- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
escie
őstag
válasz
gege71.hu #4365 üzenetére
na, akkor így még jobb is.
olvastam én is az ubuntu lapján, hogy van csomag, de valami kavarás volt vele, amit nem értettem, így nem is ajánlottam neked.
de akkor így a káposzta is jóllakott.
a betűösszemenésről nem tudok mit mondani, szvsz valami fontokkal kapcsolatos beállítást a x konfigfilejában eltúrhattál, vagy nemtom.
az ati panelt szvsz jobb ha elfeleded, nem jó semmire, csak bosszúságot okoz. de komolyan, ne várj egy olyan kényelmes felületet, mint a catalystnál, ez egy rakat trágya(már elnézést).
mindent a x configfilejában tudsz beállítani, vagy pedig az fglrxconfig paranccsal. persze fglrxconfig előtt mentsd el a konfigfájlt.
az fgl_glxgears mennyi fps-t pörög? -
escie
őstag
válasz
gege71.hu #4360 üzenetére
aliennel át kéne konvertálni .deb -be. de ha van rpm csomikezelő az ubuntuban, akkor azzal is fel lehet rakni.
nem próbáltam még ubuntu alatt, de uhu alatt elég egyszerű, ha visszalapozol/keresel ebben a topikban, meg a linuxos topikokban, akkor megtalálhatod a leírásom, hogyan is kell uhu alatt. nem sokban -talán semmiben- nem különbözik ubuntu alatt sem.
ha jól rémlik, rpm --force --nodeps fglrx###########.rpm paranccsal kell, aztán fglrxconfig -gal értelemszerűen beállítani(ezzel lehet, hogy meg fogsz szenvedni.). -
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #4329 üzenetére
Na az ubuntu mükszik.
A fura, hogy akkor indul el ha bIOS-bn beállítom az IDE vinyót a boot prioritás első helyére.
Az UBUNTU amúgy egész jó kis disztrib.
Az fstab-ban bírtam az ntfs vinyókat aoutomount-ra és faxán olvassa is őket.
Amit nem tudtam még belőni:
mp3 lejátszás
avi, mpeg film lejátszás
opera böngésző telepítés.
Az mp3 az ubuntu-ban alapértelmezésben vmiért nincs fenn.
ja a KDE sem. Bár a gnome-mal is elboldogulok, de a KDE sokkal jobban tetszett -
válasz
gege71.hu #4280 üzenetére
bemountoltad az ntfs vinyókat?
a linuxnak asszem 2.4 -es kerneltől tudnija kéne az ntfs -t olvasni. mellesleg ne add fel a linuxot. csak nyerhetsz vele. csak hát nekem van egy linuxos ismerősöm és aszonta .hogy nem így kell csinálni ,hogy be uhu ozt full install hanem csak a legalapab cuccok és szépen építed föl a saját linuxod. aszonta minden le van írva ,hogy csak idő ennyi.
remélem most felbátorítottalak!
-
meoindil
aktív tag
válasz
gege71.hu #4281 üzenetére
Visszaolvastam a hozzászólásaidat, látom elég sok mindent megpróbáltál. Akkor azt írom ami nálam megy: Mandrake 10.1 Official, az NTFS vinyókat látja olvassa (az enyém nem SATA), nekem Nvidia kártyám van azt az Nvidia driver nélkül tudom járatni 75 Hz-en.
Remélem találsz valami megoldást a problémádra.
[Szerkesztve] -
meoindil
aktív tag
válasz
gege71.hu #4281 üzenetére
Üdv!
Az NTFS-re formázott vinyókat általában látja a linux (legalábbis nálam eddig mind tudta olvasni), de írni nem tudja (biztonságosan). Ha a ''jól kezeli''-n azt érted, hogy telepítés után rögtön van 3d támogatásod, akkor azt felejtsd el, az csak a megvásárolható, dobozos verziókban van (valami jogi probléma miatt), az ATI drivert neked kell felraknod utólag. Viszont a játékokon kívül nem is nagyon van rá szükséged, ahhoz hogy kicsit megismerd, próbálgasd a programokat nem kell 3d. Persze telepítheted nyugodtan. -
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #4280 üzenetére
Még esetleg tud vki olyn disztrib-et mondani ameliknél ha feltelepítem akkor alapbó látja az ntfs vinyóimat és felismeri és jól kezeli a radeon 9800pro-mat?
Mert már 3. fél éjjelem megy el erre a ba**akodásra( 5x installáltam rendszert.. 3x redhat4 EL, 2x UHU).
Ahogy most olvasgattam jelen állapotban vmi kernelfordítás kéne a redhat-em esetében..de szvsz ez olyasmi ami k**vára nem egy ilyen kezdőnek való...pláne ''lelkileg'' nem, mert kezdek nagyon eltántorodni ettől a linuxosdi-tól... -
-
dr_strange
senior tag
válasz
gege71.hu #4245 üzenetére
Bármilyen szövegszerkesztővel szerkesztheted, csak root legyél. Tehát nyitsz egy terminált, beírod:
su -
jelszó
és elindítasz egy szövegszerkesztőt innen a terminálból, pl. kwrite, gvim, mc, nano, tetszés szerint, és a megfelelő fstab sorba (pl. /dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1) beszúrod a user opciót (rw,user - a defaults helyett, szóköz nem lehet a vessző után)
[Szerkesztve] -
CsY
aktív tag
válasz
gege71.hu #4245 üzenetére
jaja konzolbol... ctrl-alt-f1 vagy vmi hasonlo magikus billentyuzetkombinacio...ott mc azaz midnight commander majd /etc/fstab es f4 el megszerkeszted valahogy igy
/dev/hdXY /mnt/ZZZZ auto rw,exec,user 0 0
XY a meghajto dev beli elhelyezkedése... pl hda1 vagy hdb6 vagy ilyesmi..
/mnt/ZZZZ meg ahova amilyen néven mountolod. -
tierbatyo
senior tag
válasz
gege71.hu #4090 üzenetére
Bootloadert nem zavarja az ntfs. Linux telepítésénél meg ki fogja írni, hogy milyen hdd-ket és milyen partíciókat talált és megkérdezi majd, hogy hova akarod a Linuxos partíciódat, mekkorára, milyen filerendszerrel. Mondjuk én anno Partition Magic-kel csináltam meg a Linux partícióit.
-
tierbatyo
senior tag
válasz
gege71.hu #4084 üzenetére
Linuxhoz mindenképpen kell valami bootloader pl.: LILO vagy GRUB. Telepítésnél majd megkérdezi, hogy akarod-e telepíteni valamelyiket (nemtom Red Hat melyiket használja).
Ez szépen megtalálja az XP-t is és beteszi a boot menüjébe. Ezután megkérdezi, hogy hova telepítse a bootloader-t, amit nyugodtan telepíthetsz az XP-s hdd mbr-jébe és BIOS-ban beállítod, hogy erről bootljon. Ekkor következő bootoláskor feljön egy menű, amiben XP meg Linux közül választhatsz. -
CsY
aktív tag
válasz
gege71.hu #4079 üzenetére
Szivesen
Nemtom...nekem a kanotix nagyon jol megy, es magyar nyelvem is van fullosan... a kde control centerben allitsd at a betütipust. nekem a Century Schoolbook jött be, az teljesen magyar...jah meg sztem ird at az etc/apt/sources.list file t.. szurd bele ezeket a sorokat sztem:
deb http://security.debian.org/ stable/updates main contrib non-free
deb http://http.us.debian.org/debian stable main contrib non-free
deb http://non-us.debian.org/debian-non-US stable/non-US main contrib non-free
deb ftp://ftp.externet.hu/debian stable main non-free contrib
deb ftp://ftp.externet.hu/debian testing main non-free contrib
deb ftp://ftp.hu.debian.org/debian/ stable main non-free contrib
deb ftp://ftp.fsn.hu/debian stable main contrib non-free
deb ftp://ftp.kfki.hu/pub/linux/debian/ stable main non-free contrib
deb-src ftp://ftp.kfki.hu/pub/linux/debian/ stable main non-free contrib
deb-src ftp://ftp.hu.debian.org/debian/ stable main non-free contrib
# k3b
deb http://www.planet-moll.de/debian sarge main
csinalj ugyanide egy apt.conf filet ezzel a tartalommal:
APT:efault-Release ''unstable'';
APT:ache-Limit 100000000;
Apt::Get:urge;
és egy preferences file-t, ezzel:
Package:*
Pin: release a=stable
Pin-Priority: 700
Pin: release a=testing
Pin-Priority: 650
Pin: release a=unstable
Pin-Priority: 600 -
CsY
aktív tag
válasz
gege71.hu #4049 üzenetére
én személy szerint neked, friss linuxosnak live cd t ajanlok...knoppix,kanotix,slax, ubuntu-live es meg sorolhatnam. Ha nagyon desktopolni akarsz akkor kanotix. szerintem jobb a hw felismerése-kezelése, mint a knoppix é. Nálam is az volt jo darabig, amig haver ide nem adta az ubuntut
ubuntu meggyözött...
Steveetm...egy kerdes...hogy tom ifconfignak megmagyarazni, h eth0 eth1 eth2 mindig allando legyen, akkor is ha a pcmcia ban megcserelem a 2 halokartyat?? pl most picimaci 1 ben van a wifi card 2 ben egy masik halokari, alaplapi a 0. ha kiveszem a masodik sima halokartyat es be szeretnek tenni vmi mas karit, akkor a felsö picimaci ba at kell tennem a wifikartyat... emiatt borul az ifconfig... a hwadress erre jo??
masik: mivel tom hamisitani az IP-m?? -
Out
addikt
válasz
gege71.hu #4041 üzenetére
Es ezt te megvetted? nem rossz
Nem sok ember van aki latott mar ilyen RedHat EL-t itt a PH!-n, szerintem, mivel ez kifejezetten cegeknek lett keszitve
Cane: a legtobbje ingyenes, ami melle nincs odairva hogy fizetned kell erte azok ingye vannak, altalaban
[Szerkesztve] -
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest