- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Aktív témák
-
mkbla
senior tag
válasz
Kalandor #4968 üzenetére
ezt te szerverre akarod?
mert nekem úgy van megoldva, hogy squid (proxy)+ dansguardian (tartalomszűrés) + firestarter (tűzfal), a proxyval osztom le a netet, a dansguardian szűri, és ha valaki esetelg olyan oldalra akarna kimenni amihez közvetlen internet kapcsolat kell akkor NAT-al kiengedem közvetlenül a netre. Az hogy ki milyen oldalakhoz fér hozzá azt a dg elintézi.
De szerintem nem olyan mint a Zone alarm h félpercenként dobálja fel az ablakokat h vmi program ki akar mászni a netre meg le akar tölteni vmi marhaságot(ez ugyanis nem vindóz), itt meg linux alatt nem akar boldog boldogtalan program kimászni a netre, ígyhát ilyen szinten nincs is nagyon mit blokkolni. Szerintem... -
mkbla
senior tag
válasz
Kalandor #4966 üzenetére
Én a firestartert használom, és meg vagyok vele elégedve. Ajánlom figyelmedbe:
Bővebben: link -
mkbla
senior tag
Most ismerkedek egy kicsit a tvzéssel, (remélem minél előbb meg fogom már kapni az új tvtunerem
)addig is kölcsönkértem havertól az övét ami vmi Flyvideo2000 vagy nem tom pontosan (azt mondta h nála nem műxik, érdekes nálam semmi baja). 10.0-ás Mandrake alatt tvtime-ot használok (mivel csak ezt tudtam belőni, hogy működjön vhogy), volt még vmi xawtv vagy nem tom pontosan mi de vhogy nem sikerült beállítani, vmi motv meg el se indult. Knoppix 3.4 alatt meg a xawtv vagymivel meg sikerült belőnöm, úgyhogy műxik.
A kérdésem pedig a következő lenne:
Mivel tudok felvenni a tvből műsorokat? (avi, vagy mpg formátumba?)
Meg miért van az h bizonyos csatornák elég jól bejönnek, de vannak amiken függőleges csíkok vannak meg mákos, zavaros a kép, ez azért van mert gagyi a tvtuner? Finomhangolással se tudtam velük semmit csinálni. Ez igy marad vagy csinálni lehet vele valamit? -
mkbla
senior tag
válasz
Szerintem... #4895 üzenetére
Érdekes, ha a wines winyó mbr-jében van a grub attól még szvsz el kéne indulnia (vagy csak én tudom rosszul? mind.)
windóz alól valami mbr valami paranccsal törölni lehet, DE szertinem az is megoldás ha, felteszel egy másik boot managert, ami kitörli a grub-ot, és abba felveszed a windózt, és kész. mint pl a GAG. Leszeded, felrakod, beállítod, és kész. -
mkbla
senior tag
ja, és még egy kérdés, milyen programokat tudtok (ami mandrake-n is megy) amivel videót/dvd-t/avi-t tömörítek/dekódolok stb... oda-vissza???
-
mkbla
senior tag
én k3b-t használok, kipróbáltam az eroaster, meg xcdroaster, meg mittudomén még milyen programokat, de nem mindegyik működött nekem se normálisan, igy most maradtam a k3b-nél. próbáld ki te is, gnome alatt nem tom, próbáld ki...
ha már cd irásnál tartunk, lehetséges h a plextor 708A dvd író nem olvassa az ujraírható dvdket, mert eddig 2-t nem olvasott.... (mondjuk nem az enyém, csak kölcsön van nálam, de akkor is kicsit meglepődtem rajta...)
-
mkbla
senior tag
nincsen nekem arra időm h frissítgessek...
van 10.1-es mandrake-m (elvileg majd hemerosan meg kell jelenni az ujabbnak is) de nem használom, mert unom h állítgatni kell a monitort ha váltok vindóz/linux között, pedig már beszéltétek jó régen h vmivel ki lehet iratni a paramétereket, és aztán azt kell beírni x-confjába.... de még nem jutottam el odáig, vasárnap óta össze se raktam a gépem, lehet h ma este lesz rá egy kis időm ,meg dvdket kéne irkálni, filmeket nézni/törölni mert tele a vinyóm....
-
mkbla
senior tag
nerolinux... nem igazán, de ha csak ezeket a platformokat támogatja akkor nem is lesz....:
Supported platforms (32-bit):
* Red Hat Linux 7.2
* Red Hat Linux 7.3
* Red Hat Linux 8.0
* Red Hat Linux 9
* Red Hat Enterprise Linux 3
* Fedora Core 1
* Fedora Core 2
* Fedora Core 3
* SuSE Linux 8.0
* SuSE Linux 8.1
* SuSE Linux 8.2
* SuSE Linux 9.0
* SuSE Linux 9.1
* SuSE Linux 9.2
* Debian GNU/Linux 3.0 (with kernel 2.4 or higher)
le akartam tölteni egy helyről ,de kicsit furcsa h 1K az egész....?
mondjuk van otthon vmi debianom, de még fel se tudtam rakni normálisan...
a k3b nekem is fagyott néha, meg 1szer b@szottel egy princo dvd-t miközben filmet néztem.... -
mkbla
senior tag
fúúúú, ha én már azt tudnám.... régebben a régebbi eldzsí cd íróval is ugyanezt csinálta, vagyis nem teljesen, ott az volt a baja h a cd íróban lévő üres cd-t nem ismerte fel (sztem a mount-tal lehetett vmi baja)
asszem egyébként egyszerűen csak annyit h sikertelen és kiadja a cd-t/dvd-t, legalábbis most az uccsó 2 dvd-t szívás volt megírni össe vissza állígattam mindent h sikerüljön (egyébként k3b-vel írok) amikor pl megmondom neki h hányszorosan irja akkor lehet választani : 2X , 1X, Automatikus, Figyelmenkívül hagyás. (egyébként 4X -es író, és ha minden ok akkor írja is 4X-esen automatikusan) ha az írási sebességet 2v 1X-esre veszam akkor leáll h nem tudja beállítani az írás sebességet, a másik két lehetőségnél meg csak hiba történt és kész... volt h amikor root-ként indítottam (gondolotam h a mountolással van baja), akkor is volt h csak 5-ötdjére indult el az írás.
egyébként a figyelmen kívül hagyás az mit takar? -
mkbla
senior tag
na, senkinek semmi ötlet mit kezdjek azzal a qt-vel?
mind1 letöltök néhány külömböző verziójú krusadert... hátha sikerül az egyiket felrakni...
egyébként ti milyen fájlkezelőt használtok? -
mkbla
senior tag
fenn, (asszem) amikor először kiirta akkor 1 rakás qt nyavaját felraktam, valami qt-odbc, qt-mysql, meg még vmi qt-t nem raktam fel (talán prostgresql, mind1), nem tartottam ezeket annyira fontosnak, vagy mégis fontosak?
meg amúgy is vmi fordított qt nyavaja baja van. qt-t meg nem fordítottam
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
sztem is, csak nem tom i az a Qt, és nem tom holvan , és igy nem tom lefordítani,
nem csomagból, forrásból, elindítom, h ./configure, aztán darálja a dolgokat, ahogy szokás, aztán megáll ezzel a hibaüzenettel.
Mandrake 10.0, gyári kernel, nem fordítottam kernelt, akkor elvileg mindennek benne kell lennie, nem?
próbáltam régebbi krusadert is , de az meg akadt a kde vmelyik fájljával -
mkbla
senior tag
Hi!
Krusader-t szerettem volna telepíteni, de nem igazán sikerült. vmi Qt-t hiányol, pedig mindenféle qt csomagot felnyomtam... mi aza qt? hol találom, és hogy fordítsam le? ezt a hibaüzenetet kapom:
checking for Qt... configure: error: Qt (>= Qt 3.1 (20021021)) (library qt-mt) not found. Please check your installation!
For more details about this problem, look at the end of config.log.
Make sure that you have compiled Qt with thread support!
a config.log-ot még majd átnézem, egyenlőre nem volt időm -
mkbla
senior tag
Pont most nézelődök itt:
mkbla
senior tag
válasz
_Petya_ #4223 üzenetére
Ez általános hiba, sajna mindenhol így van, de nem tudom h mit esznek rajta... mégcsak ki se lehet lépni belőle, ha kell ha nem felugrál...
volt egy csaj aki egy csomót könyörgött h rakjam fel az msn újjab verzióját az 1ik gépre (a teleházban), nagynsokára fel is raktam ,csak aztán meg az volt a baj, h bárki be tudott lépni a gépről az ő nevével.... akkor meg az volt a baj.... -
mkbla
senior tag
elnézést kérek, de engedtessék meg h egy nem teljesen idevágó témába kérjem a segítségeteket:
Bővebben: link
tud vki vmi 5letet h ezt linux alatt vmivel meg lehetne-e oldani?
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
válasz
tr00p3r #3826 üzenetére
igazából helyes és pontos választ sajna nem tudok, hülyeséget meg nem akarok mondani.
de talán olvass errefelé:
mkbla
senior tag
nálunk a suliban van pár hp-s gép, gyárilag windóz ikszpé van rajtuk, de nem is nagyon használják, mert inkáb csak a linux fut, gond nélkül...
nekem ibm gépem van és semmi gondom a linux-al (mondjuk a vindóz is elég stabilnak mondható... mondjuk nem sokat használom)
-
mkbla
senior tag
Az azért van (legalábbis asszem), mert h a legujjab az általában elóször a klubtagoknak elérhető.
De tudtommal van letölthető verzió is. (lehet h nem itt)
Azok a csomagok amikért ott pénzt kérnek az azért van, mert ha megveszed akkor bizonyos support is jár. Ez a támogatás, tehát, ha valahol elakadsz el tudod érni őket (telefonon, e-mailban, online, nem tom), és segítenek. Ezt a támogatás kell megfizetned. Meg bizonyos csomagokat. De van rentgeteg letölthető is. -
mkbla
senior tag
ja, penge 3 volt mpegben, szar volt, meg van 1 rakás System Of a Down klippem ami mpeg, de ugyanaz a gond az összesnél. ha erre gondolsz akkor igen; fordítás előtt bemásoltam a kodekeket az /usr/local/lib/codecs-be (asszem, de ott vannak a hol kell elnniül, mert nem keresi őket az mplayer a ./configure után...)
1ébként Mandrake 10.0-t használok.... -
mkbla
senior tag
A fene vigye el, már megint szívok az Mplayerrel:
nem vitte rendesen az mpeg file-okat; kép ment rendesen meg a csak a hangja volt sz*r; olyan volt mintha viz folyt volna alatta, meg nyikorgott.... töx*ar volt. ezért gondoltam átváltok másik kodekre. meg is tettem megváltoztattam a kimenet audio kodeket (ami alapből egyik sem -re volt állítva). ennek eredményekléppen nem volt hang semelyik fájlon sem amit megnyitottam, és a kép kb 5X sebességgel ment.... kipróbáltam egy csomo audio kimenetet, de egyik se működött... az egyik sem-re pedig nem lehet visszaállítani...
letörötem az userem kt.-jából az mplayer beállításait tartalmazó file-okat, ujrafordíttottam az Mplayert, de még mindig ugyanaz a gon. Hol vannak még az mplayernek konfig fájljai? honnan töröljek még? mit csináljak? -
mkbla
senior tag
Hi!
Adott 2 gép; server (végül is csak a zinternetet ossza), kliens. Vannak felhasználok. Hogy oldhatom meg h a server elé ülve némelyik felhasználó ne tudjon bejelentkezni, csak a kliensről? -
mkbla
senior tag
na, ujraindultam, kde hiba nélkül betölt, alsa ismételten nem indul, ráinditok és van hang....
a pipa ki van véve a hangszolgáltatásnál..... -
mkbla
senior tag
+van, eddig is ki volt véve innen a pipa.... (hangszolgáltatás bekapcsolása)
de attól még nem indul el az alsa.. mindjárt nyomok egy reboot ot és kipróbálom még1szer....
nekem az alaplapi inteles hk-ám megy tökéletesen... ez haver cmi8738-as hangkártyája...
??''modconf''?? ez mire jó, hogy műxik? nem találom... vagy fordítsak kernelt? (bocs a láma kérdésért...) -
mkbla
senior tag
aham, szóval fősuli.... én csak vmi középiskolás érettségi utáni technikus szak szerűségre gondoltam... érdekes.... majd előbb utóbb fősulit is megpróbálom.... most egyenlőre multimédiás szoftverfejlesztő témát néztem ki magamnak.... szerintetek mennyire van kereslet az ilyen szakirányú dolgozókra?
-
mkbla
senior tag
félig megoldódott. már van hang ha ráindítok az alsara....
de miért nem indul el alpaból amikor a rendszerindításnál be van állítva h alapból induljon (mármint az alsa), csak valami no such file or directory- féle hibaüzenettel indul.... ezzel mit tudok kezdeni? minden 1es indításnál indítsam el kézzel az alsa-t???????? -
mkbla
senior tag
egyébként szétnéztem a hup-on is de nem sokkal többet jutottam előre, kézzel betöltöm a snd-cmpci vagy mi modult, meg elinditom az alsat (mit nem értem h alapból miért is nem indul el...?) akkor elvileg kellene h jöjjön a hang, átállítom a az xmms-ben az oss-t alsa-ra (egyébként a nem alsa-n van akkor is ugyanaz van) ugy tűnik mintha játszaná a zenét meg adna ki hangot.... közben pedig mégse....
alsamixer műxik, ha felveszem max-ra a master volume-t akkor hallok kis alapzajt (nagyon halk sisergést a fejhallgatóból) de ezen kívül semmi...
ötlet vki?
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
visszatérve haver gépére, van neki egy cmi8738 (vagy vmi hasonló) hangkártyája ami nem akar normálisan működni....
nem indul el magától az alsa, pedig be van téve a pipa hogy induláskor betöltödjön az alsa, arendszeríindításnál minde OK. de viszont a kde töltésénél kiirja h nem tudott vmi hangot elniditani vagy betölteni, nem emléxam pontosan, lényeg h nicns hangja... elinditom a drakconf-ot a rendszerindításnaál a pipa be van rakva h azalsa induljon el de nem fut. ráindítok. akkor megy és van hang..... probálkoztam másik modulok használatával de addig jutottam h a drakconf nem jön ba csak kiirja h betöltés kérem várjon....
mit csináljak h normálisan elinduljon?
vagy h egyáltalán a vezérlőpultot visszahozzam? -
mkbla
senior tag
Hi All!
Most tettem fel haver gépére a MDK 10.0-át csak amikor flraktuk nem volt benne floppy, most tettük bele, drakconf kifagy...
hogy tudom felmountolni a floppyt? probáltam mount -t vfat /dev/floppy (fd0-t is probáltam) de nem sikerült....
fstab-ba mit irjak? -
mkbla
senior tag
Sajna nem tudok abban segíteni h interneten közvetlen hogy kell fimet nézni, mert valójában nem szoktam, meg nem is próbáltam.... próbáldd meg letölteni a gépre és onna mengnézni...
a java dologban segítek:
kell hozzá: libstdc++, ezt a csomagok közül rpm-ből fel tudod rakni.
aztán ha elindítod azt a .bin fájlt (már persze ha van rajta futtatási jog) akkor az majd szépen egy j2re1.4.2 vagy vmi hasonlo nem tom pontosan milyen nevű könvtárba kitömöríti magát. ezt bemásolod az /usr/share -be belemész ezen a kt-on (j2re1.4.2)belül a /plugin/i386/ns610-gcc32. lesz itt 1 file, erről csinálsz egy szimlinket abba a kt-ba ahol a böngésződ van pl. /usr/local/mozilla/plugins.
és kész. -
mkbla
senior tag
ha több linux van akkor is elég 1 swap, mivel csak ugyis 1 linux swappol egyszerre, ami éppen fut.
milyen programot akarsz futtatni? sztem akármelyik particiora felrakhatod a programot meg futtathatod...
Érdekes, ezt a választ nem is magamnak szántam hanem birno-nak....
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
nem tudja vki hol lehet vmi faxa e-mail cimet registzálni, pl ilyesmit :mkbla@linux.hu (vagy com vagy mind1)
vagy hasonlókat?
csy, email, válasz vmi? -
mkbla
senior tag
Jut eszembe;
4.5.2 -es vmware-t használ vki? ha igen akkor nektek is úgy műxik ha mindne linux indítás után lefuttatjátok a vmware-config-ot? nem lehet vmit csinálni h ne kelljen minden indításnál? -
mkbla
senior tag
nem tudom h mi lehet a gond... nekem ezzel megoldódott, viszont volt egy szerver amir felraktam a 9.2 aztán 1 csomó hibát kiirkált kezdésnél (mittudomain miket asszem a winchesterrel kapcsolatban) aztán a 10.0-t is felraktam de ugyanaz volt a baj, a gép volt a sz*r. másik gépre felraktam a 9.2-t azóta is ossza a netet....
ben ir ki hibákat vagy furcsa dolgokat? aminek nem kéne ott lennie?
mekkora particiokat adtál neki? -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3380 üzenetére
olvasgass vissza jópár oldalt, mert az mplayerről már volt szó...
más
erről is beszéltem már de feldobom a témát még egyszer:
szóval: 4.5.2-es vmware-t használok, és szaggat rajta a win98, (egyébként a ME és 2000 is), legalább is lassan jönnek elő a menuk, intéző stb... és ha teljesképernyőra veszem akkor +bolondul. nem látom az egeret, meg magától megy az egér össze vissza, meg kib*szottul belassul. Újratalapítettem rá a win98-at (mivel azt hittem h ugy jó lesz, mert eddig osztálytárasam letelpített oprendszerét használtam,de szaggatott meg lassu volt) de nenm értem el vele semmit, ugyanugy szagatott meg lassu volt. Volt szt. társamnak a 98, Me, 2000, mellett XP is és kipróáltam h hogy megy, csodák csodájára ''tökéletesen'' (már amennyire a winfos tökéletes) ment, nem szaggatott(mondjuk indításkor meg leálláskor kicsit furcsa a a hangja de mind1) teljesképernyőben is ment. felraktam a Caesar III-at és jáccottam,
ez hogy van ? miért csak az xp megy rendesen a vmware alatt?
más
wi-fi téma vki? UP (#3333) -
mkbla
senior tag
az ip masquarading/iptables nekem asszem csak a NAT beállításához/engedélyezéséhez kellett hogy a gépek (ip cím szerint) közvetlenül legyenek kiengdve a netre, proxy nélkül,de nem akarok hülyeséget mondani...
és ha csak egy sima proxy servert csinálnál ami leossza netet a másik gépre és kész? -
mkbla
senior tag
1. Novell Netware 6 (asszem, itt van vhol a cd kupac alján
), vmi hálózati oprendszer, majd tanulunk róla vmi iskolában, meg ki tudja hátha vmikor novell-es serverrel is lesz dolgom...
2. végül is nem MS-DOS csak a winyó elejére csináltam egy 100mb-os fat16 -os particiót (ami kell a Novellnek),aztán leformáztam /s -sel (vagy sys parancssal vittem rá a rendszert, nemtom, mind1)aztán az csak úgy van, GAG-ban meg 1 csomo oprendszert beállítok és kész....
DE
Van egy másik gondom, mondjuk az nem teljesen idevág de azért megkérdem:
Nem vagyok otthon a wi-fis dolgokban ezért szertném a segítségeteket kérni.
Netre szeretnék előfizetni, 1ik haveromommal aki kb 100-150m -re lakik tőlem. szeretném tudni h wifis dologgal meg tudnánk -e osztani a netet egymás közt ugy mintha sima hálózaton osztanánk meg, és hogy ezen a távolságon belül még műxik-e a dolog. HA igen akkor milyen wifis cuccok kellenek hozzá, és ezeket milyen árban lehetne beszerezni?
előre is kösz. -
mkbla
senior tag
nem téma. ahogy Cathfaern
mondta, mindet külön particióra, ,meg kell egy boot manager (én a GAG-ot ajánlom)
Nekem is vann fenn több oprendszer:
Dos, Novell (mondjuk még 1enlőre nincs de a helye megvan) win98-on is gondolkozom., Winxp, Mandrake 10.0 és 10.1, meg majd Debian... gond nélkül... -
-
mkbla
senior tag
nekem semmi bajom a xine-vel, tűrhetően műxik, azért hasznéltam mert az mplayerrrel rentgeteg szívtam, nekem nincs 5.1-em, meg nem is látom szükségét. Elég a ha kijön belőle a sztereó, az erősítőre szépen az meg küldi a 2*180 wattot
, a szomszéd meg jön át pofázni de lex*rom
, pedig kertes házban lakom.
a xinevel meg csak annyi a bajom h a feliratak méretét magától változtatja, aztán van amikor összemennek a betűk... -
mkbla
senior tag
királyság a mediaplayer 6 skin, én is azt használom
én is --enable-gui val szoktam fordítani meg a --language=hu -val
de nekem vhogy parancssorból sose sikerült filmet néznem, csak mp3-at hallgatni
ja, meg amikor kirakom a filmet fullscreenre akkor nem jön be az mplayer ha mondjuk tekerni akarok vagy hangot levenni...
Sipi!!!
érdekelne, hogy lehet parancssorból filmet nézni. és úgy lehet ha nem indítom el a grafikus felületet?? milyen kapcsolókkal forditsam le?
kösz!! -
mkbla
senior tag
Szóval én nem gyári dvd-ről beszélek amin menu meg minden sz*r van.
Meg beteszem a dvd olvasóba, lejátsza és kész. ami nekem van, az a gépre van felmásolva, menuk kihagyva, nem is a hang lenne a lényeg mert csak angol. de csak a felirat betöltése lenne a lényeg. ez xine-vel sikerült; betöltöttem a vob file-t és a feliratot be tudtam tolteni hozzá, a menukben kitalloztam vhol és ment... az mplayerrel ezt nem tudtam... hol lehet? milyen menuben????? -
mkbla
senior tag
válasz
zLegolas #3219 üzenetére
ha a film mellett ott van a felirat akkor be is tölti, de ez dvd film nem avi nincs hozzá felirat külön. a xine-vel ki tudtam keresgetni a menukből h hol lehet hangsávot meg feliratot váltani de az mplayerben a kanyarba' sincs ilyesmi.... (vagy csak én vagyok olyan béna h nem találtam meg....azért szóljon vki ha tudja!! )
megnézem amit irtál.... -
mkbla
senior tag
vicces, de mind1 1ébként én is 1.6pre-t használok.... betölti a feliratot meg minden, megy is rendesen....
és erre tudsz vmit mondani? (mondjuk már kérdeztem..):
DVD, hogy tudok mplayerrel hangsávokat, feliratokat váltani? van pár dvd a gépen aminknél nem tudtam feliratot behozni, a vob fájlokat beolvassa, de hogy tudom a feliratokra váltani, vagy másik hangra? (eddig a xine-vel sikerült)
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
válasz
zLegolas #3147 üzenetére
kösz.
megoldódott, a 6. pontot hagytam ki. bemásoltam a fontokat az userem./mplayer/font könyvtárába, akkor nem írja ki a dolgokat az elején h NEW FACE failed meg nem hiányolja a subfont.ttf-et DE ha átnevezem a font.desc-et akkor megint az előző hibát irja ki. most műxik. DE amikor megnyitok egy feliratos filmet akkor kirja hogy '' Hiba! - (adott filmhez) adott feliratot (.txt, sub, vagy éppen crt) betöltöttem''
ok, de miért veszi hibának h a feliratot be kell tölteni? 1ébként műxik minden.
még vmi
DVD, hogy tudok mplayerrel hangsávokat, feliratokat váltani? van pár dvd a gépen aminknél nem tudtam feliratot behozni, a vob fájlokat beolvassa, de hogy tudom a feliratokra váltani, vagy másik hangra? (eddig a xine-vel sikerült) -
mkbla
senior tag
válasz
Tersius #3196 üzenetére
''MKBLA: Azert csuszik, mert mas a frissitesi frekvencia. Ha ugyanarra allitod mindkettot, akkor ez a jelenseg meg fog szunni. Nincs koze semmi mashoz.''
próbáltam a winfost 72 hertz-re levenni, de akkor is elcsúszott....
akkor szted ha veszek másik monitort ami normális frissítést/felbontát bír mindenhol akkor ez megoldódik?
azért kösz.... -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3207 üzenetére
rpmfind.net, asszem, itt van egy csomó rpm egy csomó linuxhoz.
mit is akarsz forrásból telepíteni?
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3181 üzenetére
Nos, az /mnt könyvtár és benne a particiok mindig ott vannak , még grafikus felület alatt is, el tudod érni ugy h indítasz egy konzolt, és ott mc-vel megkeresed, vagy indítasz egy konquerort (fájlkezelőt) (vagy akár a seját könyvtárra kattintva is az indul el, nyomsz egy F9-et lejön a baloldalt az a kereő vmi ott ráböksz a a root-ra (asszem piros mappa, és onan a gyökérkönyvtárból tallózhatsz mint a winfos intézőben, ugyanugy.
az rpm-bin az asszem futtatható, tehát mc-ból elindítod és elvileg fel kellen telpülnie (persze ha van rá futtatási jog is) vagy ha nem fut le akkor ki szokta irni h mi a gond, (Kiir vmi hibát?) és h kell-e még vmit telepíteni. vagy egyszerűen belelépsz és elindítod az installt.
a flash és javahoz, kell: libpng, libgtk, libstdc++. a flash-t letöltöd vhonnan (én nem tom honnan szokták mert mindig cd-n kapom, hála Istennek) elindítod, megkérdezi h hol van a mozilla, beirod: /usr/local/mozilla (vagy ahol épp neked van), enter, és kész.
a javat is letöltöd vhonnan (itt biztos tudja vki honnan lehet, de ott a google is). azt kitömöríted a /usr-be (mondjuk, ebbe a kt-ba: /usr/j2re1.4.2/) belemész ide: /usr/j2re1.4.2/plugin/i386/ns610-gcc32 itt van egy libjavaplugin vmi fájl, erról csinálsz egy szimlinket ide: /usr/local/mozilla/plugins (vagy ahol épp a mozilla van) és kész. -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3126 üzenetére
ja, a mozillához raktál fel flash-t + java-t? elvileg semmi baj nincs az alap mozillával csak a flash , emg a java hiányzik....
Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest