- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
ReJim
őstag
ha valaki értene a radius szerverhez akkor segítsen neki, ha teheti:
Bővebben: link
én asse tom miaz, így nem tok helpzni.. -
ReJim
őstag
válasz
dr_strange #4744 üzenetére
igazad van, bocsika... nagyítva nehezen de kivehető, hogy az dfm...
-
ReJim
őstag
válasz
dr_strange #4739 üzenetére
köszi...
és hogyan keressem? ''a képen középen látható bigyó mi?'' -
ReJim
őstag
ez egy icewm theme:
nekem valami olyasmi ''böngésző'', fájlkezelő kellene, ami ott van középen!
valaki esetleg tudna nekem mondani valami olyan egyszerűt??? -
ReJim
őstag
uhura a firefox nem megy fel!
azt mondja: Végzetes hiba: [-618] Az xpistub programkönyvtár megnyitása sikertelen!
Lehet nincs fent, és fel kellene raknom???
miért nem megy az nvidia telepítője??? nem tudok .run-t indítani??? -
ReJim
őstag
megoldható az a dolog, hogy bizonyos programoknak a prioritását állítsam???
szóval ha van egy szervergép, azon fut egy játékszerver, és egy apache, akkor az játékszerver elsődleges legyen, és ne csesztesse, ha valaki éppen a weboldalt használja, és az apache nekilódul...
vagy ez nem okoz problémát???
[gondolom megint nem érthető]
-
ReJim
őstag
tudnátok nekem ajánlani egy disztrót szervernek? egy webszerver, és egy játékszerver futna rajta!
és mivel lehetne megoldani, hogy valami távoli asztal megosztással lehessen álogatni, beállítani? (nekem ajánlották a putty-ot, mert azzal akár winről is lehet menedzselni.. jó ez? vagy van jobb?)
előre is kösz! -
ReJim
őstag
szépen eljutottam a chroot, meg mindnenel odáig, hogy grub-install-ozzak... csakhát:
mi a franc az az instal_device... mit adjak ide meg??? -
ReJim
őstag
üdv
sikerült kiütnöm a rendszerből a grub-ot
így csak ''ablakos oprendszert'' tudom elindítani...
ez úgy történt, hogy miközben próbáltam életet lehelni egy másik vinyóba, az ''ao''-ben sikerült kiadnom azt, hogy ''fdisk/mbr''szóval egyből az ''ao'' tölt be, mert az az aktív parti...
hogyan tudnám vissza tenni a grubot? vagy esetleg kipróbálnám a lilót, akkor nem lesz buzisárga uhus boot rendszerem...
gondolom nem kell újra telepítenem... legvégső esetben felraok még egy linuxés szervernek fogom használni!
jah, és egy kérdés: linux mennyire támogatja a pendrive okat? mert w98am van, nálam egy pendrive, és már csak a linuxban bízom!
előer is köszi! -
ReJim
őstag
akkor csinálok egy 256-osat... nem?? vagy inkább nagyobb legyen, mert rakok még bele mostanába...
nekem nem kérdezte, csináltam egy partíciót, mielött felraktam...
nvidia drivert - ami tudja a 3d-t nem mind az uhu-ban lévő - az oldalukról lehet letölteni?
habár letölöttem egyet, de az *.run kiterjesztésű, azt meg nem tom felrakni
szóval csak fordítás jöhet szóba? -
ReJim
őstag
ööö....
az uhu linuxnak is szüksége van swapra???
mert én nem csináltam mikor az ext3-at...
mondom a telepítő ugyis csinál neki....
de most nézem....nem csinált
szóval akkor csináljak neki kétszer akkorát, mint amekkora a memóriám? -
ReJim
őstag
nos szerintem vinyónak satu.... wines fdsiksem, meg a maxtornak a powermax progija sem tudta formázni.... valami partíciós táblás gixer van... szóval köszi de inkább nem szivok vele ennyit.... thx
-
ReJim
őstag
nah, szóval ott tartok, hogy minyá' földhöz baxom...
az elöbb lehúztam rendszervinyót, és slax live cd-vel próbálkoztam...
nagynehezen felmountolta hdc-nek, majd uncoupteabtiladedytable (vagy mi), meg dma status, dma error volt, aztán csippant villogott a scroll, meg a capslock ledje...
szépkis KERNEL PANIC!!! lol...
szóval ha bedomom a gépbe és nem tudja felmountolni, hogyan tudom azt fel mountolni? yast-tal megtom de uhuhoz még nem najon értek....
előre is thx..
jah, és fsck-ra azt írta hogy sérülhet a fájlrendszerem, szóval a csekély angoltudásom miatt inkább nem folytattam....
segítsetek lécci... -
ReJim
őstag
izé-izé... mit jelent az hogy valami olyan dolgot lök be az egyik vinyóra a kernel indulásakor, hogy: invalid partition table....
disk read failed....
ez mijen hibára utalhat?? javítani lehet??
(ezen volt a suse szerver, míg le nem rugták róla)
-
ReJim
őstag
most már linuxból vagyok.... randa a mozilla..
de jó.... majd jön a firefox...
Szóval megy a net.... de ott fut a konzolba és irdos nekem ilyeneket:
sent [LCP EchoReq id=0x3b magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x3b magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x3c magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x3c magic=0x9aaf6b84]
rcvd [LCP EchoReq id=0x15 magic=0x9aaf6b84 c3 e4 f0 f9]
sent [LCP EchoRep id=0x15 magic=0x92950b54 c3 e4 f0 f9]
sent [LCP EchoReq id=0x3d magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x3d magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x3e magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x3e magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x3f magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x3f magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x40 magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x40 magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x41 magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x41 magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x42 magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x42 magic=0x9aaf6b84]
rcvd [LCP EchoReq id=0x16 magic=0x9aaf6b84 c3 e4 f0 f9]
sent [LCP EchoRep id=0x16 magic=0x92950b54 c3 e4
szóval ezt hogyan lehet a háttérbe futtatni??? meg úgy, hogy csak klikkeljek az ikonra és csatlakozzon???
előre is köszi... -
ReJim
őstag
tudnátok nekem segíteni???
felraktam az UHU-t... szeretném beállítani az ADSL-t??
UHU tárcsázóval próbáltam de nem megy..
valaki leírná lépésről lépésre.... kicsit részletesebben, mint hogy ''az uhu tárcsázóval kell''...
köszike! -
ReJim
őstag
gaimot uhura telepíteni lehet a mandrake, vagy fedora rpm-jéből??? vagy cask forrásból???
vagy alapból bent van a gaim az uhuba??? -
ReJim
őstag
válasz
steveetm #3646 üzenetére
valószínű hogy csak a vinyó, azt meg garanciába cseréltetjük...
az alaplap nem valószínű, az még működik... igaz az egyik csipecskéről lepoggyant a borda a ventivel együtt.... valaki focilabdának használta
átálnak routerre... szóval innentől kezdve tökmindegy...
de azért kösz! -
ReJim
őstag
na, mint már multkor mondtam van egy suse linuxos szerver... vagyis volt... megölték
még az csipszet hűtő is leesett!
valahogy így kezdi:
...contains file system is error!
aztán egy csomó ilyen:
end_request: I/O error, dev 03:02 (hda)m sector2909048
Error reading block 367254(attempt to read block from file system resoluted in short read) while doing inode scan.
a végén meg ez:
/dev/hda2: UNEXPECTED INCONSISTENCY: RUN fsck MANUALY.
fsck failed. Please repair manually and reboot
Please note that the root file system is currently mounted read only. To remount it read-write!
#mount-n-o remount, rw
majd vagy ctrl-d vel újraindíttom, vagy kéri a root jelszót amit ugyebár nem tudok...
ez mi?? aszt gyanítom hogy kapott egy rugást a gép, és a winyófej beleszántott a lemezbe... vagy ez nem bad sec? ez javítható szoftveresen??? vagy mi sérült?
köszi a segítésget!
üdv:
ReJim -
ReJim
őstag
van valami jó router, netmegosztó disztribúció? mint mondjuk a freesco... de ne floppys legyen, hanem lehessen winyóra felrakni! és HTML felülete is legyen!!
szóval mit ajánlotok??? ja és ne valami debian legyen, ami 7 cd! -
ReJim
őstag
válasz
tierbatyo #3321 üzenetére
sehogyan...
az a helyzet, hogy azért kellene, mert akarok egy gépet összerekani... szerver funkciónak... és nekem akadékba lenne a bill. ezért át lenne építve... hogy csak pár gomb lenne a ''billentyűzeten'', tehát szétszedem és kicsit módosítoma bilt.. hogy kikapcsolás, ujraindítás, meg egyéb dolgokat ne keljen bepötyögnöm...
sajna nem atx-es gép, csak at-s!
szóval ehhez lenne... -
ReJim
őstag
ugye a shell programok linuxba .sh kiterjesztésüek... legalábbis ezek azok nem??
mármint jó helyen van? Bővebben: link
esetleg tud segíteni valaki??
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
jó lenne de mint írtam már nem ''tagja'' a közösségnek az az ember aki ismerte a rendszert... csak ő tudott a netről, meg egyéb hálózatos kütyükről... igaz nem értett hozzá hanem minden szolgáltatásos pappír benne volt egy mappában..
ő meg nincs már itt...
szóval lehet megoldható lenne, hogy szolgáltatótól elkérem, de inkább akkor nem lesz webszerver...
nincs más mód rá??? bizti??
más:
proxy mögött be lehet üzemelni egy webszervert??? -
ReJim
őstag
helósztok!
lenne egy kérdésem....
van egy suse 8.2 server egy mezzei gépen ami osztja a netet....
ennek kellene nekem kiderítenem a ROOT jelszavát...
nem elfelejtve lett csak senki nem tudja ki állította be... valami gyerek volt, de nem tudni már ki... és sajna aki ''értett'' ehhez, vagyis pontosíttok: tudta mi hogyan merre, és foglalkozott a gépekk ügyeivel, sajna nem ''tagja'' a közösségnek..
szóval jelszó hiányában nem tudunk rajta állítanai...
aszem egy proxy szerver.... mert ha minden igaz, akkor csak proxy beállításo automatikus észlelését kell beállítani... és megy a net...
ez régen a kollégiumi szinteknek osztotta a netet, de már nem, csak 2 gépnek....
volt rajt valami megosztott meghajtó, vagy tárhely... a tanároknak, meg ilyenek...
ezt meg szeretnénk szüntetni, meg jó lenne, ha egy apache-ot is rá lehetne húzni....
van megoldás erre a problémára???
kerülhető ez a ROOT jelszó?
esetleg egy liveCD segítségével megkellene nézni valami fájlt amibe a kódok vanak???
előre is thx... -
ReJim
őstag
a mplayer már megy dos parancssorból(olyan mint a konzol
)... szépen megy, a jpeg, gif is pörög...csak nincs benne az aalib... modom lefordítom...
és lám, benne van a make parancstökjó! csak syntax erroral meghal...
egyébként elég jó! már próbáltam it is, meg linuxba is...
(sajna a netmiatt, net jelszó miatt még kénytelen vagyok w!nt használni...) -
ReJim
őstag
aszem itt van linuxos progi(k) alcateokhoz....
ha jól eméxem.... -
ReJim
őstag
köszi... egyébként azt nem tudod, hogy az mplayerrel hogyan lehet úgy megnézni a filmet, hogy nem pixeleket hanem külön karaktereket mutat???
aalib, de azt honnan??? és hogyan??? -
ReJim
őstag
egy kérdés! mobil rákötöm om portra.... a linuxhoz van olyan progi amivel tudok sms-t küldeni??? mármin mobil menedzselő program....
(mondjuk a legjobb az lenne ha gref rencer nélkül is menne... mert akkor tudnák szerverről infót küldeni magamnak!)
-
ReJim
őstag
helósztok...
azt vmelyiktek említette hogy total kommánder hö lévén egy plug-in, amivel látni vészen a linuxos partícijótat is... ami ugye bár az... nem jut eszembe megnézem... hehe ext2.. már majdenm esfefix götebete 5,6908-az mondtam.... .D
szóval ollankéne.... -
ReJim
őstag
szeretném megkérdezni mi a véleményetek az alábbi disztribuciókkal:
FreeBSD
NetBSD
FreeSCO
jah, meg egy kissé más tészta:
Solaris (tudom ez nem teljesen linux(?), de kiváncsi vagyok, hogy melyikről mi a véleményetek!
FreeBSD-t láttam, de NetBSD scrshot ot nem találtam a honlapjukon! az egyáltalán mijen, micsoda???
mod:
a következő konfigomra kellene egy normálisab, mint a suse!!
(a gép: 1ghz celeron p3, memória 128+64(majd késöbb több), 40gb winyó, gef2mx400 64mb)
előre is köszi:
ReJim
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
suse-t innen! de teljest nem tudsz letölteni! igaz neked az nem is kell, neked elég az 1 cd-s!!!
''Linuxos vírusírtó???''
a Linux más világ! kevés virust írtak rá! meg már alapból benn a rendszerbe a védekezés!!
De azt se gondolod komolyan, hogy wines progit letöltesz, oszt feltelepítesz??? -
ReJim
őstag
válasz
operator10 #2918 üzenetére
restart parancsal is újra tudod indítani, de nem tom, én csak slax-ban használtam parancsbóli X indíttást! ott meg valami guistart volt... aszem!
(meg guifast, de az a FLueBox-ot indította!)
egyébként, megtudjátok mondani, hogy az MPLAYER elmegy é egy p1-es gépen?? csak mp3 lejáccásra kellene!
Na meg hogy van egy LPT-portra kötött LCd kijelzőhöz progi, ami nem Xwindow alatt fut! nekem egy BASHban futó kék!
No meg mejik kernel jó p1-re és szépen ellesz 32mb-os ''winyón''???
na meg akkor még egy: magyarul van Kernel fordíttásról doksi??
Köszi:
ReJim -
ReJim
őstag
na egy kérdés:
nekem egy ojan kéne!
hogy van egy lpt-re kötött 2*20as lcd kiejlzőm (dot matrix),
és ezt szeretném szóra bírni MPLAYER-rel szöveges módban!
lehetséges lenne???? vagy felejtsem el???
hümm?? -
ReJim
őstag
na figyu:
végülis mindegy hogy mijen live cd-t(cd-ről futó linux) használsz, a feladat a következő:
1.) tedd be a cd-t, és bootolj róla! (biosban ha be van állítva a sorrend, akkor nem kell állítani)
2.) töltsd be a grafikus renccert, ha alapból nem töltene be!
3.) nyiss meg egy fájlkezelőt, vagy valami egyebet, majd menny a lemásolni kívánt adatokhoz, és másold át!
Lényegében csak ennyi.. knoppixot még nem próbáltam, de ha csak ennyire kell, akkor mondjuk ajánlom a SLAX-ot ami magyar(?), és értehető, ráadásul ráfér egy mini cdre!!
ha azzal próbálkoznál, akkor többet tudok segíteni!!! -
ReJim
őstag
segítsetek!
mit ajánlotok nekem:
32mb hejre kellene egy linuxot feldobni!
elég a kernel, nem kell grafikus rencer..
de tudjon lejáccani audió cédét, és mp3at!!!
semmi tűzfal sem kell, mert ez másra nem lenne használva!!
de cask 32mb-nyi Hely van! a memóriát még nem tom mennyi, de ennek egy p1-es gépen kellene elfutnia!!!
előre is köszi!!! -
ReJim
őstag
hű bazz
ijen kell nekem is!!!!
hehe
egy agp foglalatba illeszthető binux optikai(lehet hogy görgös, és drótnélküli, ráadásul a dvd-t ís rája tuggya írni???) Binux Renccer! rájadásul UHU!!!
na csemmeg a végén még azt is megérjük, hogy a texo meg UHU ''nemablakosorientáltrenccert'' fog adni a gépekhez
lol -
ReJim
őstag
válasz
n0_gAboR #2749 üzenetére
a gnome gyorsabb, az IceWm még gyorsabb...
egy kérdés az IcwWM-ről:
kell hozzá egy imlib-is??? mert aszem ez a van a readme-ben, és ezzel halt be a configure....
de esetleg kell valami más is??
egyik próblémám a gnome-mal:
nem tudok kilépni..
valami miatt, hogyha a menüből lépek ki, akkor befagy a tálca, és körülbellül 15 perc mulva kezd kilépni... így vagy ctrl+alt+backspace-szel , vagy a desktopon jobbklikk, új terminál, halt-tal tudok csak kilépni, lekapcsolni a gépet...
lécci segítsetek... ez vmi mijatt nem megy... -
ReJim
őstag
előre is bocsi.... de mikor már észrevettem már az időlimit lejárt!
-
ReJim
őstag
az lenne a kérdém, hogy azok a bizoyos szöveges burokba működő böngészők azok ijenek? vagy ez egy butább??? Bővebben: link
vagy van ennél modernebb, ami már képeket is kezel! mondjuk az zgv??? -
ReJim
őstag
nos..
az lenne a kérdésem, hogy ha nekem van egy Siemens Nixdorf 100Mhz-es laptopom, akkor arra tudnák rakni, valami ojan graf rencert ami nem éppen halállassú??? én IceWm-re gondoltam... elmenne rajt??
GPRS-netre kellene, megvalósítható??? vagy gyenge hozzá a gép, hogy egy böngészőt kezeljen....
plízhelpmí... -
ReJim
őstag
n, valaki tudna nekem segíteni???
hova csomagoljam ki a tar.gz-t??? vagy mindeggy hol van??? mert próbáltam a home/user -en bellül de nem nagyon ment!!! aszcem!!!
az elsőképenegy gnome grafrencer van.... mindenybizonnyal!!!
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
nah! ottan van a problémám, hogy a gnome-om nem kéőpes leállni...
hiába megyek rá a ''start'' menü (vagy mi) -re és a kikapcsolásra, mert egyből behal a tálca, és nem tudok mit csinálni.... kivéve azt, hogy jobb egér/új terminál:
su
pass....
reboot/halt!!!
van erre valami megoldás???
na és:
van egy xy.tar.gz -m.... ezbből az xy könyvtárat hova tömörítsem ki???? és ebben kell megadni a make, make install, configure... stbt amit az install fájl ír????
helpmíplíz -
ReJim
őstag
válasz
Zero One #2547 üzenetére
ojan nem lessz hogy neked c lessz a linux, mivel teljesaen más a fájlrendszere! A winbű nem fogod csakúgy látni a linuxos partíciódat!!! ezzel nem kell foglalkozni, mert szerintem a win nem is fogja gondolni, hogy egy linux ott figyel még a winyódon!!!
egy hejre nem tudod rakni! a linux itt van: /
a wined meg valószínű itt lessz: /windows/c
a swap partíciót pedig max a memóriád 2×esére állítsd!!!!
boot: vagy a grub, vagy a lilo fog róla gondoskodni, feltéve ha felrakod telepítéskor!!!
[Szerkesztve]
Tanítsatok meg make-L ni!!!
nem működött a zgv ! most hogyan is kell make-l ni???
hova csomagoljam ki a cuccot????
igaz lehet hogy azért nem működött és állt le a make, vagy az install mert aszem hiányzott neki a libjpg..., meg a svgalib! én a homa/sajátkönyvtáon bellülre csomagoltam ki!! az nagy baj? vagy így is mükszenihje kéne???
előre is kösz!!!
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
hi
az lenne: hogy szeretnék megjeleníteni egy képet, de úgy hogy csak szöveges mód van! lehetséges lenne ez??? van valami progi, parancs, ami képes képet megjeleníteni bash burokban????
vagy ez nagy hüjeség??? -
ReJim
őstag
válasz
loszerafin #2492 üzenetére
ok!
kipróbálom holnap! -
ReJim
őstag
válasz
loszerafin #2485 üzenetére
megoldódott a probléma: hardveres lessz, és késsz!
csak ezek 10Knál kezdődnek...
nem kell annyit cseszekedni majd vele....
meg nem lessz hangos, áramzabáló, böhöm állat!
Egyébként áttértem Gnome-ra!!!észre vehető a változás.... Majd a netet is kipróbálom... csak ahhoz kell a jelszó
azt meg én nem tom......
-
ReJim
őstag
válasz
loszerafin #2461 üzenetére
aham!!!
szóval nekem nincsen különössebb igényem.... akkor drágább lesz a dolog
szóva akkor a szolgáltató(jelen esetben: axelero), hogy nem is nagyon bánja hogy az adsl-t megosztom????
köszi a segítséget.... -
ReJim
őstag
na hi! má megin én....
az a hejzet, hogy aztat szeretném megkérdezni hogy egy linux (Bővebben: link fli4l ) router gépnek a tűzfala mennyire ''jobb'', mint egy rendes router tűzfala???
és hogyha így van megolva a netosztás akkor a szolgáltató látja a router gépet???
(mivel az ADSL routert nem látja, vagyis csak azt látja (egynek) és a rákötött gépeket + nem látja...)
szóval tűzfalkérdésem lenne ez, vagy mi.....kérleg sekítszetseg!!!
köszi:
én, a láma -
ReJim
őstag
válasz
loszerafin #2418 üzenetére
én is úgy értettem hogy swap mellé
de most akkor a swap méretének hogyan kellene arányolnia a memóriájához????
szóval akkor egy gnome-mal boldogulni fogok?? -
ReJim
őstag
hi
tudnátok nekem segíteni????
van egy p2-es gép, ami 366Mhz-es 128mb-ram, 6 Gb winyó van benne és az kéne nekem hogy, mivel elég sokan használják ezt a gépet szövegszerkesztésre internetre, meg egyéb ijesmi dolgokra.... erre linux megfelelne.....
meg arra is, hogy a betévedő fiatalok akik a wines rendszert állandóan legyalázzák a játékokkal és a letöltésekkel, meg az xxx-szel, ezzel le lehetne állítani!!! szóval eztet szeretném megoldani!!!
kérdés:
-mijen linux menne el ezen, zökkenőmentessen. és gyorsan!!!
-van e valami ami netezéskor szűri az xxx-et?????
-ha egy suse linux 8.2 desktopot felrakok 2 gb swapra akkor az mennyire lesz gyors????
szóval kellene a segítség.....
u.i:
a szervergép ami a netet megosztja a egy suse linux 8.0.... aszem proxy szerver... mert a net beálításoknál eddig csak proxy beállítások észlelését kellet beállítani....
erre esetleg lehetne xxx-szűrést rakni? hogy márt ez szűrje a netet????
előre is köszi!!!! -
ReJim
őstag
válasz
eddie303 #2332 üzenetére
akkor szóval mit is kell itt csinálnom????
a DISK 2ről van szó!
nem értettem amit mondtál lécci segíts....
szóval csak szervereknél megoldható a melegen cserélhető winyó??
ott bizti van, mert pár éve olvastam róla, hogy megjelentek....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
kérdés:
van egy mobil rackem ami két felé van osztva, hogyan tudnám be mount-olni???
primari slave-en van... fat32-es partícíó!
és ha unmountolom, akkor azt ki is vehetem a rackből, annak ellenére, hogy a gép megy? tehát nem fagy meg a gép, mint víndóznál???
(suse 9.0-t használok) -
ReJim
őstag
hi
lene egy problémám a suse 9.0lámmal és a cd meghajtómmal...
ha berakok egy cd (mindeggy millet) majd olvasok róla, másolok, vagy valami ijesmi, akkor az történik, hogy onnantól megszűnik létezni a cdtálcám kiköpése opció..
szoval nem válaszol az eject gombra, meg ha az ikonon jobbegérnél a cd kiadására klikkelek akkor failde üzit dobrá..., eddig mindig kiléptem a linuxbu és úgyvettem ki a cd-t de rájöttem ha unmountolom akkor mükszik mán a cd-eject...
mééé van ez?????
egyébként: a grub-bal vagy másik boot menüvel megvalósítható, hogy a menuböl kikapcsoljam a gépet??? meg hogy a linuxot úgy leállítani, hogy az a boot menühöz térjen vissza, de ne úgy hogy újra induljon a gép..
plízz help míí!
thenksz -
ReJim
őstag
válasz
steveetm #2237 üzenetére
nem nincs ijenről szó, hogy router után egy gép és az után a többi!
de lerajzolom neked:
net --> router -->bratyesz
--> én
valahogy ígyyszeretnénk majd.... csak azért kérdeztem rá az esetleges netmegosztó gépre, hogy az esetleg jobb lenne... igaz jobb is lenne egy szempontból: nem kerülne 11 ezer forintomba...
amugy most a net meg úgy van, hogy a padlásról le van fúzve a telkábel(DSL) a bratyeszhoz, ott a DSL modem, és ha netezni akarok, akkor azt az UTP kábelt amit lefűztünk nagynehhezzen két szintel lefelé a bratyóhoz, azt átdugom, és így én tok netezni itt a tetőtérben, 2 szintel feljebb.....
ez persze aszt eredményezi, hogy én csak olyankor tok netezni mikor bratyó nem netezik.... van köbö 50 m felesleges kábel..nemho nálam lenne a dsl....
na ehhez kell a router.... da ha nem lessz egy darabig, csinálni kell egy utp átkapcsolót, hogy ne a modemet strapáljuk....
köszi minden segítséget, de ezt a pc-s netosztás aszem felejtem is el...ReJim
-
ReJim
őstag
válasz
steveetm #2235 üzenetére
én úgy tudtam, hogy az ADSLrouter ezt a célt szolgálja... vagy tévednék???
(itt a rúter használja az ípét, és olyna mintha egy belső hálozat lenne....
nem.... elnézést.... nincs kikötve.... ezt régebben olvastam egy hálozati adsl megosztásos doksiban, hogy figyeljenek oda, mert stb.....
A szerződésben az van, hogy 2 gép lehet rákötve.... és valszeg egy adsl router lesz )egyenlőre így áll a dolog a bratyóm ez van megbeszélve..) -
ReJim
őstag
válasz
steveetm #2230 üzenetére
routerrel azért lehet megosztani, mert arra uplinke felkötve nem lággya a q axelero.....
..
szoval lehet több hálókarit is belezsuvasztani egy gépbe???
de mondjuk ennek a sebessége mijen? van olyan gyórs mint a router????
habár valószínű, hogy egy routerrel lenne a legegyszerübb!ReJim
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
eddie303 #2225 üzenetére
thx
De viszont az ADSL szerződésben ki van kötve, hogy nem lehet hálozatban a dsl...
szoval ha minden igaz a netet( nekem és a bratyómnak eccerre) csak DSL routerrel lehet megosztani....
vagy nem????
igaz 1 gépbe csak 2 hálókarit lehet elhejezni tuttommal..., szóval nem fog menni, a dolog a másik számcsival... -
ReJim
őstag
lenne egy kérdésem:
találtam ezt: Bővebben: link (végén)
mi az a HWaddr???? Ez nem az amivel beazonosít, hogy több gép van a neten??? amit az ADSL szolgáltatóm is karattyol, hogy az adsl internet nem lehet rákötve hálozatra????
mert ha ez az, akkor meglehet csinálni azt, hogy egy p133-ast használnák ADSL-routernek, hogy felnyomnák rá valami linuxot??? ijennél körülbellül mijen gyors a net???? és ezt meg lehet osztani +2 gép nek is?
melyik volt a leg első linux????
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
steveetm #2203 üzenetére
és akkor az a két bill, egeret, moncsit külön tudnám használni???
tehát akkor akár 2 munkaasztal is futhatna egy időben és mindkettőn lehet dolgozni????majdnem megkérdeztem, hogy hol van ez a config, de véglis felesleges, mert:
1 nem értek hozzá
2 lassú a gépem
3 nincs plussz vivi katim, bill, egerem(lehet nem is lessz)
szal nem érdemes még ezel foglalkoznom.....
de azért kösz.... -
ReJim
őstag
hi
az lenne a kérdésem, hogy ha beledobok a gpembe az integrált videjókarim mellé egy pci-os video karit..(mert agp-m nincs.)
akkor ugyebár betudom állítani a ''kétmonitoros'' módot és ezzel lehetségesé válna az is, hogy az egyik monitorra a rendes KDE-s munkaasztalt küldeném ki, a másik video karival, monitorral peniglen a konzol(parancssor, szöveges mód, vagy micsoda...) futkorászna.... nah? megvalósítható????
hüm???ReJim
-
ReJim
őstag
fordítani meg úgy, hogy a csomagolt fájlban a zinstall, vagy a rédmí-ban le vagyon írodva!!!
make parancs vagy mi, de nekem sem sikerült még semmit sem, hiába magyarázták, hogy az install szerint, nekem nem jött össze...
Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest