- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
snowflake
tag
amivel videót/dvd-t/avi-t tömörítek/dekódolok stb... oda-vissza???
Természetesen mplayer/mencoder
Mondjuk az ''oda-vissza'' nem fog menni, mert mpeg formatumban elég bugosan csinálja a dolgokat, de az avis divx-be nagyon jó.
dvd mpeghez én többféle szkriptet szoktam a tűzbe tartani:
mkdvd.pike
Bővebben: link
tovid:
qdvdauthor
És ha egyikkel sem jön össze, akkor marad a csupasz ffmpeg, transcode, mjpegtools paraméterezgetés -
-
Out
addikt
Mar miert lenne linuxos, hiszen ez egy vindozos topik ha jol latom -
Grunya
aktív tag
Azt olvastam, hogy nem is annyira ingyenes ez a nerolinux...
Állítólag meg kell venni valami Windowsos programot hozzá, hogy használhasd.
Linux.hu:
Megjegyzés: Ami furcsává teszi a fenti (sokakat, így engem is lázba hozó) hírt, az az hogy rendelkeznünk kell, azaz meg kell vásárolnunk egy közel 60$ -ba kerülő Windows programot ahhoz, hogy az ''ingyenes'' NeroLINUX -hoz hozzáférhessünk. Nincs időkorlátos kipróbálható verzió, bár DEMO -ként elindítható a regisztrálás után letölthető linuxos csomag. Már a regisztráláshoz is rendelkeznünk kell egy érvényes NERO licenccel.
[Szerkesztve] -
Out
addikt
En is a k3b-t favorizalom ezert is bossszantott az a dolog amit leirtam sok hozzaszolassal ezelott, miszerint allandoan lefagyott, az xcdroast meg nem fagyott sose... Viszont most hogy FC3-t hasznalok mar minden rendben van, nem fagy a k3b se.. Jah a nerolinux-ot ismered? Nekem van egy demoverziom, de megcsak arra hasznaltam hogy cd copy-t csinaltam es az ment rendesen, de kivancsi lennek hogy mi az amit ez a verzio nem tud.... Eddie303 esetleg?
-
Out
addikt
Nekem az volt a gondom hogy a Pio107D-vel cd-t akartam tulirni es az istennek se csinalta meg es a cdrecord nem is tamogatja ezt az irot... de beraktam egy lg cd irot a gepembe es azzal megtudom mar irni a cd-t
Meg persze elotte volt rendszerfrissites is...
Milyen hibauzenetet kapsz amikor nem ir? -
gege71.hu
addikt
-
-
Out
addikt
-
escie
őstag
NYF ########-számtech szakon tanítanak ilyesmiket. de nehogy azt hidd, hogy akkora szellemi magaslatokat csapkod ez a szak. általában furán néznek rám a hallgatótársak, ha nem a wint bootolom be, hanem a suse-t(ezt utálják, mert szar
), a sulis gépen. viszont holnap 10:00-re megyek ''Linux'' nevű kurzusra. kíváncsi leszek, mit tanítanak... gondolom első óra: gentoo telepítés, kernel konfig/forgatás, ilyesmik.
ez a java is elég kellemesnek ígérkezik, csak nyomni kell, mert nem kéne felsülni.
--------------
Jim,
köszi ránézek a Borland cuccra...
ilyet meg szokott csinálni, hogy két/több azonos sorszámú hsz van. ha megnézed, egyszerre postoltuk, ezért krepált be.
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
egyébként szétnéztem a hup-on is de nem sokkal többet jutottam előre, kézzel betöltöm a snd-cmpci vagy mi modult, meg elinditom az alsat (mit nem értem h alapból miért is nem indul el...?) akkor elvileg kellene h jöjjön a hang, átállítom a az xmms-ben az oss-t alsa-ra (egyébként a nem alsa-n van akkor is ugyanaz van) ugy tűnik mintha játszaná a zenét meg adna ki hangot.... közben pedig mégse....
alsamixer műxik, ha felveszem max-ra a master volume-t akkor hallok kis alapzajt (nagyon halk sisergést a fejhallgatóból) de ezen kívül semmi...
ötlet vki?
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
visszatérve haver gépére, van neki egy cmi8738 (vagy vmi hasonló) hangkártyája ami nem akar normálisan működni....
nem indul el magától az alsa, pedig be van téve a pipa hogy induláskor betöltödjön az alsa, arendszeríindításnál minde OK. de viszont a kde töltésénél kiirja h nem tudott vmi hangot elniditani vagy betölteni, nem emléxam pontosan, lényeg h nicns hangja... elinditom a drakconf-ot a rendszerindításnaál a pipa be van rakva h azalsa induljon el de nem fut. ráindítok. akkor megy és van hang..... probálkoztam másik modulok használatával de addig jutottam h a drakconf nem jön ba csak kiirja h betöltés kérem várjon....
mit csináljak h normálisan elinduljon?
vagy h egyáltalán a vezérlőpultot visszahozzam? -
mkbla
senior tag
ha több linux van akkor is elég 1 swap, mivel csak ugyis 1 linux swappol egyszerre, ami éppen fut.
milyen programot akarsz futtatni? sztem akármelyik particiora felrakhatod a programot meg futtathatod...
Érdekes, ezt a választ nem is magamnak szántam hanem birno-nak....
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Van persze Bővebben: link
-
ReJim
őstag
jó lenne de mint írtam már nem ''tagja'' a közösségnek az az ember aki ismerte a rendszert... csak ő tudott a netről, meg egyéb hálózatos kütyükről... igaz nem értett hozzá hanem minden szolgáltatásos pappír benne volt egy mappában..
ő meg nincs már itt...
szóval lehet megoldható lenne, hogy szolgáltatótól elkérem, de inkább akkor nem lesz webszerver...
nincs más mód rá??? bizti??
más:
proxy mögött be lehet üzemelni egy webszervert??? -
Sipi
addikt
Annyi vele a baj, hogy ha sztereón kívül többet is akarok, rengeteget kell vele macerálni, kissé lassú, le-lefagy, a beállítása pedig nem egyértelmű. Az mplayer-ben több beállítás van, és sokkal könnyebb megérteni őket.
Mindegy, a lényeg: nekem nem megy surroundban, sőt, van, hogy egyáltalán nem megy.
Sipi -
Sipi
addikt
Elvileg semmit sem kell megadni fordításhoz, ugyanis mindent automatikusan detektál.
A language kellhet, de ha a LANG változót beállítod a rendszerben, azt is detektálja, és felteszi azt, plusz az angolt.
Parancssohoz kellhet az svgalib, directfb. Nekem svga, directfb, framebuf, vesa kimeneteim vannak, de ebből csak a directfb az igazi.
Jó lehet még a cvidix videokimenet (vo=cvidix) is, ha támogatja a hardvered. Ez konzolos, de kihasználja a graikus kártya gyorsításait.
Viszont X alatt sokkal gyorsabb a lejátszás.
Konzolból azért jobb, mert sokkal több kapcsolót támogat. A /etc/mplaer.conf file-ba lehet tenni a jól bevált kapcsolókat, a man mplayer-rel meg kell nézni, mik vannak, és mazsolázni.
(Túl sok ahhoz, hogy leírjam, ráaásul mindenkinek más lesz az optimális.)
Sipi -
zLegolas
őstag
Semmilyen kapcsolókkal, jó úgy, ahogy van!
Lejácccás meg úgy, hogy konzolba beírod: mplayer pandoramuvesznofilmgye.avi
Az ezen felüliek csak ricni, lásd: mplayer doksi, man mplayer.
(Apropó, valamelyik valóságshow (asszem a szigetes) egyik fekete szépsége is huncutkodott sok XXX -es filmeket, linkje valakinek esetleg?)
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Röviden: a fene tudja...
Állítólag az újabb MPlayer-ek csinálnak időnként érdekességeket, nekem valami régebbi van fent, amíg megy minden, nem is b*zerálom...
A hang+felirat betöltésével kapcsolatban:
- parancssorból: a doksi megmondja, fejből én nem, bocs.. (www.mplayerhq.hu)
- grafikusan: ki lehet tallózni asszem, valami menüből...
Mellesleg ha a filmmel egy könyvtárban vannak azzal azonos néven, akkor asszem automatikusan belövi, ha jól emléxem... -
Out
addikt
Ez a feliratbetoltodesnel hiba-t ir ki, ez nalam is elojon, de csak az 1.6pre verzio ota, es azert veheti hibanak, mert rosszul lett kodolva az ablakuzenet fejlece szerintem
Szoval az nem hiba lenne, hanem csak egy info ablak, arrol hogy sikeresen betoltotte a feliratot..
-
operator10
senior tag
Nem, nem raktam.Pont ezekre a dolgokra lenne szükségem, és keresem/kerestem is őket.De amiket találtam azok nemjók, és sajna ami meg jólenne azt abszolut nemtudom feltenni
Ebben kérnék segítséget ha lehet
A többi gondom kezd megoldódniFelvannak csatolva a cuccok stb
De Mozillám még rettenetes -
operator10
senior tag
Először is köszi mindenkinek a segítséget
Az /mnt könyvtárban ott vannak a wines particioimmc-ben látom őket stb.De hogy oldható az innentől kezdve meg, hogy a ''grafikus felületen'' is lássam őket?Tehát mindíg, ott legyenek, ne csak mc-vel használhassam őket? A másik kérdésem pedig az hogy ha simán rpm végződésű egy adott fileom akkor már minden ok
megy már a dolog mint a huzat
de az rpm-bin végződésűekkel gáz van
probálom én a ./configure meg stb parancsokat, de marhára nem történik semmi
Viszont jó lenne ha valaki végre megértetné idiota agyammal pontosan hogy is kellene csinálnom, lépésről lépésre, mert pl:Mozilla, java plugineket kellene így telepítenem.Hogy végre szép, és képekben gazdag netem legyen
érdekes mert Suseban nem volt gondom Mozillával, mindent kafán megjelenített
-
zLegolas
őstag
MPlayer telepítés:
Idézek:
''4.- Rendszergazda módban hozzunk létre a /usr/local/lib könyvtárba egy codecs alkönyvtárat. Ide másoljuk be a többféle, az előzőekben leírtak szerint kitömörített kodekeket.
Megjegyzés: ezek az állományok Windows alatt természetesen nem használhatók, teljesen Linux-specifikus fájlok!
(win32codecs.tar.tar, libdvdcss-1.2.8.tar.gz, rp9win32codecs.tar.bz2, stb...)
5.- A /usr/local/share/mplayer könyvtárban hozzunk létre egy Skin alkönyvtárat, ebbe másolandók be az internetről letöltött grafikus felszínállományok (skinek), külön-külön alkönyvtárakba. Az MPlayer alapból a default skint keresi fordításkor. Amennyiben ilyent nem talál a megadott helyen a grafikus felület nem fog működni, a program csak parancssorból lesz vezérelhető!
6.- A filmek feliratainak megjelenítéséhez sok választható karakterkészlet áll a rendelkezésünkre. A letöltött betűkészletek mappáiban a font.desc -nevű fájlokat át kell nevezni valami.ttf névre. Ezeket a /usr/local/share/mplayer/font vagy a /user/usernév/.mplayer/font mappába kell bemásolni.
Egy jogtiszta Windows példány birtokában az annak a részét képező TrueType fontok is használhatók. Érdemes tudni, hogy ezek a betűkészletek szerzői jogi védelem alatt állnak, tehát szabadon nem másolhatók! '' -
mkbla
senior tag
-
ReJim
őstag
aszem itt van linuxos progi(k) alcateokhoz....
ha jól eméxem.... -
Cathfaern
nagyúr
Nem a géped hibája. A vmware nagyon erősforrás igényes, igazából nem lehet vele normálisan használni a vmware-es oprendszert, max. kipróbálás erejéig, vagy ha mondjuk egy-két kevésbé erőforrás igényes programot használsz. Például én ennek a segítségével scanneltem linux alatt, mivel a scanneremhez nincs linuxos meghajtó.
-
-
Out
addikt
Ugy nem jo ha forditas utan masolod be, mert a configure fogja megnezni, hogy ott vannak-e a kodekek, szal meg a configure parancs elott masold oda.
illetve miutan csinaltal make installt, a forrasban van egy etc konyvtar amiben vannak config fileok, azokat masold be a juzered .mplayer konyvtaraba mindenkeppen, mert ezekben vannak benne a codecbeallitasok is
[Szerkesztve] -
ett
aktív tag
Kicsit későn reagálok, na nem baj. Telepítésnél felismerte, hogy itt bizony hangkártya van a gépben. De hiába választottam a listából sima soundblastert, esetleg sb16-ot, kiírta, hogy nem megy. Most nem jut eszembe, hogy pontosan mit írt, de megnézem és bemásolom ide. Aztán hagytam a fenébe, felraktam a rendszert. Utána sndconfig-al próbáltam, de ott is ezt művelte.
-
n0_gAboR
őstag
najah, csak ha mar kialakitottad a neked passzolo kornyezetet, programokat belotted, drivereket stb, akkor nem szivesen kezdi elolrol az ember.
masik dolog hogy mandrake 10.1-is csak 3.2-es KDE-t hasznal meg gnome 2.6-ot.
ha neked 3.3 kell v 2.8 akkor mindenkeppen frissiteni kell. probakeppen fellottem a 10.0-t de abban nincs benne az apt-get. ugyhogy fostam le feltettem az UHU 1.2 RC1-t kiprobalni.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest