Aktív témák
-
Grunya
aktív tag
Az Ubuntu valóban ingyenesen kipostázza a honlapjukon megrendelt CD-ket?
-
Grunya
aktív tag
Azt olvastam, hogy nem is annyira ingyenes ez a nerolinux...
Állítólag meg kell venni valami Windowsos programot hozzá, hogy használhasd.
Linux.hu:
Megjegyzés: Ami furcsává teszi a fenti (sokakat, így engem is lázba hozó) hírt, az az hogy rendelkeznünk kell, azaz meg kell vásárolnunk egy közel 60$ -ba kerülő Windows programot ahhoz, hogy az ''ingyenes'' NeroLINUX -hoz hozzáférhessünk. Nincs időkorlátos kipróbálható verzió, bár DEMO -ként elindítható a regisztrálás után letölthető linuxos csomag. Már a regisztráláshoz is rendelkeznünk kell egy érvényes NERO licenccel.
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
válasz
vtechun #4026 üzenetére
Asszem valami KDE kiegészítő.
Bővebben: link
Ilyet szeretnék én is a desktopomra. A kis ablak érdekelne a jobb felső sarokban a rendszerinfókkal. Ez lenne a Karamba? -
Grunya
aktív tag
Mi az a Superkaramba???
-
Grunya
aktív tag
Nem tudok egyetlen videót sem lejátszani, pedig korábban nem volt ezzel gond...
Hibaüzenet valami ilyesmi: Couldn't open device /dev/rtc vagy rts??
Miért van ez?
Illetve KDE-ben az ékezetes betűk helyén négyzet látható. Hol is lehet ezt átállítani? Slakiban már megcsináltam egyszer, de nem emlékszem hogyan... -
Grunya
aktív tag
Igen. Most jelent meg a SimplyMepis 3.3. Egyetlen CD, de szinte minden rajta van, ami egy desktop rendszerhez kell. Nekem még a CAnon fényképezőgépemet is látja egyből.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
Gondolom, nem sokan használtok Mepis-t, azért mégis megkérdezem, mivel debian alapú rendszer:
Honnan tölthetnék le csomagokat hozzá, amiket aztán otthon telepítenék fel?
(Egyelőre nincsen NET az otthoni Linuxon az említett kapcsolódási probléma miatt.) -
Grunya
aktív tag
Köszi! Mintha próbáltam volna ezt xorg.conf-ban, de valamiért nem működött..
Tul.képpen mindegy hova copyzom be ezt a sort?
Most legutóbb Mepis Linuxot telepítettem. Komolyan csak ámulok, hogy milyen jó kis disztro ez. Nem éppen egy lightweight, de nagyon felhasználóbarát és kapásból lekezeli a winmodememet is. Ilyet még más diszto nem csinált. Alapból megy a radeon driver is. Szóval tényleg szuper.
ModeLine vagy Modeline???
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
Kérdéscsokor:
1. Linux mellett időnként windowst is használok, de nem szeretném minden alkalommal állítgatni a monitort a képernyőhöz. Linux alatt ez megoldható az xvidtune-nal. De hogy lehet elmenteni a beállításait? (következő indításkor ismét el van tolva a kép a monitoron)
2. Sikerült installálnom a modememet, tárcsáz is a KPPP-vel, de valamiért nem jön létre a kapcsolat. (Matáv nyílt internet) A hiba az én rendszeremben van, vagy elképzelhető az is, hogy a szolgáltató nincs felkészülve Linuxos betárcsázásra. Ha nálam a hiba, akkor hogyan orvosolható? -
Grunya
aktív tag
- Hogyan lehet megnövelni a betűméretet xterm-ben???
Ez nagyon fontos lenne, mert visszatérő probléma.
- Mit kell beírni a Xorg.conf-ba, hogy X indításakor egy
kicsit balra igazítsa a képet a monitoron? -
Grunya
aktív tag
Slackware alatt megoldható az valahogyan, hogy az SB Live! hangkártyámba a 2.1-es hangfalszettemet a hátsó (rear) kimenetbe csatlakoztatva szólaltassam meg? (Felcserélni a front és rear kimeneteket) Ha igen, hogyan?
-
Grunya
aktív tag
Kernelfordítás után a boot folyamat végén fatális hibát jelez, mert nem találja a modulukat. Nem értem miért, amikor nem is modulos kernelt forgattam. Egyébként elindul a rendszer. Mi lehet az oka ennek a hibaüzenetnek?
-
Grunya
aktív tag
Valaki ajánlotta itt a fórumon az Archlinux-ot. Kérem, jelentkezzen! Lenne egy-két kérdésem, mert ki szaeretném próbálni. Miért csak 200 Mb az iso file? Kell még utána töltögetni csomagokat hozzá, vagy ez már tartalmazza a komplett rendszert?
-
Grunya
aktív tag
A K3B nálam minden kis betűt nagy betűvé formáz át CD íráskor. Akkor is, ha .iso-ból írok ki pl egy install CD-t. Okozhat ez bármiféle problémát? Hogyan lehet kikapcsolni ezt a ''szolgáltatást''?
-
Grunya
aktív tag
Elmagyarázná nekem valaki, hogy hogyan kell úgy kernelt fordítani, hogy meglegyenek utána a kernel-headers fileok is? Ill. a kernel-source? Ezekre szükségem lenne utána.
Egyébként már minden olyan jól megy, hogy gondoltam belevágok ebbe a kernel forgatásba...Remélem nem teszem tönkre a rendszeremet.
Grunya
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest