelte
Hat, pedig en ugy gondolom hogy aki debian, gentoo, slackware, ilyesmiket hasznal, annak egy mount parancs nem lehet akadaly... nem is ertettem sose hogy egy kezdo miert akar egybol debianozni...
mod: a #4910-es meg jobb is mint az en dmesg-m
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
operator10 #4908 üzenetére
Ezek szerint pont hogy nem sikerult
Nezd meg a boot logot, hogy a vindozos vincsidet milyen eszkoznek ismeri fel, azert gyanitom hogy nem scsi vinyod van, igy valszeg nem sda lesz, hanem inkabb hda, hdb, hdc ilyesmi.....
vagy akar a dmesg parancscsal is megtudod nezni a vincsid, igaz lapozni kell felfele par oldalt a terminalon (shift+pgup)
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
dr_strange #4899 üzenetére
Mit nem ertesz ezen? Az a gondja hogy a bongeszoben az eger gorgoje nem a gorditosavot mozgatja le es fel, hanem a weboldalak kozott mozog elore es vissza, ha jol ertelmezem
-
Out
addikt
válasz
Szerintem... #4895 üzenetére
XP cd berak, bebootol rola, majd parancssorba elinditod a fixmbr.exe-t, ezaltal a grub megszunik, viszont nem fogod tudni a linuxot bootolni.
-
Out
addikt
komcsi topik lett
-
Out
addikt
Nos a K3b csak akkor fog mukodni Gnome alatt, ha fennvan a kde-libs nevu csomag is, ugyanis a k3b alapvetoen kde-s alkalmazas...
-
Out
addikt
Nah szoval lekaptam a tv tetejerol az eyetoy kamerat, hogy majd jol beizzot linux ala webcamnak... leirom mi tortent:
leszedtem az ARToolKit nevu progit, leforditottam, majd a simpleTest-et elinditottam, de nem talalta a /dev/video0-t. Nah ekkor ugrott be, hogy talan kellene egy modult betoltenem a kamerahoz, na de milyetElkezdtem turni a netet, majd ratalaltam az ov511-es driverre, latom hogy ez megvan nekem a modules konyvtarba,nosza toltsuk be... betoltottem de meg mindig hianyzott a /dev/video0 (a videodev is bevolt toltve)... nosza ujabb netturas utan raleltem egy uj ov51x-es driverre ami 2.6-os kernelhez valo, leszedtem, felraktam es elindult a tesztprogi. Az allam leesett mikor eloszor meglattam a kamera kepet annyira szep volt (foleg az Aiptek DV3100+-os kamera utan). Nah es ezutan kezdodtek a gondok...
xawtv-t ha elinditom akkor zold lesz a kep, ugyanez tortenik ha a gnomemeeting-et futtatom, de a tesztprogiban a kep tokeletes.... Van valakinek otlete hogy mitol zold a kep es mit probaljak ki? -
Out
addikt
Bővebben: link
Mar miert lenne linuxos, hiszen ez egy vindozos topik ha jol latom -
Out
addikt
Van olyan emberke aki hasznalja a Mattricks nevu progit a Hattrick nevu online focimanagerhez?
Van egy olyan gondom vele, hogy elindul a mattricks.py, bejon a kepernyo, kerdi a felhasznalonevet + jelszot, megadom neki, majd ezutan elkezdi letolteni az xml-eket a honlaprol, majd egyszercsak kilep az egeszbol es kiirja hogy szegmens hiba... hogy tudnek rajonni hogy mi a bibi? Egyebkent 0.7 es 0.7_rc3-al is ugyanez a helyzet... a 0.6 meg el se indul
-
Out
addikt
a legujabb redhat az a RedHat 9
Van egy gyanum hogy Fedora Core 3-rol van szo...
Az mldonkey az egy multi-protokoll p2p program...Bővebben: link -
Out
addikt
A Kazaa illetve mostmar FastTrack-ra jo az mldonkey, winMX alternativaja pedig a winMX 4 linux Bővebben: link, a DC++-hoz nem tudok hozzaszolni, mert olyat meg nem hasznaltam sose.....
mod: Egyebkent ha leirnad hogy milyen disztribed van, talan tobb segitseget is kapnal...
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
_Petya_ #4414 üzenetére
rootkent:
sh jre-1_5_0_02-linux-i586.bin
a vegen beirod yesmajd kicsomagolja oda ahol futtattad.. ezt a konyvtarat en bemasoltam a /usr/lib/java1.5.0-ba
majd bemesz a bongeszod plugin konyvtaraba es kiadod a kovetkezo parancsot:
ln -s /usr/lib/java1.5.0/jre1.5.0_02/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so libjavaplugin_oji.so
Ezutan a bongeszod ujrainditod es beirod a cimsorba hogy: about:plugins
Ha itt megtalalod a j2re plugint akkor nyert ugyed van...ennyi
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
_Petya_ #4406 üzenetére
Most latom mar van update 2-es j2re
mod: jah igen, a bin-t szedd le, es az sh j2reblablabla.bin-nel telepitsd fel... en most fogom felrakni
[Szerkesztve] -
Out
addikt
-
Out
addikt
válasz
snowflake #4399 üzenetére
jah, meg tegnap elkezdtem turni a netet, es talaltam is olyat hogy az rc.local-ba irjam be hogy alsactl restore, beirtam, de igy se allitotta be a mixert.... talaltam olyat is hogy a modprobe.conf-bol kommentezzem ki az install... es a remove.... sorokat es igy jo lesz... hat vegulis ekkor mar betoltotte a mixert, de sajnos nem volt olyan hangeszkoz... ugyhogy most egyelore itt tartok
-
Out
addikt
Kerdes: Miert nem allitja be bootolaskor az alsamixer beallitasait? kezzel mukodik a dolog, tehat en alsactl -restore-al betudom tolteni az elmentett beallitast, es a modprobe.conf-ban bennevan hogy alsactl -restore, de megsem muxik, mi lehet a gond? Van valakinek otlete?
-
Out
addikt
En is a k3b-t favorizalom ezert is bossszantott az a dolog amit leirtam sok hozzaszolassal ezelott, miszerint allandoan lefagyott, az xcdroast meg nem fagyott sose... Viszont most hogy FC3-t hasznalok mar minden rendben van, nem fagy a k3b se.. Jah a nerolinux-ot ismered? Nekem van egy demoverziom, de megcsak arra hasznaltam hogy cd copy-t csinaltam es az ment rendesen, de kivancsi lennek hogy mi az amit ez a verzio nem tud.... Eddie303 esetleg?
-
Out
addikt
Nekem az volt a gondom hogy a Pio107D-vel cd-t akartam tulirni es az istennek se csinalta meg es a cdrecord nem is tamogatja ezt az irot... de beraktam egy lg cd irot a gepembe es azzal megtudom mar irni a cd-t
Meg persze elotte volt rendszerfrissites is...
Milyen hibauzenetet kapsz amikor nem ir? -
Out
addikt
Nah, mindent beallitottam az FC3-ban amire szuksegem van, es felraktam a legujabb Nvidia drivert is(7167) es piszok gyors....
-
Out
addikt
-
Out
addikt
Van olyan kozuletek akinek Pioneer 107D iroja van? Nekem nem sikerul se DAO se TAO modban cd-t irnom...
-
-
Out
addikt
Jah, most jut eszembe, hogy van egy problema a linuxommal. Egyszeruen ha elinditom a k3b-t es ranyomok akarmelyik DVD meghajtomra (ha van benne lemez, ha nincs) lefagy az egesz akar root a juzer akar mas. Az strace se mondott semmit... teljesen tanacstalan vagyok... Illetve tegnap volt olyan hogy egyszer nem fagyott meg es mukodott rendesen, ha beraktam a lemezt akkor is, de miutan kileptem a programbol, majd ujbol beleptem mar nem volt jo....
Illetve szokott olyan hibauzenet jonni miutan a k3b-t lelovom, hogy Mutex device failure vagy hasonlo, mi a turo ez??
2.4-es kernel, kernelben a scsi support bennevan,a liloban bennevan az append=''hdd=ide-scsi'', cdrecord, cdrecord-devel, k3b, k3b-devel fennvan, k3bsetup lefut rendesen, felismeri a meghajtokat is. Valakinek valami otlete? -
Out
addikt
válasz
figyusz #4232 üzenetére
Aha, hat akkor itt talalsz regi xmms-t Bővebben: link
-
Out
addikt
-
Out
addikt
Nah emberek ez a nem semmi
CsY: A synaptic az nem egy csomagkezelo szoftver ami frissiteshez valo? Legalabbis en otthon neha annak hasznalom, masra is jo?
mod: es mar megint elszalltak a cookie-k, a francba...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
-
Out
addikt
válasz
gege71.hu #4041 üzenetére
Es ezt te megvetted? nem rossz
Nem sok ember van aki latott mar ilyen RedHat EL-t itt a PH!-n, szerintem, mivel ez kifejezetten cegeknek lett keszitve
Cane: a legtobbje ingyenes, ami melle nincs odairva hogy fizetned kell erte azok ingye vannak, altalaban
[Szerkesztve] -
Out
addikt
2. milyen bongeszot hasznalsz? Probald ki Mozilla, Mozilla-firefox, Opera alatt is....
3. nos ha tar.gz-d van (forras), akkor is beletudsz lepni mc-ben a fileba es masold ki belole a filekat/konyvtarakat, majd belepsz abba a konyvtarba amit igy kimasoltal, majd nezd meg van-e benne olyan file hogy configure es futtasd le, ha ez hiba nelkul megvan, akkor utana make parancsot add ki, ha ez is hibatlanul lefutott akkor rootkent kiadod a make install parancsot... ezutan mar indithatod az amsn parancscsal a progit...
3./b Vagy rakeresel a neten a suse-dhoz valo amsn rpm-re es azt letoltod es felrakod ahogy azt az elozo hozzaszolasomban leirtam...
4.lehet hogy ez a Kmail hibaja, probalj ki mas klienst is, pl Ximian Evolution
[Szerkesztve] -
Out
addikt
1. Bővebben: link
2.Miben tapasztalod a lassusagot?
3.Ha jol tudom a suse is rpm csomagokat hasznal, tehat megnyitsz egy filekezelo progit (pl mc) majd belelepsz az amsn....rpm-be es ott talalsz egy INSTALL file-t, ezen kell egy entert utni... igy roviden ennyi....(remelem nem lesz fuggosegi problema)
4. Kmail-t ugyan meg nem hasznaltam, de az axelero pop3 es smtp servere is mail.axelero.hu, marcsak a fehasznalonevet es a jelszavad kell megadnod... -
Out
addikt
-
Out
addikt
válasz
Matthew #3961 üzenetére
megneztem, neked xorg van, azert nem muxik amit en mondtam.... viszont xorg-ot en meg nem lattam, de biztos ott is van billentyukombo a felbontas valtoztatasara... utananezek..
mod: utananeztem, es nalad is a ctrl + alt + + es ctrl + alt + - gombokkal kellene hogy valtozzon.... ha megsem akkor lodd le az X-et a ctrl + alt + backspace-el, majd az xorg.conf-ot kellene megszerkesztened egy kicsit, csak nem tudom az nalad hol van...
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Frissíthetőek lesznek-e a virtuális Windowsok? Bővebben: link
-
Out
addikt
válasz
Matthew #3953 üzenetére
mit jelent nalad ez a grafikus linux kezelofelulet? a bootolast vagy mar magat az ablakkezelot? mert ha az ablakkezelot akkor a felbontast tudod allitani a ctrl+alt++ es a ctrl+alt+- gombbokkal, ertelemszeruen nagyobbra es kisebbre... ha a bootasra gondolsz akkor meg gondolkozom picit
-
Out
addikt
ugyanugy hasznalod a cvs-bol leforditott winex-et, mint az rpm-bol felrakottat, szal nincs kulonbseg a hasznalatban... abban van kulonbseg hogy a transgaming altal krealt binary-val tobb program fut illetve gyorsabb mint amit magadnak forditasz le...
A p2p-t mint irtam meg nem hasznaltam cvs-bol forditott winex-el, lehet nem is mukodne, vagy en nemtom.... de egyebkent eleg felesleges ez a p2p, ugyanis konnyebb inditani egy jatekot parancssorbol, mint belepni a p2p-be aztan ott kattintgatni
Az install az teljesen megegyezik a windozos installal, ugyanugy latod a kepernyot meg mindent...megiscsak egy windoz emulator -
Out
addikt
válasz
ngabor2 #3843 üzenetére
Meg jo hogy nem olvastal vissza, ugyanis errol meg nem volt szo, de en nem is tudok info-t szolgaltatni errol... Viszont lenne egy kerdesem.. azok kozul akik gyakran latogatjak ezt a topikot, hanyan vannak akik atakarnak terni vagy attertek mar a 64bit-es disztribekre? Mert nekem tok olyan erzesem van, hogy altalaban olyan emberek jonnnek ide 64bit-es disztrot keresve akik meg sose lattak linuxot vagy pont most akarnak ismerkedni vele es mivel van ''jo'' gepuk szeretnek azt kihasznalni illetve kiprobalni.... szerintetek?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest