- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Aktív témák
-
Uzmany
őstag
válasz
eddie303 #1375 üzenetére
Szia eddie303! Ismét lenne egy kérdésem. Megvolt a vga csere, X800 lett végülis. Most jönnek a gondok, ezt a kártyát már nem ismeri fel. Gondolom drivert kellene feltennem, de melyiket és honnan? Illetve ha megkérhetlek, esetleg le tudnád írni, hogy hogyan kell ezt megcsinálnom?
Előre is köszönöm. -
Uzmany
őstag
Sziasztok, ismét lenne egy kérdésem
Vga-t szeretnék cserélni. Mi fog történni a linux-al, ha az új kártyát beteszem és elindítom a rendszert? Hasonló lesz mint a windows-nál? Úgy értem, kiírja, hogy új hw-t találtam stb...? Illetve eddig a gépben egy 9800 pro volt, most egy 6800GT kerül bele, hw csere előtt el kell távolítanom az ati drivert? 6800GT-hez hol találok drivert Mandrake alá?
Thx. -
Uzmany
őstag
Örömmel tudatom, hogy van linux alatt netem
PWR és eddie303 köszönöm a segítségeteket. Nem fogjátok elhinni, mi volt a probléma. A tűzfalNem tudom hogy miért, de kikapcsolva tökéletes a net.
-
Uzmany
őstag
Sajnos, ma nem volt időm... Holnap ismét próbálkozom, és jövök
-
Uzmany
őstag
válasz
eddie303 #1328 üzenetére
Rettentően láma vagyok
PWR átküldött screenshotokat, és azok alapján beazonosítva biztosan állítom, hogy felismerte a 3Com hálókártyát. De, akármilyen IP-t állítok be nincs net. Indulásnál, amikor kiirja, hogy mit tölt be:
eth0 csatlakozási felület bekapcsolása sikertelen.
Pedig az IP: 192.168.2.101
Netmask : 255.255.255.0
Ismét próbáltam a kapcsolat törlést, új kapcsolat létrehozását, de bármit teszek semmi eredmény
De, nem adom fel !!! -
Uzmany
őstag
Na, újra feltettem, és annyiban jobb, hogy sokkal több a magyar szöveg
De, indulásnál kiírja, hogy: eth0 csatlakozási felület bekapcsolása sikertelen
Gondolom azért, mert a hálókártyát nem ismeri fel. Próbáltam beállítani, ahogy fentebb már elmondtátok, de nem fogad el egyet sem a választható típusok közül
Most mit tegyek? Másik hálókártyát kell vennem? Amit használok az 3Com 905-TX. Próbáltam más 3Com-ot választani a felsorolásból, de amikor továbblépek, akkor mindig visszadob arra a felületre, ahol ki lehet választani a típusokat.
Másik kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom beállítani a linux boot-manager-ében azt, hogy a WinXP is választható legyen? Jelenlegi felállás az, hogy 2 vinyóm van. A Hitachin az XP, a Seagate-n pedig a Linux.
Előre is köszönöm a segítséget -
Uzmany
őstag
De, látszik. De nem tudok netre jutni... Valahol azt írta ki, hogy állítsam be a hardvert
Csak tudnám, hogy hol
Felteszem újra, mert lehet, hogy jól összekavartam szegénynek mindent
Viszont telepítésnél felajánlja, hogy valami routeres csomagot is választhatok.
Mivel nálam router van, válasszam ezt, vagy csak feleslegesen bonyolítanám? -
Uzmany
őstag
Láttam a mandrakelinux.com/screenshots-on az első theme-t. Ezt hogyan tudnám én is elkészíteni?
-
Uzmany
őstag
Az előző telepítésnél láttam, hogy felkínálja a választható összetevőknél a router szolgáltatást is. Nos, akkor válasszam azt? Használunk routert, mert 3 gép között van megosztva a net.
-
Uzmany
őstag
A Mandrake indulásnál feltüntet 6 választható opciót:
- linux
- linux-nonfb
- linux-smp
- failsafe
- floppy
Ezek mit jelentenek, és melyiket kell választanom?
Illetve visszatérve a net beállításokra, a 3. cd az sérült (újra leszedem). Lehet, hogy ezért nincs net, mivel nem tudtam feltenni a 3. cd-t? -
Uzmany
őstag
válasz
eddie303 #1246 üzenetére
Szia! Na feltettem a Mandrake-t. Első tapasztalatként nagyon jó!!!! Indulás után rögtön 1024x768/85Hz volt, ellenben az UHU-nál rengeteget kellett szenvednem vele (mondjuk ez lehet azért volt mert tök láma vagyok
)
Akkor jönnének a kérdéseim, ha ráérsz
- Telepítés közben sorra kérte a cd-ket, de a 4. is kellett volna neki. Viszont én csak 3 cd-s verziót találtam. Most keressem meg valahol a 4.cd-t vagy, ne?
- Magyarul telepítettem fel, de mégis angol a felülete. Át tudom valahogy magyarra állítani?
- Hogyan tudom beállítani a netet? Mert úgy láttam, hogy nem sikerült betölteni a moduljait (vagy valami hasonlót írt ki )
Ezek lennének egyelőre a legfontosabb kérdéseim, és a válaszaid előre is köszönöm. -
Uzmany
őstag
Esetleg egy linket tudnátok adni, mert a google-val rákeresve adott egy csomó találatot, de a letöltésre kattintva ''a lap nem megjeleníthető'' hibaüzenetet kapok.
[Szerkesztve] -
Uzmany
őstag
Sziasztok, tudnátok egy linket adni, ahonnan a Mandrake 10.0 magyar verziót letölthetném? Thx.
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, azt szeretném tudni, hogy létezik-e az UHU-n kívül magyar nyelvű linux? Thx.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Quadro FX 570 eladó
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest