- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 8300 mAh, maradhat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
PWR
aktív tag
válasz
Zero One #2547 üzenetére
Hello,
ReJim valaszahoz annyit füznek hozza, hogy a Mandrake alapertelmezetten a Lilo boot managert teszi fel es fel is szokta ismerni, hogy van egy masik oprendszer is, tehat ha nem valtoztatsz a bootmanager beallitasain, akkor nagy valoszinüseggel rendszerinditaskor valaszthatsz a boot opciok közül. Egyebkent erdemes valtoztatni rajta (vagy telepiteskor vagy utolag), mert pl alapertelmezetten 30 masodpercet var, mielött elinditja az elsö (Mandrake) oprendszert es lehet, hogy nem akarsz ennyit varni meg mindig enter-t nyomkodni (en atallitottam 3 sec-re, az böven eleg, ha epp a win-t akarom felbootolni - ritkan fordul elö) ill. csak 3 opciot hagytam meg, a Linux-ot, a Safe-t es a win-t.
Üdv: PWR -
ReJim
őstag
válasz
Zero One #2547 üzenetére
ojan nem lessz hogy neked c lessz a linux, mivel teljesaen más a fájlrendszere! A winbű nem fogod csakúgy látni a linuxos partíciódat!!! ezzel nem kell foglalkozni, mert szerintem a win nem is fogja gondolni, hogy egy linux ott figyel még a winyódon!!!
egy hejre nem tudod rakni! a linux itt van: /
a wined meg valószínű itt lessz: /windows/c
a swap partíciót pedig max a memóriád 2×esére állítsd!!!!
boot: vagy a grub, vagy a lilo fog róla gondoskodni, feltéve ha felrakod telepítéskor!!!
[Szerkesztve]
Tanítsatok meg make-L ni!!!
nem működött a zgv ! most hogyan is kell make-l ni???
hova csomagoljam ki a cuccot????
igaz lehet hogy azért nem működött és állt le a make, vagy az install mert aszem hiányzott neki a libjpg..., meg a svgalib! én a homa/sajátkönyvtáon bellülre csomagoltam ki!! az nagy baj? vagy így is mükszenihje kéne???
előre is kösz!!!
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
válasz
Zero One #2545 üzenetére
Mandrake 10.1-et keress. A telepítéstõl nem kell félni, csak a partícionálást lehetõleg intézd el Windows-ban, lehetõleg pqmagic-kel csinálj egy, bár 4-5 gigás ext3-at, meg 256MB-nyi swap-ot. A telepítõnek majd beállítod, hogy formázzon belõle ReiserFS-t. Szép GUI-s telepítõje van, ha úgy érzed, értesz a Windows-hoz, nem lesz sok bajod vele, majd a rendszerrel lesz kicsi, míg megszokod. Alternatív megoldásként kipróbálhatod az UHU Linux-ot is, ha nem tudsz angolul, de részlegesen Mandrake is tud magyarul.
-
eddie303
őstag
válasz
Zero One #2540 üzenetére
Ha kezdõ vagy, mandrake, van 64bit-es verzió is. Egyszerũ beállítgatni. Mondjuk 64 bites verziót nem próbáltam.
Mod.
Linux az Linux, a BSD az BSD. Mindkettõ UNIX klón, vannak benne különbségek, pl. a konfigurációs fájlok terén, BSD-ben nincsenek Runlevel-ek, BSD-k inkább Slackware Linuxra hasonlítanak. Parancssori utasások nagyjából ugyanazok mindkét rendszeren. Linux az inkább System V UNIX-bõl fejlett ki, a BSD-k a BSD-bõl. Természetesen van sok közös elem, amelyik mindkettõben megtalálható. A hupwiki-n ( Bővebben: link ) sokmindent megtalálsz ezzel kapcsolatban. Érdemes elolvasni.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Dell notebook topic
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Bluetooth hangszórók
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest