Aktív témák
-
dwiki
senior tag
És még ott kötnék bele a dologba, hogy szerintem a Win 3.1, (és gondolom a többi korábbi
Win is) inkább csak ablakkezelô, grafikus felület volt Dosra, mintsem oprendszer...
Ja és a srác nem rakott fel se Suse-t, se Uhu-t -
dwiki
senior tag
Á, megtaláltam:
Bővebben: link
39 oprendszer, 1 gépen.... -
dwiki
senior tag
Nem kellet volna leszedni, szó nincs róla.
Utána lehetett volan rakni az XOSL-t.
De persze talán elsőre talán kár bonyolítani, és szimplán a grub vagy a lilo is jó.
(XOSL előnye hogy univerzálisabb - szvsz - tehát ha mondjuk más rendszert - pl
BEOS - is kipróbálnál azt is elintézi - liloban nem vagyok biztos -, + ha ha netán
újrainstallálod az Xp-t (ami ugye angyonrugja lilot, grubot), akkor is könnyen
helyrepofozható az XOSL. (Persze va lilo és a grub is helyrehozható, csak
körülényesebben -szvsz -).
Hát röviden ennyi lenne XOSL előnye.
(volt nem is olyan régen egy srác, aki valami eszméletlen sok oprendszer felrakott
egy gépre, nos ő is XOSL-t használt. Meg akartam keresni a hírt/cikket erről, de
sajna nem találtam. Ha valaki tud erről egy linket, megoszthatná velem(velünk)..) -
dwiki
senior tag
Nem, XOSL csak bootmanager.
Hát én úgy csinálam hogy az Xp ''sima'' partícionálójával feldaraboltam a winyot (Egy
másik gépben, egy sz?z winyót)
Aztán elôször telepítettem a wint (elsô partícióra, bár lehet mindegy, de mivel win98 volt
így volt tuti).
Aztán egy ici pici partícióra -32 mega körül - (ezt is megcsináltam elôre- sima fat 32, vagy
fat 16) , felnyomtam a XOSL-t.
Aztán jött a BEOS, aztán a linuxok.
Na most a debián saját pratícionálójával (telepítéskor) még persze a már elôre kiszemelt
partíciót átpartícionáltam (EXT3-ra), sôt továáb ossztottam - pl swap partíció -.
De asszem az UHuban is van ilyesmi -vagyis az biztos hogy valami ilyesmi van - , de hogy
az UHU particionálója menyire volt tuti, arra nem melékszem.
Ami fontos linuxoknál, hogy adott partícó elejére rakjad a lilot, és ne a winyo boot
sectorába, mert akkor viszlát XOSL....
Hát nagyon röviden ennyi. -
dwiki
senior tag
Nekem egy gépen van, Uhu, DebianSarge, DebianWoody, BeOs, és Win98...
Minden gond nélkül. (régebbi gép, azért van 98 rajta, és pl az uhu nagyjából egészében
kdevel felvértezve használhatatlan is rajta, de debian fluxboxal felvértezve, öllég jól
superál) De Xpvel együtt is használtam már Suset és Debiant.
Ja, és XOSL bootmanagert ajánlom...
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest