- iPhone topik
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Aktív témák
-
escie
őstag
válasz
n0_gAboR #3088 üzenetére
fuhh, ilyenekért nem használom a kde-t. nagyon erőszakosan tud okoskodni...
most jól kisegítettelek, gondolom...
de kell legyen valami beállítási lehetőség, az automatikusan induló dolgokra. KDE contol-centert nézted?
legrosszabb esetben szedd le a kdetv csomagot, garantáltan nem fog elindulni. helyette van más tv-néző progi biztos... -
Charybdis
csendes tag
válasz
n0_gAboR #3019 üzenetére
Help!
Suse Linux 9.1 alatt kéne beállítani, hogy ne legyen egyből indítás után internetkapcsolat.
Ugyanis router van két gépre, ami automatikusan betárcsáz. De én azt akarom, hogyha elindítom a Linuxot, még ne legyen net (mintha kihúznám a káblelt a gépből). Ugyanakkor csak a kimenő kapcsolat ne működjön, localhoston futó alkalmázások tudjanak kommunikálni.
Már mindent megnéztem (yast2, Kinternet) de sehol semmi. -
mkbla
senior tag
válasz
n0_gAboR #2766 üzenetére
Hmmm.... nem tudom, de majd legfeljebb utánanézek vhol...(vagy te is utánanézhetsz itt: [L]hup.hu[/L]) mondjuk én nem szoktam frissítgetni semmit. Mindig megszerzem cd-n a legújabbat amint tudom, és felrakom, mér néhány hete 10.1-et használok. Szivesen kölcsönadnám az én cd-imet, de én elég messze lakom BP-től....
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
n0_gAboR #2749 üzenetére
a gnome gyorsabb, az IceWm még gyorsabb...
egy kérdés az IcwWM-ről:
kell hozzá egy imlib-is??? mert aszem ez a van a readme-ben, és ezzel halt be a configure....
de esetleg kell valami más is??
egyik próblémám a gnome-mal:
nem tudok kilépni..
valami miatt, hogyha a menüből lépek ki, akkor befagy a tálca, és körülbellül 15 perc mulva kezd kilépni... így vagy ctrl+alt+backspace-szel , vagy a desktopon jobbklikk, új terminál, halt-tal tudok csak kilépni, lekapcsolni a gépet...
lécci segítsetek... ez vmi mijatt nem megy... -
Zoltán
őstag
válasz
n0_gAboR #2707 üzenetére
Le is töltöttem, de nem tudom telepíteni. Se configure, se make, se make install nem megy. (Nincs is configure file). A doksi meg csak annyit ír a linux-os telepítésről. hogy van csomag meg tömörített is. Kitömörítettem, de van benne egy *.cor tömörített file, amit nem tudok kitömöríteni. Nem tudom ki kell-e egyáltalán.
Köszi! -
zLegolas
őstag
válasz
n0_gAboR #2620 üzenetére
Hát, sárkányos... ugyanis elvileg:
hda: Primary Master
hdb: Primary Slave
hdc: Secondary Master
hdd: Secondary Slave
...te mindha nem ezt írtad volna, a kérdéses péartíciók mindenesetre az fstab szerint a Primary Master vinyódon vannak.... amúgy meg a SuSE sikít, hogy a Yast-ot akarja indítani, amikor elsőként új hardvert talál (új vinyót dugsz rá).
Úgyhogy kissé homályos, vagy én emléxem rosszul.
Emígyen írd át a megfelelő részeket:
/dev/hda1 /media/windows_c ntfs users,noauto,umask=0002,iocharset=iso8859-2,code=852 0 0
...
/dev/hda6 /media/windows_e vfat users,noauto,umask=0002,iocharset=iso8859-2,code=852 0 0 -
escie
őstag
válasz
n0_gAboR #2534 üzenetére
egen, mondom, hogy live eval...
az egycédés suse változat a live eval, attól hogy vinyóra kell telepíteni, még az...
arra reagálva, hogy ''fos''(sic!), hát figyu, szeretnék én ilyen ''fos'' disztrókat csinálni...
szerintem kerüljük inkább az ilyen erős kifejezéseket...
mellesleg, attól, hogy nekem nem felel meg, attól még nem ''fos''
asszem az isoban való terjesztés nem okés a susenál, csak régebbi verziók...
úgyértem, az aktuális verzió fizetős, vagy ftpről telepítős...
(de biztos jobban tudja valaki ezt nálam)
próbálj a 9.1-re keresni, biztosíthatlak, hogy az is nagyon tetszeni fog... -
Zoltán
őstag
válasz
n0_gAboR #2520 üzenetére
Knoppix-ot melegen merem ajánlani. Semmi baj sincs vele. Live verziója van, de Cd-re is lehet egyszerűen telepíteni. Nekem is úgy fut. Ha gondolod, lemásolom neked. Kezdőknek is ajánlható, Én is az vagyok, de még forrásból telepíteni is egyszerűen tudtam alatta, net is simán ment, meg a CD írás, szóval minden, már csak az infraportomat kell beállítanom.
-
escie
őstag
-
Zoltán
őstag
válasz
n0_gAboR #2509 üzenetére
Amíg nem mountoltad be semmi sem fogsz ott látni. Mountolni meg userként is tudsz, ha az ''user'' kapcsoló ott van az fstab-ban. (Az fstabban egy sor beírása után Enter!)
A többi kérdéseddel meg kéne várni, míg egy nálam hozzáértőbb arc is betéved ide.
Meg szerintem ne erőltesd a Gnome-ot, hacsak nem tetszik neked nagyon, mert a KDE jobb/szebb. Ha viszont nagyon gyorsan feljövő grafikus kezelőfelületet akarsz, akkor icewm, vagy valamelyik másik ''kicsi'' -
Zoltán
őstag
-
Zoltán
őstag
válasz
n0_gAboR #2502 üzenetére
Hát... Én is kezdő vagyok. Az eleje gondolom tudod mi: melyik háttértárat tegye a következő részben megadott befűzési pontra (tehát egy létező könyvtárba). Aztán jön a filerendszer megadása (nem kötelező minden esetben), majd a ''ro'' a read only rövidítése, a ''noauto'' azt jelenti, hogy bootkor ne fűzze be (mert mondjuk cserélhető és lehet, hogy bent sincs), az ''user'' vagy ''users'' azt, hogy user is elérhesse. Az exec-t, meg az umask-ot Én sem tudom. A számok meg már elfelejtettem...
Tehát az általad írt sorok végére csak oda kell írnod, hogy '' users'' (idézőjel nélkül)
NTFS-t nem fogsz tudni írni, csak olvasni, licenc okok miatt.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen TV-t vegyek?
- Vírusirtó topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Macbook White 13" unibody
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest