- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Aktív témák
-
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1971 üzenetére
Mint mondtam Suse-ben nem tudok segiteni, ha esetleg felraksz egy kulon vincsire Fedora-t akkor terjunk vissza erre
-
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1968 üzenetére
Itt vagyok am, es szivesen segitek a Fedoraban, de szerintem nem lesz ra szukseg, mert egyertelmu lesz minden.... egyedul azt nem tudom hogy neted lesz-e
-
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1947 üzenetére
Hat akkor eloszor szerintem a netet kellene megcsinalnod, ehhez talan tobb segitseget kapsz itt: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1947 üzenetére
Van a totalcommandernek egy ext2fs plugin, az olvas mindenféle linuxos partíciót, ext3-at és Reisert is, érdemes lenne kipróbáld.
-
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1911 üzenetére
Nos akkor ha megtenned es beszurnad a /etc/fstab filet, azzal sokat segitenel magadon....
-
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1908 üzenetére
a mountos dologra tudok csak reagalni mert az talan ugy van mint Fedoraban, szal /etc/fstab-ot megnyitod mc-ben es beirod hogy /dev/hda1 /C ntfs auto 0 0, de persze ugy nezzen ki ez mint a tobbi sorod, es a hda2-t is ugyanigy tudod berakni... ha ez megvan akkor egy sima mount /C-vel bemountolod a hda1-et, stb, stb....
-
eddie303
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1836 üzenetére
Nem kell butább hardvert venni, amitõl a Linux ismeri, az azt jelenti, hogy a támogatottsága nagyobb. Szerintem ismeri, keresd meg Aurum-ot, õ van tisztában itt a wlannal többek között.
-
eddie303
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1834 üzenetére
''Szivesen áttérnék linuxra de valahogy mikor kedvet kapnék vmi mindíg eltántorít..(hardver támogatás)''
Olyan hardvert kell venni, ami kompatíbilis vele -
vtechun
veterán
válasz
Mr Bond 007 #1784 üzenetére
ezt így a legegyszerübb beállítani, csak kövesd az utasításokat.... és menni fog.... sokkal egyszerübb mint kattingatni össze-vissza...
-
vtechun
veterán
válasz
Mr Bond 007 #1772 üzenetére
internetet már be tudtad állítani? mert ha már van net akkor csak 2 parancsit kell beadni a gépnek, amit valszinüleg tudni is fog(mivel fel van telepítve a program) a 2 parancs:
iptables -t nat -A POSTROUTING -o ppp0 -j MASQUERADE
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
ahol ppp0 van ott nálad lehet más lesz... azt a csatolot kell oda irni amin jön be az internet, ez a példa adsl ott a ppp0-án jön be a net... de nalad nemtom mi, ifconfig parancsot lefuttatod és majd kiirja, hogy milyen hálózati interface-k vannak belőve... és amelyik szerinted a netes, annak a nevét kell behelyettesíteni a ppp0 helyére (pl eth0 ,eth1, stb. ), kell mégegy hálókártya is a gépbe ami csatlakozik az XP-s géphez, arra a kártyára beállítod a következőt, tételezzük fel, hogy az a kártya az eth0 , tehát:
ifconfig eth0 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0
ekkor megkapta ezeket a beállításokat a hálókártya, az XP-s gépben beállítod IP-nek pl. 192.168.0.2 -t (az elsö 3 számnak meg kell egyezni (192.168.0.)) netmasknak a 255.255.255.0 -t , átjárónak meg a linuxos gépben lévő (XP-vel össezkötött) hálókártya IP-jét ami most : 192.168.0.1 ennyi, DNS-t is kell adni, ami lehet pl. a Budapesti Műszaki Egyetemé, ha nem tudod a tiedet fejbol: 152.66.115.1, de szerintem tudnod kell a sajátod..., ennyi nagyvonalakban.... Remélem tudtam segíteni, ha még védeni is akarod a géped kivólről mint az állat akkor még ezeket futtatsd le:
iptables -A INPUT -i ppp0 -m state --state NEW,INVALID -j DROP
iptables -A FORWARD -i ppp0 -m state --state NEW,INVALID -j DROP
minden sor egy parancs.... itt is vigyázz, hogy neked ne ppp0 legyen hanem amire az előzőekben kicserélted... -
proximus
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #1036 üzenetére
Hi!
Azután hogy ''megfagy'' a telepítő, próbáld ki ezt: Ctrl + Alt + F1, illetve ue. F2, F3, ... változatát. A lényeg: Valamelyik(eken)en keress a rendszerüzenetek között hibára utaló sorokat(feltehetőleg az utolsó sorok). Ha nincs ilyen, vagy nem tudsz angolul, másold be ''ide'' az utolsó pár sort. Esetleg: Szintén valamelyik konzolon keress ''belegépelhetőt'' (busybox), és ott írd be: dmesg A kiírt üzenetekkel ugyanúgy járj el, mint ahogyan azt már föntebb írtam.
u. i. : NE ADD FEL! -
eddie303
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1033 üzenetére
Én azt nem mondtam, hogy nincs hibája, de lehet, hogy pont csak egy alaplapi beállítason múlik, hogy nem indul el, vagy valami olyan van befordítva a kernelbe, ami a hardverednek nem tetszik. Cathfaern-nek is volt ilyen, s mégsem hibáztatta a Linuxot... Ha ki sem akarod próbálni, hát ne próbáld ki, de akkor nekem itt ne zavard a vizet.
-
eddie303
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1031 üzenetére
Ja, valószínüleg, azért nem volt bajom vele idáig, csak hibás hardverrel. Ha fikázni akarsz, menj le a játszótérre, ha te nem értesz a Linuxhoz, akkor ne fikázd.
Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest