- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Redmi Note 8 és 8T
Aktív témák
-
_Petya_
őstag
Üdv!
mrtg-vel kapcsolatban kérdeznék, írtam már, de senki nem válszolt. Előszöris, az érdekelne, hogy elgyáltalán alkalmas-e arra, amire használni akarom.. Az egyértelmű a leírásokból, hogy pl webszerverre, routerre feltelepítve működik. Engem az érdekelne, hogy egy router(nem PC, csak egy OvisLink DSL router) mögötti gépről meg tudom-e figyelni a router forgalmát (akár gépenként lebontva, akár összesen), vagy ezt csak akkor tudom megtenni, ha magára a routerre van telepítve az mrtg+webszerver? Tud valaki segíteni?
Petya -
_Petya_
őstag
Szerintem is, de akkor ez alapján az egy sorban többször szereplő szavakat külön kellene számolni. Nem lehet ilyen nehéz a feladat, ez a 6. óra, hogy scripteket veszünk..
Nincs véletlenük olyan reguláris kifejezés, amelyik a sorban minden előfordulásra illeszkedik? (Nekem az is jó, ha pl. kétszer van a szó a sorban, és kétszer írja ki a sort.)
Petya -
_Petya_
őstag
A feladat pontosan így szól:
''keresés: bekér egy szót, és meghatározza hogy hányszor szerepel a fájlban''
ezt ti hogy értelmeznétek?
Petya -
_Petya_
őstag
Köszönöm, sikerült. Ez jellemző rám, mindig bonyolultan kezdek hozzá valamihez...
Másik kérdésem: adott szót szeretnék megkeresni egy file-ban, és kiírni, hogy hányszor fordult elő. grep-pel csináltam, de ott az a baj, hogy ha egy sorban többször szerepel a szó, akkor is csak 1-nek veszi. Tudtok erre valami megoldást?
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Elakadtam egy shellscripttel, tudnátok segíteni? A feladat: egy file-ban számok vannak, soronként 1. Pl.
12
3
45
6
89
Ezek közül kell megkeresni a legnagyobbat, és kiírni. Így próbálkoztam, ne röhögjetek, ma találkoztam először az awk-val:
cat filename|awk '$1 > MAX {MAX=$1}
END {print $MAX}'
Petya -
_Petya_
őstag
2: a yum csomagkezelő, ha jól tudom.
4: innen: Bővebben: link
Out majd megerősíti, és bizonyára többet tud segíteni.
mod: megelőzött
Petya
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Üdv! Senki nem tud segíteni a hw monitoros kérdésben?
Más:
mrtg: router monitorozó program, ugyebár... A Netet it egy router osztja meg, 3 gépre. Az egyik gépról állandóan megy a torrent, és nem akarja elismerni a srác, hogy ő lassítja a hálót. Tehát az lenne a kérdésem, hogy egy router mögötti gépről hogyan, és mit tudok megfigyelni a routerrel kapcsolatban?
Ezt találtam: Bővebben: link
Ilyeet én is tudok csinálni? Elég lenne az is, ha csak a net felé az összes fel- és letöltést látnám...
Petya -
_Petya_
őstag
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Hardvergondok miatt (melegedés) elő szokott fordulni, hogy lefagy a gépem, x alatt megfagy az egérmuatató, semmilyen billentyűre nem reagál. Ilyenkor, ha resetet nyomok, sérülhet a filerendszer?
Tudtok olyan programot, ami kiírja a hőmérsékleteket, feszültségeket?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
dr_strange #4819 üzenetére
Feltehetően prelinkel, már csak az a kérdés, hogy mi az a prelinkelés, és miért kell ehhez 100% CPU használat?
Petya -
_Petya_
őstag
Temészetesen megint én voltam a láma, mert kitettem a gimp ikonjár a gnome-panelre, frissítettem, és az új verzió más paranccsal indul, csinált is másik indítóikont, csak nem a panelre... kicseréltem, és megy. Köszönöm!
Mégegy dolog: gyakran felmegy 100%-ra a procihasználat, legutóbb (top szerint) a gnome-panel ment fel 100-ra, de szinte mindig más. Ez mitől lehet?
Petya -
_Petya_
őstag
#4780-ra nincs senkinek ötlete?
Petya -
_Petya_
őstag
Sikerült belefutni egy újabb problémába: nem indul a GIMP, ezzel a hibaüzenettel:
Az ikon elindítása sikertelen
Részletek: Failed to execute child process ''gimp-remote-2.0'' (Nincs ilyen fájl vagy könyvtár)
Leszedtem az összes GIMP csomagot, újraraktam dvd-ről a régi verziót, az működött, up2date-el frissítettem, utána már nem ment, ugyanaz a hiba. Régebben ment, az mplayer fordításakor szórakozam mindenféle GTK csomagokkal, lehet, hogy az nyírta ki a GIMP-et. Mit lehet ilyenkor tenni?
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv! SFTP klienst keresek linuxra. A parancssoros sftp-vel próbálkoztam, de ott pl. nem tudok egy könyvtárat az összes benne lévő könyvtárral és file-al egyutt (rekurzívan) másolni. Ezt meg lehet valahogy oldani? Ha nem, akkor tudtok a winSCP-hez hasonló SFPT klienst mutatni?
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
A gépeme linux és windows is van, és újra kell telepítenem a windowst. Ami ugyebár leszedi a grub-ot. Az a kérdésem, hogy hogyan tudom visszatenni?
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Kipróbáltam a K3B-t, arra lennék kíváncsi, hogyan tudok vele úgy CD-t írni, hogy windows alatt is olvasható legyen. Írtam egy cd-t, kikapcsoltam a RockRidge-t, a Joliet-et pedig be, így el tudtam olvasni egy XP-s gép. Lehet egyszerre bekapcsolva a Joliet és a RockRidge? Egyéltalán miért jó a RockRidge?
Petya -
_Petya_
őstag
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Bash scriptet szeretnék írni, de az ilyen fajta vezérlési szerekezet nem működik, pedig a bash reference manualból másoltam ki:
echo -n ''Enter the name of an animal: ''
read ANIMAL
echo -n ''The $ANIMAL has ''
case $ANIMAL in
horse | dog | cat) echo -n ''four'';;
man | kangaroo ) echo -n ''two'';;
*) echo -n ''an unknown number of'';;
esac
echo '' legs.''
a hibaüzenet:
': not a valid identifier
'p: line 4: syntax error near unexpected token `in
'p: line 4: `case $ANIMAL in
Petya
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4579 üzenetére
Igen, ez a GUI, Graphical User Interface...
Gratulálok az mplayeredhez! Használd egészséggel
Petya -
_Petya_
őstag
Azért közben én is feltennék egy kérdést...
Fedora 3 alatt ha az up2date frissítés után valami gáz lenne a rendszerrel, le lehet valahogy szedni az új csomagot, és visszatenni a régit? Egyáltalán mennyire valószínű, hogy egy új csomag gondot okoz? Már egész jól belőttem a rendszeremet, és nem szeretném, ha egy frissítés miatt kezdhetném elölről...
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4576 üzenetére
Látsz olyasmit, mint ami a kép jobb oldalán van?
Bővebben: link
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4572 üzenetére
Tehát neked megy a GUI is? Mert azt én nem tudtam megcsinálni...
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4570 üzenetére
Ééén? Ugyan már, semmiség... mi volt a megoldás? Kíváncsi vagyok, írd le, hátha más is belefut ugyanebbe a hibába.
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
_Petya_ #4568 üzenetére
Ezt találtam neked.
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4567 üzenetére
Huh, nem tudok hozzászólni, de utánanézek.
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4565 üzenetére
Jó, akkor működik.
próbélj fele filmet lejátszani:
grafikus felületen terminálablakban:
mplayer film.avi
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4563 üzenetére
Itt az rpm, tedd fel, és menni fog
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4561 üzenetére
Milyen linuxod van? Hátha van valami rpm vagy deb...
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4559 üzenetére
Rendesen lefordult? Nem volt hibaüzenet?
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4556 üzenetére
mplayer film.avi ez a normál verzió, X alatt terminálablakban add ki, meg fog jelenni új ablakban a film
gmplayer ez pedig a gui-s
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4552 üzenetére
Hmm, szokott lenni readme abban a tomoritett file-ban, amit letöltöttel. Általánosságban:
- kicsomagolod egy üres könyvtárba
- belépsz a könyvtárba
- ./configure (ha mplayert fordítasz, és kell gui, akkor: ./configure --enable-gui)
- make
- make install
es kesz is.
Mplayer fordításról info (angolul): Bővebben: link
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4550 üzenetére
sh futtatása:
./valami.sh
vagy
sh valami.sh
ja, előtte nézd meg, hogy van-e jogod futtatni:
ls -l valami.sh
az elején valami ilyesmi lesz -rwx-rw-r--
ha a negyedik karakter x, akkor tudod futtatni
ha nem, akkor chmod +x valami.sh
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4545 üzenetére
Nos, szerintem a home könyvtáradban hozz létre mindenféle alkönyvtárakat, és próbélj meg ott járkálni, ott még véletlenül sem okozhatsz gondot.
parancsok:
pwd : kiírja, hogy éppen hol vagy
cd .. : visszalépés a szülőkönyvtárba (figyelem, szököz van a cd után!)
a problémádra azt hiszem tudom a megoldást:
cd /valami
cd valami
nem mindegy, hogy melyiket írod! Ugyanis az első úgymond gyökér-relatív, vagyis a gyökérben lévő valami könyvtárba akar belépni, ami nyilván nincs. A második viszont az aktuális könyvtárban lévő valami-be lép be. Remélem tudtam segíteni.
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4543 üzenetére
Mi a kérdés? Mit akarsz csinálni?
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Megpróbáltam feltenni az Eclipse-t (Java fejlesztőkörnyezet), de nem megy...
Próbáltam futtatni:
./eclipse -vm /usr/lib/jdk1.5.0_02/jre/bin/java_vm
A hibaüzenetek:
( X ablakban: )
JVM terminated. Exit code=3
/usr/lib/jdk1.5.0_02/jre/bin/java_vm
-cp /home/molnarp/eclipse/./startup.jar org.eclipse.core.launcher.Main
-os linux
-ws gtk
-arch x86
-showsplash /home/molnarp/eclipse/./eclipse -showsplash 600
-exitdata /home/molnarp/eclipse/./eclipse -exitdata 230016
-vm /usr/lib/jdk1.5.0_02/jre/bin/java_vm
-vmargs
-cp /home/molnarp/eclipse/./startup.jar org.eclipse.core.launcher.Main
(konzolon: )
java_vm process: could not find Java VM symbols -
_Petya_
őstag
Pontosan, hiába van BIOS-ban bekapcsolva, akkor is kikapcsolja a Linux...
Ja, és gnome-ot használok....
A hangkártyás problémával kapcsolatban valaki tud segíteni?
Ja, a lakótársam szerint azért lassú a net, mert sok a feltöltés... Ez igaz lehet? (Persze amellet, hogy Dc, és még 2 filecserélő megy a gépén egyszerre, és szól, hogy csak(!) 40k-val jön valami, nekem pedig 1k-val szedi az up2date a frissítéseket, és mindig elszáll így is, a net szakadása miatt...) Szal én enm szeretnék prioritásokat beállítani, csak negyed pénzért negyed sávszélt...Esetleg úgy, hogy ha én nem használom a gépet, akkor a részemet mindenki egyenlő arányban kapná. Ez így lenne fair, nem? (Összedobjuk a net árát, és lakáson belül osztjuk meg, mielőtt valaki belekötne..)
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Fedora 3 alatt az SB Live hangkártyám hangja rettenetesen rossz, recseg, karcos. Lehet, hogy a driverrel van gond? (snd-emu10k1) Van rendes driver a Live-hoz valahol? (A régi UHU 1.1 is ugyanezt a drivert tette fel, és az is ugyanilyen rosszul szólt... Azért gáz, hogy a másik gépen a CMI integrált f*s jobban szól, mint egy Live...
Másik kérdés: hogyan tudom megoldani, hogy a numlock induláskor be legyen kapcsolva?
Petya -
_Petya_
őstag
Működik! Köszönöm a segítséget!
Újabb kérdés: szeretnék összerakni egy linuxos netmegosztó gépet, de a lényeg, hogy a kliensek sávszélességét(fe, és feltöltést is) lehessen szabályozni. (Most routerrel van megosztva, és mikor a lakótársaim DC-znek, iszonyatosan belassul a net, a PH! is alig jön be...)
Valami ötlet? Egyfloppys disztribek? Vagy valami minimális debian vagy fedora?
Petya -
-
-
_Petya_
őstag
/usr/java nincs,
/usr/lib/java-1.3.0
/usr/lib/java-1.3.1
.
.
.
/usr/lib/java-1.5.0
Tehát mindenféle verzióhoz van könyvtár, csak épp mind üres.
és van /usr/lib/java-ext, ami szintén üres.
/usr/lib/jvm -ben vannak symlinkek mindneféle java cuccokra. Ezek:
összesen 8
lrwxrwxrwx 1 root root 26 már 9 21:23 java -> /etc/alternatives/java_sdk
lrwxrwxrwx 1 root root 32 már 9 21:23 java-1.4.2 -> /etc/alternatives/java_sdk_1.4.2
lrwxrwxrwx 1 root root 22 már 9 21:23 java-1.4.2-gcj -> java-1.4.2-gcj-1.4.2.0
drwxr-xr-x 6 root root 4096 már 9 21:23 java-1.4.2-gcj-1.4.2.0
lrwxrwxrwx 1 root root 30 már 9 21:23 java-gcj -> /etc/alternatives/java_sdk_gcj
lrwxrwxrwx 1 root root 21 már 9 21:23 jre -> /etc/alternatives/jre
lrwxrwxrwx 1 root root 27 már 9 21:23 jre-1.4.2 -> /etc/alternatives/jre_1.4.2
lrwxrwxrwx 1 root root 26 már 9 21:23 jre-1.4.2-gcj -> java-1.4.2-gcj-1.4.2.0/jre
lrwxrwxrwx 1 root root 25 már 9 21:23 jre-gcj -> /etc/alternatives/jre_gcj
Melyik lenne az?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
snowflake #4375 üzenetére
Rájöttem! Végigment az up2date, frissítette a tűzfalat is, és az megfogta.. Kikapcsoltam, és rögtön működött.. Azért nem akarom így hagyni a tűzfalat, már csak be kell állítanom, hogy melyik portot nyissa ki a sambának. Tudja valaki, hogy melyik porton kommunikál a samba? Talán 901-en, mint a SWAT?
Az előbbi JAVA-s kérdésemre tudna valaki válaszolni? (#4359)
Petya
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Üdv!
Egyszer már működött a samba, de valamiért megint meghalt. Újrakezdtem nulláról, szerintetek mi a baj ezzel az smb.conf-al?
A gnome-ban a network neigborhood vagy ilyesmi egy gépet sem lát, még magát sem. Másik gépekről az egyémet lehet látni, benne van a munkacsoportban, de ha rákattintok, nem enged be, viszont a log-ba semmit nem ír, tehát nem is tudom, miért nem enged be.
[global]
workgroup = MSHOME
server string = Albi
security = SHARE
auth methods = guest
guest only = yes
log file = /var/log/samba/%m.log
max log size = 50
hosts allow = 192.168.1. EXCEPT 192.168.1.1
[rack]
browseable = yes
writeable = yes
public = yes
path = /mnt/rack
read only = No
guest ok = Yes
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Fedora 3-ban alapból van Java SDK, vagy telepítéskor feltettem, már nem emlékszem, de konzolból működin a java és a javac parancs. Hogyan tudom firefox alatt beállítani, hogy működjenek a java appletek?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
_Petya_ #4321 üzenetére
Üdv!
Kipróbáltam Compatible módban, úgy működik, nem dobál hibaüzeneteket, tehát látja a sata merevlemezt, és vagy a primary, vagy a secondary ide eszközöket... Viszont nekem mindneképpen kellene a primary, és a secondary IDE is, persze a SATA mellett. Ja, és sda-nak látja a SATA winyót... Ez azt jelenti, hogy libata-t használ? Egyszerűen nem találok emgoldást, hogy Enhanced mide-ban is menjen...
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
steveetm #4299 üzenetére
Ebből a hsz-ből kb annyit értek, hogy forgassak új kernelt... már próbáltam többször korábban, de mindig túl nagy lett. A neten is van egy rakás leírás ezzel kapcsolatban, tudnál esetleg ajánlani valamilyet, ami rendesen leírja, mit kell csinálni? Mit fordítsak bele, mit kell modulba tenni, hogyan telepítsem a kész kernelt, stb...
Mi az a libata? Kell az nekem? És mi az, hogy állítsam át a root-ot?
Amúgy feltettem a Fedora-t egy notebookra, ott is megy gond nélkül... Nincs erre valami egyszerűbb megoldás, patch, vagy valami?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
steveetm #4294 üzenetére
Ezt találtam.
Az UHU 1.1 az egyetlen, amit működésre tudtam bírni, de az is csak úgí települt fel, ha BIOS-ban visszavettem Compatibe Mode-ra az IDE-vezérlőt, viszont így csak 4 eszközt lát (2 SATA és primary PATA, 2 SATA és secondary PATA, vagy mindkét PATA, de akor nincs SATA) Ha visszaállítom Enhanced Mode-ra, akkor megy az UHU, de alapból 50% a procihasználat. Arra sem tudok rájönni, mi okozhatja ezt az UHU-nál? (Csak kíváncsi vagyok, ez most a legkevésbé fontos...) Szóval ha megpróbálom feltelepíteni Compatible mode-ban, és utána állítom Enhancedre, akkor fog menni a SATA merevlemez? Enhanced mode-ban hde-nek, compatible mode-ban hda-nek ismeri fel...
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
A Fedora 3-at már sikerült feltenni egy 1700+ -ra, fentebb olvashatjárok a kérdéseimet ezzel kapcsolatban. Most próbáltam feltenni az itthoni P4-re, de nem megy fel, már a telepítő indulása közben ''Disabling IRQ #11'' üzeneteket dobál a konzolra. Régebben próbáltam Mandrake 10-et feltenni, az is ugyanezt csinálta, nem foglalkoztam a szemeteléssel, felment, de működés közben is dobálja ezeket az üzeneteket a tty1-re. Tehát valószínűleg nem disztrib föggő a dolog. Arra gondoltam, hogy a 2.6-os kernek okozza a hibát, mert pl az UHU 1.1 (2.4) felmegy gond nélkül, és a többi régebbi kinux is, azokon viszont nincs SATA támogatás... Szóval egyedül az 1.1-es UHU-t tudom használni... pedig jó volna a Fedora, nagyon tetszik...
Valakinek van ötlete?
Petya -
_Petya_
őstag
Bízom benne, de az alábbi cikk nem túl fényes jövőt jósol..
Petya -
_Petya_
őstag
Láttátok már?
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Újabb nyomtatóknak Linux alatt milyen a támogatottsága? tehát pl azoknak, amelyek egy csomó dolgot szoftverből csinálnak (fejtisztítás, beállítás, ilyesmi). Linux alatt nyomtatni biztos tudnak, de ezeket a funkciókat milyen szoftverrel lehet elérni?
Petya -
_Petya_
őstag
Köszönöm, akkor inkább nem próbálkozom ilyesmivel. Tehát van egy 9 GB-os / partícióm, amin van 4,5 GB hely. Szerinted ez elég? (A későbbi update-eket is figyelembe véve). Arra gondoltam, hogy a / utáni üres helyet is megformázom ext3-ra, és ez lenne a /home partíció. Ez megoldható valahogy?
Petya -
_Petya_
őstag
Úgy is próbáltam, de ugyanez volt a hiba. Közben rájöttem a megoldásra: a NetworkManager szolgáltatás okozza a problémát, alapból ki volt kapcsolva, akkor ment is rendesen, úgy is, ha a routert adtam meg DNS-nek, de miután én marha bekapcsoltam, adódott a hiba.
Szóval lelőttem a service-t, és megjavult!
Feltettem az amsn-t, és hiányolom belőle a hangos beszélgetést. Nincs hozzá valami plugin, vagy másik olyan program, amivel lehet msn-en beszélgetni?
Petya -
_Petya_
őstag
Megadtam másodlagos és harmadlagos DNS-nek a szolgáltató elsődleges és másodlagos DNS-ét. Újraindítás után nincs kapcolat, de ha belépek a system-config-network-be, és valamit módosítok (kitörlöm az egyik cím utolsó számjegyét, majd visszaírom ugyanazt), megkérdezi, hogy elmentse-e a változásokat, OK-t nyomok, ls működik. De ha semmit nem változtatok, és úgy zárom be, akkor nem javul meg.
Petya -
_Petya_
őstag
Nem synaptic, hanem synapics.
Újabb kédésem:
Fedora 3 alatt bekapcsolás után nem volt netkapcsolat, másik gépen megpingeltem a www.bix.hu-t, annak az IP-címét beírva a böngészőbe bejött az oldal. Tehát nyilván DNS-feloldási hiba volt, router mögött vagyok, a DNS szervernek a router IP-címét adtam meg, a többi gépen működik is így, sőt, ezen is működött egy ideig, viszont most nem, így másodlagos DNS-nek megadtam a szolgáltató DNS-címét, így tudok most netezni. A másik gépről, amin windows van, továbbra is van net úgy, ha csak a router címe van megadva. Mi történhetett?
Petya -
_Petya_
őstag
Üdv!
Újabb probléma merült fel. A linux / partíción már csak 4,4 giga hely van, és most megy az up2date, szóval félek, hogy előbb-utóbb teli lesz. A HDD-n az ez után következő partíció a windows, ha ezt törlöm, akkor ki tudom-e terjeszteni a linux partítiót a felszabadult területre, persze adatveszés nélkül? Ha igen, hogyan, milyen programmal?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
steveetm #4171 üzenetére
nsswitch.conf:
passwd: files
shadow: files
group: files
hosts: files dns
bootparams: nisplus [NOTFOUND=return] files
ethers: files
netmasks: files
networks: files
protocols: files
rpc: files
services: files
netgroup: files
publickey: nisplus
ennyi, a többi ki van kommentezve, azt nem írom ide
Petya -
_Petya_
őstag
Köszönöm a segítséget, a #4144.ben leírt mountos problémában nem tud valaki segíteni?
Petya -
_Petya_
őstag
Windowsos géphez tartozó log: (tegnap este, tehát a módosítások előtt)
[2005/03/08 21:53:17, 1] auth/auth_util.c:make_server_info_sam(822)
User balazs in passdb, but getpwnam() fails!
A saját gépem logjába most ugyanezt írja.
Petya -
_Petya_
őstag
Tehát a windowsos gépen engedélyezni kell a WINS-t?
Egyébként steveetm koléga tanácsa alapján átírtam az smb.conf-ot, X alatt a hálózatokra kattintva látom magamat, de ha rákattintok üres ablak látszik, és iszonyatosan swappel a winyóról, 2 percig vártam, azalatt semmi nem történt. Ilyenkor elvileg látnom kellene a saját megosztásomat, nem?
Petya -
_Petya_
őstag
A másik gépen szerintem nincs beállítva a wins... ez lehet a baj?
smb.conf:
[global]
workgroup = MSHOME
# albi = a gépem neve
server string = Albi
interfaces = eth0
security = SHARE
auth methods = guest
password server = None
#balazs= másik gép windowsos userneve
guest account = balazs
log file = /var/log/samba/%m.log
max log size = 50
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192
printcap name = /etc/printcap
dns proxy = No
idmap uid = 16777216-33554431
idmap gid = 16777216-33554431
valid users = balazs
hosts allow = 192.168.1
cups options = raw
[printers]
comment = All Printers
path = /var/spool/samba
printable = Yes
browseable = No
#ez a megosztás
[rack]
path = /mnt/rack
read only = No
guest ok = Yes
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Az a vicces, hogy SHARE módban fut, és így is ezt csinálja.
Nem lehet, hogy a másik gép tűzfala nem engedi ki?
A saját gépemről tudom valahogy ellenőrizni, hogy lehet-e engem látni? (mint windowsban, hogy a workgroupban magamat is látom, bele tudok menni a megosztott mappáimba)
Petya
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest