- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Aktív témák
-
Driss
csendes tag
Szia Out, Sziasztok!
Az a gondom, hogy igen masszív proxy mögött vagyok! Csak egy porton tudunk kimenni, ott is csak ''http proxy ftp támogatással'' ... Eddig 6 ftp klienst próbáltam ki, csak a CuteFTP ismerte ezt a lehetőséget.
Jópár szerverről próbáltam letölteni a SUSE-Linux-9.2-FTP-DVD.iso -t, de egyrész 2Gb-osnak látja (mindegyik tükrön), másrészt egy kicsit mókol vele, de végül egy byte-nyit sem tölt le... Egy idő után feladja.... újrapróbálja... (De ez legalább már átment a tűzfalon!)
Van ötleted?
Köszi! -
Driss
csendes tag
Szia Out!
Az a gondom, hogy igen masszív proxy mögött vagyok! Csak egy porton tudunk kimenni, ott is csak ''http proxy ftp támogatással'' ... Eddig 6 ftp klienst próbáltam ki, csak a CuteFTP ismerte ezt a lehetőséget.
Jópár szerverről próbáltam letölteni a SUSE-Linux-9.2-FTP-DVD.iso -t, de egyrész 2Gb-osnak látja (mindegyik tükrön), másrészt egy kicsit mókol vele, de végül egy byte-nyit sem tölt le... Egy idő után feladja.... újrapróbálja... (De ez legalább már átment a tűzfalon!)
Van ötleted?
Köszi! -
Driss
csendes tag
-
escie
őstag
na, majd ha kijön az új stabil, akkor megnézem. azt hittem, hogy ennél már hibátlanabb lesz.
amúgy egy stabilabb platformot kerestem az ut2004-hez, ugyanis az 1.2-es uhu alatt fagyogatott.
most visszatettem a 1.1-et, eddig úgy néz ki, hogy gond nélkül megy a játék.
úgyhiszem, hogy xorg+fglrx probléma volt...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
hát, kössz a segítéséget, de most lett elegem a birkózásból. harmadjára(!) tudok bejelentkezni a gdm-ben, meg ilyesmik.
szörnyű nagyot csalódtam a Fedorában, vagy túl sokat vártam. majd visszatérek hozzá, ha kijön a legújabb stabil, mert ez az rc egy katasztrófa, legalábbis az én gépemen. használhatatlan, néha iszonyatosan lelassul 100%-os prociterheléssel, látszólag idle-ben. valami nagy gáz lehet, mert hibából hibába kell ütközzek, teljesen 0.1alpha hangulata van az egésznek... -
escie
őstag
próbáltam yummal feltenni az apt-get-et:
------------------------
[root@fedora ~]# yum install apt-get
You have enabled checking of packages via GPG keys. This is a good thing.
However, you do not have any GPG public keys installed. You need to download
the keys for packages you wish to install and install them.
You can do that by running the command:
rpm --import public.gpg.key
Alternatively you can specify the url to the key you would like to use
for a repository in the 'gpgkey' option in a repository section and yum
will install it for you.
For more information contact your distribution or package provider.
------------------------
de mindenre ezt kapom. a javasolt parancs meg esetemben nem értelmezhető. amúgy nem engedélyeztem semmi ilyesmit...
a legújabb rc-t használom. -
escie
őstag
1:
egy graf felület kellene, amin tudok bogarászni a csomagok közt, megnézni melyikből van frissebb, stb. például, ha synaptic működik ebben a környezetben, akkor az jó is lenne.
analóg módon kéne egy graf admin feleület is, olyan, mint amilyen a telepítő volt. júzerek hozzáadása, egyéb beállítások. kb, mint a yast. (nincs ilyesmi alapértelmezetten?)
up2date jelen pillantban ennyit tud:
up2date
Fatal Python error: could not import gnomevfs
Félbeszakítva
2:
a yum mire jó?
3:
fglrx-et hogy tegyem fel? nem nagyon akar életre kelni....
4:
hogyan telepítsek bármit is? a netről kéne, nincs kedvem a cdket buzerálni.
előre is kösz!
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
Lehet hogy igazad van! Bár mások szerint meg teljesen mindeggy ki mivel kezdi. Tény hogy eddig suset, stb használtam.Ott meg nemigazán kelett mountolni, mert alapból ott volt az asztalon a ''meghajtók'' parancsikon.De eddig egyetlen disztró sem támogatta az összes hardveremet, kivéve debian, ubunt.Ezért tlaán kényszerűségből is muszályvoltam erre váltani.De majd igyekszem hamar okosodni
, csak így neten keresztül néha picit nehéz
-
-
steveetm
őstag
PyMusique was written by:
Travis Watkins
Cody Brocious
Jon Lech Johansen
ők lennének pythonék?
Jon Lech Johansen nevű hekker tette hozzáférhetővé a számokhoz tartozó FairPlay kulcsokat; egy DVD-Jon nicknevű társa pedig 2003 novemberében tette közzé QTFairUse nevű alkalmazást
Ez pedig egyenesen beszarás.
Viszont úgytűnik a linkek közül kiszedték, vagy én nézek el vmit...
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Működik! Köszönöm a segítséget!
Újabb kérdés: szeretnék összerakni egy linuxos netmegosztó gépet, de a lényeg, hogy a kliensek sávszélességét(fe, és feltöltést is) lehessen szabályozni. (Most routerrel van megosztva, és mikor a lakótársaim DC-znek, iszonyatosan belassul a net, a PH! is alig jön be...)
Valami ötlet? Egyfloppys disztribek? Vagy valami minimális debian vagy fedora?
Petya -
-
-
_Petya_
őstag
/usr/java nincs,
/usr/lib/java-1.3.0
/usr/lib/java-1.3.1
.
.
.
/usr/lib/java-1.5.0
Tehát mindenféle verzióhoz van könyvtár, csak épp mind üres.
és van /usr/lib/java-ext, ami szintén üres.
/usr/lib/jvm -ben vannak symlinkek mindneféle java cuccokra. Ezek:
összesen 8
lrwxrwxrwx 1 root root 26 már 9 21:23 java -> /etc/alternatives/java_sdk
lrwxrwxrwx 1 root root 32 már 9 21:23 java-1.4.2 -> /etc/alternatives/java_sdk_1.4.2
lrwxrwxrwx 1 root root 22 már 9 21:23 java-1.4.2-gcj -> java-1.4.2-gcj-1.4.2.0
drwxr-xr-x 6 root root 4096 már 9 21:23 java-1.4.2-gcj-1.4.2.0
lrwxrwxrwx 1 root root 30 már 9 21:23 java-gcj -> /etc/alternatives/java_sdk_gcj
lrwxrwxrwx 1 root root 21 már 9 21:23 jre -> /etc/alternatives/jre
lrwxrwxrwx 1 root root 27 már 9 21:23 jre-1.4.2 -> /etc/alternatives/jre_1.4.2
lrwxrwxrwx 1 root root 26 már 9 21:23 jre-1.4.2-gcj -> java-1.4.2-gcj-1.4.2.0/jre
lrwxrwxrwx 1 root root 25 már 9 21:23 jre-gcj -> /etc/alternatives/jre_gcj
Melyik lenne az?
Petya -
mkbla
senior tag
nerolinux... nem igazán, de ha csak ezeket a platformokat támogatja akkor nem is lesz....:
Supported platforms (32-bit):
* Red Hat Linux 7.2
* Red Hat Linux 7.3
* Red Hat Linux 8.0
* Red Hat Linux 9
* Red Hat Enterprise Linux 3
* Fedora Core 1
* Fedora Core 2
* Fedora Core 3
* SuSE Linux 8.0
* SuSE Linux 8.1
* SuSE Linux 8.2
* SuSE Linux 9.0
* SuSE Linux 9.1
* SuSE Linux 9.2
* Debian GNU/Linux 3.0 (with kernel 2.4 or higher)
le akartam tölteni egy helyről ,de kicsit furcsa h 1K az egész....?
mondjuk van otthon vmi debianom, de még fel se tudtam rakni normálisan...
a k3b nekem is fagyott néha, meg 1szer b@szottel egy princo dvd-t miközben filmet néztem.... -
mkbla
senior tag
fúúúú, ha én már azt tudnám.... régebben a régebbi eldzsí cd íróval is ugyanezt csinálta, vagyis nem teljesen, ott az volt a baja h a cd íróban lévő üres cd-t nem ismerte fel (sztem a mount-tal lehetett vmi baja)
asszem egyébként egyszerűen csak annyit h sikertelen és kiadja a cd-t/dvd-t, legalábbis most az uccsó 2 dvd-t szívás volt megírni össe vissza állígattam mindent h sikerüljön (egyébként k3b-vel írok) amikor pl megmondom neki h hányszorosan irja akkor lehet választani : 2X , 1X, Automatikus, Figyelmenkívül hagyás. (egyébként 4X -es író, és ha minden ok akkor írja is 4X-esen automatikusan) ha az írási sebességet 2v 1X-esre veszam akkor leáll h nem tudja beállítani az írás sebességet, a másik két lehetőségnél meg csak hiba történt és kész... volt h amikor root-ként indítottam (gondolotam h a mountolással van baja), akkor is volt h csak 5-ötdjére indult el az írás.
egyébként a figyelmen kívül hagyás az mit takar? -
mkbla
senior tag
fenn, (asszem) amikor először kiirta akkor 1 rakás qt nyavaját felraktam, valami qt-odbc, qt-mysql, meg még vmi qt-t nem raktam fel (talán prostgresql, mind1), nem tartottam ezeket annyira fontosnak, vagy mégis fontosak?
meg amúgy is vmi fordított qt nyavaja baja van. qt-t meg nem fordítottam
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
107D-m nincs, de volt 106D, most pedig 108D van. Mindkettőre rögtön felraktam a vásárláskor elérhető legújabb RPC-1-es firmware-t (a DVD ''világfelosztásért'' megérdemelnék néhányan a karóba húzást). A 106D-t először 2.4-es kernel alatt SCSI emulációval használtam a Gentoo és Debian alap cdrecord és growisofs csomagjaival, majd 2.6-os kernellel IDE módban, a 108D-t csak 2.6-os kernellel Debian alatt. Tökéletesen működött mindkettő, illetve a 108D még működik.
-
gege71.hu
addikt
Na közben újra redhat van fenn (el 4-es)
ez 9800 proként látja a kártyám, 85 hz moncsifrisítés de hárveresen ez se gyorsít lószart se.
n de ez most még a kisebb gond.
Sok sok how-to é egyéb fórum túrása után rájöttem a ''cat /proc/filesystems'' parancs seítségével, hogy ez a kernel baszik ntfs-t támogatni.
Na most vakarózhatok, hog hogy érjem el azt, hogy támogassa.
Ja uhu megmammult azé raktam fel megint a redhat-ot.
Az UHU 1xűen nem indul el kikapcs után, nem talál olyan részt vinyóján amiről indulhatna...press any ke to cont és kész behalás...
Mind1 most azzal nem foglalkozom. redhat már fenn van megint.
Két dolgot KELL elintéznem:
1. 9800pro 3d támogatás
2. olyn kernel felrakása ami NTFS-t támogat (furcsálltam, hogy uhu támogatja alapbó redhat enterprise kutyafasza Linux meg nem..
Ha ezeket nem tudom rövidesen megoldani valhog akkor sajna feladom
Visszalép-WinXPbe be ...lemezkezelés..törlöm a linuxvinyót...aztán format...NTFS
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
per pill UHU van fenn, ha nem megy a 9800pro belövése akkor megy majd vissza a redhat(amúgy Redhat enterprise Linux4, valszeg azért volt neki evidencia a radeon)
De fel foglak valszeg keresni, mert tegnap 2-ig dúrtam a netet meg a google-t meg a fórumokat...aztán lefekvés után meg járt az agyam még vagy 1 órát -
gege71.hu
addikt
Köszi.
később rápróbálok.
Majd jelzem ha OK.
Amúgy Redhat-ba belefáradtam tegnap éjjel. Az istennek sem tudtam rávenni a rendszert, hogy lássa az ntfs vinyóimat, Pedig itt a fórumban sokat segítettetek, de egyik módszerrel sem sikerált...vagy már túl késő volt éjjelAz viszont a kártyát(radeon 9800pro) kezelte kapásból jól. Az UHU meg az NTFS vinyókat látja kapásból
és a karit meg vesa-nak ami megöl már
Minden ergyéb dolog (net, alkalmazások, mailezés még icq is..stb zsíír.)
Ja még vmi: UHU-hoz melyik operát kell feldobni ill melyiket lehet? -
_Petya_
őstag
Úgy is próbáltam, de ugyanez volt a hiba. Közben rájöttem a megoldásra: a NetworkManager szolgáltatás okozza a problémát, alapból ki volt kapcsolva, akkor ment is rendesen, úgy is, ha a routert adtam meg DNS-nek, de miután én marha bekapcsoltam, adódott a hiba.
Szóval lelőttem a service-t, és megjavult!
Feltettem az amsn-t, és hiányolom belőle a hangos beszélgetést. Nincs hozzá valami plugin, vagy másik olyan program, amivel lehet msn-en beszélgetni?
Petya -
_Petya_
őstag
Megadtam másodlagos és harmadlagos DNS-nek a szolgáltató elsődleges és másodlagos DNS-ét. Újraindítás után nincs kapcolat, de ha belépek a system-config-network-be, és valamit módosítok (kitörlöm az egyik cím utolsó számjegyét, majd visszaírom ugyanazt), megkérdezi, hogy elmentse-e a változásokat, OK-t nyomok, ls működik. De ha semmit nem változtatok, és úgy zárom be, akkor nem javul meg.
Petya -
steveetm
őstag
ettől még lehet hogy bekavar vhol, de ami biztos: wins support = yes engedélyezi hogy wins szerverként funkciónáljon a nmbd. Ha windowsban nem állítod be wins szervernek a samba gépet, akkor kb semmi nem fogja használni(merthogy subneten belül a névfeloldás az broadcast, ahogy korábban mondtam, csak ez nem jut ki subneten kívülre, ekkor kell a wins server, és a többi subnetben lévő gép azt fogja használni. De ekkor már windowsban is kell beállítás).
De tényleg furcsa lenne ha úgy menne, egy bugreportot mindenképp megérne a dolog ha az a gáz
Üdv.: steveetm -
_Petya_
őstag
Tehát a windowsos gépen engedélyezni kell a WINS-t?
Egyébként steveetm koléga tanácsa alapján átírtam az smb.conf-ot, X alatt a hálózatokra kattintva látom magamat, de ha rákattintok üres ablak látszik, és iszonyatosan swappel a winyóról, 2 percig vártam, azalatt semmi nem történt. Ilyenkor elvileg látnom kellene a saját megosztásomat, nem?
Petya -
_Petya_
őstag
A másik gépen szerintem nincs beállítva a wins... ez lehet a baj?
smb.conf:
[global]
workgroup = MSHOME
# albi = a gépem neve
server string = Albi
interfaces = eth0
security = SHARE
auth methods = guest
password server = None
#balazs= másik gép windowsos userneve
guest account = balazs
log file = /var/log/samba/%m.log
max log size = 50
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192
printcap name = /etc/printcap
dns proxy = No
idmap uid = 16777216-33554431
idmap gid = 16777216-33554431
valid users = balazs
hosts allow = 192.168.1
cups options = raw
[printers]
comment = All Printers
path = /var/spool/samba
printable = Yes
browseable = No
#ez a megosztás
[rack]
path = /mnt/rack
read only = No
guest ok = Yes
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Az a vicces, hogy SHARE módban fut, és így is ezt csinálja.
Nem lehet, hogy a másik gép tűzfala nem engedi ki?
A saját gépemről tudom valahogy ellenőrizni, hogy lehet-e engem látni? (mint windowsban, hogy a workgroupban magamat is látom, bele tudok menni a megosztott mappáimba)
Petya
[Szerkesztve] -
escie
őstag
1.2.5-re fejlesztenek a bioware-es arcok, azt olvastam. nekem ennél újabb van fent.
de mintha olyat is olvastam volna, hogy be van építve at sdl szükséges része a binárisba. meg gyanús, hogy mellékelték az sdl licenszét is, szal nemtom mi van...
(most jött le az új peccs, próba. szorítsatok! -
escie
őstag
''Állítsuk a ''network.http.pipelining.maxrequests'' értéket valami nagyobb számra, mondjuk 30-ra. Ez azt jelenti, hogy a böngésző egyszerre 30 kérést fog küldeni (közben kiderült, hogy a forrásoldalon megadott infóktól eltérően hiába adunk meg 8-nál nagyobb értéket, mert 8 a maximum, tehát 30 megadása esetén is 8 lesz a beállított érték). A megfelelő számot ki kell kísérletezni.
''
például ez... -
snowflake
tag
lmsensor kell neked, ehhez kell legyen a kernelben i2c modul.....
ha grafikusan is látni szeretnéd, akkor a ksensors sem árt
2. beírok egy url-t és jóideig tölti. winnél beírom, enter és már ott is van
(ADSL-em van)
Zsu_: ha egy kicsit pörgösebbnek akarod érezni a firefoxot/mozillat akkor nézd meg ezt is:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
1. köszi
2. beírok egy url-t és jóideig tölti. winnél beírom, enter és már ott is van
(ADSL-em van)
3. nincsen istall file. tar.gz file van, amit kicsomagoltam, de ennek ellenére nem indul a progi.Esetleg tudsz ajánlani valami másik msn helyettesítő programot?
4. igen, így próbáltam, de mindig azt írja, hogy failed to send
nem tudom mi lehet a gond -
Grunya
aktív tag
Igen. Most jelent meg a SimplyMepis 3.3. Egyetlen CD, de szinte minden rajta van, ami egy desktop rendszerhez kell. Nekem még a CAnon fényképezőgépemet is látja egyből.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Matthew
őstag
Az alatt nem a bootolást értem (az oprendszer választó menü még tökéletes), hanem már az ablakkezelőt. Ezt a bill. kombót kipróbálom este ha hazaérek, csak félő, hogy a felbontást ugyan megváltoztatja de a frissítést is ugyanúgy emeli hozzá és így relatíve mindig nagy lesz a freki. Na majd kiderül...
Addig is köszönöm a segítséget! -
-
badamoa
tag
-
Vitus
őstag
Feltelepítettem egy uhu 1.1-et most onnan írok.
Valami galeon vagy miazisten alól.
barátkozok a dologgal. Mielőtt valaki lehurrogna, hogy uhu gagyi, mivel soha nem volt linuxom ez tünt a legegy szerűbbnek.
Majd gondolom le kellene cserélni a vga drivert (nvidia) mert most nem tudom milyet használ mert nv-re állítottam de ennél többet nem árúlt el viszont 1024x768/24Bit 100Hz en szépen megy.
Azt sem tudom hogy smint tovább
Aszem reboot és a másik winyóról win xp mert elég egy napra 1 siker nem akarom elrontani valami csúnya bénázással.
-
4gressor
tag
Például én.
Nekem pont a 64 bites disztribbel vannak kínjaim.
Próbált már valaki MSI K8N Neo2 Platinumra Debian AMD64-et (Alioth) rakni.
Nekem sehogy sem akar összejönni a net. A lapon ugyebár két integrált hálókártya van (nforce, realtek). A Realtek-et felismeri de DHCP-vel nem tudja konfigurálni a hálózatot. Az nforce-t fel sem ismeri. Az az érdekes, hogy raktam már fel Ubuntu linuxot és az mindent gyönyörűen felismert, és be is tudta konfigurálni a netet (még az nforce kártyán keresztül is). Csak valahogy jobban örülnék egy alap Debian rendszernek e gépemen, meg az Ubuntu-nak van 1-2 gyermekbetegsége.
A net egyébkent fibernetes kábelnet. Van valakinek valami ötlete? -
ngabor2
nagyúr
Nekem már ''kipróbálás céljából'' fenn van a FC3 64 bites változata. Kissé szokatlan a Sid után, nem is igazén sokat foglalkoztam vele, hogy belőjem (nem volt időm, meg egy csomó megszokott dolog hiányzik is belőle). Az egyik ok, amiért még vacillálok az az MPlayer, a másik a dvd-írás. Ugyebár az új disztribek 2.6-os kernelre épülnek. Az alatt meg többek állítása szerint nem sétagalopp a dvdírás belövése.
Az már csak mellékes, hogy pl. pine alapból nem volt a FC3-ban...
De mintha gyorsabb lenne a Sid után. Bár egy 3000+ A64-en a Sid is gyors egy 1600+ XP után -
DrGonzo22
őstag
-
Kernel forrás-t felraktam.
Tehát alapból parancssorosan inditsam,majd
1.init 3
2.telepitő futtatása
3.modprobe fglrx
4.fglrxconfig
5.init 5
Még két kérdés.
Init 3 és 5 mit jelentenek?
A modprobe kiadásakor mit kell válaszolnia(csak simán ok vagy megpróbálja elinditani az x-et)?
Csakhogy tudjam mire számitsak.
Köszi. -
mkbla
senior tag
ja, penge 3 volt mpegben, szar volt, meg van 1 rakás System Of a Down klippem ami mpeg, de ugyanaz a gond az összesnél. ha erre gondolsz akkor igen; fordítás előtt bemásoltam a kodekeket az /usr/local/lib/codecs-be (asszem, de ott vannak a hol kell elnniül, mert nem keresi őket az mplayer a ./configure után...)
1ébként Mandrake 10.0-t használok....
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest