- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Out
addikt
En se egy hiperszupermegagiga Nvidiat vettem hanem csak egy FX5200-est ugyanis akkor az volt a legolcsobb amit lehetett kapni, de ha nem engedheted meg magadnak akkor megertem
Sipi: mivel nyomtad vegig a doom 3-at? windows emulatorral? En meg nem is lattam a Doom 3-at, mert nem volt kedvem leszedni a demo verziot... gondolom full verzio meg nincs linuxra....
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Én sem, de hidd el, akár egy csere is megéri. Én GeForce2-es kártyával, Athlon 700-zal (vagy 800?) végignyomtam Linux alatt a Doom3-t. Szaggatott, de nem annyira vészesen. Hátha el tudnád adni, és venni egy akár gyengébb nVidia-kártyát - teljesítményben is sokkal jobb, mint az Ati.
Sipi -
Out
addikt
Nos, hat talan nem rc-vel kellene probalkozni hanem stabil FC3-al, esetleg... nalam minden szep, minden jo
operator10: akkor rootkent hozd letre a /mnt/windows konyvtarat, es majd ird be parancssorba hogy:
cat /proc/filesystems es ha itt latod a listaban az ntfs-t akkor menni fog a mountolas, ha nem talalod itt akkor bizony a kerneled nem tamogatja es forditanod kell kernelt
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
2: a yum csomagkezelő, ha jól tudom.
4: innen: Bővebben: link
Out majd megerősíti, és bizonyára többet tud segíteni.
mod: megelőzött
Petya
[Szerkesztve] -
Out
addikt
1.
Ha fentvann barmilyen ablakkezelo akkor ott a ''startmenuben'' a rendszerbeallitasoknal megtalalod az admin progikat, de ilyen univerzalis beallitofelulet mar nincs.. regen volt a linuxconf na az volt olyan amilyet most kereselazt nagyon szerettem, de Fedoraba mar nincs ilyen...
2.
A yum is egy csomagkezelo progi olyan mint az apt, hasonlo modon is kell hasznalni, de en meg sose hasznaltam az apt-get sokkal jobb.
3.
Keress ra ebben a topikban az fglrx-re, mar leirtam asszem en is egy parszor mit hogyan kell, illetve tuti fogsz talalni egy how-to linket is, ami egyebkent az ATI weboldalan is fennvan a linux drivereknel...
4.
Az apt-get-et rakd fel es minden problemad megoldodik, illetve ha kellenek majd source-ok az apt-hoz akkor szolj...
Egyebkent melyik FC-t raktad fel? 3 vagy a 4testing-et? -
Out
addikt
Milyen admin feluletre gondolsz? Az apt-get-hez minek grafikus felulet? Egyebkent van itt is synaptic, es up2date is, mindketto apt-ra epul...
rakd fel az apt-get-et, es onnantol mar feltudod rakni az mc-t is, amugy alaptelepitesben nincs mc valoban...
mod: nekem meg a tobbi disztrib a furcsa vilag
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Temészetesen megint én voltam a láma, mert kitettem a gimp ikonjár a gnome-panelre, frissítettem, és az új verzió más paranccsal indul, csinált is másik indítóikont, csak nem a panelre... kicseréltem, és megy. Köszönöm!
Mégegy dolog: gyakran felmegy 100%-ra a procihasználat, legutóbb (top szerint) a gnome-panel ment fel 100-ra, de szinte mindig más. Ez mitől lehet?
Petya -
dabadab
titán
''szóval az van, hogy most a ctr+alt+f8-ra megy az újabb x. hogyan van a ''címzése'' ezeknek?''
Ugy, hogy elindul a getty vmennyi virtualis terminalra (amennyi az /etc/inittabban meg van adva), es az utanuk kovetkezo ''ures'' terminalokra pakolodnak az egymas utan indulo X-ek.
''elvileg a default az a :0:0, nem? de én csak a :1 , :2 stb-re tudok nyitni.''
Mivel valoszinuleg van mar egy X, konkretan a :0.0-as
''és egyébként törvényszerű, hogy egy terminált is elfoglaljon az x, úgyértem, hogy ''telepiszkítson'' egy terminált? nem lehet valahogy háttérbe küldeni?''
Dehogynem.
startx & >/dev/null 2&>1
Egyebkent egy xtermben is kiadhatod
''a startx-nek hogy tudom megadni, hogy milyen ablakezelőt indítson? a konfigfájlon kívül, persze. vagy úgy is jó lenne, ha egy xdm-mel indítana...''
Sehogy. Vannak a config file-ok, vagy csinalhatsz a HOME-odba egy .xsession nevu futtathato scriptet, amit lefuttat az X indulasakor (es ha a vegere ert, akkor kilep), amibe irhatsz ilyeneket, hogy pl:
-----8<---------
xterm &
icewm
-----8<---------
Ennek az lesz az eredmenye, hogy kirak egy xtermet, meg elinditja az icewm-et.
Ha viszont xdm-et akarsz, akkor azt inditsalEnnek a reszleteirol sajna nem tudok beszamolni, mert nem hasznalom (meg ha mar megis, akkor inkabb kdm, az szebb)
-
escie
őstag
szóval az van, hogy most a ctr+alt+f8-ra megy az újabb x. hogyan van a ''címzése'' ezeknek?
elvileg a default az a :0:0, nem? de én csak a :1 , :2 stb-re tudok nyitni.
és egyébként törvényszerű, hogy egy terminált is elfoglaljon az x, úgyértem, hogy ''telepiszkítson'' egy terminált? nem lehet valahogy háttérbe küldeni?
a startx-nek hogy tudom megadni, hogy milyen ablakezelőt indítson? a konfigfájlon kívül, persze. vagy úgy is jó lenne, ha egy xdm-mel indítana...
valaki?
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Azert ne menjunk ilyen tavolra a legendak vilagaba, abba a vilagba, ahol Bill Gates talalta fel az internetet
Jon csak egy frontendet irt a deccshez (azt ket masik srac csinalta, akik bolcsen nevtelenek maradtak), Visual Basicben, ami nem az a konkret tipikus linuxos kornyezet (mentsegere legyen mondva, hogy kb 14 eves volt akkor). A PyMusique is Windowsra keszult, bar az mar Pythonban, ami eleg egyszeruve tette a portolast.
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
Jóbarátod, Google.
Bővebben: link -
gege71.hu
addikt
15214 frames in 5.0 seconds = 3042.800 FPS
13959 frames in 5.0 seconds = 2791.800 FPS
13980 frames in 5.0 seconds = 2796.000 FPS
13222 frames in 5.0 seconds = 2644.400 FPS
15840 frames in 5.0 seconds = 3168.000 FPS
16139 frames in 5.0 seconds = 3227.800 FPS
17012 frames in 5.0 seconds = 3402.400 FPS
17030 frames in 5.0 seconds = 3406.000 FPS
Ilyesmiket megy
Közben az ablakméretet is mozgattam.
A fontméretre itt lőttem egy képet:
Bővebben: link
ha van ötleted vagy vkinek ötlete, ho cseszhettem el akkor kérm okosítson.
Erre mondjuk már csak holnap kerül sor
thnx mindenkinek.
..csak nem tántorodtam el a LINUXTÓL végül, pedig rezgett a léc -
gege71.hu
addikt
Nem fogod elhinni,
ubuntuban a Synaptic csomagkezelőben h beállítottam ,hog a webről az ubuntu egy nagyobb arhívumából is szedjen frissítéseket megtalálta a radeonhoz is a cuccot.
Feltelepítette, utána volt hozzá egy pár tanács fenn az ubuntu oldalon, hog parancssorból hogyn fordítsam be a xconfig860vagy vmi hasonló nevű konfigfileba. Na ez pát lépésben és viszonylag érthetően leírva tök sikerélmény volt...és most megy a 3d-s támogatás.
elvben vhova feltolta az atipanelt is de azt nem találom sehol.
Egy furcsaság most keresem az okát: néhény progi menüfejlécében és ablkaiban olyan pirinyók lettek a betűk, hogy alig lehet elolvasni.(xmms és gnome commander lett pl ilyen)
Mi a frászt állíthattam el? -
gege71.hu
addikt
xmms-t közben sikerült előzőleg telepítenem az ubuntu ''Synaptic Package Manager''-ében beizmítano, csak nem tudtam, hogy ujrindítás után lesz csak elérhető, de már szól a zene...
végre már nem csak a szívás van
Operát mindjárt megnézem
Jahh és 85 Hz-en megy a moncsi jól
Amúgy
pl az ATI ezen driverét: ''fglrx_4_3_0-8.10.19-1.i386.rpm'' hgy kell telepítésre bírni?
Hogy kezdjek neki?
És honam tudom, hogy a 9800pro-hoz az ATI oldalon fenn levő 4 driver közül melyik a jó?
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
sztem is, csak nem tom i az a Qt, és nem tom holvan , és igy nem tom lefordítani,
nem csomagból, forrásból, elindítom, h ./configure, aztán darálja a dolgokat, ahogy szokás, aztán megáll ezzel a hibaüzenettel.
Mandrake 10.0, gyári kernel, nem fordítottam kernelt, akkor elvileg mindennek benne kell lennie, nem?
próbáltam régebbi krusadert is , de az meg akadt a kde vmelyik fájljával -
Nimrod
addikt
A float-ot akartam telepíteni. Wine-al elindítottam a telepítőjét, nagyjából mindent rendben meg is csinált. A végén több regisztry hibát adott, a kezelőprogram kiült a tálcára, de magát a főprogramot nem tudtam elindítani. Ezért kérdeztem, hogy milyen más emulátor van még.
-
Bazsesz
őstag
az egér PS/2-n van, mikor tölt tudom is mozgatni általa az egérkurzort. De ezzel leáll.
Próbáltam felrakni az UHU-t meg a Mandrake-et, de a telepítő sem. Van még itthon pár linux, nem tudom, melyikkel kéne próbálkozni.
A gép: VIA 550, 32MB RAM, 7,5HDD, integrált i810-es VGA.
Ami van itthon:
-UHU Linux 1.0, 1.1 RC3, 1.2 BETA 2, 1.2 RC1, 1.2 RC2, 1.2 RC3, 2.2 LIVE
-Debian Linux 3.0 RC3
-SuSE Linux 6.4, 7.3+, 8.0 LIVE, 8.2, 9 PRO CD, 9 PRO DVD
-Mandrake Linux 10.1 CD, 10.1 DVD
-Gentoo Linux 2004.3
-PClinuxOS LIVE
-Slackware 10.0
-Knoppix 3.7
Asszem ennyi így hirtelen, mind CD-n, illetve 1-2 DVD-n. -
Bazsesz
őstag
Bővebben: link
Most ezt kapom.
Üdv: b. -
Cathfaern
nagyúr
Lehet régi viszont pl én sem hallottam még róla (mondjuk ez nem jelent semmit
). Viszont szerintem ez hatalmas ötlet. Mindig is ez volt bajom a CD-s disztribekkel, hogy csak hülyéskedni lehetett velük, mivel minden adat elveszett kilépés után (vagy mindig szórakozni kellett floppyval vagy pendrive-al).
-
Zsu_
senior tag
tényleg van kopete, már megtaláltam
A firefoxban gyorsabb a net, nem tudom miért... de biztosan nem érzéki csalódás.
Egy dolog van még: a make parancsot (tudom, hogy az egy program, nem csak egy parancs) nem ismeri egyik konzol se. Ha beírom pl, hogy make install, akkor kiírja, hogy make command not found. Mit kell felrakni, hogy működjön a make?
És mégegy. olvastam a vmware nevű programról (virtuális gépet csinál, ezáltal ablakban futtathatom linux alatt a wint). vélemények erről a progiról? érdemes használni, kipróbálni?
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
HP-re rácáfolnék. Nem tudom, hogy van-e nemhivatalos támogatás, mindenesetre hivatalos nincs. És miért nincs? Mert szerződés van az MS-el. Nem tudom milyen dolgokat írtak alá, mindenesetre sugárzik a dologról, hogy nem ''igazán'' támogatott a nyílt forráskód. Nem tudom miért? Szégyellik azt mondani, hogy igen én támogatok egy olyan OS-t ami ingyenesen hozzáférhető, azért, mert azt látom, hogy a gépeim nem csak egy fizetős OS alatt való használatra kellenek, hanem igényt látok más közismert dolgok támogatására? Szerintetek, mennyiben nőne meg a Linuxozók száma, hogyha pl honlapokon is azt látná, hogy adott cég telepített Linux-val (is) árulja a terméjeit? Bizotsan többen nyúlnának az ''ingyenes'' dolog felé, hoiszen azt látnák, hogy igen ez egy neves cég, aki támogatja ezt a dolgot. És én miért fizessek 40-50 ezret azért, amit ingyen megkapok, és a gyártó segítséget nyújt a használathoz? Bizonyára robbanászszerűen nőne a felhasználók száma. Példa erre a családom. Mire kell nekik a gép? Internet, szótárazás, Sype, e-mail. Ez mind megy Linux alatt. Óckodtak a dolog elől. Én meg csakazértis rendszerbe állítottam otthon, és mit ad isten? Használják. Eleinte kelett egy kis segítség, de azóta semmi gond. Azt mondják, hogy másként néz ki, de semmi különbséget nem éreznek ők, az átlagos userek. Tehát ezek szerint egy ''kis'' odafigyelessel mindenki használhatna ingyenes OS-t, csak egy minimális utánnaolvasás kéne. Suliban is barátaimat kezdem áttéríteni Linuxra. Adok nekik linkeket, és ők is azt mondják, hogy igen ezt érdmes csinálni, mert nem ''illegális'' ahogy eddig volt.
Ha nagyobb igény lenne, nagyobb és nyíltabb support lenne. De egyenlőre állóháborúnak tűnik, hiszen egyik fél sem képes lépni. Átlaguserek azért, mert nem tudják hogyan, cégek, meg azért mert nem érzik az igényt. -
ReJim
őstag
most már linuxból vagyok.... randa a mozilla..
de jó.... majd jön a firefox...
Szóval megy a net.... de ott fut a konzolba és irdos nekem ilyeneket:
sent [LCP EchoReq id=0x3b magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x3b magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x3c magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x3c magic=0x9aaf6b84]
rcvd [LCP EchoReq id=0x15 magic=0x9aaf6b84 c3 e4 f0 f9]
sent [LCP EchoRep id=0x15 magic=0x92950b54 c3 e4 f0 f9]
sent [LCP EchoReq id=0x3d magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x3d magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x3e magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x3e magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x3f magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x3f magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x40 magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x40 magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x41 magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x41 magic=0x9aaf6b84]
sent [LCP EchoReq id=0x42 magic=0x92950b54]
rcvd [LCP EchoRep id=0x42 magic=0x9aaf6b84]
rcvd [LCP EchoReq id=0x16 magic=0x9aaf6b84 c3 e4 f0 f9]
sent [LCP EchoRep id=0x16 magic=0x92950b54 c3 e4
szóval ezt hogyan lehet a háttérbe futtatni??? meg úgy, hogy csak klikkeljek az ikonra és csatlakozzon???
előre is köszi... -
WN31RD
addikt
Nem, ezt a dd sem oldja meg. A linux képes bármilyen blokk eszközön bármilyen filerendszert használni, míg sok más operációs rendszer nem. Tehát ha pendrive-ra kerül ISO9660 filerenszer, akkor azt pl. a Windows nem tudja olvasni, mert úgy gondolja, hogy pendrive-on olyan nem lehet.
Bootolni nemigen fogsz tudni ilyen módszerrel... Bootolós CD-ből pendrive-ot csinálni ennél lényegesen bonyolultabb dolog (már amelyikből egyáltalán lehet). -
WN31RD
addikt
Oké, már értem.
A /dev/sda1-en a pendrive első (feltehetően egyetlen) partíciója van, maga a pendrive a /dev/sda lesz.
Linux alól minden további nélkül működni fog a pendrive-on levő ISO image (ahogyan a CD-re írt ext2-t is olvassa), más oprendszerek alatt viszont gondjaid lesznek. -
escie
őstag
nah, biztos szó éri a ház elejét, hogy floodolom itt a topikot, de itt egy kép a vízeffektről, amit mondtam Bővebben: link
szvsz elég szép.
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
aham, szóval fősuli.... én csak vmi középiskolás érettségi utáni technikus szak szerűségre gondoltam... érdekes.... majd előbb utóbb fősulit is megpróbálom.... most egyenlőre multimédiás szoftverfejlesztő témát néztem ki magamnak.... szerintetek mennyire van kereslet az ilyen szakirányú dolgozókra?
-
mkbla
senior tag
félig megoldódott. már van hang ha ráindítok az alsara....
de miért nem indul el alpaból amikor a rendszerindításnál be van állítva h alapból induljon (mármint az alsa), csak valami no such file or directory- féle hibaüzenettel indul.... ezzel mit tudok kezdeni? minden 1es indításnál indítsam el kézzel az alsa-t???????? -
Out
addikt
Akkor a ket madar nem fer meg egy kalitkaban, az egyiket lekell loni
mod: ugye a mysql-client is fennvan?
CSY: KDE vezerlopultban, van olyan hogy hangszolgaltatas vagy valami ilyesmi a neve, es azon belul az elso pipa rogton, hogy az artsd induljon el automatikusan, ezt szedd ki....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
esetleg elinditanad a mysql servert? mert ha nem fut a szerver akkor nem is tud mihez csatlakozni szerencsetlen... pl: /etc/init.d/mysql-server start....
Viszont ha a szerver fut, akkor allitsd le, es a config file-t szerkeszd meg egy kicsit... nem nagyon tudok segiteni, mert mar regen foglalkoztam mysql-el
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Milyen notebookot vegyek?
- Villanyszerelés
- Apple MacBook
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest