- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
steveetm
őstag
PyMusique was written by:
Travis Watkins
Cody Brocious
Jon Lech Johansen
ők lennének pythonék?
Jon Lech Johansen nevű hekker tette hozzáférhetővé a számokhoz tartozó FairPlay kulcsokat; egy DVD-Jon nicknevű társa pedig 2003 novemberében tette közzé QTFairUse nevű alkalmazást
Ez pedig egyenesen beszarás.
Viszont úgytűnik a linkek közül kiszedték, vagy én nézek el vmit...
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
rnel panic VFS:unable to mount root file system, unknown block device (0,0)
Azért mert vagy nem forgattad be a / filerendszerét a kernelbe(vagy csak modulba), vagy kihagytad az ide supprotot kernelből(vagy szintén modulba ez is).
initrd.img, egy ramdisk, amit betölt memóriába, ha pl a rendszer inditásához szükséges dolgok modulba vannak(pl a / filerendszere, ata support stb).
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
válasz
_Petya_ #4293 üzenetére
2.6os kernel megy egy ugyanien vezérlővel rendelkező lapon.
mellesleg irq 11 en inkább usb van.
Azt próbáld meg, hogy 2.4 es kernellel teszed fel, aztán magad forgatsz egyet. + próbáld meg kernel paraméternek átadni hogy: noirqdebug hátha elindul a gép egy kernelfordítás idejéreJa io-apic/apic menjen a kernelbe mindenképp.
Rákerestem én is, és nekem egyértelmüen ehci_hcd hibájnak tűnik, a 2.6.8as kernel tájékán. Ekörül nézelődj.
[Szerkesztve] -
-
steveetm
őstag
ettől még lehet hogy bekavar vhol, de ami biztos: wins support = yes engedélyezi hogy wins szerverként funkciónáljon a nmbd. Ha windowsban nem állítod be wins szervernek a samba gépet, akkor kb semmi nem fogja használni(merthogy subneten belül a névfeloldás az broadcast, ahogy korábban mondtam, csak ez nem jut ki subneten kívülre, ekkor kell a wins server, és a többi subnetben lévő gép azt fogja használni. De ekkor már windowsban is kell beállítás).
De tényleg furcsa lenne ha úgy menne, egy bugreportot mindenképp megérne a dolog ha az a gáz
steveetm
őstag
nem kell neki driver, csak a boot sorrendet át kell állítani akkor a másik vinyóra, és a kernelnek átadni root=/dev/hdxy
ha még a régebbi a rendszer, akkor a sata vinyót is /dev/hdxy formában ismeri fel, ezért ahonnan eddig bootolt a linux, nem fog menni.
De ez se 100%, egy pontos hibaüzi jó lenne azért.
steveetm
őstag
válasz
dr_strange #4036 üzenetére
gccnek nem sok köze van make-hez, ahhoz hogy legyen make, a make-t kell feltenni
steveetm
őstag
válasz
asturel #3960 üzenetére
Bővebben: link
steveetm
őstag
xfree-t felejtsd el, mindenképp xorg.
ha most választanom kéne, biztos, hogy enlightenment-et megnézném(e17 et). egyébként én alapvetően gnomeos vagyok, szal csakis gnomegnomegnomeesetleg xfce helyette, vagy kde.
Tulajdonképpen hülyeség erről mást kérdezni, felteszel 20at aztán vmeik bejön és használod. Vki fluxboxra esküszik, van aki blackbox, de ezekkel én nem bírok meglenni. Anno mikor kezdtem icewm nagyon bejött, de azt már kinőttem
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
hm érdekes, mien debian ez? ill mit használsz apt forrásnak.
egyébként ugyanezt mondtam én is, csak annyit hogy xorg és composite.
composite függ damagetől xfixes jö xorggal, xcompmgr függ composittól, szal mondat második fele tényleg segítette volna
alap próbálma tehát hogy nincs xorgod.
steveetm
őstag
-
steveetm
őstag
najó, rövid történet:
Életemben először ellátogattam a www.mandrake.org ra. Google nélkül jöttem rá erre az oldalra, gyengébbek akár azt is használhatják.
beírtam a search this sitehoz hogy 64bit 10.1.
Ráklikkeltem az első(1.) találatra.
ja, és belefért a 20mp be.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
iptables -A INPUT -j HOMENET
iptables -A FORWARD -j HOMENET
iptables -A INPUT -j PCMCIA_CARD
iptables -A FORWARD -j PCMCIA_CARD
iptables -A INPUT -j WIFI
iptables -A FORWARD -j WIFI
már ezeknél add meg hogy -i eth1 -i ath0 stb, különben csak fölöslegesen terheled a csomagszűrűt, mert az összes láncodba bemegy minden csomag, mikor már az elején ki lehetne dobni a nagyrészét
iptables -A HOMENET -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
ez meg mivel mindenhol meg van, mehet rögtön az elejére, még a saját láncokba ugrás elött.
iptables -P INPUT DROP
iptables -P FORWARD DROP
Ezzel különösebben nincs gond, csak annyi, ha kiüríted a láncot, minttompl ki akaord kapcsolni a tűzfalat, újat írni stb, akkor jól beszopatod magad, mert a policyk nem állnak vissza acceptre. Csak eccer kell ezzel szívni távolról
Szal inkább a láncok végén egy -j DROP.
kb most ennyi jutott eszembe.
steveetm
őstag
válasz
supercow #3504 üzenetére
van. pl vesa framebuffer esetén :
video=vesafb:1024x768-16@85 (85 hzet vesafbvel eddig csak s3 as kártyákkal sikerült kicsikarni, egyéb esetben a kártyához tartozó fb driver kell, ha van)
vagy documentation/vesafb.txt és megnézed a neked megfelelő módot és vga=módszáma.
ja lcd, akkor 85hz neked 8
Ja, böngésző, links, grafikus izével forgatva.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #3469 üzenetére
biztos ma csak szokásosnál is fáradtabb vok, de ezt se értem.
notebook és rack?
Ha meg racket bootlná be, mér nem választod ki biosban hogy arról bootoljon elsőnek.
Egyébként anno láttam vkinél egy qrvajó szmájlit, egy google táblát lóbált
jó asszem értem, rack=külső usb-s vinyó.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
most se sokkal jobb, de megpróbálom kitalálni. xp bootmanagerével egy linuxot bebootolni?
kell lilo vagy grub, de lehet az xp bootmanagere az első. lemásolod a sort ami a boot.iniben van, és a partició/disk számát módosítot majd arra ahol a grub/lilo lesz.
xp bootja nem tudja linux kernelt bebootolni, cska átpasszolni a bootot lilo/grubnak.
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #3415 üzenetére
steveetm
őstag
echo ''1'' > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
$IPTABLES -t nat -A POSTROUTING -o $EXTIF -j MASQUERADE
de gondolom ez már megvolt. Akkor kernel make mrproper(config elötte lement!) rm -rf /lib/modules/kernelverzió, újraforgat installál(meg lehet próbálni csak a modulokat is újratenni, persze mrproper nélkül.. 2.4 es kernelnél meg dep clean sorrendre vigyázni, különben hasonlóan sok unresolved symbolshoz lehet jutni.
Átmeneti megoldásként használható SNAT is ha fixiptek van, ha meg nem akkor is, csak ifupba be kell lőni egy scriptet ami mindig újrateszi az snatos sort.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
root jelszó megváltoztatás root jelszó nélkül:
lilo v. grub, boot paraméternek init=/bin/bash (lilonál, ha Linux a címke akkor rámész, és Linux init=/bin/bash -t írod | grubnál, megnyomod az e betüt, mögéírod uezt, enter, és b betü)
Ha betöltött beírod hogy passwd és kérni fogja az új root jelszót, és kb ennyi, nem kell livecdkkel meg hasonlókkal kavarni...
steveetm
őstag
válasz
lamadou #3031 üzenetére
ifconfig eth0 up
ha nem megy akkor b44.ko nevü modult keress és töltsd be(modprobe b44, insmod b44.ko, modconf, ahogy teccik, ha ien nincs akkor buktad a továbbiakat)
dhclient eth0 vagy dhcpdcd eth0
Ha nincsm eg a modul, akkor forgatni kell kernelt, vagy asusnál nézni bináris formában, de ha jól rémlik nincs nekik.
ennyi
steveetm
őstag
megy 2.6 os kernellel, de marhára nincs semmi értelme egyelőre.
2.6.9 el makefilet mindenképp kellett még patchelnem, 2.6.10 hez már egy másik patch is kell.
Mondd hogy meik verzióju drivert akarod feltenni, holnap megmondom hogy mit írj át benne.
De mint mondtam sok értelme nincs, várj míg kijön az új driver, sztem heteken belül ittvan, és már xorg támogatást is ígérnek.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
pár példa: linux kernel forrás 30 mega, csomagban 15. mc forgatva 2 mega forrásban 4.
mozilla forrása 30 mega, csomag 15. libc6 forrás 15 mega, csomag 5 mega.
Most ennyit volt kedvem megnézni, de hasonló helyzet mással is, szal nem kell azthinni, hogy forrásnál kevesebb anyagot kell lehúzni. Nem beszélve a forgatáshoz szükséges hely(pl gnome, ooorg több giga) és idő.
steveetm
őstag
-
steveetm
őstag
parancsolsz?
Láttam már nvidia kártyát. Lécci megmutatnád azt a sort a hszmben ahol bármiféle összehasonlitást csináltam nvidia és ati driverrel?
CSAK ati driverről beszéltem, ami attól függetlenül hogy nem mérhető nvidia driveréhez, messze jobb mint az utolsó 3-4 kiadás.
steveetm
őstag
Ati témához: 2-3 napja jött ki új ati driver, ami egész igéretesnek tűnik.
glxgears fgl_glxgears végre megint oan sebességeket ér el mint anno. Játkékokkal még nem nagyon tudtam tesztelni mert 10 perc alatt gányolatm vissza xorgról xfree re(ja xorggal még nem megy, de azt mondják a köv verzióra tervezik azt is), de most hétvégén megcsinálom rendesen. Remélem ez végre használható lesz
steveetm
őstag
válasz
loszerafin #2251 üzenetére
nehogy azt hidd hogy atival jobb lenne ám mplayer
annak lehet örülni ha xv néha beindul...
A leállítás meg biztos nem matrox baja, haverom megrözött matroxos, g550 el, neki sincs baja, de melóban egyik gépben g450(?) asszem, az is megy tökéletesen.
steveetm
őstag
válasz
loszerafin #2246 üzenetére
úristen, linux alatt g550 et ati ra cserélnél?? mien problémák vannak vele?
Egyébként meg nvidia.
steveetm
őstag
routerrel sem látja jobban vagy kevésbé hogy te most osztasz netet mintha egy gép osztaná.
Sőt ha routeren van pár port net felé, akkor csak rosszabb a helyzet, mert meg tudják mondani hogy ez most egy router. És ugye elég ritka hogy vki csak azért tegyen egy routert a dsl végére, hogy az csak úgy magába ottlegyen és ne osszon netet...
steveetm
őstag
válasz
zfarkas #2207 üzenetére
[*] Prompt for development and/or incomplete code/drivers
[*] ACPI Support
[*] Sleep States (EXPERIMENTAL)
Anno mikor néztem addig ment hogy szépen letette magát str be, elkezdett visszajönni de random helyeken meghalt. Eccer eljutott addig hogy kaptam egy konzoltam, talán 2.6.6 nál. azóta nem néztem mert bugos vmi a gépemben, és ha lekapcsolt csak úgy lehet visszakapcsolni hogy nyomni kell a resetet...az meg strnél nem túl egészséges
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fotók, videók mobillal
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest