- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
devast
addikt
válasz
loszerafin #2453 üzenetére
Nem minden cuccból van csomag. Előbb utóbb érdemes megtanulni hogy mivan hogyha nem .rpm(csak példa) -ed van hanem valami forrás. Még gentoo-nál is van 1-2 dolog amit nem portage-böl raktam hanem kézzel, mert nincs benne. Pedig hiddel abba aztán sok cucc van
-
devast
addikt
válasz
Veriakilis #2416 üzenetére
sensors ?
-
devast
addikt
Nem kell ATI-t venni. Én úgy fél évig hittem benne hogy tényleg csinálnak valamit. De rájöttem hogy mégsem. Olyan cégbe nem fektetem a szüleim pénzét amelyik csak ígérget
. nVidia 5900xt-vel tökéletesen meg vagyok elégedve mind linux és windoz alatt is. És meg lennék vele elégedve BSD alatt is
Ha használsz linuxot ne vegyél ATI kártyát
Ha meg az van akkor add el és vegyél nVidia-t
-
devast
addikt
És itt van a log Bővebben: link
Nekem nem szimpi a hozáállás, bár már jobbnak tűnik mint eddig, főleg ha be is tudják tartani amit ígértek
Igazából sztem aza lényeg hogy az újdonságokat sose fogjuk támogatni csak a fél/1 éves cuccokat. És ez engem zavar. Bár már mind1 nVidia rulz
-
devast
addikt
Sata vinyókhoz libata drivert kéne használni (akkor /dev/sdx lenne a vinyo nem hdx) mert a másik már nem igazán támogatott... Hogy ezt te a telepítővel hogy tudnád megetetni, azt nemtom. Elvileg ha fel tudod dobni így is akkor forgathatsz 1 új kernelt átírhatod a grub konfigot és menni fog.
-
devast
addikt
Ha van mellette valaki aki vágja a témát és van ideje akkor ugorjon neki simán... csak gyorsan felejtse el az egeret meg a kattintgatást
Nem flémelek csak megmondtam a véleményem róla, az ötlet jó hogy magyar linux etc, de kevesen vannak és magyarok is kevesen vagyunk, fizikailag lehetetlen a jo support...
[Szerkesztve] -
devast
addikt
Ez tény hogy bármit meg lehet csinálni vele is... de UHU alá cuccokat forgatni háth.. sok gáz van vele de meg lehet csinálni de sok tudást és időt igényel és egy idő után átláthatatlan lesz a rendszer... azért van csomagmanager hogy ne kelljen forgatni, nem vagyok hüje egész rendszerem forrásból van, DE csomagmanager-en keresztül... aki ért a linuxhoz annak mindegy milyen disztrót használ, mind1ikkel el tudja érni amit akar, DE nem mind1 milyen nehézségek árán. És uhuval szerintem nehéz elérni amit akarsz Gentooval meg könnyű. Ps: volt tapasztalatom uhuval és azt írtam le, és ebben elég sok barátom is egyetért velem.
-
devast
addikt
Látom senki nem válaszolt neked az alábbi hozzászólásodra, én úgy gondoltam megteszem
1.Mandrake,Suse : nagyon kezdő disztribek kb winxp nehézésgű telepítéssel és grafikus konfigolási lehetőséggel(ami nem mindig müxxik és felét sem lehet sztem az opcióknak állítani grafikusan mint ami létezik, szal ha valamit nem találnál a kattintgatások közepette az nem biztos hogy azért van mert nincs), jó support van hozzá sok felhasználó és nagy előrecsomagolt disztribhez való szoftverválaszték, magyar nyelv szószó angolul tudnod kell legalább olvasás szinten ha bármilyen linux-al akarsz foglalkozni.
2.Uhu: Na ez az amiről tőlem soha senki semmi jót nem fog hallani, mert őszintén megmondom sztem 1 kalap pontosan az amire gondolsz... Magyar vagyok de akkoris... addig minden tökéletes amig arra akarod használni amit neked felajánlottak: netezgetni zenélni videózgatni esetleg 1-1 pasziánsz szintű játék vagy irodai munka. Amint bejön valami egzotikusabb dolog meg leszel lőve benne mert kevesen használják és cask magyarok support édeskevés, előrecsomagolt szoftverekből minimális a választék. NEM AJÁNLOM
3.Redhat már csak fizetős van inkább úgy mondanám hogy fedora core :
Kicsit szerintem advanced-ebb mint a mandrake/suse páros (telepítésben nem) bár nem jelentősen, egyéb tekintetben ugyanaz igaz rá mint az 1-es pontban.
4. Slackware,debian : Advanced disztribek te uralsz mindent, mindenről tudod mit miért hogyan, legalább alap linux ismeretek és angol nyelv megértése szükséges 1 normális telepítéshez. Doksik jók sok csomag, és sok segítőkész júzer és kismillió netes levlista ami televan egzotikusabbnál egzotikusabb problémák megoldásával.
5.Gentoo (amit imádok és használok ofkorz) : Te vagy az isten és a géped a rabszolgád csak azt csinálja amit te akarsz
Egyéni rendszert építhetsz egyéni igényeidnek megfelelően , de egyéni problémáiddal nem vagy egyedül, hihetetlenül jó bugtracking rendszer, fórum satöbbi. Kimagasló doksi... szal minden tökéletes benne... csak 1 dolog nem... tudnod kell hogy namost mivan, mertha nem fordul valami akkor grr... képzeld el winxp install elhalna (mondjuk 12 ora telepítés után) és írna neked valamit kínaiul... szal ha gond van tudnod kell mit csinálj, hova fordulj segítségért és mivel próbálkozz... nem kezdőknek való, nagyonnem... de ha 1x felállt a rendszer úgy ahogy te akarod akkor tökéletes, 1szerű praktikus.
Úgy hirtelen ennyi jutott eszmbe, Gentoo is the best de sztem te valahol 1./3. pont körül keresgélj indulásként, azt később megérzed mijen a tudás hatalma, ha tudod mi miért történik, kutatás google-n doksi olvasgatás, dolgok megértése, és ha ezt elég kitartóan csinálod eljutsz majd oda hogy tudod micsinálj mikor valami gáz van és átláthatónak, kényelmesnek és KONTROLLÁLHATÓNAK látod majd az alkotásod
Sok sikert!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest