- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
escie
őstag
Bővebben: link
ebben segítenétek?
--
Körkérdés!
be szoktatok nézni a disztróspecifikus topikokba? mert ha nem akkor inkább ide hordom a problémáim...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
ESR is azt mondta, olvass kódot, írj kódot.
szerintem sasolj meg néhány makefile-t. minden forráskód mellé adják, de ezt tudod...
amúgy nem értek hozzá, csak beleugatok.
lehet érdemesebb egy C topikban szétnézni.
--
az új fícsör teljes mértékben Parci érdeme, én csak nyafogtam szokás szerint.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
steveetm #4993 üzenetére
tegnap olvastam azt a hsz-od, amiben tönkrevágta a kódod a rios, és nagyhirtelen feldobtam az ötletet az illetékesnek, a ''javítsuk...'' topikban...
5 percen belül érkezett a megoldás.
mostmár ki tudod kapcsolni a szmálylikat, illetve tudsz programkódot írni...
úgyhogy tegnap este óta van. meg van új, leborulós szmályli. :
[Szerkesztve] -
escie
őstag
Sipi, Out,
ha veszek, nVidia lesz, képzelhetitek...
elegem lett már rég az Ati-ból.
majd talán ősszel összejön. remélem. -
escie
őstag
na, majd ha kijön az új stabil, akkor megnézem. azt hittem, hogy ennél már hibátlanabb lesz.
amúgy egy stabilabb platformot kerestem az ut2004-hez, ugyanis az 1.2-es uhu alatt fagyogatott.
most visszatettem a 1.1-et, eddig úgy néz ki, hogy gond nélkül megy a játék.
úgyhiszem, hogy xorg+fglrx probléma volt...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
hát, kössz a segítéséget, de most lett elegem a birkózásból. harmadjára(!) tudok bejelentkezni a gdm-ben, meg ilyesmik.
szörnyű nagyot csalódtam a Fedorában, vagy túl sokat vártam. majd visszatérek hozzá, ha kijön a legújabb stabil, mert ez az rc egy katasztrófa, legalábbis az én gépemen. használhatatlan, néha iszonyatosan lelassul 100%-os prociterheléssel, látszólag idle-ben. valami nagy gáz lehet, mert hibából hibába kell ütközzek, teljesen 0.1alpha hangulata van az egésznek... -
escie
őstag
próbáltam yummal feltenni az apt-get-et:
------------------------
[root@fedora ~]# yum install apt-get
You have enabled checking of packages via GPG keys. This is a good thing.
However, you do not have any GPG public keys installed. You need to download
the keys for packages you wish to install and install them.
You can do that by running the command:
rpm --import public.gpg.key
Alternatively you can specify the url to the key you would like to use
for a repository in the 'gpgkey' option in a repository section and yum
will install it for you.
For more information contact your distribution or package provider.
------------------------
de mindenre ezt kapom. a javasolt parancs meg esetemben nem értelmezhető. amúgy nem engedélyeztem semmi ilyesmit...
a legújabb rc-t használom. -
escie
őstag
1:
egy graf felület kellene, amin tudok bogarászni a csomagok közt, megnézni melyikből van frissebb, stb. például, ha synaptic működik ebben a környezetben, akkor az jó is lenne.
analóg módon kéne egy graf admin feleület is, olyan, mint amilyen a telepítő volt. júzerek hozzáadása, egyéb beállítások. kb, mint a yast. (nincs ilyesmi alapértelmezetten?)
up2date jelen pillantban ennyit tud:
up2date
Fatal Python error: could not import gnomevfs
Félbeszakítva
2:
a yum mire jó?
3:
fglrx-et hogy tegyem fel? nem nagyon akar életre kelni....
4:
hogyan telepítsek bármit is? a netről kéne, nincs kedvem a cdket buzerálni.
előre is kösz!
[Szerkesztve] -
escie
őstag
üdv!
nos feltettem a legújabb Fedora Core rc-t. annyira idegen minden, hogy szörnyű. van valami admin felület? valami grafikus csomagmanager? (mint az apt-hoz a synaptic, például ) -
escie
őstag
hihi, a Mandrake nevet változtatott, Mandriva-ra.
egyesült ugyanis a Connectiva-val.
pletykarovatunkat olvasták. -
escie
őstag
válasz
operator10 #4803 üzenetére
a hivatalos oldalon találtam:
''
Debian packages:
can be found in unstable and testing, add either one to your sources and do apt-get install synaptic.
'' -
escie
őstag
válasz
operator10 #4798 üzenetére
kósza ötlet: ''apt-get install synaptic''
-
escie
őstag
szóval az van, hogy most a ctr+alt+f8-ra megy az újabb x. hogyan van a ''címzése'' ezeknek?
elvileg a default az a :0:0, nem? de én csak a :1 , :2 stb-re tudok nyitni.
és egyébként törvényszerű, hogy egy terminált is elfoglaljon az x, úgyértem, hogy ''telepiszkítson'' egy terminált? nem lehet valahogy háttérbe küldeni?
a startx-nek hogy tudom megadni, hogy milyen ablakezelőt indítson? a konfigfájlon kívül, persze. vagy úgy is jó lenne, ha egy xdm-mel indítana...
valaki?
[Szerkesztve] -
escie
őstag
heló, megint én.
tantóbácsi mutatott valamit a suliban, hogy hogy lehet több x-et futtatni. nos, én meg jól elfelejtettem, pedig szeretném.valamit csinált ''xhost''-tal, és aztán indította valahogy az x-et, már a második példányt.
amúgy xorgom van...
előre is kösz az esetleges segítséget! -
escie
őstag
válasz
tierbatyo #4621 üzenetére
akkor okés.
csak olvastam valamit félfüllel.
közösbe:
ha letöltöm a legújabb Fedora testing verziót, akkor azt majd tudom frissíteni a véglegesre? azért kérdezem, hogy le kell-e tölteni majd újra az isot...
úgy döntöttem, megpróbálkozom a négyes legújabb testing verziójával.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
dabadab #4475 üzenetére
tkp igazad van, bár egyre inkább színesedik. nameg, magyar. annyira jó nem vagyok ángliusból, hogy ne olvassak magyar sajtót.
amúgy egész sok külföldi jár a hupra, mert igencsak friss szokott lenni.
például a distrowatch karbantartója külön megemlítette egy interjúban, hogy milyen jó. -
-
escie
őstag
wuáhh!!
index-minőség.
csak erős idegzetűeknek.
Bővebben: link
ekkora marhaságot. a python, mint ''hekkercsapat''(sic!), ráadásul DVD Jon-t összekeverte DVD Jon-nal.
bex@rás ez a cikk. van még lentebb?? -
escie
őstag
létezik valahol a kernel doksija böngészhetően?
nem akarom az egészet letölten csak a doc miatt... -
escie
őstag
hejehuja, bejelentette a hup!! ezt hivatalosnak veszem.
a dns még nem frissült, még a régi honlapot látom.
annyibaj.
letöltés indul.
éljen a bagoly! -
escie
őstag
kavarás van.
egy hete lett meg Sianisnak az új laptopja, azon már (elvileg) a végleges uhu1.2(Rajt!) van.
ma nyílt topik a hupon, arról, hogyha befrissíted a napi-snapshot verziót, akkor már szintén ezt kapod.
néhány napja nem válaszol senki ugyanitt a kérdésemre, hogy hogy kerül végleges uhu egy gépre, a megjelenés előtt. pedig jár oda egy uhu fejlesztő, de nem reagált...
egyes vélemények szerint, idő kérdése, és megjelenik a honlapon a bejelentés. valaki már látta is, csak még nem mindenhol frissült a dns...
mindegy, én kivárom a bejelentést. -
escie
őstag
válasz
gege71.hu #4365 üzenetére
na, akkor így még jobb is.
olvastam én is az ubuntu lapján, hogy van csomag, de valami kavarás volt vele, amit nem értettem, így nem is ajánlottam neked.
de akkor így a káposzta is jóllakott.
a betűösszemenésről nem tudok mit mondani, szvsz valami fontokkal kapcsolatos beállítást a x konfigfilejában eltúrhattál, vagy nemtom.
az ati panelt szvsz jobb ha elfeleded, nem jó semmire, csak bosszúságot okoz. de komolyan, ne várj egy olyan kényelmes felületet, mint a catalystnál, ez egy rakat trágya(már elnézést).
mindent a x configfilejában tudsz beállítani, vagy pedig az fglrxconfig paranccsal. persze fglrxconfig előtt mentsd el a konfigfájlt.
az fgl_glxgears mennyi fps-t pörög? -
escie
őstag
válasz
gege71.hu #4360 üzenetére
aliennel át kéne konvertálni .deb -be. de ha van rpm csomikezelő az ubuntuban, akkor azzal is fel lehet rakni.
nem próbáltam még ubuntu alatt, de uhu alatt elég egyszerű, ha visszalapozol/keresel ebben a topikban, meg a linuxos topikokban, akkor megtalálhatod a leírásom, hogyan is kell uhu alatt. nem sokban -talán semmiben- nem különbözik ubuntu alatt sem.
ha jól rémlik, rpm --force --nodeps fglrx###########.rpm paranccsal kell, aztán fglrxconfig -gal értelemszerűen beállítani(ezzel lehet, hogy meg fogsz szenvedni.). -
escie
őstag
-
escie
őstag
válasz
Bazsesz #4301 üzenetére
szóval, írd be: mc
ez egy filekezelő. menj az /etc/X11 kvt-ba. itt keresd meg XF86-config(vagy ilyesmi) nevű filet, f4-gyel szerkeszd, keresd meg f7-ttel a /dev/input/mice sort. ezt írd át, /dev/gpmdata -ra, f2-vel ments. próbáld indítani az x-et. ha nem jó, gyere vissza.nincs nagy probléma, csak nem jó helyen keresi az egeret...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
Bazsesz #4296 üzenetére
nem találja a rácsálódat a /dev/input/mice alatt.
próbáld átírni az /etc/X11/XF86-Config file idevágó sorát az egér valódi helyére.
talán /dev/input/mouse0 vagy ilyesmik...
úgy tudod megnézni, hogy hol van az egered, hogy a gyanús file-t így kiolvasod.
mondjuk:
cat /dev/input/mouse0
ha elkezdi kriszkraszokkal telenyomni a kozolt, miközben mozgatod az egeret, akkor hurrá, siker.
ebből kilépni a ctrl-c vel tudsz. -
escie
őstag
válasz
Bazsesz #4296 üzenetére
nem találja a rácsálódat a /dev/input/mice alatt.
próbáld átírni az /etc/X11/XF86-Config file idevágó sorát az egér valódi helyére.
talán /dev/input/mouse0 vagy ilyesmik...
úgy tudod megnézni, hogy hol van az egered, hogy a gyanús file-t így kiolvasod.
mondjuk:
cat /dev/input/mouse0
ha elkezdi kriszkraszokkal telenyomni a kozolt, miközben mozgatod az egeret, akkor hurrá, siker.
ebből kilépni a ctrl-c vel tudsz. -
escie
őstag
1.2.5-re fejlesztenek a bioware-es arcok, azt olvastam. nekem ennél újabb van fent.
de mintha olyat is olvastam volna, hogy be van építve at sdl szükséges része a binárisba. meg gyanús, hogy mellékelték az sdl licenszét is, szal nemtom mi van...
(most jött le az új peccs, próba. szorítsatok! -
escie
őstag
Fatal signal: Segmentation Fault (SDL Parachute Deployed)
ezt miért van, amikor a neverwinter nights-ot akarom futtatni? -
escie
őstag
kopete tuti van a suseban, a kde részeként, nem kell fordítással bajlódnod...
''sokkal gyorsabb, mint a beépített böngészőben
nem értem ez miért van ''
érzéki csalódás.de tényleg. a firefox nem gondolkozik sokat, hamarabb elkezdi ''kirajzolni'' az oldalt, míg más böngészők várnak egy kicsit a beérkező adatokra...
-
escie
őstag
''Állítsuk a ''network.http.pipelining.maxrequests'' értéket valami nagyobb számra, mondjuk 30-ra. Ez azt jelenti, hogy a böngésző egyszerre 30 kérést fog küldeni (közben kiderült, hogy a forrásoldalon megadott infóktól eltérően hiába adunk meg 8-nál nagyobb értéket, mert 8 a maximum, tehát 30 megadása esetén is 8 lesz a beállított érték). A megfelelő számot ki kell kísérletezni.
''
például ez... -
escie
őstag
remélem nem vágja szét a fórum képét.
micsoda reklámkampány!
szerk.: nem vágja szét, juhé!
[Szerkesztve] -
escie
őstag
azért a nagy cégek szerintem adnak nem-hivatalos supportot a laptopjukra+linux-ra. bent a suliban HP gépek vannak, és persze gond nélkül megy a linux.
meg az is enyhíthet a közhangulaton, hogy a tendencia jó. egyre több gépet adnak linux-szal, stb...
az igény is egyre nagyobb, ez is növeli a kínálatot a linuxos laptopok terén... -
escie
őstag
csak nem ''laposmaxtor''?
múltkor hívott a haver, hogy verjek lelket az xp-jépbe. hát odáig jutottunk, hogy x@r a vinyó. nem tudott róla bootlni a 'dozer. linux alatt még be tudtam mountolni, némi adatmentés, amit el tudtunk érni, a legközelebbi bekapcsoláskor már a post-nál megállította a gépet a vinyó.
-
escie
őstag
gondjaim? esetleg a dd úgy csinálná, hogy jó legyen?
végül is mindegy, az iso egy linux disztró akar lenni, be kéne róla bootolni...
--
ajaj, lehet az alaplapom nem támogat ilyesmit, nem akart bebootolni. momdjuk nem is találtam olyan lehetőséget a setupban, hogy lehetne ilyenről bootloni...
Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- iPhone topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nyaralás topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest