Aktív témák
-
Out
addikt
Jah, most latom hogy te egy peldat irtal neki, es o azt irta be csak a hda2-t sda2-re cserelte
Hat, pedig en ugy gondolom hogy aki debian, gentoo, slackware, ilyesmiket hasznal, annak egy mount parancs nem lehet akadaly... nem is ertettem sose hogy egy kezdo miert akar egybol debianozni...
mod: a #4910-es meg jobb is mint az en dmesg-m
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
Feltettem most az xpdf-et, de nagyon puritán.
Az acrobat reader 7 hiba nélkül települ, nagyon szép. Sajnos, nincs olyan funkciója, ami 1 oldalra 6 oldalt nyomtatna.
Most azon gondolkodtam, hogy a pdftoppm paranccsal képeket gyártok az oldalakból, ezeket a ''convert''-el kicsinyítem.
Ezután már csak az hiányzik, hogy a kicsinyített képeket 6-osával egy A4-es oldalra tegyem
Azaz hármasával egymás mellé helyezzem, majd ezekből a 3-as csoportokból kettőt-kettőt egymás alá, és készen is volnék
(Ennyi idő alatt szépen megtanulhattam volna mindent....) -
loszerafin
senior tag
Köszi.
Akkor leírom, minek is kellene újabb acrobat:
Van egy csomó pdf fájlom, amit Windows alatt Powerpoint diákból gyártottak.
Szeretném kinyomtatni tanulás céljára. Akkor lenne jó, ha kb 6 lap lenne egy oldalon.
pdf2ps-el áttettem ps-be, majd ''psnup -6'' -tal megcsináltam, de nagyon vacak lett.
A hosszú sorok végei nem látszódnak, letördelte ezeket a psnup.
Azonkívűl sehogyse tudom rávenni, hogy fekvő oldal legyen a kimenete, pedig azon jobban elférne.
Tudtok valami jobb megoldást?
Előre is köszönöm -
Out
addikt
-
_Petya_
őstag
Köszönöm, akkor inkább nem próbálkozom ilyesmivel. Tehát van egy 9 GB-os / partícióm, amin van 4,5 GB hely. Szerinted ez elég? (A későbbi update-eket is figyelembe véve). Arra gondoltam, hogy a / utáni üres helyet is megformázom ext3-ra, és ez lenne a /home partíció. Ez megoldható valahogy?
Petya -
Vitus
őstag
Linux XXXX és semmi mást csak vár. Nem tölt nem csinál semmit. Tegnap telepítettem 0-ra értek linuxhoz. Már az maga volt a csoda, hogy a firefoxot és a thunderbirdet ki tudtam csomagolni és fel tudtam rakni.
Az nv driverel nem voltam már ilyen szerencsés az még nem sikerült és ingyes viruskergetőt sem találtam még.
De Ph!-zni már tudok mint a mellékelt ábra mutatja tehát nagy baj nincs.
Na szóval pl. hova logol?
-
Vitus
őstag
De én nem akarok boot managert mint lilo pl. Nekem így jó, hogy biosba beállítom a boot sorrendet és ez alapján indul vagy az xp vagy a linux. Müködik is semmi baj csak ha nem kapcsolom ki a sata winyót biosból akkor a linux sokkal lassabban bootol. És az lenne a kérdés, hogyan lehetne felgyorsítani.
-
Zsu_
senior tag
Bővebben: link
Ezek közül melyik Vmware-t kell letöltenem? -
Grunya
aktív tag
Köszi! Mintha próbáltam volna ezt xorg.conf-ban, de valamiért nem működött..
Tul.képpen mindegy hova copyzom be ezt a sort?
Most legutóbb Mepis Linuxot telepítettem. Komolyan csak ámulok, hogy milyen jó kis disztro ez. Nem éppen egy lightweight, de nagyon felhasználóbarát és kapásból lekezeli a winmodememet is. Ilyet még más diszto nem csinált. Alapból megy a radeon driver is. Szóval tényleg szuper.
ModeLine vagy Modeline???
[Szerkesztve] -
escie
őstag
gondjaim? esetleg a dd úgy csinálná, hogy jó legyen?
végül is mindegy, az iso egy linux disztró akar lenni, be kéne róla bootolni...
--
ajaj, lehet az alaplapom nem támogat ilyesmit, nem akart bebootolni. momdjuk nem is találtam olyan lehetőséget a setupban, hogy lehetne ilyenről bootloni... -
zfarkas
senior tag
Nem is lenne rossz, ha ingyenes lenne:
Bővebben: link
Bár ha jól emlékszem, van valami olyan cucc, ami az ntfs dll-t használja. Keresem...
[Szerkesztve] -
CsY
aktív tag
majd otthonrol lecsekkolom a linkeket..ez egy magyar szerveren volt anno.. asszem a linuxportalon...
a helyzet...
eth0 100/1000 built in, 192.168.100.100 as ip vel
eth1 pcmci 3com 10/100 dhcp vel
ath0 wifi, 10.10.10.98 as ip, de ez nemsokalra valtozik kulso ip re ez csatlakozik a netre egy szerevren keresztül, ami NAT os
bejonni csak ftp meg ssh, meg a létszuksegletes cuccok, pl msn-kopete stb
kimenni www, ftp, ssh, pop3, pop3s, https, imap és egyéb szükségletek...
amugy ez a notimhoz kellene..de manualisan multkor elkezdtem probalgatni es olyan jol sikerult, hogy le is vagott az AP rögtön
ennyi -
WN31RD
addikt
Annyit még, hogy szerintem nem igazán nehéz akár kézzel belőni egy olyan tűzfalat, amely tökéletesen megfelel arra a célra, hogy egy otthoni gépet védjen. Ha mindössze annyit csinál, hogy a kívülről érkező NEW és INVALID csomagokat elhajítja, az már komoly védelmet jelent. Persze lehet tovább finomítani, de 99%-ban ez elég otthonra.
-
Old Death
senior tag
köszi!
az első az jó.. működik is... azóta már tesztelve volt...
snowflake: kell a grep elején ez: ^ hogy elején keresse majd, h a .txt-ket a végéről nézze a $ jel is kell a ort-nál az n nem kell mert csak az i-node számokat kell kiíratni, ha mást is kéneés i-node szerint kéne rendezni akkor kéne ez... most fölösleges
[Szerkesztve] -
-
Cathfaern
nagyúr
Ja igen, a konzol miatt is nagyon szerezem a linux-ot
Sajnálom is, hogy a Win-t nem lehet fullosan parancssorból irányítani
Sokkal egyszerűbb lenne (lusta vagyok ''kinyúlni'' az egérért
).
Btw. ezek a hullámok amilyen jól néztek ki (kicsi) állóképen, olyan randák élőben. Szvsz felejtős. -
Cathfaern
nagyúr
Ez elvileg oké, de akkor a mellettem lévő gépen miért indul el alapból rootként?
[Szerkesztve]
Btw. most az a helyzet, hogy a konsole-ból indítom, akkor elindul a ksetispy, de ha ''run command''-al (úgy hogy root-ként futtassa), akkor meg nem(.Xauthority-t átmásoltam) A másik gépen meg alapból megy, mind a kétféle indítási módszerrel.
-
Incognito
senior tag
1 A Midnight Commander megvan. ami a neten van azt nem tudtam telepíteni (nem tudtam hogy kell) viszont a DVD-n megtaláltam. Hát nemtudom. Nem nagyon akarom sztárolni a Total Commandert de az kicsit többet tud. Persze ez lehet hogy csak nekem bosszús mert nem értek a Linux-hoz. Lehet hogy egy kicsit elkényelmesedtem mert szeretek úgy tömöríteni hogy nem kell hozzá külön program, vagy szerverhez kapcsolódni ftp-vel úgy, hogy az egyik oldalon a szerver a másik oldalon pedig a saját hdd-m van. Biztos, hogy jó a Linux de nem értek hozzá
.
2 A pen drive-on már van partició (fat32), vannak is rajta fájlok. de halvány lila foggalmam sincs hogyan tudnám csatlakoztatni a Linux-hoz. -
eddie303
őstag
Lehet, ha forrás után mész, akkor nem oda teszi, valószínũ, hogy a debian csomag át van alakítva egy kicsit
Lenne nekem is egy kérdésem... Pl. hogy lehetne Slackware Linuxot upgradelni úgy, hogy minden csomagot upgrade-eljen magától? Lehet egyáltalán? apt-get és emerge nélkül nálam megállt az élet
-
eddie303
őstag
értem... Nekem az egy bajom a debiannal, hogy mindig stable-ként régi cucc van bene, s hogy a meglevõ woody-t felupgrade-eljem frissre, szinte ugyanott lett volna, minthogy teszek 1 Gentoo-t from scratch. Gondolom, Neked azért nem jön be a Gentoo, mert más valamilyen szinten, meg talán a Debianos módszerekhez viszonyítva el is van picit bonyolítva pár dolog... De van ami sokkal egyszerũbb...
-
-
rii
nagyúr
jaja .. ampd
make menuconfig ....:
[*] Power Management support
____<*> Advanced Power Management BIOS support
____[ ] Ignore USER SUSPEND
____[ ] Enable PM at boot time
____[ ] Make CPU Idle calls when idle
____[*] Enable console blanking using APM
____[ ] RTC stores time in GMT
____[ ] Allow interrupts during APM BIOS calls
____[*] Use real mode APM BIOS call to power off -
Cathfaern
nagyúr
Igen, én is megnéztem, és tényleg nem az
Megnéztem a MozillaFirebird-ot:
Nem roszz, tényleg mintha gyorsabb lenne, mint a sima Mozilla. Viszont az a bajom vele, hogy nincs levelező moduljaLinux alatt a Mozilla-ét használom. Annyival meg nem jobb, hogy ennek a böngészőjét, a sima Mozillanak meg a levelezőjét használjam. AKkor már egyszerűbb, ha 100%-ban maradok a Mozillanál.
-
WN31RD
addikt
-
rii
nagyúr
debtudob ......
de ott sokkaltatobb is volt ... volt ilyen midi.... meg sok minden ami snd ....
uNtiTLeD:~# lsmod
Module Size Used by Tainted: P
nvidia 1629120 8 (autoclean)
ppp_deflate 2944 0 (autoclean)
zlib_deflate 17536 0 (autoclean) [ppp_deflate]
zlib_inflate 18432 0 (autoclean) [ppp_deflate]
bsd_comp 3968 0 (autoclean)
ppp_async 6880 1 (autoclean)
ppp_generic 18412 3 (autoclean) [ppp_deflate bsd_comp ppp_async]
slhc 4448 0 (autoclean) [ppp_generic]
ne2k-pci 5024 1
snd-ac97-codec 34752 0 (unused)
snd 29664 0 [snd-ac97-codec]
uNtiTLeD:~# -
rii
nagyúr
NNNNNNNNNNNNNNNNNA ...
eyt meg Linuxalol irom .....
nvidia .........ok
NET .........ok
sound .........error ......
uNtiTLeD:~# lsmod
Module Size Used by Tainted: P
ppp_deflate 2944 0 (autoclean)
zlib_deflate 17536 0 (autoclean) [ppp_deflate]
zlib_inflate 18432 0 (autoclean) [ppp_deflate]
bsd_comp 3968 0 (autoclean)
nvidia 1629120 8 (autoclean)
ppp_async 6880 1 (autoclean)
ppp_generic 18412 3 (autoclean) [ppp_deflate bsd_comp ppp_async]
slhc 4448 0 (autoclean) [ppp_generic]
ne2k-pci 5024 1
snd-ac97-codec 34752 0 (unused)
snd 29664 0 [snd-ac97-codec]
uNtiTLeD:~# -
WN31RD
addikt
Kiegészítés (ez csak az én helyzetemre vonatkozik):
Az ember csak egyszer b*ssza el a kerneljét meg a modulokat egy olyan gépen, amelyhez nincs sem monitor sem billentyűzet csatlakoztatva, mert az első ilyen alkalommal megvilágosodik, és rájön, hogy az ilyesmi nem jó poén, és még káros is az egészségére. -
-
Cathfaern
nagyúr
Igazság szerint nem akarok hasonlítgani, csak megnéztem
De valószínűleg tényleg ''belemér'' még valamit a KDE és a GNOME renszermonitora, mert azóta akármivel nézem, minden töredékét (~250 MB RAM foglalást) mutat.
Lenne viszont egy kérdésem:
Az ablakkezelő csak a megjelenítésért felelős, vagy esetleg bővebb feladtaköre van. Ez azért nem világos számomra, mert pl. a KDE Vezérlőpultja eléggé kiterjedt: foglalkozik a hangtól elkezdve a nyomtatóig bezárólag mindennel. -
Cathfaern
nagyúr
Őszinte legyek, passz. Az biztos, hogy a swap nincs benne (azt külön mutatja).
Polesz:
Meg van ez a glass, csak az a baj, hogy így nem lesz teljesen átlátszó: a kijelzők mögötti rész fekete maradVagy ez amiatt van, mert ez eredetileg Gnome-os program, én meg KDE-t használok?
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest