- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 8 és 8T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
MarKoo
addikt
A topik betelt, nyitom a folytatást.
Bővebben: link -
escie
őstag
Bővebben: link
ebben segítenétek?
--
Körkérdés!
be szoktatok nézni a disztróspecifikus topikokba? mert ha nem akkor inkább ide hordom a problémáim...
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Üdv!
mrtg-vel kapcsolatban kérdeznék, írtam már, de senki nem válszolt. Előszöris, az érdekelne, hogy elgyáltalán alkalmas-e arra, amire használni akarom.. Az egyértelmű a leírásokból, hogy pl webszerverre, routerre feltelepítve működik. Engem az érdekelne, hogy egy router(nem PC, csak egy OvisLink DSL router) mögötti gépről meg tudom-e figyelni a router forgalmát (akár gépenként lebontva, akár összesen), vagy ezt csak akkor tudom megtenni, ha magára a routerre van telepítve az mrtg+webszerver? Tud valaki segíteni?
Petya -
ReJim
őstag
ha valaki értene a radius szerverhez akkor segítsen neki, ha teheti:
Bővebben: link
én asse tom miaz, így nem tok helpzni.. -
Sipi
addikt
Két lehetőség van. Az első az, hogy a GNU szabványos menetét használod, az autoconf/autoheader/automake segítségével, sablonból generálod. Ehhez nem értek, de szerintem Neked sem ez kell.
A mésodik egyszerűbb. A make parancs voltaképpen csak egy shell, a Makefile tartalmát hajtja végre, amiben változókat, különböző függvényeket, if-then-else, stb. lehet. Vagyis: lényegében azt adsz meg a Makefile-ban, amit nem szégyellsz. A make parancs meghívására úgyis csak annyi történik, hogy a make shell végrehajtja a megadott (vagy ha nem adod meg, automatikusan a Makefile nevű) file parancsait. Szélsőséges estben ez lehet egy ''echo ''Kesz vagyok.'' is.
Vagy normálisabban:CFLAGS=''-O2 -I . -I /usr/include''
LDFLAGS=''''
LIBS=''-L /usr/lib''
TARGET=egyes.c kettes.c
CC=gcc
all:
gcc $TARGET CFLAGS LDFLAGS LIBS
Sipi -
escie
őstag
ESR is azt mondta, olvass kódot, írj kódot.
szerintem sasolj meg néhány makefile-t. minden forráskód mellé adják, de ezt tudod...
amúgy nem értek hozzá, csak beleugatok.
lehet érdemesebb egy C topikban szétnézni.
--
az új fícsör teljes mértékben Parci érdeme, én csak nyafogtam szokás szerint.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Továbbiakban lenne egy kérdésem!
Programozásból kikaptuk a megkreálandó feladatokat, és első pont így kezdődik:
1, A feladat minimum 2 c, 2 h állománybol, és egy _müködő_ makefile -ból áll. - Ez ugye számomra tiszta, csak az nem, hogy make fájl-t hogyan kell készíteni.
Tud erről valaki valamit? Mi ennek a titka? Válaszotokat előre is köszinöm! -
escie
őstag
válasz
steveetm #4993 üzenetére
tegnap olvastam azt a hsz-od, amiben tönkrevágta a kódod a rios, és nagyhirtelen feldobtam az ötletet az illetékesnek, a ''javítsuk...'' topikban...
5 percen belül érkezett a megoldás.
mostmár ki tudod kapcsolni a szmálylikat, illetve tudsz programkódot írni...
úgyhogy tegnap este óta van. meg van új, leborulós szmályli. :
[Szerkesztve] -
zui
tag
válasz
tierbatyo #4983 üzenetére
Udv.
2.4.19 es kernelrol van szo, es nincs meg az /usr/src/linux ban a config sajna, mert nem is azon a gepen lett forditva a kernel.
Nekem arra van szuksegem, hogy van egy 2.4.19 es mukodo kernelem ( 2.4ben nincs procban conig.gz) es ennek a konfigjat vhogy ki lehet e szedni belole?
Vagyis egy 100 as realtek kartyat akarok belerakni, nem is kene telljesen uj konfig.. ha vki tud ilyet, szoljon.
koszi
csa
zui
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Esetleg ez? Bővebben: link
-
PWR
aktív tag
Jo reggelit!
ismertek Linuxra a virtualdubhoz hasonlo videoszerkesztöt? nem kell nagyon csillivilli legyen, eleg egy 1xü cucc is, mint amilyen a vdub is...
Köszi: PWR -
dabadab
titán
válasz
_Petya_ #4988 üzenetére
A megoldas egyszeru: rakjunk minden szot kulon sorba
tr '\t ' '\n' <file | grep ...
Persze, amennyire egyszeru, annyira problemas is ez, pl ha nincs szokoz (pl vesszo utan kimarad), akkor gaz van. Lehet bonyolitani, hogy belevesszuk az irasjeleket is, es akkor az lesz belole (immaron character classok hasznalataval, ill az atlathatosag kedveert egy plusz cat-tel lelassitva):
cat file | tr '[[:punct:]]' '\n' | tr '[[:blank:]]' '\n' | grep ...
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Szerintem is, de akkor ez alapján az egy sorban többször szereplő szavakat külön kellene számolni. Nem lehet ilyen nehéz a feladat, ez a 6. óra, hogy scripteket veszünk..
Nincs véletlenük olyan reguláris kifejezés, amelyik a sorban minden előfordulásra illeszkedik? (Nekem az is jó, ha pl. kétszer van a szó a sorban, és kétszer írja ki a sort.)
Petya -
_Petya_
őstag
A feladat pontosan így szól:
''keresés: bekér egy szót, és meghatározza hogy hányszor szerepel a fájlban''
ezt ti hogy értelmeznétek?
Petya -
zui
tag
Hali.
Az lenne a kerdesem, hogy egy mukodo kernelbol ki lehet szedni a konfigot, amivel forditva lett? -
dr_strange
senior tag
válasz
_Petya_ #4975 üzenetére
nem ellenőrzött kód, meg nem is bash, de:
#! /usr/bin/env python
import os, sys
szoszam = 0
fajl = raw_input(''add meg a fajl nevet teljes eleresi uttal: '')
szo = raw_input(''add meg a keresett szot: '')
f = file(fajl, ''r'')
for line in f.readlines():
szavak = line.split()
vanbenne = [i for i in szavak if i == szo]
szoszam = szoszam+len(vanbenne)
print szoszam
a fórum nem tördel, de az utolsó előtti 3 sor 4 space-szel indentálva van
[Szerkesztve] -
snowflake
tag
válasz
_Petya_ #4975 üzenetére
Törtem rajta a burám, de egyszerűbben nem sikerült
Hátha majd valaki tud 1xrűbbet is
Here you are:
#!/bin/sh
keresendo=''the''
darab=`cat proba.txt | grep ''$keresendo''| tee /tmp/$$tmp | wc -l`
sorok=1
while [ $sorok -ne 0 ]
do
cat /tmp/$$tmp | sed s/''$keresendo''// > /tmp/$$tmp1
mv /tmp/$$tmp1 /tmp/$$tmp
sorok=`cat /tmp/$$tmp | grep -c ''$keresendo''`
darab=`expr $darab + $sorok`
done
echo $darab
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Köszönöm, sikerült. Ez jellemző rám, mindig bonyolultan kezdek hozzá valamihez...
Másik kérdésem: adott szót szeretnék megkeresni egy file-ban, és kiírni, hogy hányszor fordult elő. grep-pel csináltam, de ott az a baj, hogy ha egy sorban többször szerepel a szó, akkor is csak 1-nek veszi. Tudtok erre valami megoldást?
Petya -
snowflake
tag
válasz
_Petya_ #4973 üzenetére
Talán a legegyszerűbb megoldás:
cat szamok | sort -g -r | head -n 1
A Te awk-s megoldásod valahogy így lenne:
cat szamok | awk 'BEGIN {max=0} {if($1>max) max=$1} END {print max}'
mod: arra figyelj az awk-nál, hogy a saját belső változói elé nem kell a ''$'' jel.
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Üdv!
Elakadtam egy shellscripttel, tudnátok segíteni? A feladat: egy file-ban számok vannak, soronként 1. Pl.
12
3
45
6
89
Ezek közül kell megkeresni a legnagyobbat, és kiírni. Így próbálkoztam, ne röhögjetek, ma találkoztam először az awk-val:
cat filename|awk '$1 > MAX {MAX=$1}
END {print $MAX}'
Petya -
mkbla
senior tag
válasz
Kalandor #4968 üzenetére
ezt te szerverre akarod?
mert nekem úgy van megoldva, hogy squid (proxy)+ dansguardian (tartalomszűrés) + firestarter (tűzfal), a proxyval osztom le a netet, a dansguardian szűri, és ha valaki esetelg olyan oldalra akarna kimenni amihez közvetlen internet kapcsolat kell akkor NAT-al kiengedem közvetlenül a netre. Az hogy ki milyen oldalakhoz fér hozzá azt a dg elintézi.
De szerintem nem olyan mint a Zone alarm h félpercenként dobálja fel az ablakokat h vmi program ki akar mászni a netre meg le akar tölteni vmi marhaságot(ez ugyanis nem vindóz), itt meg linux alatt nem akar boldog boldogtalan program kimászni a netre, ígyhát ilyen szinten nincs is nagyon mit blokkolni. Szerintem... -
mkbla
senior tag
válasz
Kalandor #4966 üzenetére
Én a firestartert használom, és meg vagyok vele elégedve. Ajánlom figyelmedbe:
Bővebben: link -
mkbla
senior tag
Most ismerkedek egy kicsit a tvzéssel, (remélem minél előbb meg fogom már kapni az új tvtunerem
)addig is kölcsönkértem havertól az övét ami vmi Flyvideo2000 vagy nem tom pontosan (azt mondta h nála nem műxik, érdekes nálam semmi baja). 10.0-ás Mandrake alatt tvtime-ot használok (mivel csak ezt tudtam belőni, hogy működjön vhogy), volt még vmi xawtv vagy nem tom pontosan mi de vhogy nem sikerült beállítani, vmi motv meg el se indult. Knoppix 3.4 alatt meg a xawtv vagymivel meg sikerült belőnöm, úgyhogy műxik.
A kérdésem pedig a következő lenne:
Mivel tudok felvenni a tvből műsorokat? (avi, vagy mpg formátumba?)
Meg miért van az h bizonyos csatornák elég jól bejönnek, de vannak amiken függőleges csíkok vannak meg mákos, zavaros a kép, ez azért van mert gagyi a tvtuner? Finomhangolással se tudtam velük semmit csinálni. Ez igy marad vagy csinálni lehet vele valamit? -
Finwe
őstag
Hello!
Megoldható, hogy a linux és az xp egyszerre fut a gépen egymás mellett a módon, hogy mindkettőbe be vagyok jelentkezve és mondjuk gonbnyomásra váltok a kettő között?
És lenne egy nagyobb problémám is de úgy nézem rossz topicba írtam, belinkelem ide, hátha tudtok segíteni Bővebben: link!
Köszönöm! -
Driss
csendes tag
Szia Out, Sziasztok!
Az a gondom, hogy igen masszív proxy mögött vagyok! Csak egy porton tudunk kimenni, ott is csak ''http proxy ftp támogatással'' ... Eddig 6 ftp klienst próbáltam ki, csak a CuteFTP ismerte ezt a lehetőséget.
Jópár szerverről próbáltam letölteni a SUSE-Linux-9.2-FTP-DVD.iso -t, de egyrész 2Gb-osnak látja (mindegyik tükrön), másrészt egy kicsit mókol vele, de végül egy byte-nyit sem tölt le... Egy idő után feladja.... újrapróbálja... (De ez legalább már átment a tűzfalon!)
Van ötleted?
Köszi! -
Driss
csendes tag
Szia Out!
Az a gondom, hogy igen masszív proxy mögött vagyok! Csak egy porton tudunk kimenni, ott is csak ''http proxy ftp támogatással'' ... Eddig 6 ftp klienst próbáltam ki, csak a CuteFTP ismerte ezt a lehetőséget.
Jópár szerverről próbáltam letölteni a SUSE-Linux-9.2-FTP-DVD.iso -t, de egyrész 2Gb-osnak látja (mindegyik tükrön), másrészt egy kicsit mókol vele, de végül egy byte-nyit sem tölt le... Egy idő után feladja.... újrapróbálja... (De ez legalább már átment a tűzfalon!)
Van ötleted?
Köszi! -
Bocó
csendes tag
Köszi!
Bocsi a helyesírásért. -
Driss
csendes tag
-
Bocó
csendes tag
Sziasztok!
Én is most kezdek linuxozni, az uhut-szeretném kipróbálni. Mellete a Delphit is tanulom,, vajon elképzelhető lehet, hogy linux alat futhasson?
Lehet hogy kérdeztek már ilyet, de én még új tag vagyok, és lusta végigolvasni az egészet.
Köszi szépen! -
Out
addikt
Kivancsi voltam hogy mit ronthattal el, ezert megneztem neked es ha firefoxbol akarom letolteni akkor valoban csak 2 GB lesz a file merete akarmelyik mirrort nezem.... Viszont amikor egy ftp progival felmentem a ftp.suse.com-ra es azzal probalom leszedni akkor mar szepen 3.3Gb lesz a file merete... probald ki ftp progival leszedni
-
Driss
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék ismerkedni a SuSe-vel, le is töltöttem FTP-ről a 9.2 Live-ot, kiírtam dvd-re, boot, megy, szép, kedves... telepíteni nem tudom... Na jó... akkor olvassunk is...
Szóval azóta olvastam elég sokat. Tegnap leszedtem (XP alól) a SUSE-Linux-9.2-FTP-DVD.iso -t, azt írják, hogy 3,1 Gb az eredeti teljes mérete, de nekem csak 2,09 Gb jött le... Rengeteg helyről próbáltam (ftp.suse.de , novell , ...), de sehonnan sem tudom letölteni az egészet. Legalább 4-szer letöltötte mát a ~2,1 Gb-ot, de aztán abbahagyta, letöltésvezérlő kiírja, hogy ok... TotalCommander FTP-je pedig csak 0k-nyit (vagy esetleg -1k -t!) lát, és 0k-t tölt le.
Segítsetek!
Honnan (és hogyan) lehet normálisan letölteni, hogy végre kiírjam a
SUSE-Linux-9.2-FTP-DVD.iso -t?
Mit rontottam el?
Köszi előre is!
Dris -
escie
őstag
Sipi, Out,
ha veszek, nVidia lesz, képzelhetitek...
elegem lett már rég az Ati-ból.
majd talán ősszel összejön. remélem. -
Out
addikt
En se egy hiperszupermegagiga Nvidiat vettem hanem csak egy FX5200-est ugyanis akkor az volt a legolcsobb amit lehetett kapni, de ha nem engedheted meg magadnak akkor megertem
Sipi: mivel nyomtad vegig a doom 3-at? windows emulatorral? En meg nem is lattam a Doom 3-at, mert nem volt kedvem leszedni a demo verziot... gondolom full verzio meg nincs linuxra....
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Én sem, de hidd el, akár egy csere is megéri. Én GeForce2-es kártyával, Athlon 700-zal (vagy 800?) végignyomtam Linux alatt a Doom3-t. Szaggatott, de nem annyira vészesen. Hátha el tudnád adni, és venni egy akár gyengébb nVidia-kártyát - teljesítményben is sokkal jobb, mint az Ati.
Sipi -
escie
őstag
na, majd ha kijön az új stabil, akkor megnézem. azt hittem, hogy ennél már hibátlanabb lesz.
amúgy egy stabilabb platformot kerestem az ut2004-hez, ugyanis az 1.2-es uhu alatt fagyogatott.
most visszatettem a 1.1-et, eddig úgy néz ki, hogy gond nélkül megy a játék.
úgyhiszem, hogy xorg+fglrx probléma volt...
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
válasz
steveetm #385 üzenetére
Így oldottam meg, hogy az iptables egy külön file-ba logoljon.
syslog.conf (módosítása)
-----------------
#kern.* /dev/console
kern.*;kern.!notice -/var/log/kern.log
kern.notice -/var/log/iptables.log
egy példa iptables log-ra a fenti syslog.conf módosítások után:
$IPTABLES -A SZABALY -i eth0 -m limit --limit 5/m -j LOG --log-level notice --log-prefix ''akarmi''
Így nem szemeteli tele a kern.log file-t és az iptables.log file sem lesz túl nagy.
Gondolom, ennél vannak sokkal jobb megoldások, de nálam ez egészen jól működik már hónapok óta és ehhez a megoldáshoz semmilyen plussz progit nem kell telepíteni.
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Nos, hat talan nem rc-vel kellene probalkozni hanem stabil FC3-al, esetleg... nalam minden szep, minden jo
operator10: akkor rootkent hozd letre a /mnt/windows konyvtarat, es majd ird be parancssorba hogy:
cat /proc/filesystems es ha itt latod a listaban az ntfs-t akkor menni fog a mountolas, ha nem talalod itt akkor bizony a kerneled nem tamogatja es forditanod kell kernelt
[Szerkesztve] -
escie
őstag
hát, kössz a segítéséget, de most lett elegem a birkózásból. harmadjára(!) tudok bejelentkezni a gdm-ben, meg ilyesmik.
szörnyű nagyot csalódtam a Fedorában, vagy túl sokat vártam. majd visszatérek hozzá, ha kijön a legújabb stabil, mert ez az rc egy katasztrófa, legalábbis az én gépemen. használhatatlan, néha iszonyatosan lelassul 100%-os prociterheléssel, látszólag idle-ben. valami nagy gáz lehet, mert hibából hibába kell ütközzek, teljesen 0.1alpha hangulata van az egésznek... -
escie
őstag
próbáltam yummal feltenni az apt-get-et:
------------------------
[root@fedora ~]# yum install apt-get
You have enabled checking of packages via GPG keys. This is a good thing.
However, you do not have any GPG public keys installed. You need to download
the keys for packages you wish to install and install them.
You can do that by running the command:
rpm --import public.gpg.key
Alternatively you can specify the url to the key you would like to use
for a repository in the 'gpgkey' option in a repository section and yum
will install it for you.
For more information contact your distribution or package provider.
------------------------
de mindenre ezt kapom. a javasolt parancs meg esetemben nem értelmezhető. amúgy nem engedélyeztem semmi ilyesmit...
a legújabb rc-t használom. -
_Petya_
őstag
2: a yum csomagkezelő, ha jól tudom.
4: innen: Bővebben: link
Out majd megerősíti, és bizonyára többet tud segíteni.
mod: megelőzött
Petya
[Szerkesztve] -
Out
addikt
1.
Ha fentvann barmilyen ablakkezelo akkor ott a ''startmenuben'' a rendszerbeallitasoknal megtalalod az admin progikat, de ilyen univerzalis beallitofelulet mar nincs.. regen volt a linuxconf na az volt olyan amilyet most kereselazt nagyon szerettem, de Fedoraba mar nincs ilyen...
2.
A yum is egy csomagkezelo progi olyan mint az apt, hasonlo modon is kell hasznalni, de en meg sose hasznaltam az apt-get sokkal jobb.
3.
Keress ra ebben a topikban az fglrx-re, mar leirtam asszem en is egy parszor mit hogyan kell, illetve tuti fogsz talalni egy how-to linket is, ami egyebkent az ATI weboldalan is fennvan a linux drivereknel...
4.
Az apt-get-et rakd fel es minden problemad megoldodik, illetve ha kellenek majd source-ok az apt-hoz akkor szolj...
Egyebkent melyik FC-t raktad fel? 3 vagy a 4testing-et? -
escie
őstag
1:
egy graf felület kellene, amin tudok bogarászni a csomagok közt, megnézni melyikből van frissebb, stb. például, ha synaptic működik ebben a környezetben, akkor az jó is lenne.
analóg módon kéne egy graf admin feleület is, olyan, mint amilyen a telepítő volt. júzerek hozzáadása, egyéb beállítások. kb, mint a yast. (nincs ilyesmi alapértelmezetten?)
up2date jelen pillantban ennyit tud:
up2date
Fatal Python error: could not import gnomevfs
Félbeszakítva
2:
a yum mire jó?
3:
fglrx-et hogy tegyem fel? nem nagyon akar életre kelni....
4:
hogyan telepítsek bármit is? a netről kéne, nincs kedvem a cdket buzerálni.
előre is kösz!
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Milyen admin feluletre gondolsz? Az apt-get-hez minek grafikus felulet? Egyebkent van itt is synaptic, es up2date is, mindketto apt-ra epul...
rakd fel az apt-get-et, es onnantol mar feltudod rakni az mc-t is, amugy alaptelepitesben nincs mc valoban...
mod: nekem meg a tobbi disztrib a furcsa vilag
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
escie
őstag
üdv!
nos feltettem a legújabb Fedora Core rc-t. annyira idegen minden, hogy szörnyű. van valami admin felület? valami grafikus csomagmanager? (mint az apt-hoz a synaptic, például ) -
Out
addikt
válasz
operator10 #4922 üzenetére
nah, akkor van /mnt/windows konyvtarad? Milyen filerendszeru a windozod, fat32 vagy ntfs? Es a kerneled tamogatja azt a filerendszert? cat /proc/filesystems -el megnezheted miket tamogat a kerneled...
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
operator10 #4920 üzenetére
Ezekszerint sikerult megcsinalni a mountolast?
-
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #4916 üzenetére
IDE vinyók:
hda: primary master
hdb: primary slave
hdc: secondary master
hdd: secondary slave
hde: ...
SCSI vinyók:
sda, sdb, sdc, ...
Az SATA vinyókat a kernel verziójától függően tekintheti a rendszer IDE, illetve SCSI vinyóknak is.
Partíciószámozás:
Elsődleges partíciók: 1, 2, 3, 4
A logikai partíciókat tartalmazó kiterjesztett partíció is ezek közül kerül ki.
Logikai partíciók: 5, 6, 7, ... (akkor is, ha nincs 4 db. elsődleges partíció)
És innentől átadom a helyet valaki másnak, mert le kell lépnem egy időre. -
operator10
senior tag
Lehet hogy igazad van! Bár mások szerint meg teljesen mindeggy ki mivel kezdi. Tény hogy eddig suset, stb használtam.Ott meg nemigazán kelett mountolni, mert alapból ott volt az asztalon a ''meghajtók'' parancsikon.De eddig egyetlen disztró sem támogatta az összes hardveremet, kivéve debian, ubunt.Ezért tlaán kényszerűségből is muszályvoltam erre váltani.De majd igyekszem hamar okosodni
, csak így neten keresztül néha picit nehéz
-
-
Out
addikt
Jah, most latom hogy te egy peldat irtal neki, es o azt irta be csak a hda2-t sda2-re cserelte
Hat, pedig en ugy gondolom hogy aki debian, gentoo, slackware, ilyesmiket hasznal, annak egy mount parancs nem lehet akadaly... nem is ertettem sose hogy egy kezdo miert akar egybol debianozni...
mod: a #4910-es meg jobb is mint az en dmesg-m
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #4913 üzenetére
A cat /proc/partitions parancs pl. segíthet.
-
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #4908 üzenetére
Nem, ez egy hibaüzenet, tehát nem sikerült.
Kihagytad a szóközt a /dev/sda2 és a /mnt/windows közül.
Egyébként ha kiadod a mount parancsot paraméterek nélkül, akkor felsorolja az összes felcsatolt partíciót. Ezzel is lehet ellenőrizni, hogy sikerült-e. -
Out
addikt
válasz
operator10 #4908 üzenetére
Ezek szerint pont hogy nem sikerult
Nezd meg a boot logot, hogy a vindozos vincsidet milyen eszkoznek ismeri fel, azert gyanitom hogy nem scsi vinyod van, igy valszeg nem sda lesz, hanem inkabb hda, hdb, hdc ilyesmi.....
vagy akar a dmesg parancscsal is megtudod nezni a vincsid, igaz lapozni kell felfele par oldalt a terminalon (shift+pgup)
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #4906 üzenetére
A partíció tartalma a mount parancs második paramétereként megadott könyvtárban elérhető, feltéve, hogy tényleg sikerült felcsatolni a partíciót.
-
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #4904 üzenetére
Olvasd el a mount parancs doksiját: man mount
Egyébként, ha csak nem olyan kernelt csináltál magadnak, amiből hiányzik az NTFS illetve FAT támogatás, akkor semmi különös nem kell hozzá, egyszerűen csak a mount eszköznév könyvtárnév parancsot kell kiadni, mint bármely más típusú partíció felcsatolásához.
Pl.: mount /dev/hda2 /mnt/windows -
operator10
senior tag
Sziasztok. debianban hogyan tudok win-es és más egyéb
particiokat felcsatolni, mountolni? Nekem csak valamiért cd-ét enged!
-
válasz
dr_strange #4899 üzenetére
de én étrem. na szóval van egy görgős egerem. és annak linux alatt az a tulajdonsága ha a görgőt gyorsan görbetem felfele akkor balra ,ha lefele akkor jobbra scrollozik.a firefoxban ekkor ha ezt csinálom pl. fölfele görgetek gyorsan akkor csinál egy ''visszat'' előző lap betöltését. ez ,hol lehet kiszedni? mert engem naon idegesít! remélem érthető
-
Out
addikt
válasz
dr_strange #4899 üzenetére
Mit nem ertesz ezen? Az a gondja hogy a bongeszoben az eger gorgoje nem a gorditosavot mozgatja le es fel, hanem a weboldalak kozott mozog elore es vissza, ha jol ertelmezem
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Fotók, videók mobillal
- Pentax DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 8 és 8T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest