- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
válasz
loszerafin #4795 üzenetére
Nem kell kicsinyíteni a convert-tel, a pdftoppm-nek van egy -r kapcsolója, amivel a dpi-t lehet állítani, az jó erre.
Sajnos, a betűk képe elég ''röcögős'', hiába kapcsoltam be az antialiasingot. -
WN31RD
addikt
válasz
loszerafin #4792 üzenetére
Próbáltad ezeket a programokat: xpdf, gpdf, kpdf?
-
dr_strange
senior tag
válasz
loszerafin #4787 üzenetére
van már 7-es acroread is, igaz, béta, de működik, Gentooban legalábbis ott van a portage-ben
-
WN31RD
addikt
válasz
loszerafin #4788 üzenetére
''Ezért azután felesleges is belenéznem a fájlba, ha jól okoskodok.''
Jól okoskodsz. -
WN31RD
addikt
válasz
A Mac OS X nem Linux, hanem BSD alapú. Bővebben: link
-
loszerafin
senior tag
válasz
Bocsánat a kérdésért.
Rövid gondolkodás után rájöttem, hogy nyilván a lefordított program van benne és
nyilván nem fog működni az én AMD processzoromon (már ha ki tudnám szedni a drm fájlból)
Ezért azután felesleges is belenéznem a fájlba, ha jól okoskodok. -
Zoltán
őstag
válasz
loszerafin #2518 üzenetére
Van, de az csak a default, alap kodekekhez. Nekem meg ugye több kodek is kell, amiket külön kell telepíteni. Ezeket már sikerült is. Köszi, hogy foglalkozol a témával és bocsi, hogy nem írtam, hogy már megoldódott, megy f@szán az Mplayer. Illetve egy probléma még van: hogyan tudom egyszerűen elindítani, hogy ne kelljen folyton a konzolba belépni és a ''gmlpayer'' parancsot kiadni? Ilyen nevű file nincs egyébként, arra való, hogy grafikus módban induljon az Mplayer. KDE alatt hogyan tudok ehhez egy indítóikont, vagy ilyesmit csinálni?
-
ReJim
őstag
válasz
loszerafin #2492 üzenetére
ok!
kipróbálom holnap! -
ReJim
őstag
válasz
loszerafin #2485 üzenetére
megoldódott a probléma: hardveres lessz, és késsz!
csak ezek 10Knál kezdődnek...
nem kell annyit cseszekedni majd vele....
meg nem lessz hangos, áramzabáló, böhöm állat!
Egyébként áttértem Gnome-ra!!!észre vehető a változás.... Majd a netet is kipróbálom... csak ahhoz kell a jelszó
azt meg én nem tom......
-
ReJim
őstag
válasz
loszerafin #2461 üzenetére
aham!!!
szóval nekem nincsen különössebb igényem.... akkor drágább lesz a dolog
szóva akkor a szolgáltató(jelen esetben: axelero), hogy nem is nagyon bánja hogy az adsl-t megosztom????
köszi a segítséget.... -
devast
addikt
válasz
loszerafin #2453 üzenetére
Nem minden cuccból van csomag. Előbb utóbb érdemes megtanulni hogy mivan hogyha nem .rpm(csak példa) -ed van hanem valami forrás. Még gentoo-nál is van 1-2 dolog amit nem portage-böl raktam hanem kézzel, mert nincs benne. Pedig hiddel abba aztán sok cucc van
-
ReJim
őstag
válasz
loszerafin #2418 üzenetére
én is úgy értettem hogy swap mellé
de most akkor a swap méretének hogyan kellene arányolnia a memóriájához????
szóval akkor egy gnome-mal boldogulni fogok?? -
bbazsy
őstag
válasz
loszerafin #2328 üzenetére
Ugyértem, különbség ext2 és ext3 között, vagy mind1 neki mire megy..
NTFS írása közben milyen gubanc lehet -
escie
őstag
válasz
loszerafin #2288 üzenetére
azt olvastam, hogy a peccseléssel vigyázni kell, nem igazán illik több foltot egy kernelre rakni...
namost, nekem indulásból kettő is van rajta: lm_sensors, i2c.
asszem azt a 2. verziót próbálom meg elsőre, amit írtam...
eszerint a howto szerint:
Bővebben: link
remélem összejön...
--------------------------------------------
más: nem ment fel az fglrx. illetve felment, de ezt írja:
insmod:
/lib/modules/2.4.27/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: init_module: Operation not permitted
dmesg:
[fglrx:firegl_stub_register] *ERROR* Fire GL kernel module has to be loaded prior to any other DRM kernel module!
mi lehet a gond? azt már sejtem, hogy mengint újra kell fordítsam a kernelt, csak azt nem tudom, mit módosítsak?
------------------------------------------------
eddie!
próbáltam a 2.6 szériát is. az 1.1es uhu a 2.4-gyel jobban kijön, egyrészt. másrészt, mire belövöm
a 2.6-os, addigra kijön az 1.2, ami már az új kernelt használja. jóval könnyeb egy azonos fából származó kernelt intergrálni...
szóval _nekem_ nagyon munkaigényes a 2.6, a 2.4 megfelelő arányban osztogatja a sikerélményt és a kihívást. -
steveetm
őstag
válasz
loszerafin #2251 üzenetére
nehogy azt hidd hogy atival jobb lenne ám mplayer
annak lehet örülni ha xv néha beindul...
A leállítás meg biztos nem matrox baja, haverom megrözött matroxos, g550 el, neki sincs baja, de melóban egyik gépben g450(?) asszem, az is megy tökéletesen.
Üdv.: steveetm -
tierbatyo
senior tag
válasz
loszerafin #2246 üzenetére
Nem tudom milyen gondjaid vannak a Matroxszal, de ATI-val biztos sokat fogsz szívni. Tapasztalat sajnos ...
-
steveetm
őstag
válasz
loszerafin #2246 üzenetére
úristen, linux alatt g550 et ati ra cserélnél?? mien problémák vannak vele?
Egyébként meg nvidia.
steveetm
őstag
válasz
loszerafin #2141 üzenetére
a kérés csak annyi volt hogy rootként ne lehessen belépni
Nem szántam én ezt vmi vérkomoly válasznak, így kezelendő
steveetm
őstag
válasz
loszerafin #2139 üzenetére
shadow file nélkül nem fogsz belépni még rootként se ha az initet használod initnek
Ienkor még van egy megoldás livecd helyett.
Kernel paraméternek a következő: init=/bin/sh
Ekkor nem fog elindulni az init, ergo jelszót se fog kérni(ha van shadow file ha nincs), garázdálkodhatsz a gépen mint root
Üdv.: steveetm
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest